Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Squeezebox tema
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 140, 141, 142  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 13, 2009 14:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Da, čisto kamot. Wink

SB-jev digitalni in analogni izhod sta lahko istočasno povezana. Prvi na digitalni vhod Yamahinega snemalnika in drugi na analogni vhod ojačevalnika.

lp
Misliš, da je kakšna varijanta za uporabit CD player- da bi uporabil njegov DAC?
Je mogoče kaj prebrikat?

Imam nek NAD CDP z enim najbolj "analogno zvenečih" DACev vseh časov(enak kot so ga imeli top Naimi).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 13, 2009 15:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:

Misliš, da je kakšna varijanta za uporabit CD player- da bi uporabil njegov DAC?
Je mogoče kaj prebrikat?

Imam nek NAD CDP z enim najbolj "analogno zvenečih" DACev vseh časov(enak kot so ga imeli top Naimi).

Če ima cd player tudi digitalni vhod, potem čisto kamot. Če nima, pa bi bilo treba predelati cd playerjev dac tako, da bi se njegov dac razumel z SB-jevim SPDIF izhodom. Če imaš el. shemo cd playerja, bi jo bilo dobro pokazati kakšnemu stručkotu pa da reče kakšno pametno na to temo. Drugače pa sem bral, da so fantje predelovali SB-je tako, da so dobili ven I2S signal. To bi bila zanimiva opcija.

Drugače pa v zvezi predelave SB-ja, evo ena zanimiva stran:

http://myweb.tiscali.co.uk/nuukspot/decdun/sb3.html

lp
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 13, 2009 16:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:

Je mogoče kaj prebrikat?

Če ima cd player tudi digitalni vhod, potem čisto kamot. Če nima, pa bi bilo treba predelati cd playerjev dac tako, da bi se njegov dac razumel z SB-jevim SPDIF izhodom. Če imaš el. shemo cd playerja, bi jo bilo dobro pokazati kakšnemu stručkotu pa da reče kakšno pametno na to temo. Drugače pa sem bral, da so fantje predelovali SB-je tako, da so dobili ven I2S signal. To bi bila zanimiva opcija.

Drugače pa v zvezi predelave SB-ja, evo ena zanimiva stran:

http://myweb.tiscali.co.uk/nuukspot/decdun/sb3.html

lp
Hvala. Ima digitalni vhod. Bom poizkusil. Laughing
Prva predelava, ki sem jo opazil na linku, je BNC 75 Ohm konektor namesto RCA.
Kar potrjuje tisto, kar sem omenil o coax 75Ohm kablih in vhodih. Laughing
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 13, 2009 19:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:

Če res zveni analogno in ima digitalni vhod, potem bi še mene zanimalo. To je z eno besedo tisto kar loči vrhunske cd playerje/dace od poceni mehansko zvenečega dreka. Skratka to k čemer stremim.

Kateri NAD je to? Boš probal in javil vtise?
Nazaj na vrh
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 14, 2009 00:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Shema
[/img]

Ločeno napajanje za 74HCU04. LT1086 je bil pri roki, 7.22mA je zanemarljivo. Tu še pridejo spremembe, ko bo več časa.

Pin 14 dvignjen, desno od pina 14 kondenzator 100nF na maso. Kondenzator C86 odlotan, hranjen za kasnejše potrebe Laughing

Trafo za dig. signal. Na sekundarju se vidi SMD upor za terminacijo.
Murata DA101C, dobavljiv preko Farnella.

Ni dosti prostora, je treba postavit navpično, drugače wireless kartica ne bo šla noter. Na mestu C86 zalotan upor 249 Ohm. Za trafotom se vidi folijski kondenzator 100nF (oranžen), vzporedno z njim 100nF keramika. Služi za izolacijo, da ne gre enosmerni tok skozi primar transformatorja.

Pogled z druge strani, malenkost drugače terminiran. Ni bilo prave vrednosti pri roki, zato 2 upora Laughing
[
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 14, 2009 08:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:

Če res zveni analogno in ima digitalni vhod, potem bi še mene zanimalo. To je z eno besedo tisto kar loči vrhunske cd playerje/dace od poceni mehansko zvenečega dreka. Skratka to k čemer stremim.

Seveda..
NAD 502..
Nekateri lastniki 502 so se pritoževali, ker je njegov DAC v basih zmeren, v resnici pa to velja samo, če igra na ojačevalcu, ki nima solidno kontroliranega bas driva, na takem pa, ki ga ima, so basi lepo definirani in globoki.
Napram Marantzu 63 KI Sig, ki sem ga imel hkrati z njim, dejansko zveni bolj kot gramofon in ne kot CD špiler..
Če želiš, ti ga posodim.
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 14, 2009 08:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

stormsonic je napisal/a:
Shema
[/img]

Ločeno napajanje za 74HCU04. LT1086 je bil pri roki, 7.22mA je zanemarljivo. Tu še pridejo spremembe, ko bo več časa.

Pin 14 dvignjen, desno od pina 14 kondenzator 100nF na maso. Kondenzator C86 odlotan, hranjen za kasnejše potrebe Laughing

Trafo za dig. signal. Na sekundarju se vidi SMD upor za terminacijo.
Murata DA101C, dobavljiv preko Farnella.

Ni dosti prostora, je treba postavit navpično, drugače wireless kartica ne bo šla noter. Na mestu C86 zalotan upor 249 Ohm. Za trafotom se vidi folijski kondenzator 100nF (oranžen), vzporedno z njim 100nF keramika. Služi za izolacijo, da ne gre enosmerni tok skozi primar transformatorja.

Pogled z druge strani, malenkost drugače terminiran. Ni bilo prave vrednosti pri roki, zato 2 upora Laughing
[

Mislim, da si bm moral vzet čas in se enkrat vsest v avto in priti na obisk skupaj z spajkalnikom, ker je notranjost Skviza bolj nežne sorte in me je strah, da ne bi kaj sfrdirbal... Wink
Nazaj na vrh
mac4725

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 18:31
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 14, 2009 10:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:
Hvala. Ima digitalni vhod. Bom poizkusil.

mestn pu je napisal/a:
audiofill je napisal/a:

Seveda..
NAD 502..

Mestn pu, naj te samo opozorim, ker sem nekaj let nazaj imel tega NAD-a: digitalnega vhoda nima. Ima digitalni izhod, vhoda pa ne. Če se prav spomnim, je imel vhode in izhode za t.i. NADlink, ampak to nima zveze z digitalnim vhodom signala (gre za vmesnik za povezovanje komponent NAD). Če rabiš, imam še nekje servisni priročnik in ga lahko poiščem in ti ga skeniram.

Lp,

M
Nazaj na vrh
nfck

Pridružen/-a: Tor Maj 2009 13:28

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 14, 2009 23:55    Naslov sporočila: last.fm stream dela! Odgovori s citatom

Evo, rešil, če koga zanima:

1.) rabite proxy, ki je v UK, USA, Germany
(za enega angleškega mam še mesec naročnine. Geslo na PM.)

2.) v Squeezenetwork nastavite državo na isto, v kateri je proxy.

3.) s priloženim last.fm radio pluginom še enkrat potrdite username in password

4.) To je to, proxy ni več potreben.

5.) DELA!
Jupi. Last.fm radio je bil eden od razlogov, da sem si kupil Squeeze.

jure
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 15, 2009 00:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mac4725 je napisal/a:
mestn pu je napisal/a:
Hvala. Ima digitalni vhod. Bom poizkusil.

mestn pu je napisal/a:
audiofill je napisal/a:

Seveda..
NAD 502..

Mestn pu, naj te samo opozorim, ker sem nekaj let nazaj imel tega NAD-a: digitalnega vhoda nima. Ima digitalni izhod, vhoda pa ne. Če se prav spomnim, je imel vhode in izhode za t.i. NADlink, ampak to nima zveze z digitalnim vhodom signala (gre za vmesnik za povezovanje komponent NAD). Če rabiš, imam še nekje servisni priročnik in ga lahko poiščem in ti ga skeniram.

Lp,

M

Drži.
Nisem ga že lep čas laufal, še prej pa je špilal nekaj časa pri prijatelju, ker mu je crknil njegov CDP in sem pozabil, da nima vhoda . Crying or Very sad
In kako ti je sedel njegov zvok?

Na 6L6-ECC88-6922 lampaša tudi brez HL DACa ta NAD zveni že kar preveč analogno, zato ga samo občasno posojam, od hiše pa ne bo šel, kot so šli vsi ostali CDPji..

Če je v priročniku kaj več od običajnih navodil za uporabo, bi te prosil zanj..
Lp
Nazaj na vrh
mac4725

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 18:31

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 15, 2009 11:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:

Drži.
Nisem ga že lep čas laufal, še prej pa je špilal nekaj časa pri prijatelju, ker mu je crknil njegov CDP in sem pozabil, da nima vhoda . Crying or Very sad
In kako ti je sedel njegov zvok?

Na 6L6-ECC88-6922 lampaša tudi brez HL DACa ta NAD zveni že kar preveč analogno, zato ga samo občasno posojam, od hiše pa ne bo šel, kot so šli vsi ostali CDPji..

Če je v priročniku kaj več od običajnih navodil za uporabo, bi te prosil zanj..
Lp

Je že kar nekaj časa od tega, ampak sem bil super zadovoljen, dokler mi ni nekdo na enem žuru zlil gin tonica noter – baje pomotoma Smile
Potem ni več zvenel ne analogno, ne digitalno ...

Sicer so pa v servisnem priročniku sheme vezij, opisi delov, navodila za razstavljanje, nastavitev in popravilo. Pošlji mi svoj e-naslov na ZS, pa ti ga pošljem.

Lp,

M
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2009 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Squeezebox na steroidih:

http://www.tnt-audio.com/sorgenti/at-tunes_e.html

Te rakete še nisem slišal, vem pa da jo že lep čas ima naš gwb. Samo hudič ko nič kaj noče o njej (ali pa sem tupa glava spregledal). Je rekel da nas rajši ne rajca z njo, da ne bo slučajno kriv ker potem ne bomo mogli spati. Very Happy

Mene že itak matra nespečnost, tako da se me ne rabi šparati, ter bi bil zelo vesel, če bi lahko o tem seksi handmade divajsu slišal kakšno gwb-jevo iz prve roke. Smile
Nazaj na vrh
mestn pu

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2009 14:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zadnjič je GWB prilifral tole lepoto k meni in lahko samo rečem, da špila enako dobro kot zgleda..

Izkazalo se je, da živiva samo nekaj m daleč na nasprotni obali reke, še malo nižje ob vodi, pa živi znanec, ki ima skoraj identičen HL DAC, kot jaz in mu tudi ta, seveda, igra na Skvizu, tako, da je po čudnem naključju na našem koncu gostota Skvizev na kvadratni kilometer verjetno največja v SLO.... Laughing Laughing Laughing

Če bo čas, koncept(bolj dodelan kot na prejšnjem Festu in obeh klubih, od katerih je na enem Audiofillov Skviz že igral) in volja za sodelovanje med lastniki Skvizev in periferije, bo morda enkrat pozimi AudioKlub Domžale Skviz(music server) fešta v Domžalah.
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2009 15:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill, ti ob priliki zadevo prilifram, pa jo preizkusiš v tebi poznanem sistemu... Opisovanje rajši prepustim bolj literarno navdahnjenim Smile
Nazaj na vrh
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2009 17:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gwb je napisal/a:
audiofill, ti ob priliki zadevo prilifram, pa jo preizkusiš v tebi poznanem sistemu... Opisovanje rajši prepustim bolj literarno navdahnjenim Smile

Ti Aljoša, pa jaz bi te lepo prosil, da me pokličeš, ko dobiš to krasoto na test :)Da si pridem malo uhe nastavit Laughing Laughing

Lp, G

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 140, 141, 142  Naslednja
Stran 35 od 142

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu