Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Popravilo magnetofona

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 21:19    Naslov sporočila: Popravilo magnetofona Odgovori s citatom

Doma imam star Philipsov N4422 magnetofon ki je že v letih. Hitrost ni več prava, veliko je šuma, pa sem razmišljal da bi tole obnovil.

Mogoče kdo ve koliko bi lahko vse skupaj stalo?

Vem da neke kvalitetno reprodukcije iz tega ne bo, ampak mi iz drugih razlogov to veliko pomeni.

Orpheus999

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 9:44
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 16, 2010 22:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno boš moral menjati pogonske jermene in pregledati bralno glavo.
V diy "obnovi" prideš čez pod 10€. Če je kaj narobe z elektroniko oz., čem drugim pa ga nesi na servis. LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marantz

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18
Kraj: ILIRSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 00:23    Naslov sporočila: Grundig Odgovori s citatom

Pozdravljen!
Kot zaljubljenec v vintage opremo ti obnovo vsekakor priporočam, še posebej, če so zunanjost in težje dobavljivi mehanski deli dobro ohranjeni. Nisem še poslušal omenjenega magnetofona in ne poznam njegovih karakterisitik, a sem prepričan, da boš z reprdukcijo zvoka bodisi starih ali novih posnetkov zadovoljen, saj ti bodo pridobill še eno perspektivo v poslušanje glasbe ali česarkoli drugega.
Lep pozdrav.
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 01:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bolj se mi gre za ohranjanje tega magnetofona pri življenju. Kar je trakov so.. bolj bogi že, miljonkrat presneti (večino trakov je bilo posnetih iz radia desetletje, dva, tri.. nazaj Smile).

Bom pa mogoče nesel k sosedu (upokojeni RTV serviser), da pove kaj več.

Koliko pa je to načeloma vredno? Prav veliko ne, in tudi mislim ne prodajat, ampak, me pa zanima.. ker se mi tudi sanja ne.
orc.perc

Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05
Kraj: Posr.Park

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 10:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ne drugega si lahko, če ga spraviš nazaj k življenju, umisliš "tape loop", dva kanala, plus mikrofonija z eq. je odličen "inštrument", sprememba hitrosti, obilo zabave...

Fina igača, sploh za otroke! Smile
marantz

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18
Kraj: ILIRSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 12:37    Naslov sporočila: magnetofon Odgovori s citatom

Evo nekaj "podobnega" z navito ceno:
http://www.audioscope.net/philips-4520-reel-to-reel-p-1163.html
Lep pozdrav
orc.perc

Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05
Kraj: Posr.Park

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 22:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Konkurenca A700??

This machine has some more work to do.
Ali nas R. samo rajca?????
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu