| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Čet Dec 24, 2009 12:59 Naslov sporočila: |
|
|
| mitko je napisal/a: |
A nimaš ti tudi enih takih  |
Ma te čakajo, da jih vzameš, vsakič k prideš mim...
Naslednjič, ko prideš, jih bom položil na Skviza, al pa jih bom prinesel s sabo, ko pridem poslušat tvoje nove flaške(me že fajn firbec matra).
Drugače pa so dobre vile marsikaj lepega naredile v mojem sistemu odkar si bil zadnjič na obisku(čez praznike bojo delale finiš), tako da je zdaj zvok nekako turbo Arielovski..
Uglajen, muzikaličen, tudi pri 1KW in čez.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 24, 2009 13:31 Naslov sporočila: |
|
|
Božiček, prosim, prinesi mi stvar ki mi morala biti v paketu, pa je bil prazen, ali mi vrni 300€  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
Objavljeno: Čet Dec 24, 2009 14:13 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | mitko je napisal/a: |
A nimaš ti tudi enih takih  |
Ma te čakajo, da jih vzameš, vsakič k prideš mim...
|
Če me spomin ne vara, sem ti jih dal v zahvalo za konektiranje TE-jev, tako da ne rabiš skrunit popedenanega Skviza
Za obisk si pa ti na vrsti. Te obvestim, ko pridejo flaške  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 02:34 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | | knap je napisal/a: | audiofil, zakaj ravno ta coax
cena?,kje se ga dobi?
hvala |
Ker kabel poznam in dobro vem, da bom z njim imel dolgo piece of mind, saj moj sistem še lep čas ne bo na takšnem nivoju, da bo prerasel njegovo "performanso".
Upikniti ga nameravam na Hrvaškem in ob tem izkoristiti ugodnost oprostitve plačila carinskih stroškov ter DDV-ja (vse kar znese manj kot 300 eur), povrhu pa ob povratku na meji še dobiti povrnjen nazaj hrvaški davek.
Vendar šele v naslednjem letu, saj je tam čakalna doba na kabel kilometerska.
lp |
Ker se še vedno počutim "dolžnega" oziroma hvaležnega za podarjen CD na Multimedia showu v LJ, se bo(m) tokrat hudiček maskiral v Božička
Preden ti marketinško blebetanje potegne cekine iz žepa... recimo, da ima nekaj opraviti z odboji, dolžino kabla, hitrostjo signala v kablu, in še čem.
Torej Božičkov nasvet: zmeri širino Squeezeboxa v cm. Pomnoži širino z dnevom mojega posta, to je 25. Odštej od vsote dolžino svojega stopala v cm. Zapiši dobljen rezultat.
Idi v trgovino in kupi 75-Ohmski koaksialni RG59 ali RG6 kabel točno te dolžine, kot si zgoraj zapisal.
Zraven pa kupi še 75 cm enakega kabla.
Doma terminiraj z ustreznimi konektorji, po možnosti BNC. Če ni, pač RCA. Ampak oba kabla z enakimi.
Vtakni enkrat daljši kabel med Squeeza in DAC, drugič pa krajši kabel.
Vesel Božič in veselo poslušanje  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 11:33 Naslov sporočila: |
|
|
Vedno je več načinov, da dosežeš željeni cilj...
Kot pri vseh kablih, je tudi pri 75 ohm hudič skrit v tistih malih kovinskih koščkih na koncu kabla, RCA plugih, nekaj pa je odvisno tudi od tega kako posrečeno je navinklana licna, kašno je "jedro" in koliko je "zadeta" 75ohm karakteristika in nenazadnje, do mamačinčev ali BNCjev ušraufanih v ohišju Skviza in DACa.
Iskanje najbolj neproblematične in posrečene sinergije vsega navedenega, torej.
75OHM štriki zaradi vsega omenjenega špilajo bolj ali manj precizno, imajo več ali manj "zamegljen" končni produkt, ki pride ven na zvočnikih.
Vzameš kake pet, bolje več, različnih 75ohm terminiranih, da ugotoviš, kateri je zvočno najbližje željenemu rezultatu.
Greš na net in poiščeš katere antenske hvalijo kot "audio worthy".
Nabaviš in lotaš gor razne RCApluge in se mečlješ ob tla, ker vsi zvenijo drugače, dokler se naenkrat ne urajma, da nek RCA plug zašpila bolj poskočno od drugih..
Greš spet na net in bereš naprej, dokler ne najdeš "tistega" članka in terminiraš z "tistimi" plugi, ki posekajo prejšnje "naj" pluge..
In greš k prijatelju, ki je dal na svoj DAC RCA vtič, ki je 75ohm v piko in sliši na ime Eichmann Phonopod, RCA plugi pa Eichmann Bullet Copper(Silver Bullet niso 75ohm in se dokazano obnesejo samo za audio rabo). In to res špila.
Zdaj pa o dragih 75ohm.
Tudi če odmislimo običajno prodajno opisno mistiko o konstrukciji kabla, ostane dejstvo, da so neki pametni ljudje upoštevali marsikaj in na koncu z veliko truda naredili hudičevo dober kabel in konektorje, katerega posrečen zvok te prepriča, ko ga priklopiš v svoj sistem.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 12:22 Naslov sporočila: |
|
|
Dragi božiček,
Veseli me, da v teh dneh ko si tako obremenjen z obdarovanjem še najdeš toliko časa, da se vklopiš na naš forum. Kot kaže, tisto z novimi hi-tech jeleni le ni bila samo marketinška fora, saj bi s starimi zdajle zagotovo še krepko sopihal.
Zahvaljujem se ti za skrb glede mojega proračuna in namig za RG kabel. V tej zvezi sem ob skrbnem tehtanju vseh dejstev in okoliščin prebedel noč, ter s sklepom odločil kot sledi v izreku:
- KUPIM OYAIDE
Pravni pouk:
Zoper ta sklep je dopustna pritožba v času trajanja božičnih praznikov. Pritožbo je poslati pisno na vsemogočni@tamzgoraj.com. Pritožba zoper sklep ne zadrži njegove izvršitve.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 15:08 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem hi-fi porihtal jeseni.
Božiček mi je sedaj prinesel hčero. Če se mala oglasi, ni potreben ne vrhunski DAC, ne interkonekt. Namesto napajalnega kabla smo ji zrihtali napajalno kravo - mamico. Zvok je, ne boste verjeli, neverjetno identičen otroškemu joku... Nobenih delay-ev, ozkega odra ipd...
Preostanek hi-fi ja bo šele poleti, ker bo začetek naslednjega leta namenjen nabavi novega DSLR. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kumer
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45 Prispevkov: 948 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 16:42 Naslov sporočila: |
|
|
saso, kako se obnesejo davis acoustic zvočniki
zakaj si nabavil ravno to znamko, ta model
cena?
hvala
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 18:29 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfan je napisal/a: | Jaz sem hi-fi porihtal jeseni.
Božiček mi je sedaj prinesel hčero. Če se mala oglasi, ni potreben ne vrhunski DAC, ne interkonekt. Namesto napajalnega kabla smo ji zrihtali napajalno kravo - mamico. Zvok je, ne boste verjeli, neverjetno identičen otroškemu joku... Nobenih delay-ev, ozkega odra ipd...
Preostanek hi-fi ja bo šele poleti, ker bo začetek naslednjega leta namenjen nabavi novega DSLR. |
Čestitke! Saj veš, veliko zdravja in ...! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 19:02 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | Tudi če odmislimo običajno prodajno opisno mistiko o konstrukciji kabla, ostane dejstvo, da so neki pametni ljudje upoštevali marsikaj in na koncu z veliko truda naredili hudičevo dober kabel in konektorje, katerega posrečen zvok te prepriča, ko ga priklopiš v svoj sistem.  |
Dokler veljajo zakoni fizike, ni potrebe po tolikšnem eksperimentiranju. Jaz bom dal podatke, ti samo nastaviš enačbo in zračunaš, koliko pasovne širine rabi kabel in koliko moraš zadržati odbiti signal, da se ne bo superponiral na originalnem signalu. Oziroma kdaj naj prispe, da se bo superponiral, ampak šele PO tistem, ko bo receiver čip v DACu prebral spremembo bita iz "1" v "0" ali obratno. Podatke o posameznih receiver čipih najdeš na internetu, ostalo je spodaj:
a) 44.100 kHz material = SPDIF frekvenca 2.8 Mhz (2.8224 Mhz).
b) Skozi kable in konektorje moraš spraviti vsaj 9., še bolje 10. harmonik.
c) Hitrost svetlobe in elektronov je 300.000 km/s. V idealnih pogojih seveda. V različnih medijih je hitrost različna, 75 Ohmski koaksi imajo običajno faktor od 0.67 do 0.73
Tvoj denar, tvoji kabli, tvoja ušesa, meni je vseeno, nič me ne bo bolelo. Jaz samo pokažem vrata, skozi mora vsak sam.
Samo ne me prosim prepričevat, da se avto s kvadratnimi kolesi pelje bolje od tistega z okroglimi. Pa čeprav so kvadratna kolesa izdelana v znani tovarni, pritrjena s srebrnimi vijaki in imajo srebrne drote noter
Ali pa da so RCA 75 Ohmski. Niso in nikoli ne morejo biti, fizično nemogoče. Mogoče v drugem paralelnem vesolju, z drugačnimi fizikalnimi zakoni
Še primerjava z analognim:
- če se vržeš v bano, polno vode, bodo valovi pljuskali visoko
- če se vržeš v 3m okrogli bazen, bodo manjši valovi
- če se vržeš v olimpijski bazen, bodo komaj zaznavni valovi
Kadarkoli boš poslal nekaj MHz signal po digitalnem kablu, bodo odboji od DACa nazaj k Squeezu, potem spet od Squeeza nazaj k DACu.
Zato tudi lahko rečem, da bo navaden RG59 koaksialni kabel, dolžine po mojem zgornjem receptu boljši od kateregakoli 75 cm dolgega kabla, ne glede na ceno in material. Sploh, ker ni pravih terminacij in so večji odboji. Če je terminacija prava in po možnosti še dovolj dušenja (tudi z upori), potem dolžina ni toliko pomembna.
Ta čudna živahnost, zvončkljavost, kar je ponavadi slišno s kratkim digitalnim kablom, je ponavadi jitter. Data correlated jitter, bolj natančno.
PS: malo pomoči je tukaj: http://www.1728.com/freqwave.htm
PPS: se opravičujem za smetenje po temi  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 19:18 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Dragi božiček,
Veseli me, da v teh dneh ko si tako obremenjen z obdarovanjem še najdeš toliko časa, da se vklopiš na naš forum. Kot kaže, tisto z novimi hi-tech jeleni le ni bila samo marketinška fora, saj bi s starimi zdajle zagotovo še krepko sopihal.
Zahvaljujem se ti za skrb glede mojega proračuna in namig za RG kabel. V tej zvezi sem ob skrbnem tehtanju vseh dejstev in okoliščin prebedel noč, ter s sklepom odločil kot sledi v izreku:
- KUPIM OYAIDE
Pravni pouk:
Zoper ta sklep je dopustna pritožba v času trajanja božičnih praznikov. Pritožbo je poslati pisno na vsemogočni@tamzgoraj.com. Pritožba zoper sklep ne zadrži njegove izvršitve.
 |
Kaj pa, če ti božiček prinese STEREOVOX ULTRA(350$) ali STEREOVOX XV II (150$) ? Kabel digitalne resnice .
Jaz se lanskemu božičku zahvaljujem, da mi je preko Miheta predstavil EG napajalne kable. Preko Tonija MAZDA lampice(ECC83), ki jo bom (silver anode) kmalu naročil. Bolhi za Telefunken 801s . Chrisu Sovingu za digitalni kabel Stereovox Ultra. Nevenu za mikrofone AKG 414 B-ULS, Neumann TLM170, Senheiser 441, Calrec 1050 ... in koristne nasvete pri snemanju. Borutu za fantastični Prism Sound Orpheus in mikrofonske kable Vovox ... Vsem glasbenikom, ki so bili pred mojimi mikrofoni ...
Moje želje za novo leto(glede glasbe). Da bi mi vse naprave delale brez komplikacij in prisegam, da jih ne bom menjal. S svojim sistemom sem resnično zadovoljen Da bodo dobri glasbeniki še vedno pihali v moje snemalne naprave ... In da kmalu dobim nadgradnjo že tako odličnega Stylos HAD-a (to ne štejem v menjave ampak v nadgradnjo...) Da bo firma Klopotec končno začela izdajati plošče(konec januarja naj bi izšla prva).
Glede Audio-kontakta pa želim vso srečo vsem prijateljem in tudi tistim, ki jim moje pisanje ni všeč. Naj bo sila z vami pri iskanju svetega audio grala. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 21:04 Naslov sporočila: |
|
|
| kumer je napisal/a: | saso, kako se obnesejo davis acoustic zvočniki
cena?
hvala
LP |
Glih danes sem jih priklopil. Prvi vtisi - glede na to da so čisto novi in neuigrani - fantastični glede na prejšnje Jamote D-590. Za kakšno resnejše testiranje pa je vseeno treba malce počakat. Poganjam jih z Vincentom SV-236mk, čakam še na nov CD player. Kabli zaenkrat Kimber 8PR, želja kakšni nordost blue heaven...
Zakaj Davisi? So me pač zelo navdušili. Po mojem mnenju nudijo kvaliteten zvok za zelo ugodno ceno. Cena: sem jih dobil po sejemski ceni 1280.- eur
za black piano finiš. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 21:17 Naslov sporočila: |
|
|
še malo smetenja, mogoče pa Audiofilla prepričam Zgovorna je zadnja slika, ravno 152 cm in činči
Izhod iz mojega Squeeza. Modificiran, original je slabše
75 Ohmski koaks kabel. Kratek, dolžina 115 cm, BNC konektor na enem koncu, na drugem koncu uporabljen adapter BNC -> RCA
75 Ohmski koaks kabel. Dolžina 152 cm, na obeh straneh RCA (činči).
Najlepše je vidno na zadnji sliki, špica ravno v trenutku, ko je stanje prešlo iz "0" v "1". Ravno prva nS (nano sekunda), ki je najbolj pomembna za receiver čip v DACu. Žagasta linija spodaj, ko je stanje "0", odgovorni za to so notranji Switcher & Co 
Nazadnje urejal/a stormsonic Pet Dec 25, 2009 21:22; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 21:19 Naslov sporočila: |
|
|
| saso68 je napisal/a: | | kumer je napisal/a: | saso, kako se obnesejo davis acoustic zvočniki
cena?
hvala
LP |
Glih danes sem jih priklopil. Prvi vtisi - glede na to da so čisto novi in neuigrani - fantastični glede na prejšnje Jamote D-590. Za kakšno resnejše testiranje pa je vseeno treba malce počakat. Poganjam jih z Vincentom SV-236mk, čakam še na nov CD player. Kabli zaenkrat Kimber 8PR, želja kakšni nordost blue heaven...
Zakaj Davisi? So me pač zelo navdušili. Po mojem mnenju nudijo kvaliteten zvok za zelo ugodno ceno. Cena: sem jih dobil po sejemski ceni 1280.- eur
za black piano finiš. |
lampe gor priklopi......mogoče boš še bolj presenečen.glede na to da si imel jamo 590 katere imam tudi sam.vendar .........ti zvočniki igrajo na lampaša čisto drugače kot na tranzistorce.(kateri pa ne)
lampe cdp+ojačevalec-lampe.....pa da slišiš.
aha ....še kretnico sem popedenal....na visokotoncih je "šrot" od kondijev in drugje ni dosti boljše.ko to zrihtaš ....potem.....zaigra.
...kabli ....srebrni - te ....interkonekti, zvočniški ....posrebreni ...intertehnik,vendar tudi z drugimi igrajo lepo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|