| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Sre Sep 03, 2008 10:20 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | Naredil sem še en trojni Pirelli napajalni kabel in ga opremil z Oyaide P-037e konektorjema. Neverjetna razlika proti že narejenemu z Menem konektorjema. Vili, to moraš preizkusiti! |
Super, en kabel imam že skoraj zvit. Ko me nehajo boleti prsti, pa bom res poskusil z Oyaide. Thanx!
PS: Iztok, čakam Furutechove varovalke, tiste, ki si mi jih svetoval |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Sep 06, 2008 16:19 Naslov sporočila: |
|
|
Trance...
A si pri Suprinem kablu oklop prilotal na zemljo ali si ga "pustil v zraku"? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1380 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Sob Sep 06, 2008 16:44 Naslov sporočila: |
|
|
HI
To sem tudi sam spraševal zastopnika, pa vse piše na kartonu od konektorja. Na obeh straneh so samo žice v konektor, saj oklopa ne moreš zalotat nikamor, ker je oklop samo s tanke folije, docim pri DIY kablu sem LAPP-ov oklop zalotal na earth pri šuko konektorju.
Have a nice Day
Matt _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Tor Sep 30, 2008 22:12 Naslov sporočila: |
|
|
Testiranje Oyaide mrežnih konektorjev mi je prineslo veliko presenečenje. Na trojni Pirelli kabel, katerega cena je euro na meter sem namesto solidnih konektorjev dal Oyaide P-037(in C037) ter P-046(C046). Ubijajalska sprememba. Vili, obvezno testiraj, pravkar ima Simon 20% popust. Sam sem izbral 037(rodij), na nelampaški sistem pa mislim, da bo bolj sedel 046. Obenem sem zamenjal zidno vtičnico za Furutechovo(Rodij) in Furutech e-TP609E razdelilno letev(prej sem imel njihovo osnovno). Velika izboljšava.
Nekaj osnovnih značilnosti Oyaide konektorjev:
http://www.venhaus1.com/VH_Audio_Test.html
P079
In our experience, and based on the feedback of our customers, the Oyaide
P-079 male AC connector has a tonal character that is very natural sounding
to slightly warm, with a presentation that is a bit laid-back. Highs are
sweet, yet nicely extended. A great match for digital components, SS gear,
or systems that would benefit from a bit more warmth, without sacrificing a
great deal of resolution.
P046
P-046 male AC connector is a great match for tubed systems or neutral
sounding SS systems.
P037
P-037 male AC connector is great match for tubed syst _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Okt 01, 2008 06:04 Naslov sporočila: |
|
|
Se mogoče spomniš cene?
Če ni predrago, bi jaz poslušal še na mojem sistemu to.
Me zanima če bo sploh kaj razlike zaradi same nizke resolucije sistema (B&W 685+ Cyrus integrirec + Squeezebox). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Okt 01, 2008 07:10 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | Se mogoče spomniš cene? |
Cena s popustom je okoli 65 Evrov po komadu ! _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sre Okt 01, 2008 10:58 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | Testiranje Oyaide mrežnih konektorjev mi je prineslo veliko presenečenje. Na trojni Pirelli kabel, katerega cena je euro na meter sem namesto solidnih konektorjev dal Oyaide P-037(in C037) ter P-046(C046). Ubijajalska sprememba. |
To je to kar jaz že nekaj časa trobim. Powercorde je potrebno kvalitetno
konektirat,drugače nima smisla. Boljše poceni kabel z kvalitetnimi konektorji,kot pa obratno. Večina pa tega ne more oz. noče sprejet.
Po možnosti kontakte konektorja zunaj in znotraj pošpricajte z sprejem
Caige Pro Gold za izboljšanje kontaktnih ter protioksidacijkih lastnosti
Se vam obeta pozitivno presenečenje
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
madox
Pridružen/-a: Čet Maj 2008 10:36 Prispevkov: 22
|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2008 10:01 Naslov sporočila: |
|
|
V ponedeljek sem bil pri Trancedeejay-u in si sposodil kopico napajalnih kablov za stestirat na mojem sistemu. Prvič za to, ker me zanima sama razlika v kablih in ali se res pozna na sami zvočni sliki. Na koncu bom tudi zbral enga napajalca, ker ga rabim. V naslednjih dneh bom probal pokomentirati, če mi bo čas dopuščal in dodal še kakšno sliko teh dolginov. V torek zvečer je že padu prvi test, vendar rabim malo več protora s časom.
Na testu so naslednji kabli:
1. Van den hul- the mainsstream hybrid (zelen)
2. Lapp kabel- olflex classic 110 (srebrn)
3. Silent wire- brez oznake (oblečen v črno)
4. Silent wire- ls 6 (beli šuko konektor)
5. Supra lorad 2.5 (bele barve)
Evo ena gasilska slika:
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Damjan
Pridružen/-a: Sre Okt 2008 19:37 Prispevkov: 14 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2008 19:43 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen,
pri tvojem testu se mi poraja vprasanje ce je sploh mozno slisati razliko med kabli oz. prepoznati razliko. Ko das drazji boljsi kabel imas sigurno obcutek, da si nekaj spremenil na sistemu in da boljse igra, ce pa bi naredil tako imenovan "blindtest" sem preprican, da bi bilo zelo zelo tezko oz. nemogoce v 10 poskusih recimo 8 do 9 uganit ta pravega oz. ta "boljsega"... Zanima me ali je kdo ze kaj takega probal?
Hvala in LP
Damjan |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: / |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2008 22:14 Naslov sporočila: |
|
|
| gorko1 je napisal/a: | | JAZZZ je napisal/a: | | Testiranje Oyaide mrežnih konektorjev mi je prineslo veliko presenečenje. Na trojni Pirelli kabel, katerega cena je euro na meter sem namesto solidnih konektorjev dal Oyaide P-037(in C037) ter P-046(C046). Ubijajalska sprememba. |
To je to kar jaz že nekaj časa trobim. Powercorde je potrebno kvalitetno
konektirat,drugače nima smisla. Boljše poceni kabel z kvalitetnimi konektorji,kot pa obratno. Večina pa tega ne more oz. noče sprejet.
Po možnosti kontakte konektorja zunaj in znotraj pošpricajte z sprejem
Caige Pro Gold za izboljšanje kontaktnih ter protioksidacijkih lastnosti
Se vam obeta pozitivno presenečenje
|
Velika razlika je tudi med dvema cenovno primerljivima P037 in P046. Splošno ni nobeden v prednosti, verjetno pa na lampaših igra bolje P037/rodij), na ostalih pa P046(panadij). Si ju ti sprobal (lahko tudi P076(zlato). _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Sre Okt 15, 2008 22:33 Naslov sporočila: |
|
|
| Damjan je napisal/a: | Pozdravljen,
pri tvojem testu se mi poraja vprasanje ce je sploh mozno slisati razliko med kabli oz. prepoznati razliko. Ko das drazji boljsi kabel imas sigurno obcutek, da si nekaj spremenil na sistemu in da boljse igra, ce pa bi naredil tako imenovan "blindtest" sem preprican, da bi bilo zelo zelo tezko oz. nemogoce v 10 poskusih recimo 8 do 9 uganit ta pravega oz. ta "boljsega"... Zanima me ali je kdo ze kaj takega probal?
|
Pa smo spet pri "Blindtestu" ...
Konektorja sem poslušal vsakega po deset dni. Najprej rodij in nato (bolj hvaljeni) panadij. Po vseh zakonih psihologije bi mi ostal panadijev, pa me je nekaj motilo("preveč laidback") na mojem sistemu. Potem sem še enkrat vzel uro časa svaku(kabel je bil zelo debel) , ki je dal nazaj rodijev konektor. In je zašpilalo.
Meni je to čisto dovolj, nekateri pa potem rabijo še "blindtest". In kako bi ga naredil? Izklopil CD, zamenjal kabel, počakal pol ure ... Lahko bi kvečjemu priskrbel še en (predelan) CD Electrocompaniet+HAD Stylos konverter + Valhalla interkonekt + Acoustic Zen dig.kabel in bi primerjal brez ugaševanja. Hm ja, postaviti bi moral na enako omarico ...
Če ne slišiš razlik, bi se včasih lahko vprašal: "Mogoče pa imam preslab sistem, da bi slišal razliko?".
Pa še moje vprašanje: "Si pripravljen staviti svoj sistem v stavo, da desetkrat uganem razliko med dvema kabloma? _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 10:26 Naslov sporočila: |
|
|
Sam lahko mirno rečem, da pri blind testu "pogrnem", vsaj kar se tiče minimalnih sprememb v zvoku. Ne govorim o občutnih spremembah, ki nastanejo pri menjavi ojačevalca, izvora zvoka, interkonekta z drugim karakterjem itd. Tisti drobni detajli, kot so menjava karakterno podobnih power kablov, varovalk ipd. pa pridejo na dan s poslušanjem na daljši rok.
Dostikrat mi je bil problem, ker me je nekaj močno impresioniralo, se je pa večkrat zgodilo, da je bil to le "fake" trenutni občutek. Zato moraš s spremembami nekaj časa živeti. Nisem torej pristaš A-B testiranja, še manj pa kakih blind testov.
Nova zadeva se mi mora nekako uležati (nekaj dni), šele potem priklopim na staro in spet poslušam. Če nisem propričan, ponovim postopek. Potem nekako dešifriram svoje občutke in ugotovim, kaj od slednjega mi bolj leži.
So pa tudi določeni drobni tweaki, ki so tako impozantni, da bi se upal staviti na mrtvo. Zadnji izmed njih je gotovo Acustic Revive Ground Conditioner, ki ga ponuja eden izmed oglaševalcev na tem portalu. V naslednjih dneh bo iz moje strani objavljen tudi članek o tem biserčku. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Damjan
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 10:29 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen Iztok,
me veseli, da si nasel kabel ki ti ustreza. Glede blindtesta, pred leti so avstrijci na Dunaju pri enem Hiend prodajalcu delali blindtest ojacevalcev, kablov itd. Stvari so se lotili "profesionalno" z uglasevanje ojecavalcev na isti pegel,bass itd. V glavnem ena mnozica HiFi, HiEnd entuziastov se je zbrala in se probala v blindtestu. Rezultat je bil tako nekaksen: pri ojacevalcih ni noben slisal razlike med "poceni" cambridgem in Accuphase, pravtako pri kablih. V odgovor se je potem javil en nemec, ki izdeluje svoje kable, ki bi naj bili oh in sploh boljsi od vseh drugih.No v glavnem tudi on ni slisal razlike v vseh menjavah...
Bom poiskal clanek, zanimivo branje za tiste, ki znajo nemsko...
Kaj se tice tvojega zadnjega vprasanje, ne nisem pripravljen zastavit svojo opremo saj mi je po pravici povedano vseeno kaksne kable imas ti na svojem sistemu in ce slisis razliko ali ne.
Bi pa blindtest z kabli bi bil dosti lazje izvedljiv kot recimo z ojacevalci ali CDjem. Gres iz sobe, nekdo ti zamenja ali ne (po nakljucnem vrstnem redu npr. AABBBBABBBA) kabel ti pa ugotovis ali imas kabel A (tvoj) ali pa kabel B. Ce ne slisis razlike vzames cenejsega, ce pa v 9 ali 10 primerih ugotovis ta pravi kabel vzames tistega ki ti je lepse spilal
LP
Damjan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Damjan
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 13:35 Naslov sporočila: |
|
|
| Damjan je napisal/a: | Pozdravljen Iztok,
me veseli, da si nasel kabel ki ti ustreza. Glede blindtesta, pred leti so avstrijci na Dunaju pri enem Hiend prodajalcu delali blindtest ojacevalcev, kablov itd. Stvari so se lotili "profesionalno" z uglasevanje ojecavalcev na isti pegel,bass itd. V glavnem ena mnozica HiFi, HiEnd entuziastov se je zbrala in se probala v blindtestu. Rezultat je bil tako nekaksen: pri ojacevalcih ni noben slisal razlike med "poceni" cambridgem in Accuphase, pravtako pri kablih. V odgovor se je potem javil en nemec, ki izdeluje svoje kable, ki bi naj bili oh in sploh boljsi od vseh drugih.No v glavnem tudi on ni slisal razlike v vseh menjavah...
Bom poiskal clanek, zanimivo branje za tiste, ki znajo nemsko...
Kaj se tice tvojega zadnjega vprasanje, ne nisem pripravljen zastavit svojo opremo saj mi je po pravici povedano vseeno kaksne kable imas ti na svojem sistemu in ce slisis razliko ali ne.
Bi pa blindtest z kabli bi bil dosti lazje izvedljiv kot recimo z ojacevalci ali CDjem. Gres iz sobe, nekdo ti zamenja ali ne (po nakljucnem vrstnem redu npr. AABBBBABBBA) kabel ti pa ugotovis ali imas kabel A (tvoj) ali pa kabel B. Ce ne slisis razlike vzames cenejsega, ce pa v 9 ali 10 primerih ugotovis ta pravi kabel vzames tistega ki ti je lepse spilal
LP
Damjan |
Damjan
blindtest bi bil pravi le na domačem sistemu, ki ga poznaš do potankosti. Mene res ne briga, kako igra na sejmu, kjer je zvok itak slab.
Poglej, tudi če imaš vedno isti kabel in ga enkrat izklopiš, drugič pa ne, bo neka razlika. Zato pravim, da bi moral imeti npr. dve enaki digitalni kombinaciji z različnima kabloma in bi samo preklapljal na predojačevalcu !
Ko sem iskal izbiral konektorje za CDP, sem zvok primerjal z gramofonom. Se pravi, na CDju je špilal moj posnetek nekega LPja, na gramofonu isti LP ... Na isti način bi tudi delal "blindtest" . Verjemi, da se ne bi zmotil.
Glede sejemskih AB testov: Če postavijo referenčen zvok, potem bo večina slišala razlike. Vedno pa lahko postaviš sistem tako, da bo "cenejši" kabel delal boljše od "dražjega". Ali da bo CD delal bolje od gramofona ... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|