| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Okt 24, 2009 19:23 Naslov sporočila: Aktivni zvočniki |
|
|
Prijatelj, ki ima doma majhen studio, posluša muziko kar preko MOTU 828 MKII zunanje zvočne kartice (rack enota) na Yamahine HS80M aktivne monitorje.
Pravi, da je zvok zelo analitičen in se takoj sliši, če je plata slabo posneta.
Rekel je, da se je tako navadil na te monitorje, da sploh noče več poslušat muske preko full range zvočnikov.
Sam sem danes priklopil svojega Egreata preko optike na ene stare aktivne monitorje od Behringerja in je za tako male (20w) zvočnike igralo kar lepo.
Zvok je sicer res malo ˝trši˝ a zelo razločen.
Probaval pa sem z Andy Sheppardom.
Zanima me kakšne izkušnje imate vi? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 24, 2009 19:44 Naslov sporočila: |
|
|
Glavni atributi studio monitorjev so:
- vgrajena aktivna kretnica z ojačevalnikom, torej maksimalna usklajenost z vgrajenimi driverji
- balansiran vhod za eliminacijo induciranih motenj
- velika analitičnost zvoka katere glavni namen je opaziti še tako majhne spremembe - kalibracija miksa
- majhna popačenja
- visoka glasnost
- dober frekvenčni razpon, ki je elektronsko lineariziran
- dinamični driverji, redko magnetostatski srednji-visoki (Adam Audio)
Kot vidiš gre v osnovi za delovno orodje, ki ima s Hi-Fi-jem nekaj skupnih točk in lahko ob dobri uravnoteženosti migrira v domač sistem npr. PMC, ATC, Adam Audio, obratno pa je bolj malo verjetno npr. B&W, Dynaudio.
Obstaja pa še en mali problemček, namreč ob posedovanju aktivnega para zvočnikov in mrežnega media playerja, Hi-Fi-ja sploh ne potrebujemo več in bi naše debate postale več ali manj brezpredmetne
Na sliki Void Compak zvočnik. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Okt 24, 2009 20:28 Naslov sporočila: |
|
|
@ProJet: Dynaudio je med studijskimi monitorji kar močno ime.
Tudi sam sem nekaj časa razmišljal o Yamaha HS80m, pa me je zmotilo to, da so na dolgi rok malo tečne. Do konca leta imam namen preposlušat še nekaj teh monitorčkov, potem pa bomo videli kako se bo izteklo..
@fuego: Behringerjevi monitorji so v osnovi kar trdi, a se da navadit. Sam bi sicer raje pogledal kam drugam, čeprav me B3030 malo interesirajo.. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Okt 24, 2009 20:44 Naslov sporočila: |
|
|
| Saj zato pa malo razmišljam o tem da bi nabavil neko dobro zvočno, ki premore vsaj 24bit.... nekaj v stilu EMU XXX in ene res dobre aktivne monitorje in bi sigurno ceneje prišel skozi kot da nabavim npr. enga orn DAC-a, integrirca pa še ene hude bokse. Sploh ker živim v bloku in zvočniki sploh ne bi mogli zadihat. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Sob Okt 24, 2009 20:51 Naslov sporočila: |
|
|
Mi smo enkrat poslušali EMU 0202 (ali je bil 0404), v glavnem zunanjo usb zvočno kartico + Alesis Monitor One Active. Vse skupaj stane približno 400€, zvoka pa veliko za ta denar..
sam še vedno kolebam Da/Ne Yamaha HS80m.
če si pripravljen zapravit malo več denarja, bi ti priporočil Dynaudio aktivne monitorje. Nek srednji cenovni rang, zvenijo pa značilno monitorsko transparentno, z malo bolj mehkim (tipičnim Dynaudio) zvokom. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Sob Okt 24, 2009 21:57 Naslov sporočila: |
|
|
Če bi kupoval aktivne zvočnike bi se sigurno odločil za 5 stezni aktivni zvočnik Tensor Alpha nemške firme Adam Audio.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Sob Okt 24, 2009 22:08 Naslov sporočila: |
|
|
Ti je všeč ta zvočnik? Ker sem nekje naletel na tvojo kritiko Adam zvočnikov (mislim da pri posnetkih iz nekega sejma).. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Sob Okt 24, 2009 22:37 Naslov sporočila: |
|
|
Ja sejem je pač sejem, zvočnik je sigurno dorasel nalogi v Hi-Fi sistemu le spariti ga je potrebno s pravimi komponentami.
Zelo, zelo dober pa je tale aktivni ATC, ki sem ga imel priliko poslušati in se ga ne bi branil imeti doma.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sob Okt 24, 2009 23:40 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Eden od bolj "cenjenih" aktivnih monitorjev,ki jih "pošacajo" tako audiofili kot profiji...
MANGER MSMc1 _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Ned Okt 25, 2009 15:25 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem se zadnjič navduševal nad Geneleci. Je pa to neizmerno grd zvočnik:/ _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ciro
Pridružen/-a: Sre Dec 2008 0:46 Prispevkov: 14 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Ned Okt 25, 2009 23:59 Naslov sporočila: |
|
|
| AVI ADM9.1 so zelo solidni aktivni zvočniki za domačo rabo. Včasim se jih je dalo slišati v MB pri Pimex, naročiš jih lahko tudi direktno pri proizvajalcu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
suntrace1
Pridružen/-a: Pon Okt 2009 20:52 Prispevkov: 57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 26, 2009 21:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Bi bila Yamaha primerna za priklop direktno na notesnik? Prijateljica si želi zvočnikov, ki bi bili sposobni igrati mnogo bolje, kot pa trenutni plastične škatlice za 20€, ima pa ravno toliko poličke v sobi, da bi lahko namestila samo zvočnike. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
suntrace1
Pridružen/-a: Pon Okt 2009 20:52 Prispevkov: 57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Okt 26, 2009 22:19 Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj razmišljam o tem, da bi ji naročili še Nuforce Icon, ki bi služil kot DAC in za kontrolo galsnosti. Upam da se ne motim.
Hvala za odgovor in predloge.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Pon Okt 26, 2009 22:37 Naslov sporočila: |
|
|
Pa ima Icon line output?
EDIT: For operation as an audiophile-grade preamplifier, the Icon’s linestage can be connected to a power amp or active speakers.
Nevermid.. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|