Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HI-FI Ljubljana - 2025
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 23, 2025 19:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nihče več noče prodajat hifi robe. S.p je predrag vsak mesec 450 EU plačuješ na mesec pa še kakšne zbornice čakajo zadaj da jih financiraš. Davki pa še računovodstvo. Prodaš pa niti kabla za 20 EU. Veliki trgovci se lahko gredo tega posla v tujini.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vladej

Pridružen/-a: Tor Feb 2022 13:20
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 24, 2025 09:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po moje je ti povezano s popolnim upadom zanimanja pori mladih.
Te zadeve jih pač ne zanimajo. Kolikor vidim pri svojih otrocih starosti med 20-30 jim je dovolj telefon in malce boljši BT zvočnik....
Nazaj na vrh
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 24, 2025 09:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda bi bilo lahko nekoliko vec tega budget segmenta, za mene pa je mamljivo slisati kaj bolj eksoticnega, nekaj, kar si vecina težje lasti,... in samo na takih prireditvah ali na dnevih dprtih vrat lahko na enem mestu slisis par takih sistemov.... to je en del, drugi del pa je da tudi srecas veliko kolegov z enakim hobijem in malo pokramljaš,... zdaj očitno ne bo nic od tega.

Nihce ne kupi opreme na sejmu, je na koncu potrebno stopit do trgovine,...tam pa tudi lahko vidis/slisis cenejsi segment opreme.

Mladina pa po vecini ni zainteresirana za skoraj nobeno stvar vec na tem svetu,.... vse mora biti takoj in instant. Racunat da bo mladina drzala prodajalce pokonci je utopija, in to najbrz nikoli ni bila zgodba, IMHO, drazje izdelke bodo po vecini kupovali izkuseni starejsi audiofili 35/40+

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 24, 2025 10:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Količina zapravljenega denarja za predvajanje zvoka je torej sorazmerna z izgubo sluha? Cool

Drugače se je tudi oprema in uporaba stanovanj čisto spremenila. Če je bil včasih osrednji prostor stanovanja dnevna soba s TVjem, sedežno, klubsko mizico, in pogosto tudi hi-fi opremo, zdaj vedno bolj pogosto opažam, da znanci tega niti nimajo več - edini večji prostor za več ljudi je za mizo v jedilnici, vse ostalo so neke pisarniške mizice za mamo, očeta, otroka - itak neke skupne konzumacije video ali avdio posnetkov ni več, vsak gleda zase.
Right-Fi

Pridružen/-a: Pet Avg 2019 15:32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 24, 2025 11:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bwaze je napisal/a:
Količina zapravljenega denarja za predvajanje zvoka je torej sorazmerna z izgubo sluha? Cool

Tako to je. Ko si mlad, nimaš dovolj denarja, si ustvarjaš dom in družino, grebeš se za kariero. Ko vse to uresničiš in prideš tudi do več prostega časa, si že napol gluh Very Happy Če imaš srečo, prideš tudi do namenske poslušalnice, ki stane lahko 10x toliko kot dober sistem. Brez takšne poslušalnice pa je dober sistem le senca tistega, kar lahko je v ustreznih pogojih.

Mladino se da navdušiti za dober zvok. Saj slišijo, le dovolj pogosto morajo biti podvrženi "tretmaju" z dobrim zvokom. Če jim muzika kaj pomeni, je domači Hifi zelo pogosto v uporabi. Postane skoraj tako kot je bilo včasih, ko smo se pregovarjali za TV.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 24, 2025 12:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bwaze je napisal/a:
".... Se mi zdi da gre pri mladih vse v resnici v razne smeri, ki nikoli ne pripeljejo do predvajanja, kot ga poznamo mi. Še navdušenje nad slušalkarskimi sistemi se mi zdi da pojema, z eksplozijo cen, ki ji eksplozija kvalitete seveda ni sledila. Vse več mladih pozna samo predvajanje z bluetooth škripajočih zvočnikov, in pa brezžičnih slušalk, ki jim je visoka vernost nekje daleč zadaj za drugimi lastnostmi - in drugega niti ne iščejo in jih ne zanima.

..kot ga poznamo mi..
Že, a mi smo tisti redki preživeli maratonci, ki si znamo naštimati tako, da uživamo. Na opremi v vrednosti enega avta, večjega, manjšega kakor kdo.
Če se spomnim poznih 70-ih let, ko je bil ta biznis na višku, je tipičen 'avdiofil' imel ob gramofonu 15 Lp plošč. Popularno je bilo sposojanje plošč in presnemavanje na kasete.
Mladina je večinoma nažigala rock, starina pa je v dnevni sobi imela 'hifi' stolp, poslušala pa radiokasetofon, ki je stal ob stolpu.
Praktičnost uber alles, ob zadostni kakovosti. To slednje je tisto o čemer se ne moremo zediniti. V bistvu je kasetar nudil tisto osnovno kvaliteto da si ga lahko poslušal ure in ure, ki je poceni gramofoni niso dosegali. Mislim da prvi gramofonar, ki mu je to uspelo je bila Rega. A ta cena je relativna stvar če se začne pri 500eur, kje je še vsa ostala oprema. Da o ploščah po 20-30eur ne govorimo.
Kasetar je to (kasneje opredeljeno kot muzikaličnost) imel v svojih genih. Za 5x nižjo ceno od Rege.

Mi dosti govorimo boljše, še boljše. Potem gremo analitično primerjati performanse, ki so vse v škodo kasetarju. Praktično vse je boljše od tega. A dozdaj se je masovno poslušalo samo to - od hišnih pomočnic, dedkov in babic naprej do avdiofilov.
Se mi zdi, da je to odgovor zakaj se nasplošno tako malo posluša. Na slušalkah se prebavi marsikaj in mularija se tega oklepa. Pa nič ne stane.

Nazadnje urejal/a ambasador Pet Okt 24, 2025 12:48; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Bosty

Pridružen/-a: Sre Mar 2013 12:32

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 24, 2025 12:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Šmrrrrk.
Že pogrešam ta dogodek, ki sem ga od M Hotela naprej (poleg vsega naštetega glede aparatur) redno in rad obiskoval še zaradi ene zadeve:
Da slišim kakšen dober komad; kakšnega izvajalca, ki ga še ne poznam;... Ja, ni me bilo sram kdaj pa kdaj iz žepa potegnit mobilca in s SoundHound poskenirat za kater komad gre.
Saj ne poslušamo glasbe zaradi aparatur, ampak zaradi glasbe!
Nazaj na vrh
Mostec

Pridružen/-a: Sre Sep 2014 17:55

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 24, 2025 23:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala Vojcu in Daretu za preteklo delo, organizacijo vseh sejmov.
Prerokbe Babe Vange so, da do leta 2030 ne bo sejma v Ljubljani ...
Pa sej tudi iz Brnika ne moreš poleteti kamor ti srce poželi...

Padova 22-23 November 2025, Dunaj 2026 se vidimo...
Nazaj na vrh
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27
Kraj: Izlake

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2025 10:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V Zagrebu bo kaj letos?

edit: Sem že našel odgovor na vprašanje...
https://tooloud.co/too-loud-fest-2025-otkazano/
twom

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 21:47

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2025 19:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj tudi ta forum je propadel.

Še moderatorji so ga zapustili (sicer nebi bilo 40 današnjih spam oglasov iz bratislave)
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2025 19:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...res je..
- a tu res ni nikogar, ki bi take stvari opazil in tako navlako zbrisal..

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu