| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Sob Jan 30, 2010 23:31 Naslov sporočila: Kateri LCD 32'' ali 37'' |
|
|
Kupujem LCD pa nevem za kaj bi se odločil..Rad bi za nek normalen denar (od 500 do 650€) dobil največ kar pač lahko za ta denar..
Kateri model mi svetujete?Nekako mi po designu najbolj dopade Sony,Panasonic..malo manj Philips in pa LG
Najboljše cene če gledamo razmerje kvaliteta-cena ima verjetno LG
Kje nabavit oziroma kje so najboljše cene?
Hvala za vse predloge |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 00:29 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi izbiral med 37" in sicer pri Sonyju, Philipsu in Samsungu, ker načeloma nimaš kaj zgrešiti. LG? Jaz ne bi, ker je kvaliteta slike in zvoka prvih treh vsaj zame na višjem nivoju.
Preden sem kupil TV, sem si vzel veliko časa in si zadeve ogledal.
Obrni se na AVFORUM.SI ter vprašaj za nasvet. Tam se res veliko s tem ukvarjajo.
Srečno!
Nazadnje urejal/a tromba Ned Jan 31, 2010 00:38; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 00:37 Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno kaj pričakuješ, oziroma zahtevaš od televizorja.
Za isti denar boš najbrž dobil kvalitetnejši 32" LCD, a če želiš velikost ekrana, potem je odgovor na dlani: 37"! Glej le, da ima TV Full HD tehnologijo, saj ga najbrž kupuješ za več let. Brez tega bi bil kaj kmalu že zastarel.
So pa sedaj po božično-novoletni mrzlici cene televizorjev občutno padle! Samo en konkreten primer. Televizor, za katerega sem se zanimal, je še decembra lani stal v Big Bangu 1099 EUR, danes pa stane 950 EUR - ni zanemarljivo, a ne. To je LG 37SL8000 37" (jaz sem zaradi prostorske omejitve pri umestitvi v prostor vzel 32" varianto tega modela).
Glede designa pa tole: različne serije istega proizvajalca se lahko po izgledu zelo razlikujejo. Meni, na primer, ravno večina Panasonicovih modelov izgleda preveč robustno, medtem ko pa Philips, LG in Samsung krasijo vitke linije in prefinjen design. Ampak, kot sem že rekel, serije se med seboj razlikujejo, Tudi LG in ostali imajo določene serije popolnoma drugačnega izgleda. Oblika je pač stvar okusa, ki se od posameznika do posameznika razlikuje in o tem nima smisla razpravljati - vsaj tukaj, na tem forumu ne. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 01:00 Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj je cena LG-ja 835€!
Ni pa LG noben zgrešen nakup, še posebej glede na razmerje med ceno in kakovostjo.
Seveda nakup pri BB cenovno ni najugodnejši! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 01:09 Naslov sporočila: |
|
|
LG 32 SL 8000 LCD je cena 650€..to verjetno nebi bila slaba odločitev..
Drugače pa za37'' cena 840€ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 01:36 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | Sedaj je cena LG-ja 835€!
Ni pa LG noben zgrešen nakup, še posebej glede na razmerje med ceno in kakovostjo.
Seveda nakup pri BB cenovno ni najugodnejši! |
Se strinjam s tabo krokar, glede obojega. BB sem navedel le kot meni poznan primer padca cene, ni pa tam tudi najugodnejša cena. In tudi je res, da omenjeni model LG-ja ni zgrešen nakup, sploh ne. Jaz sem se zanj odločil zaradi meni všečnega designa in zaradi zelo pozitivnih ocen na raznih AV forumih in njihovih testov. Konkretno:
http://www.avforums.com/reviews/LG-42SL8000-LCD-HDTV-Review.html
Tukaj pa še mnogo izčrpnih testov ostalih modelov in proizvajalvev:
http://www.avforums.com/reviews/index.php?search_special=1&parent=114
Seveda pa je dobre izbire malo morje, tako da se bo kar težko odločiti. Predlagam ti, da si najprej postavi prioritete, kateri kriteriji so ti bolj ali manj pomembni (kvaliteta slike, design, nabor priključkov, cena, velikost zaslona in podobno). _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 10:37 Naslov sporočila: |
|
|
Morda še eno opozorilo:
Niso vsi modeli enega proizvajalca tudi enako dobri!Strašno je treba biti pozoren na modelne oznake:ena črka ali številka v njej znajo biti še kako pomembni!Sam sem recimo na tak način misleč, da kupujem LG-ja, ki je dobil izvrstne ocene, kupil model, ki je bil(upravičeno, saj ga je tudi LG na hitro umaknil) dodobra skritiziran.Pa je bila razlika res le v eni sami črki!
Kar se designa tiče, so novi modeli LG-ja in Samsunga poezija.Je pa druga plat medalje:zaradi tankosti se žrtvuje priročnost upravljanja!Stranski priključki tako kar naenkrat nimajo več prostora!Pri mojem sedanjem Samsungu pa ga niso več našli niti za normalen SCART priključek!Tudi na take stvari je treba biti pozoren, saj znajo kar malce nervirati v vsakdanji uporabi! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 16:13 Naslov sporočila: |
|
|
Največja žrtev ultratankih designov pa je kvaliteta zvoka, saj ravno zaradi tega ne morejo vgraditi spodobnih zvočnikov, ki bi zagotavljali kvaliteto, pa tudi volumna "škatle" ni več, da bi pripomogla pri reprodukciji nizkih frekvenc. Seveda pa to ni noben problem, saj tako večinoma predvajam(o) zvok preko Hi-Fi sistema. Zaradi umestitve priključkov, pa ta problem, ki si ga omenil počasi izginja, saj so moderni priključki HDMI, USB in ostali dovolj kompaktni za uporabo tudi na malem prostoru, SCART pa tako že počasi izginja iz nabora priključkov. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 19:35 Naslov sporočila: |
|
|
Kar se mene tiče, bi itak rabil le TV monitor, pa brez zvočnikov in celo brez sprejemnika!
Žal pa se SCART vseeno še kar potrebuje!Sam imam 2 SAT receiverja, ki ju lahko vežem le preko SCART-a ali komponentnega vhoda.Tako moram pri Samsungu koristit delilnik in je to potem le še ena škatlica več.
Pri LG-ju tako recimo ni bilo prostora za USB vhod ob strani, temveč je bil od zadaj izveden s podaljškom.Nič posebej elegantna rešitev!
Priznam pa, da sem sam kar dvakrat zapovrstjo padel na dizajn! Iz te izkušnje opozarjam druge, naj bodo pozorni tudi na praktično plat!
Sam bi sicer v tej nižji kategoriji priporočal nakup Toshibe 40XF351 za 749€ ali za tanjši kupček denarja Toshibo 40LV655PG za vsega 599€ pri Technomarketu.Ugodne kritike, soliden dizajn, tudi v evropskem merilu zelo ugodna cena!
Je pa potrebno biti pri nakupih v njihovih trgovinah pozoren!Nekatere cene so prva liga(recimo za Klipschove in Jamotove zvočnike), druge zopet niso ugodne.Večina Sonyjevih in Panasonicovih televizorjev tudi ni identična tistim za Z.Evropski trg!
Omenjene Toshibe pa so dejansko zelo poceni! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jerebp
Pridružen/-a: Sob Feb 2010 18:32 Prispevkov: 10 Kraj: Idrija
|
Objavljeno: Sob Feb 13, 2010 19:41 Naslov sporočila: |
|
|
Si bi malo sposodil to temo. Ima kdo kakšno mnenje o Samsungu UE-32B600 z LED tehnologijo? Kakšna je priporočljiva velikost sprejemnika za gledanje na razdalji 3,5m?
link: http://www.testfreaks.co.uk/tvs/samsung-ue-32b6000/
LP, Primož! _________________ Eppur si muove! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Sob Feb 13, 2010 21:05 Naslov sporočila: |
|
|
| jerebp je napisal/a: | Si bi malo sposodil to temo. Ima kdo kakšno mnenje o Samsungu UE-32B600 z LED tehnologijo? Kakšna je priporočljiva velikost sprejemnika za gledanje na razdalji 3,5m?
link: http://www.testfreaks.co.uk/tvs/samsung-ue-32b6000/
LP, Primož! |
Nekje sem prebral, da je optimalna oddaljenost gledanja tri dolžine diagonale, za televizorje z full HD ločljivostjo pa 2,5 dolžine diagonale ekrana. Sicer pa mislim, da optimalno oddaljenost lahko ugotoviš kar sam: če si preblizu ekrana, je slika zapacana in nejasna, če pa si predaleč pa tudi kmalu opaziš .
Nekaj o tej seriji UE6000, si lahko prebereš tukaj:
http://www.avforums.com/reviews/Samsung-UE40B6000VW-LED-LCD-TV-Review.html _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambro

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 20:03 Prispevkov: 419 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Sob Feb 13, 2010 21:08 Naslov sporočila: |
|
|
Moja razdalja gledanja LCD-ja je na 3.5m imam pa 42 inčni tv. Sem zadovoljen, če bi pa kupoval še enkrat manjše ne bi vzel kvečjemu večjo.
lp, Branko |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jerebp
Pridružen/-a: Sob Feb 2010 18:32 Prispevkov: 10 Kraj: Idrija
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Sob Feb 13, 2010 21:12 Naslov sporočila: |
|
|
Na 3.5 m se 50" TV zelo dobro obnese.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|