| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
bfrenk
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:54 Prispevkov: 23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 23, 2010 12:45 Naslov sporočila: Domači kino - osvetlitev prostora |
|
|
Mogoče malo čudna tema, ampak vseeno.
Imamo velik TV, ozvočenje 5.1 , DVD in ostale playerje , krasen domači kino
Sedaj pa vprašanje : nekateri ne moremo gledati filmov v popolni temi, ampak mora biti v prostoru vsaj malo dodatne svetlobe. Tista luč na steni , kjer je tv, je moteča, rabil bi kakšno primerno razsvetljavo, toliko da ni tema v sobi.Sicer bi verjetno lahko montiral na glavne luči tisti regulator svetlobe, ampak ne vem, kako se potem varčne žarnice obnašajo, koliko se zmanjša njihova življenska doba....
Imate kakšne ideje oz. predloge, kakšen link do podobnih zadev ?
Hvala za predloge |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sob Jan 23, 2010 13:34 Naslov sporočila: |
|
|
Js sem sem se tu znasel tako, da sem v IKEI kupil tiste modre led palcke Trettioen, sedaj Dioder (lahko s klikom zbiras med razlicnimi barvami) in jih namontiral zadaj za televizijo. Zadeva je zelo dobra in manj obremenjujoca za oci, ko gledas. Pa tudi nekako me vedno bolj potegne v sam film. Dobis bol tko obcutek sirse slike. Modra pa tudi ne bode in ne moti ob gledanju filma.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Sob Jan 23, 2010 15:19 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem eksperimentiral, sicer z neonkami, ki sem jih postavil za TV in usmeril drugo proti drugi, ampak se mi zdi, da je vzdušje v temi nekako bolj prepričljivo.
Sicer obstaja kar nekaj rešitev za indirektno svetlobo v celem prostoru - ne samo za televizorjem. Recimo v kotu, dve deskami v pravem kotu, par centimetrov odmkanjeni od zidu, na deski pa ustrezno dolga neonka.
Ali pa kovinska polica nad TVjem, kamor je vgrajena neonska luč, ki svet v vertikalni smeri. Le stene je priporočljivo imeti gladke ...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Jan 23, 2010 15:37 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa ravno neonke recimo motijo, pa lažje gledam TV ob navadnih žarnicah(zatemnjenih, skritih, karkoli..).
Neonke in ledice sicer izgledajo kul, ampak za daljše gledanje pa meni to ni. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
George Luni
Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49 Prispevkov: 117 Kraj: Druga vrata levo
|
Objavljeno: Sob Jan 23, 2010 17:27 Naslov sporočila: |
|
|
| Neonke so preagresivne, ja. Kul zadeva so tiste svetilne vrvice, sestavljene iz minilučk. Mene bolj zanima kako pol rešite vklop te ozadne osvetlitve. Ročno vklapljate vsakič, ko prižgete tv, ali imate nekako z relejem vezano na vklop teveja? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sob Jan 23, 2010 18:08 Naslov sporočila: |
|
|
Js ledice vklapljam rocno, dal bi se pa tut ziher kej prevezat preko kakega releja ali pa s kaksno daljinc vticnico, kjer pol preko programabilnega daljinca to uravnavas No poraba teh ledic je tut zelo mala. 4 palcke po 10 ledic in zre samo 1,7W, tako, da je ponavadi tut cel vikend na on. Drugace pa vedno prizgem, ko gledam film in brez tega sploh ne morem vec, sem se tako zelo navadil. Gledati tako mi je znatno prijetnejse.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Jan 23, 2010 18:22 Naslov sporočila: |
|
|
Koliko pa stane takšna led palčka?
Mene zanima bolj iz ambientalnih razlogov.. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sob Jan 23, 2010 18:35 Naslov sporočila: |
|
|
Js sem najprej kupil Trettioen, to so ble prva verzija teh palck, so ble enobarvne in mal daljse. Kupil si lahko razlicne barve. Te so te modre s slike. Trettioena ne prodajajo vec.
Multi color DIODER pa sem kupil za cca 27EUR na Ebayu. Drugace pa je v IKEA cca 60EUR, bele so pa 40EUR. Dobis pa 4 palcke + cel napajalni komplet kar pride zraven. lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|