| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Fish
Pridružen/-a: Sre Jan 2010 20:36 Prispevkov: 3 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Jan 20, 2010 20:42 Naslov sporočila: Quadral zvočniki ? |
|
|
Poznavalce naprošam za mnenje.
Ko sem bil še "majhen" sem kupil par zvočnikov :
Quadral QUINTAS QLX 202
120/200 W (4 ohm) 28...22000 Hz
V dnevni sobi nameravam postaviti nov sistem, kjer se bo predvajala glasba in nekaj filmi ...
Ali so omenjeni zvočniki dobri ( da jih kombiniram in s čim seveda ) ali je boljše da si omislim kaj drugega ??
Vem pa da takrat niso bili poceni ....
Hvala za odgovor ....
P.s. Zvočnikov že kar nekaj časa nisem uporabljal ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sre Jan 20, 2010 21:01 Naslov sporočila: |
|
|
Hja, dobri ali ne - če nimaš preostalega dela sistema, potem je logično, da najprej nabaviš manjkajoče člene v verigi. Če zvočniki niso starejši od 10 let, mislim da ni problema glede staranja materiala, pa čeprav niso bili v pogonu. Če so le bili primerno skladiščeni. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Fish
|
Objavljeno: Sre Jan 20, 2010 21:12 Naslov sporočila: |
|
|
Ze nekaj ur prebiram različne forume in sploh ne vem kaj bi ....
Delam novo dnevno sobo cca 25m2. Notri bo verjetno televizor PHILIPS 42PFL8404H/12 LCD.
DSedaj pa razmišljam kaksno ozvočenje bi dal noter.
Odločam se med PHILIPS HTS7540 in sistemom, ki bi ga sestavil ?
Moram povedati, da nisem nek audofil in se tudi ne spoznam na te zadeve. Nekateri mi svetujejo naj kupim že sestavljen sistem drugi pa, da naj sestavim komponente.
Verjetno bo sistem največkrat uporabljen za filme, vendar tudi glasbe nebi rad zanemaril.
Res ne vem kaj bi .... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Sre Jan 20, 2010 21:31 Naslov sporočila: |
|
|
| Če nisi preveč zahteven, potem kupiš surround receiver in komplet 5.1 zvočnikov - kaj v razredu Infinityja Primus. Sprednja dva zvočnika zamenjaš s Quadrali in voila ... Ampak to je res nezahtevna in cenovno zelo prijazna rešitev, saj bi veljala nekje 500 €. Brez dvoma pa boljša, kot že sestavljeni mini kompleti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Fish
|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2010 10:25 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa praviš na :
PHILIPS HTS7540 ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Čet Jan 21, 2010 14:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Fish je napisal/a: | Kaj pa praviš na :
PHILIPS HTS7540 ? |
Ne poznam. Ne enih, ne drugih. Infinityje sem sicer bežno slišal, ampak premalo, da bi podal kompetentno mnenje. Za nezahtevneža utegnejo biti dovolj, preveriti pa seveda velja še ostalo ponudbo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|