Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HI-FI Ljubljana - 2025
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 13, 2025 15:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dabiblo je napisal/a:
Najboljše v tem hobiju čez pridejo tisti, ki so dokaj hitro zadovoljni in nimajo potrebe, da bi stalno grabili naprej. Ko je glava zadovoljna s tem, kar sliši, je to vrhunski občutek – če vsaj nekaj časa zdrži, blagor tistim katerim drži ves čas Very Happy.
Jaz pa vem, da pri meni če bi hotel, da me zvočniki zadovoljijo samo vizualno do maksimuma, bi rabil odkartati 150k€, tko da že vnaprej vem, da sem izgubljen primer hehe....s kompromisi v nov dan naprej Laughing.

Lahko potrdim.
V tem hobiju od 1972 leta sem res veliko ljudem pomagal na poti do željenega zvoka (odtod ambasador).
Lahko rečem, da tisti s posluhom so dosti izbirčni - a se hitro odločijo ko slišijo 'svoj' zvok; in potem tudi dolgo traja preden jih premami menjava.
Na drugi strani so wow avdiofili. Tukaj pa je nebo limit, če prej ne podstavi nogo denarnica. Laughing Laughing
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 13, 2025 19:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dabiblo je napisal/a:
Jaz pa vem, da pri meni če bi hotel, da me zvočniki zadovoljijo samo vizualno do maksimuma, bi rabil odkartati 150k€, tko da že vnaprej vem, da sem izgubljen primer hehe....s kompromisi v nov dan naprej Laughing.
Kaj je nekomu lepo je stvar okusa. Vsaj zame, dražji ko so zvočniki, manj so mi všeč, vsaj ponavadi. Včasih so prav groteskni.

Da pa kupim kakšen kos Hi-Fi-ja, mi mora biti tudi všeč. Ga veliko več časa gledam, kot pa poslušam. In mi srce zaigra že ob samem pogledu, ko vstopim v prostor.

Ravno zato trenutnih zvočnikov ne bom tako zlahka zamenjal... rdečih Jamo R907... ja, vem, stvar okusa...
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 13, 2025 20:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ravno sem še eno kupil Very Happy Very Happy Very Happy

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojc08

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 13, 2025 20:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27
Kraj: Izlake

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2025 10:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

twom je napisal/a:
Kaj je nekomu lepo je stvar okusa. Vsaj zame, dražji ko so zvočniki, manj so mi všeč, vsaj ponavadi. Včasih so prav groteskni.

Da pa kupim kakšen kos Hi-Fi-ja, mi mora biti tudi všeč. Ga veliko več časa gledam, kot pa poslušam. In mi srce zaigra že ob samem pogledu, ko vstopim v prostor.

Ravno zato trenutnih zvočnikov ne bom tako zlahka zamenjal... rdečih Jamo R907... ja, vem, stvar okusa...

Uuu zanimivi zvočniki. Sem našel temo iz 2009 ko si razmišljal o nakupu teh. Bi bil pripravljen podelit kak info več o sami postavitvi in prostoru kjer jih imaš nameščene? Sam sem razmišljal o dipolnih zvočnikih, pa nisem prišel do nekih zaključkov takrat, sploh ko nimaš možnost sprobati v svojem prostoru, ker prostor pa imam precej specifičen in menim da zelo primeren za dipolne. Razen Audio Alto dipolnih zvočnikov, jih drugje razen na sejmu enkrat niti nisem še uspel slišati.
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2025 10:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

za mojo vizualno potesitev bi bili kaksni veliki Wilson audio, Rockport, JBL Everest/K2S, Living Voice, Focal Utopia, Magico.... ampak zal nimam 7 mestnega budgeta za tak hec,.... Laughing Laughing

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
bojc08

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 14, 2025 21:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako šele igra ...

Imam nekaj podobnega, samo izhodna odprtina horna je malo večja - tvori 15m2.

Takšni zvočniki tvorijo takšno hitrost zvoka, kot bi rekel v primerjavi z avti, da ima pospešek 0-100KM/h v 1,5s.

Kakšne utopije ali wilsoni pa komaj 15s.
Very Happy Very Happy Very Happy

Frekvenčni raspon mojih

Malo so na basu in vidokih tonih povdarjeni, ker mi tak paše.
Zmorejo 127 dB na kanal.
Tak da sem zgradil samjske zvočnike.
Poganjam pa jih z 300B monobloki.
Nazaj na vrh
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 15, 2025 10:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...pozdravljen @bojc 08..
Kar nekaj časa te ni bilo slišati.. Je pa, končno, lepo tu na forumu prebrati kaj bolj optimističnega v vezi z audiom na splošno..
Predvsem pa kaj o bolj ekstremnih, večjih sistemih.. Ker večinoma, se tu zadnje čase premleva zadeve okrog mini, oz. manjših sistemov, oz. t.i. fast food, telefonarskega audia..
Če bi bil bližje, bi z veseljem prišel prisluhnit, oz. pogledat zadevo.., poklepetati.. Če se ti da, pa lahko še kaj napišeš o uporabljenih komponentah, prostoru itd.. Lahko tudi v ločeni temi, ker je tu naslov HI-HI Ljubljana 2025.. Hvala..

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
bojc08

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 15, 2025 11:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala@ pinus. Če boš kaj na štajerskem pa lahko prideš poslišat moje življensko delo.
Rad podebatiram in hifiju.
Mogoče odperem novo temo. Tu res ni primerno.
Samo sem hotel povedat, da najdeš sveti gral in ne rabiš 7mestno številko.

lp
Nazaj na vrh
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 15, 2025 11:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

.. hvala za povabilo.. Če bom imel pot na vaš konec, te prej kontaktiram..
Enako velja - če boš imel pot v "deželo opojnih trenutkov", se oglasi...Lahko si pogledaš (prisluhneš) moj "sound room", ki je po letih dela , v zadnjem času prišel do tega, da lahko rečem - to je to, hands down...

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
bojc08

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 15, 2025 12:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Več ali majn sem zaključil z hifijem. Ped nekaj leti sem kupil en star vrhunski kasetofon, da imam kaj delat. Celega sem obnovil in modificiral.
Zaradi tega ker so kasete stare okoli 30let in ker plastični trak nista enakomerno poganjala kapstena sem ravnokar jih na novo galvaniziral za boljši oprijem. Trenitno testiram. Very Happy Very Happy Very Happy
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6
Stran 6 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu