| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Jan 16, 2010 21:19 Naslov sporočila: Popravilo magnetofona |
|
|
Doma imam star Philipsov N4422 magnetofon ki je že v letih. Hitrost ni več prava, veliko je šuma, pa sem razmišljal da bi tole obnovil.
Mogoče kdo ve koliko bi lahko vse skupaj stalo?
Vem da neke kvalitetno reprodukcije iz tega ne bo, ampak mi iz drugih razlogov to veliko pomeni.
 _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Orpheus999
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44 Prispevkov: 127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 16, 2010 22:56 Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno boš moral menjati pogonske jermene in pregledati bralno glavo.
V diy "obnovi" prideš čez pod 10€. Če je kaj narobe z elektroniko oz., čem drugim pa ga nesi na servis. LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marantz
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18 Prispevkov: 122 Kraj: ILIRSKA BISTRICA
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 00:23 Naslov sporočila: Grundig |
|
|
Pozdravljen!
Kot zaljubljenec v vintage opremo ti obnovo vsekakor priporočam, še posebej, če so zunanjost in težje dobavljivi mehanski deli dobro ohranjeni. Nisem še poslušal omenjenega magnetofona in ne poznam njegovih karakterisitik, a sem prepričan, da boš z reprdukcijo zvoka bodisi starih ali novih posnetkov zadovoljen, saj ti bodo pridobill še eno perspektivo v poslušanje glasbe ali česarkoli drugega.
Lep pozdrav. _________________ lp
Tomislav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 01:20 Naslov sporočila: |
|
|
Bolj se mi gre za ohranjanje tega magnetofona pri življenju. Kar je trakov so.. bolj bogi že, miljonkrat presneti (večino trakov je bilo posnetih iz radia desetletje, dva, tri.. nazaj ).
Bom pa mogoče nesel k sosedu (upokojeni RTV serviser), da pove kaj več.
Koliko pa je to načeloma vredno? Prav veliko ne, in tudi mislim ne prodajat, ampak, me pa zanima.. ker se mi tudi sanja ne. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 10:40 Naslov sporočila: |
|
|
Če ne drugega si lahko, če ga spraviš nazaj k življenju, umisliš "tape loop", dva kanala, plus mikrofonija z eq. je odličen "inštrument", sprememba hitrosti, obilo zabave...
Fina igača, sploh za otroke!  _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marantz
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18 Prispevkov: 122 Kraj: ILIRSKA BISTRICA
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Pon Jan 18, 2010 22:29 Naslov sporočila: |
|
|
Konkurenca A700??
This machine has some more work to do.
Ali nas R. samo rajca????? _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|