Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kateri integriran ojačevalnik
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 03, 2010 22:19    Naslov sporočila: Kateri integriran ojačevalnik Odgovori s citatom

Ker sem se odločil, da bom eno sobo opremil z nekoliko resnejšim stereo sistemom(integrirc-CD player-par samostoječih boxov), sem se podal v iskanje komponent z dobrim razmerjem med ceno in kakovostjo, pri čemer nimam posebnega strahu niti pred rabljenimi, če so le brezhibne.
Potem ko sem se povsem po neumnem ločil od svojih odličnih Usher X-929 zvočnikov, sedaj iščem nekaj sorodnega adekvatnega.Na tukajšnji oglas sem dobil kar nekaj ponudb, a žal predvsem 20-30 let stare legende.Trenutno je nasplošno ponudba tam okoli 2000€ zelo uborna in bom očitno po kake Focal Electra, Usherje ipd. moral preko naše južne(!) meje!
Ampak tokrat bi se ustavil pri integrircu!
V oči sta mi padli 2 ponudbi:
-Na naši Bolhi leto star NAD M3.Ponujena cena je 1400€, nov pa stane med 3-3500€.Aparat je bil (z izjemo enega človeka s tega foruma) povsod super ocenjevan in ga uvrščajo že blizu hienda.Design se mi tudi zdi OK in všeč mi je, da ima tonske kontrole.
-V Avsriji pa ena trgovska firma ponuja novi kitajski Shanling A3000 Pro za vsega 899€, čeprav naj bi normalna cena bila 1690€.Aparat ima izjemno zalogo moči, ob njem še zgornji NAD izgleda kot srednjekategornik.Tudi ta aparat je požel odlične ocene.
Sprašujem in prosim za nasvet res tiste, ki imajo o obeh aparatih kaj pojma in so morda vsaj enega od njiju tudi slišali!Moje dosedanje primerjave(le na osnovi testov in forumskih mnenj) so prinesle absolutno pat pozicijo!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 03, 2010 23:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Novi NAD M3 je $3000 !!!! Teška bo 3-3500eur !!!
krokar

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2010 00:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne razumem! :oops:takšna cea v EUR je pač ojavljena v Nemčiji, kjer običajno iščem cenovne reference!
Nazaj na vrh
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2010 00:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nič komnkretnega samo si ceno dal previsoko !!!!
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2010 05:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kranjski Corrado ga je pred nekaj leti prodajal po ceni 2995eur, v Vklop-u lani sem ga videl za 2500eur.
Meni je M3 zelo všeč.Zvokovno in oblikovno po mojem okusu.Zelo dober na basu, dosti avtoritete.Ampak jaz nisem "pravi" audiofilski navdušenec, tako da ne vem kako se obnese z klasiko.Sam imam enega njegovih predhodnikov- NAD Model200. Nikoli ga ne bom prodal.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2010 10:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kaj pa vincent sv 234
pri nas 1350 eur, v nemčiji 1800 eur

na areadvd imaš obširen test

lp
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2010 11:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, sem ga tudi opazil in mi je všeč!Pravzaprav je to tretji, ki bi ga tule moral omeniti.
Bi pa rekel, da nisem ekstremen audio freak in sem (tudi zato) med tistimi, ki smatrajo, da tonske kontrole pridejo kar pogosto prav in jih ni treba že v naprej jemati kot nek greh.Tule jih ima samo NAD.
Osebne simpatije so mi pa nekoliko na strani Shanlinga.Malo za šalo:kje pa še dobiš za 900€ 30kg ojačevalnika? Very Happy Bolj resno:nisem zasledil še besedice kritike, izgled pa ima res impozanten!Se pa nočem zaleteti z nakupom!
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2010 15:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ti se kar zaleti, boš nam potem povedal, ali se ga splača kupiti ali ne. Surprised
krokar

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2010 17:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evil or Very Mad Laughing
Nazaj na vrh
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2010 21:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če nimaš daleč do tiste avstrijske trgovine, bi se zapeljal tja in šel vsaj poslušati ojačevalec, če ne celo si ga probal sposoditi pa potem stestirati doma na domačem sistemu.
Je res, da boš mogoče vrgel stran 100€, samo vseeno bolje 100€ kot pa recimo 900€, če ne boš zadovoljen z njim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2010 21:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vzami moj luxman komplet in neboš zgrešil.Osebno imam raje 20 let starega Luxmana ali kaj podobnega kot pa kitajca. Cool Laughing
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2010 22:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vincent je tudi "Kitajec", kolikor vem! Wink
Žal se bomo morali kar navaditi na to, da ti "poševnooki" znajo delati še veliko kaj drugega kot poceni igrače in podobno kramo!
Nazaj na vrh
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2010 22:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najbolje da probaš in boš slišal. Wink
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 05, 2010 14:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trgovec z ugodno ponudbo Shanlinga se nahaja v manjšem kraju vzhodno od Dunaja.V naslednjih 14 dnevih bom na poti na Češko in bom odskočil tistih cca 30-40km.Bomo videli!
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 21:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sem na avstrijskem e-bayu opazil Shanlinga(demo iz trgovine v Beljaku, torej le skok čez mejo!) in do poteka licitacije je ostalo še par ur.Cena je bila v tistem trenutku pri cca 330€.Malo sem začel tipati in pri 420€ sem imel najvišjo ponudbo.Nato sem svojo maksimalno ponudbo nastavil na 550€.Še kakih 5 min. pred potekom sem imel s 480€ maksimalno ponudbo.Kakih pol minute pred iztekom pa me je nekdo prešprical s 560€ in ko sem hotel par sekund pred iztekom zvišati na 600€, sem ugotovil, da sploh nisem bil več prijavljen! Evil or Very Mad Embarassed
Shanling je tako bil prodan za 583€!Za znoret!
Ampak ob tolikšni meri amaterizma ga tudi nisem zaslužil! Crying or Very sad
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu