| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Zoran

Pridružen/-a: Čet Jul 2009 15:12 Prispevkov: 138 Kraj: Prevoje
|
Objavljeno: Sre Jan 13, 2010 10:50 Naslov sporočila: |
|
|
Tipičen primer kaj se zgodi, ko ne obstaja možnost interaktivne debate. Vprašanje se je nanašalo na "power supply". Kaj vse je zajeto pod tem ojmom pa je že vprašljivo. Vprašalec je verjetno mislil kompleten sistem, zunanji (trafo) in notranji del. Odgovor pa se je nanašal samo na zunanji del, ker kaj pa naj bi povprečen uporabnik lahko še naredil, kot to da zamenja zunanjo "škatlco". In tako opredeljen odgovor je razumljiv, pri zamenjavi transformatorja ne bo dodane vrednosti. Mislim pa, da je zgrešeno proizvajalca vprašati, kaj vse je slabega na njegovem izdelku in kako to izboljšati ("... performance of the DAC is already ... itd). Odgovori na taka vprašanja se iščejo na forumih.
Audiofill, odgovor na svoje vprašanje o možnih virih motenj si že sam podal. Če želimo na vprašanje, ali vpliv obstaja, odgovoriti z DA ali NE, potem je odgovor vedno DA. A bistvenega pomena je znati ovrednotiti, kako velik ja ta DA. Da bi vsaka sekcija imela svoj trafo je verjetno nesmisel in tudi fizično težje izvedljivo. Ločevanje sekcij in stem medsebojni vpliv, je možno izboljšati na sklopih filter, regulator, usmernik in seveda z ustreznimi spremembami na konstrukciji tiskanega vezja . A spet se postavlja vprašanje, katere sekcije je smisleno napajati ločeno, oziroma katere in kako jih združevati. Uf, veliko resnega in delikatnega dela na svoji lastni napravici!
LP, Zoran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Sre Jan 13, 2010 10:56 Naslov sporočila: |
|
|
Zoran, najlepša hvala za odgovor!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sre Jan 13, 2010 11:15 Naslov sporočila: |
|
|
| Zoran je napisal/a: | Mislim pa, da je zgrešeno proizvajalca vprašati, kaj vse je slabega na njegovem izdelku in kako to izboljšati...
LP, Zoran |
Saj, to ravno sem mislil z tem, ko sem rekel, da je bilo v odgovoru čutiti kanček arogance (morda tudi užaljenosti)... _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ZZBOY
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 21:48 Prispevkov: 122 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sre Jan 27, 2010 14:06 Naslov sporočila: Benchmark HDR ali MinMax eastern electric |
|
|
| Prosim za veše mnenje: ali se plača stegnit za Benchmark DAC-1 pre HDR 1290 Ł ali kupit za 600 € Eastern electric Min Max DAC s sabre 9018 32 čipom; B je na voljo takoj, EE bo na voljo čez 1 mesec; lp iztok |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jan 27, 2010 14:11 Naslov sporočila: Re: Benchmark HDR ali MinMax eastern electric |
|
|
| ZZBOY je napisal/a: | | Prosim za veše mnenje: ali se plača stegnit za Benchmark DAC-1 pre HDR 1290 Ł ali kupit za 600 € Eastern electric Min Max DAC s sabre 9018 32 čipom; B je na voljo takoj, EE bo na voljo čez 1 mesec; lp iztok |
Benchmark DAC-1 HDR stane 1.332,00 EUR, nov, SLO garancija  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kgorazd

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 15:32 Prispevkov: 18 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Čet Jan 28, 2010 11:43 Naslov sporočila: se en dac |
|
|
zivjo,
ker ima ta tema ze 30+ strani, ne vem ali je bil tale ze v igri?
http://www.project-audio.com/main.php?prod=dacboxfl&cat=boxes&lang=en
cena je 200 eur...
Kot sem precital v specifikacijah NIMA oversamplinga in digitalnega filtra ima pa Sampling rates: 32kHz, 44,1kHz, 48kHz in 96kHz...
Kaj potem to pravzaprav pomeni?
Menda pa je zadeva kvalitetna....
mnenja? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kgorazd

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 15:32 Prispevkov: 18 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Čet Jan 28, 2010 12:14 Naslov sporočila: project |
|
|
| ja ok vidim je bilo na str. 25.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Sob Jan 30, 2010 19:37 Naslov sporočila: |
|
|
zsnima me katerega od treh filtrov uporabljate na ca dacmagicu
kakšna je razlika med njimi
ker v navodilih so samo tehnikalije
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 01:32 Naslov sporočila: |
|
|
| knap je napisal/a: | zsnima me katerega od treh filtrov uporabljate na ca dacmagicu
kakšna je razlika med njimi
ker v navodilih so samo tehnikalije
Hvala |
Linearni filter rezultira v nevtralnejšem, čistejšem, preciznejšem zvoku.
Steep filter zmehča zvok in je kao bolj organski. S posekanjem visokih iz agresivnih posnetkov naredi poslušljivejše. Za nekoga božansko, za drugega pacanje zvoka. Gre pa to na račun detajlov. Izgubi se na čistosti, soundstage se skrči, bas izgubi na definiciji.
Minimalni filter je nekaj vmes.
Uporabi se tistega ki najbolj paše poslušalčevim ušesom, oziroma se najbolj vsede v sistem. So pa razlike med njimi majhne. Na sistemih ki trpijo za pomanjkanjem resolucije, verjetno sploh ne bodo slišne. Jaz osebno preferiram linearni filter.
Bi pa še rad omenil dve stvari, ki značajno vplivata na sonično kvaliteto DacMagica:
a) pred poslušanjem ga pustiti čim dlje vžganega, najbolje kar 24/7
b) v primeru uporabe RCA interkonekta, le tega na strani ki pride v DacMagic preterminirati v XLR
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 10:20 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pri mojem tube DACu dosežem najboljši rezultat, če peljem na končno stopnjo dve enaki povezovalni žici(pri meni vedno samo srebro-teflon Tempoelectric ), eno na XLR, drugo na RCA.
XLR žica ima Neutrike, RCA, pa Eichmann Silver bullet in preciznost in definiranost Bulletov in muzikaličnost Neutrikov, skupaj data res dober rezultat. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 11:40 Naslov sporočila: |
|
|

Nazadnje urejal/a tromba Pon Feb 01, 2010 22:35; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 12:58 Naslov sporočila: |
|
|
| tromba je napisal/a: | Mestn,
bla bla...  |
Mislm, da je ta post med najbolj jedrnatimi od Mestnega ... mu delaš krivico
Vsebinsko pa ... naj presodi vsak sam  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 17:30 Naslov sporočila: |
|
|
Saj, ravno zato, ker še nekaj manjka!
Nekam malo se mi zdi!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Ned Jan 31, 2010 18:51 Naslov sporočila: |
|
|
Be patient for a while  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|