Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

kakšna razdalja FHD TV

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
statusquo

Pridružen/-a: Čet Jul 2008 18:42
Kraj: Galicija

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 17:35    Naslov sporočila: kakšna razdalja FHD TV Odgovori s citatom

Imam Sony 40" LCD X3000 in me zanima na kakšni razdalji se gleda filme v visoki ločljivosti. Trenutno imam 1,5m je to ok?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040/821-525
jenx

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 17:43
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 18:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

knap je napisal/a:
slika pove več kot 1000 besed Smile

pa še besede...
http://www.carltonbale.com/2006/11/1080p-does-matter/

jaz imam 42 full hd plazmo oddaljeno cca 3 m in se mi ne zdi prav nič prevelika
lp

Sem si sposodil iz drugega posta. Wink

Lp,
jenx
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 19:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tukaj pa imaš še dober kalkulator...
http://carltonbale.com/home-theater/home-theater-calculator/

ali pa vpiši v strica googla: "home theatre calculator" ali "viewing distance calculator" ipd.

lp
Nazaj na vrh
knap

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2009 20:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.flatpanelshd.com/focus.php?subaction=showfull&id=1229341535

še 1 enostaven kalkulator
lp
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2009 21:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To mi je pa interesantno, 42" velik ekran gledat z 1,7 metra? kako pa stegneš noge? Laughing

To dejansko upoštevate? Kaj se zgodi če je priporočeno 1,7m in gledaš s štirih, je slaba slika ali kaj?
Sam se ne morem navadit na HD, po teh podatkih pa še manj.
Nazaj na vrh
jenx

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 17:43
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 10, 2009 02:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri večji razdalji je pač manjša slika. Kot bi bral knjigo z razdalje 25cm in 75cm. Pri 25cm so črke lepo vidne in lahko bereš brez problema. Tudi, če je v knjigi kakšna fotografija, vidiš vse detajle. Pri 75cm pa bi se moral že prekleto namatrati, da bi sploh lahko kaj prebral (predvidevajmo, da so črke "normalno" majhne), pa tudi na kakšni sliki verjetno nebi videl čisto vseh podrobnosti.

Narobe ni nič, le izkoriščena ni toliko, kot bi lahko bila. S podobne razdalje (4m) gledam TV tudi sam (sicer imam 50") pa tudi te THX standarde je treba jemati malo z rezervo Wink

Lp,
jenx
Nazaj na vrh
knap

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 10, 2009 06:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz gledam iz cca 3m (42" plazma) in mi ne pride na misel da bi sedel 1.7 metra od tv
do te dimenzije pač pride do izraza full hd, nad 1,7 m naj več ne bi videl razlike med 720p in 1080p

lp
Nazaj na vrh
Numb

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 10, 2009 08:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ampak vseeno, pride draga domov in me vidi nabitega en meter pred tv-jem, takoj klic na kako ustanovo. Twisted Evil

Izgleda se bom še v nadaljne upiral HD-ju, bo HD na Led tehnologiji še vedno prisoten? Če bo, grem pa na projektor z naslednjim televizorjem.
Mene ta ostrina enostavno moti in ubija filme.
Nazaj na vrh
knap

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 10, 2009 19:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hd tv je tukaj, poti nazaj ni več, katodne tv so preteklost
če pogledaš po big bangu vidiš samo hd tv pa naj bo to hd ready ali full hd modeli

seveda bo hd še nekaj časa med nami, dokler ga ne bo zamenjal 2160p ...ali kaj podobnega
http://en.wikipedia.org/wiki/2160p
Nazaj na vrh
Numb

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 10, 2009 20:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še bolj ostra slika Shocked

Ni več romantike.
Nazaj na vrh
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 10, 2009 20:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po moje kaj dlje od 1080p ne bo šlo, vsaj za TVje manjše od 50"! Bo treba potem dobesedno nos tiščat ob 50" TV da bo razlika vidna! Smile Bo pa definitivno šla tehnologija naprej za večje dimenzije, recimo projektorji itd!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu