Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kaj trenutno poslušate?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 583, 584, 585  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mcnaget

Pridružen/-a: Čet Nov 2012 12:28
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 12, 2024 14:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
Se kdo spomni tega? Mr. Green

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 12, 2024 15:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mcnaget je napisal/a:
luka79 je napisal/a:
Se kdo spomni tega? Mr. Green

Bravo!
Jaz ne vem več kje je CD, Imam ga pa na disku.
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 12, 2024 21:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bosty

Pridružen/-a: Sre Mar 2013 12:32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 13, 2024 13:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

https://www.youtube.com/watch?v=Pzaqfj1g_DE

Zartmann - Wie du manchmal fehlst

Tale ritem in melodija mi zadnji teden ne gresta iz glave. Melodija spominja na nekaj, morda celo slovenskega. Morda kdo od vas z boljšim spominom?
AI ni tule čisto nič pomagal, ali ga pa ne znam prav vprašat Confused
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2024 16:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sem si vzel čas za poslušanje "enega od najboljših glasbenih izdelkov," po mnenju nekaterih "analogistov" in "digitalistov" iz tega foruma in še kje bi se našlo: Dark Side Of The Moon.
Po slikah boste opazili različne nsilce zvokov, prav tako iz različnih časovnih obdobjih. LP vinil Jugoton 1986, LP vinil Remaster EMI 2004, CD zgoščenka remaster EMI 1992, SACD remaster 2003 EMI.
Nisem poslušal plošče v celoti, izbral sem 2 najbolj znana komada:
1. Time
2. Money

Zaključek je naslednji:
1. Jugotonova izdaja iz 1986
2. SACD iz 2003
3. LP vinil EMI 2004
4. CD zgoščenka iz 1992.
Od 2. do 4. mesta ne pomeni, da so slabi posnetki, temveč mesto izmed 4ih različnih posnetkov.

Tako pri meni, če kdor nima teh "dobrin" v svoji zbirki, te dni so se pojavili novi ponatisi in remasterji, pa....
Nazaj na vrh
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13
Kraj: Ardro

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2024 18:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se strinjam. Imam vinilki Jugoton SQ-LQEMI-73009 in EMI SHVL804 remaster 2003 ter SACD EMI remaster 2003. Jugoton vinilka je za moj okus "killer" proti EMI remaster 2003. SACD je zelo dober, vendar je pogoj dober predvajalnik, oziroma transport + Dac.
Pri Atom Heart Mother je zgodba podobna. Španski vinil iz leta 1976 je za Pink Floyd Records remaster 2016 pravzaprav fata morgana - privid.
Včasih je kar šokatna razlika med originalom in kakšnim remaster ekshibicionizmom.
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 14, 2024 18:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam tudi hibridni SACD iz 2003. Samo sem poslušal samo CD layer, ker nimam SACD playerja. CD layer ni prav preveč dober.
Mi je pa najboljši "5.1 Surround Mix (2003) 96kHz/24bit" iz "Immersion Box Set" Blu-ray iz 2011. Gre za isti mix kot SACD, ampak verjetno malo drugačen master.
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2024 01:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Primerjava komadov dveh različnih tehnologij (vinilk in cdjev), poslušanih na dveh različnih napravah, z namenom izdelave ene lestvice, je po mojem mnenju nekoliko problematična. Primerjamo jabolka in hruške.

Sam sem na eni napravi primerjal sacd 2003 (cd layer), flac istega sacdja (44.1/16 - nimam sacd playerja) in flac 50th anniversary remastered 2023 192/24. Rezultat primerjave je v istem vrstnem redu. Verzija 2023 me je nekoliko razočarala.
GoldProf

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2024 03:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@benma,
...Primerjamo jabolka in hruške....
1. primerjava med dvema vinilkami Jugoton in EMI, (Jugoton,EMI)
2. primerjava CD vs SACD izmenično izvajana na Marantzu CD 17MK2 in Denon 2900 SACD, (SACD,CD)
3. primerjava izmenično gramofon, LP Jugoton vs CD EMI, (Marantz),(Jugoton,CD)
4. primerjava izmenično gramofon, LP EMI vs CD EMI (Marantz),(LP EMI,CD EMI)
5. primerjava izmenično gramofon, LP Jugoton vs SACD EMI (Denon),(Jugoton, SACD)
6. primerjava izmenično gramofon, LP EMI vs SACD EMI (Denon),(SACD,LP EMI)

Izvedenih je 6 navzkrižnih primerjav, istočasno. Istočasno so bile v pogonu 3 naprave. Gramofon, CD Marantz in SACD Denon (1x kot CD in drugič kot SACD.)
In kje ti vidiš jabolka in kje hruške?
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2024 09:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne moreš primerjati različnih medijev na različnih napravah in izdelati eno lestvico, ki naj bi pokazala kateri album je absolutno gledano najbolje posnet. Kvečjemu bi lahko naredil dve lestvici, eno za vinil in eno za digi.
GoldProf

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2024 09:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Preberi celotni tekst. Nikjer ne piše absolutno.
Pod zadnjo sliko piše Tako pri meni...
Mislim, da ne razumeš teksta, oz. primerjave.
Podobno pišeta @LightBit in @ducar.
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2024 10:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

GoldProf je napisal/a:
Preberi celotni tekst. Nikjer ne piše absolutno.
Pod zadnjo sliko piše Tako pri meni...
Mislim, da ne razumeš teksta, oz. primerjave.
Podobno pišeta @LightBit in @ducar.

Moj odgovor velja za absolutno pri tebi.
benma

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2024 10:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na vprašanje: "Best sounding edition of Pink Floyd's album Dark side of the moon?", je tudi AI izdelal več list, za vsako platformo posebej, ne pa ene absolutne, kot si to naredil ti.

Prilagam povzetek:
"Recommendation
For Vinyl Enthusiasts: Go for the 1973 UK Original or the 30th Anniversary Edition.
For CD Fans: Seek the 1984 Harvest Blackface or the MFSL Ultradisc.
For Digital Users: Try the 2011 remasters or the 2016 high-resolution audio files.
For Surround Sound Lovers: The SACD (2003) is unbeatable."[/b]

Nazadnje urejal/a benma Ned Dec 15, 2024 12:21; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
GoldProf

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2024 10:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@benma,
to kar pišeš, ni tema.
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 15, 2024 12:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

GoldProf je napisal/a:
@benma,
to kar pišeš, ni tema.

Ne bi rekel. Z vsemi svojimi komentarji sem zgolj želel izraziti in utemeljiti svoje mnenje v zvezi z metodologijo, na osnovi katere si ti izdelal svojo enovito lestvico primerkov iz različnih platform, ki si jih takrat 'trenutno poslušal'.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 583, 584, 585  Naslednja
Stran 584 od 585

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu