Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HD TV (plazma, lcd, led lcd, oled...)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 89, 90, 91  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Clancy

Pridružen/-a: Sob Sep 2009 5:46

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 19:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gerchy je napisal/a:

Acoustic, hvala za mnenje, morda še zapišeš modele LCDjev, ki jih imate doma, čeprav si že napisal, da spadajo v nižjo kategorijo, kar primerjavi daje neobjektiven pridih. Smile

Tudi tvoja primerjava daje neobjektiven pridih, saj tudi 46S10 spada v nižjo kategorijo, kar sem napisal že v prvem postu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 19:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fantje ....pri tej temi je čisto enako kot pri high endu....hi-fi ju.

vsak ima drugačne prioritete in pričakovanja.nobeden ne more nobenemu nekaj sugerirat.jaz vem kaj paše meni ...tako cenovno kot ...delovno .najbrž bom te dni po praznikih nabavil tretji lcd tv za na štajersko.

kjer sem včasih za vikende.
Nazaj na vrh
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43
Kraj: 01

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 19:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Clancy je napisal/a:

Tudi tvoja primerjava daje neobjektiven pridih, saj tudi 46S10 spada v nižjo kategorijo, kar sem napisal že v prvem postu.

Acoustic ima 50" plazmo, ki je kar nekajkrat dražja od poceni LCDjev. Predvidevam, da so majhne velikosti, sicer ne bi zapisal, da so nižjerazredni.

Sicer pa, priporočeni ceni na uradnih nemških straneh sta 1299 evr za Panasonica in 1199 za Sonyja. Se ti zdijo cene iz Bigbanga bolj merodajne, kot uradne strani proizvajalca?

Še vedno pa ne morem verjeti, da vsi zagovorniki plazm ne morete podati nekaj dejstev, zakaj vas je tehnologija prepričala ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 19:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gerchy je napisal/a:
Clancy je napisal/a:

Acoustic ima 50" plazmo, ki je kar nekajkrat dražja od poceni LCDjev. Predvidevam, da so majhne velikosti, sicer ne bi zapisal, da so nižjerazredni.

Sicer pa, priporočeni ceni na uradnih nemških straneh sta 1299 evr za Panasonica in 1199 za Sonyja. Se ti zdijo cene iz Bigbanga bolj merodajne, kot uradne strani proizvajalca?

Še vedno pa ne morem verjeti, da vsi zagovorniki plazm ne morete podati nekaj dejstev, zakaj vas je tehnologija prepričala ...
Saj cene so podobne za kakovostno Plazmo kot kakovosten LCD, tu skoraj ni razlik.
Jaz nikomur ne solim pameti, vsak ima pač svojega favorita, samo napisal sem primere zakaj je meni plazma boljša Wink v želji, da morda pri izbiri posvetite pozornost tem stvarem.
LCD-ji ki jih imamo so res osnovni modeli, 32" Sony je bil še najdražji (okoli 750 Eur), ker ima vgrajen DVB-T,C, Samsung je vhodni model 32" (450 Eur). LG pa 37" in je prav tako osnovni za 550 Eur.
Verjamem da so vrhunski LCD-ji cene okoli 2k Eur tudi dobri, vendar ko sem kupoval, sem primerjal svoj model plazme z takrat (točno pred letom dni) najboljšo Sony Bravio LCD in je meni bila slika plazme boljša, z enakimi zaključki, kot sem jih navedel za cenejše LCD-je. Meni je bil pri izbiri pač osnova TV signal kabelske, ker pač to večinoma gledamo in tu se je plazma izkazala za meni boljšo izbiro.

Tehnično plat pa bo verjetno znal kdo drugi boljše napisati?
_rocker_

Pridružen/-a: Pon Okt 2009 11:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 20:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Sem ravno pred nakupom LCD Sonya SONY LCD TV KDL-40W5500. cena 850€ pri media marketu, mika pa me tudi LED Samsung UE40B7020, vendar je cena precej dražja malo čez 1300€. Zanima me ali že ima kdo kakšne izkušnje s tema tv-jema, sam imam doma kabelsko. V trgovini je težko oceniti kvalitete med enim pa drugim tv-jem ker so v trgovini bli prklopljeni na digitalni signal in se ni videlo kakšna je slika na analognem signalu, katerega imam doma.

LP
Nazaj na vrh
streki

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 17:09
Kraj: Lukovica

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 20:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

_rocker_ je napisal/a:
Pozdravljeni

Sem ravno pred nakupom LCD Sonya SONY LCD TV KDL-40W5500. cena 850€ pri media marketu, mika pa me tudi LED Samsung UE40B7020, vendar je cena precej dražja malo čez 1300€. Zanima me ali že ima kdo kakšne izkušnje s tema tv-jema, sam imam doma kabelsko. V trgovini je težko oceniti kvalitete med enim pa drugim tv-jem ker so v trgovini bli prklopljeni na digitalni signal in se ni videlo kakšna je slika na analognem signalu, katerega imam doma.

LP

Jest mam ta Sony,zelo zadovoljen,s Samsungom pa nisem imel bližnjega srečanja.Zelo dobra slika,črna ni temno modra,športne prenose se da normalno gledat,edino kar me moti je backlight pri preklaplanju med programi (ni pa tolk hudo),pa sej ker tv je pa popoln. Wink
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2009 01:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

_rocker_ je napisal/a:
Pozdravljeni

LP

Te dni sem precej prebiral razne forume na temo Samsung-ovih LED LCD-jev in sem opazil, da so deležni kar precejšnih kritik glede kvalitete slike. Kontrast naj bi bil fantastičen, a barve precej nenaravne in pri temnejših kadrih naj bi se precej opazila neenakomerna osvetlitev zaradi "edge LED" sistema, torej osvetlitve ekrana od strani. Obstaja namreč še "backlight LED" sistem, kar pomeni osvetlitev ekrana po celi površini od zadaj. Pravtako je bojda moteč sistem avtomatskega uravnavanja osvetlitve ekrana.
LED osvetlitev LCD TV-jev, je zaenkrat še tehnologija, ki je v povojih in je bolje počakat na naslednjo generacijo teh televizorjev, tako da če kupuješ TV že danes, potem je bolje da vzameš preizkušeno LCD tehnologijo (seveda ne najcenejših modelov!), najboljša rešitev pa je itak nakup plazme.

Evo tukaj je link do ene recenzije omenjenega Samsunga:
http://www.avforums.com/reviews/Samsung-UE40B6000VW-LED-LCD-TV-Review.html

Audiohedonist
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2009 01:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

na vprašanje o lcd zaslonih v lcd tv mi je miloš -serviser dejal da ima večina

...samsungove .torej...... Rolling Eyes

najbrž nas ima večina le tega notri ,klub temu da spredaj na njemu piše čisto nekaj drugega. Wink
Nazaj na vrh
bfrenk

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 13:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2009 10:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

_rocker_ je napisal/a:
Pozdravljeni

LP

Imam Sonya 40W5500, slika prek kabelske je popolnoma odvisna od programa, ki ga gledaš (če imaš digitalno kabelsko je kar OK.)Nemci in avstrijci so kar v redu, ostalo pa bolj tko.Imam pa gor naštekan še DVD in Xtreamer, pa je čist v redu, posebej, ker mi dvd upscala resolucijo na 1080.
Nazaj na vrh
_rocker_

Pridružen/-a: Pon Okt 2009 11:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2009 11:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vrjetno bom tudi uzel tega sonya led tv-ji pomoje glede na to da je čisto nova tehnologija ne nudi še tisto kar bo čez nekaj let ko pridejo drugi modeli vn.
Befor katero plazmo pa priporočaš če je po tvoje plazma najbolši izbor ? Pred kratkim je stric nabavu PANASONIC TX-P42S10 in mi ni bila kaj preveč lepa slika sej čista je bla sam se mi zdi da ni blo neke ostrine v sliki.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2009 12:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
na vprašanje o lcd zaslonih v lcd tv mi je miloš -serviser dejal da ima večina

...samsungove .torej...... Rolling Eyes

najbrž nas ima večina le tega notri ,klub temu da spredaj na njemu piše čisto nekaj drugega. Wink

Matrike so večinoma samsungove, oz. je to zelo pogosto. Samo to je daleč od celote. Kot če bi imel zvočniške enote od enega podjetja.. ampak, potem je tu še veliko drugih faktorjev:)

Meni recimo samsung ni bil všeč med LCDji, Sony ter Panasonic pa zelo.

Okusi so različni.
MitjaF

Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56
Kraj: KRANJ

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2009 19:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri 40" je vsaka plasma boljša od najboljšega LCDja.In če ti Panasonic plasma ni bila uredu glede slike, ti bo Sony LCD še slabši ko ga boš prinesel domov.Pri stricu kjer si gledal, si gotovo gledal analogne programe,ki so pri večjih TV še posebaj problematični.Saj ko se tistih par 100 pixlov razvleče na več kot 1m je slika pač zanič.Ampak pri LCD so zraven še nenaravne barve, ter občutno mazanje slike pri hitrih premikih kamere.LCD je bolši samo za igranje igric, pa malo manjšo porabo ima.In če pogledaš v trgovinah "demo" posnetke,ki so namenjeni prezentaciji LCD so vedno statični kadri, ali pa computer genereted kadri, ker se to pač dobro vidi.
Tudi pri sliki mora biti "verodostojnost posnetka" kot pri HiFi, ne pa da je trava napr. florescentno zelena.Ta nenaravni kontrast LCDja je ob nakupu mikaven, ko pa doma to gledaš te bolijo oči.
Sam imam 32"LG LCD FullHd (za monitor), IN 46"Panasonic" v istem prostoru.Kljub očitne razlike v velikosti je slika na Panasonicu občutno boljša.Brat ima pa LED40" Samsunga, pa je po primerjavi sam, čeprav nerad priznal da se je "nat".
Upam, da bom s tem pomagal komu ,da ne stori iste napake.Pa srečno novo leto vsem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 000000000
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2009 19:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

na prvi strani te teme so linki do testov panasonic plazem kot tudi nekaterih lcd-jev
če je morda kdo spregledal Laughing

Nazadnje urejal/a knap Sob Dec 26, 2009 20:08; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2009 20:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pa še testi za v10 model

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42v10-tx-p50v10-20090602153.htm
http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/08/12/Panasonic-Viera-TX-P42V10-42in-Plasma-TV/p1
http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/plasma/panasonic_tx-p42v10.htm
http://www.avforums.com/reviews/Panasonic-TX-P50V10-Review.html
http://www.avforums.com/reviews/Panasonic-TX-P65V10-Plasma-HDTV-Review.html
Nazaj na vrh
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2009 20:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Brez veze katere marke maš tv,ko pa te Siol j....
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 89, 90, 91  Naslednja
Stran 7 od 91

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu