| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
PaPaDiZ
Pridružen/-a: Pon Okt 2009 7:01 Prispevkov: 1 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Okt 19, 2009 07:04 Naslov sporočila: Katerega mi priporočate Denon AVR-4310 ali Yamaha RX-V3900 |
|
|
Pozdravljeni
Kot je že iz naslova razvidno, sem malo v dilemi katerega bi izbral. Prosim za vaša mnenja, izkušnje.
Hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SleepWalker

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 20:32 Prispevkov: 15 Kraj: Dreamland
|
Objavljeno: Pon Okt 26, 2009 18:42 Naslov sporočila: |
|
|
Oba modela sta odlična izbira, pač kupi tistega ki je cenejši.
Nazadnje urejal/a SleepWalker Pon Okt 26, 2009 20:54; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igorm
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 13:33 Prispevkov: 169 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Pon Okt 26, 2009 19:50 Naslov sporočila: |
|
|
Glede na ceno obeh bi vsekakor predlagal, da jih prej slišiš. Sam sem lastnik Denona, ampak je stvar okusa. Če pa nisi osebno preferenčno zahteven glede zvoka pa velja nasvet pred mojim  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Popster
Pridružen/-a: Ned Avg 2009 14:09 Prispevkov: 11 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Okt 27, 2009 01:17 Naslov sporočila: |
|
|
| Tudi sam sem se pred kratkim odločal med tema dvema, Yamaho rx-v3900 sem imel celo doma za vikend, Na koncu sem vzel Harman Kardon AVR 660. Toliko je novih dobrih receiverjev, da se je zelo težko odločit za enega. Denon je bojda strašno dober, a ga žal ni nikjer za slišat. Pa še 500 eur dražji je kot Yamaha. Brezveze sem pameten, vsi so dobri, odločit se je pa težko. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Tor Okt 27, 2009 17:46 Naslov sporočila: |
|
|
Si bom kar tole temo sposodil...
Mi lahko kdo prosim pove, kdo in kje je generalni zastopnik za Yamaho (hi-fi zadeve) za Slovenijo?
Hvala za odgovor |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Tor Nov 03, 2009 02:15 Naslov sporočila: |
|
|
Generalni za vzhodno evropo naj bi bil Techno Market, pa kar se tiče RVX1900 in 3900 mislim da sta kar ugodno 3900-1200eur 1900-999eur.
Je pa res da sta oba Yamaha in Denon dobra, če ne najboljša.Res pa je, da je Yamaha bolj zahtevna kar se prostora tiče, in pravi potencjal pokaže šele ko se malo poigraš s sobno akustiko.Zato mnogi pravijo da je Yamaha preveč "bassy" pa celo agresivna, kar pa ni res.Treba ji je naredit pogoje potem pa mislim da je ipak njen zvok najbližje dvorani v Koloseju in upam trdit dosti bolj razburljiv zvok od vseh ostalih.Pa ima tudi res dober video upscaler,(boljši kot Den.) pa eno boljših kalibracij.Sam imam RVX1900 pa se mi zdi za 5.1 odličen.Res pa ni prav dobra v stereo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
roCkY
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 23:43 Prispevkov: 29 Kraj: LJ kotel
|
Objavljeno: Sre Nov 04, 2009 13:25 Naslov sporočila: |
|
|
| MitjaF je napisal/a: | Generalni za vzhodno evropo naj bi bil Techno Market, pa kar se tiče RVX1900 in 3900 mislim da sta kar ugodno 3900-1200eur 1900-999eur.
Je pa res da sta oba Yamaha in Denon dobra, če ne najboljša.Res pa je, da je Yamaha bolj zahtevna kar se prostora tiče, in pravi potencjal pokaže šele ko se malo poigraš s sobno akustiko.Zato mnogi pravijo da je Yamaha preveč "bassy" pa celo agresivna, kar pa ni res.Treba ji je naredit pogoje potem pa mislim da je ipak njen zvok najbližje dvorani v Koloseju in upam trdit dosti bolj razburljiv zvok od vseh ostalih.Pa ima tudi res dober video upscaler,(boljši kot Den.) pa eno boljših kalibracij.Sam imam RVX1900 pa se mi zdi za 5.1 odličen.Res pa ni prav dobra v stereo. |
To glede upscalerja praviš na osnovi direktne primerjave? Yamaho sem našel pred časom le v eni trgovini priklopljeno tako da nekih izkušenj ni.
Na 4310 se mi zdi upscaler odličen. Še Siol IPTV prek Amina postane gledljiv. Referenca mi je sicer PS3, ki nikakor ni od muh kar se upscalinga tiče v tem cenovnem rangu.
Sem pa tudi sam cincal med v tej temi primerjanima a se nazadnje glede na tuje forume odločil za letošnjega Denona, ki počasi nabira ure. Direktnih primerjav z ostalimi pa kot velika večina nimam. Zaenkrat ocenjujem nakup kot zelo soliden. Da pa bi lahko kaj več rekel pa bi bila potrebna konkretna direktna primerjava z alternativami, ki pa je v SLO le pobožna želja in debata forumov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|