Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HI-FI Ljubljana - 2025
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 07, 2025 10:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dabiblo je napisal/a:

Audiofill, si še kaj drugega sprobal predno si to kombinacijo vzel ali si si zaupal na prvi občutek?

Nič nisem sprobal, obiskal nisem nobene trgovine. Na netu sem prečekiral kaj danes nudijo novotarije za razumen denar (ala Wiim in Eversolo). Nič od tega nisem poznal saj takih fensi strimerjev, ki bi za razumen denar nudili takšno funkcionalnost še ni bilo. Takrat nas je veliko bilo na predelanih skvizboksih pa zunanjih dacih, o tem je na forumu prelitega na tone črnila, danes je zdaj to logična nadgradnja vse v enem. In ko sem tako luščil pozitivne kot negativne teste in komentarje, lahko zdaj to potrdim, da sem si ustvaril kar precej dobro sliko kako mora zveneti Wiim z D klas TPA 3255 duplim čipom, kombiniran s premium Sabre dac čipom in kvalitetnimi opampi na izhodu. Pomalem zato, ker mi D klasa ni tuja, v času ukvarjanja s hifijem sem kot ljubitelj hi-tech novotarij sprobal veliko digidagija na to temo, prav tako dacov s Sabretom. Torej padla je odločitev za Wiim Amp Ultra.

In kakšne zvočnike vzeti zraven... tu pa sem na netu uletel na ene male luštne zvočnike, ki so me takoj zafascinirali, to pa so najnovejši Dali Kupid. Testi in komentarji zanje so vsi po vrsti nima veze kje gledaš odlični v smislu, da je Dali vložil vse svoje dolgoletno znanje ter za razumen denar izvrgel zvočnike, ki zvenijo dosti večje kot je realno za pričakovati od tako malih gabaritov. Da redefinirajo kaj je mogoče iztisniti iz take velikosti boksov v budget segmentu. Poleg tega so mi bili vizualno ful lepi, predvsem v izstopajoči rumeni barvi. Polj še čekiram teste Kupida skupaj z Wiimom, ki izgleda pašeta skupaj kot ata na mlado ljubico in eto že imam kombinacijo za okoli jurja brez da vstanem iz kavča.

In potem ugotovim teh Kupidov ni za dobiti pri nas, pa dobim ponujeno alternativo, ki naj bi še boljše simbiozirala z Wiimom, to pa je Triangle Borea. Teh zvočnikov nisem poznal. Obrnem net naokoli, mozgam kako to mora funkcionirati... ono basrefleks spredaj in ne zadaj, kar je neproblematično glede umeščanja v prostor, lahko porinem bokse malo bolj v kote in ne bo donjenja, ravno prav veliki zame, lepo občutljivi da ni treba elektrarne za poganjati njih, fluiden velvet midrange nič harsh visoki kljub temu da jih ne manjka, velik soundstage z jasno določljivimi izvajalci,... predvsem sta me pritegnila dva doživljajsko opisana testa na youtube, s strani dveh youtuberjev, ki nista od včeraj v hifi vodah in vse se mi je nekako sklapalo da pa bo to super. Če pa malo kiksnem pa čisto nič zato, za jurja ne pričakujem hi-end performanse, marsikaj pa znam rešiti z dobrim umeščanjem zvočnikov v prostor (ipak poslušamo 70% sobe in le 30% zvočnik) plus Wiimov room correction zraven bom naštudiral si rečem in bo to v vsakem primeru špilalo bolje kot je realno za pričakovati za jurja. In tako tudi špila Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu