Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Preamp

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44
Kraj: Sl. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 31, 2024 19:23    Naslov sporočila: Preamp Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Po dolgem času se javljam na forumu in tokrat spet potrebujem vašo pomoč.
Imam dva sistema, ki sta sestavljena iz:

1. Sistem
Apollon audio končna stopnja (D class Ncore500)
Hattor mini preamp
Eversolo DMP-A6 Master edition streamer
Mark&Daniel Maximus monitor

2. Sistem
Technics SU-VX620 integrirc
Wharfedale Modus one six

Na prvem sistemu poslušam jazz, klasiko, drugi sistem uporabljam za rock/metal.

Zanima me, ali lahko na integrirca povežem preamp in tako preko njega furam muziko iz streamerja? Namreč imam vrhunski kabel xlr-rca doma, ki mi stoji in ga ne uporabljam..

Upam, da sem dovolj jasno napisal, kaj bi želel.

Hvala za odgovore, pa lepo praznovanje danes. Pri nas bo bolj kot ne kilavo, saj imamo bolane otroke.

Lp

DanishAudiophileLoudspeakerIndustries
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
epic

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 31, 2024 19:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

https://youtu.be/j0mqZztdTXE?si=86CHejEIuo2zot6M

Tukaj boš (upam) našel odgovor. Jasno - lahko.
Upam, da se otroci hitro pozdravijo, vseeno - lepo praznujte.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gorazd

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 31, 2024 20:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

epic je napisal/a:
https://youtu.be/j0mqZztdTXE?si=86CHejEIuo2zot6M

Tukaj boš (upam) našel odgovor. Jasno - lahko.
Upam, da se otroci hitro pozdravijo, vseeno - lepo praznujte.

Pozdravljen,
Hvala za odgovor, a to ni kar sem iskal, spraševal...
Rabim vedeti, ali lahko Khozmo hattor mini preamp preko xlr izhoda povežem na Technics integrirca (vseeno kateri chinch vhod), zato, da bom lahko signal prenašal iz streamerja, preko preampa na Technics..

Hvala za lepe želje

Nazaj na vrh
epic

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 15:12

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 31, 2024 21:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sorry, sem površno prebral.
Po mojem ne bo šlo. Nekateri integrirci imajo vhod pre-in. V tem primeru signal iz priključenega predojačevalca zaobide predojačevalni sklop v integrircu. Pri tebi pač linijski vhodi peljejo signal ravno tja. Torej…

Zakaj pa enostavno ne priključiš Eversola?
Nazaj na vrh
Gorazd

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 31, 2024 22:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sej Eversolo je priključen preko Khozmo Hattor mini na Apollona preko xlri, na Technicsa preko rca-rca direkt.. Jaz pa bi želel izkoristiti xlr-rca kabel, ki ga imam doma, za povezavo med Eversolo in Technics

Nazaj na vrh
lix

Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 01, 2025 02:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si niti ne poskušam razrešiti tega rebusa povezav med aparaturami.
Če bi bil opis tehnični, ne pa poimenski, bi še šlo.
Kakorkoli se igraš in pretikaš linijsko povezavo z ene komponente do druge in pri tem paziš, da ne prekoračiš enega volta (0,775V) bo v redu, saj boš jakost določal z zadnjo stopnjo pred močnostnim ojačevalcem. Uporaba XLR na RCA morda ni smiselna samo zaradi tega da ga uporabiš, že ker je pri roki, zna biti slabši rezultat, kot pa da skrajšaš pot signala.
Če napisano primerjam z pro mešalno mizo in močnostno končno stopnjo - skozi mešalno mizo od posameznih vhodov gre kup različnih funkcijskih stopenj, vse na nivoju linijske modulacije. Šele na stopnji pred končnim ojačevalnikom se nahaja potenciometer za jakost. Vse vmes so razni equalizerji, dinamični procesorji in druga šara, a vsi delujejo še vedno na nivoju linije.
Upam da sem spretno naredil še večjo zmedo.
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 01, 2025 10:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

....
Rabim vedeti, ali lahko Khozmo hattor mini preamp preko xlr izhoda povežem na Technics integrirca (vseeno kateri chinch vhod), zato, da bom lahko signal prenašal iz streamerja, preko preampa na Technics..
....
Če Technics nima inputa za preamp, lahko še vedno to izpeljaš preko "Tape in" ter "Tape monitor", ob predpostavki, da tvoj Technics te opcije ima, če nima tega, potem pozabi na "igračkanje".
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 01, 2025 12:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsak vhod v integrirec je primeren, razen phono. Če imaš mix kabel, to poveži, če nimaš, se dobijo adapterji XLR/chinch če je tvoja verzija preampa XLR
Nazaj na vrh
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 01, 2025 12:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

GoldProf je napisal/a:
....
....
Če Technics nima inputa za preamp, lahko še vedno to izpeljaš preko "Tape in" ter "Tape monitor", ob predpostavki, da tvoj Technics te opcije ima, če nima tega, potem pozabi na "igračkanje".

Gorazd:
Sem na hitro pogoglal, zakaj pa ne povežeš stremer direktno na Technics ojačevalec z chinch kablom saj imaš na obeh chince,
Če pa želiš porabiti XLR kabel, pa boš rabil adapter kot ti je že omenil joztom.
Pri tem pa moraš vedeti, da je XLR kabel degradiran, ko ga priključiš na ojačevalec preko XLR/chinch adapterja, ker uporabi samo + linijo XLR kabla, - linija pa ostane nepriklopljena, s tem izgubiš dušenje motenj, ki jih ima XLR povezava.
Potrebuješ adapter kot na primer je tale: https://www.conrad.si/sl/p/kash-kash-xlr-adapter-zenski-konektor-xlr-moski-cinch-konektor-mono-stevilo-pinov-3-1-kos-1546400.html
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 01, 2025 15:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Napačno si razlagate ali pa jaz napačno razumem.
Če jaz pravilno razumem, @Gorazd bi rad priklopil Hattor mini preamp na Technics na linijski vhod. Na Hattor ima priklopljen Eversolo, Hattor pa je prikloplen na Apollon. Če je drugač, @Gorazd naj pojasni.
Nazaj na vrh
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 01, 2025 16:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gorazd je napisal/a:
Sej Eversolo je priključen preko Khozmo Hattor mini na Apollona preko xlri, na Technicsa preko rca-rca direkt.. Jaz pa bi želel izkoristiti xlr-rca kabel, ki ga imam doma, za povezavo med Eversolo in Technics

Razlika med priklopom preampa na končno stopnjo in priklopom na linijske (se pravi ne na preamp vhod) vhode integrirca, je v tem, da v prvem primeru glasnost regulira samo preamp, v drugem pa oba (preamp in integrirc).

Povezava XLR->RCA izgubi vse prednosti XLR povezave.
lecko

Pridružen/-a: Ned Feb 2023 22:44
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 13, 2025 00:40    Naslov sporočila: Re: Preamp Odgovori s citatom

Gorazd je napisal/a:
Pozdravljeni,

Po dolgem času se javljam na forumu in tokrat spet potrebujem vašo pomoč.
Imam dva sistema, ki sta sestavljena iz:

1. Sistem
Apollon audio končna stopnja (D class Ncore500)
Hattor mini preamp
Eversolo DMP-A6 Master edition streamer
Mark&Daniel Maximus monitor

2. Sistem
Technics SU-VX620 integrirc
Wharfedale Modus one six

Na prvem sistemu poslušam jazz, klasiko, drugi sistem uporabljam za rock/metal.

Lp

Samo posredno kmentiram tale post,glede zvrsti glasbe. Sam sem poslušal desetletja rock in metal, predvsem v avtu ali pa z računalnika. Ko sem pred par leti nabavil bolj pravi hi fi (kef ls50 in ojačevalec) mi je audiofilska glasba ( ki sem jo našel na raznih sporify seznamih) toliko boljše zvenela, da rock poslušam komaj še kdaj na tem sistemu Smile. Hvlala za idejo, morda kdaj probam kake druge zvočnike za rock
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu