| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sob Avg 08, 2009 16:22 Naslov sporočila: |
|
|
K zgornjemu postu le 2 pripombi:
-poslušal si verjetno RF-82;RC bi namreč pomenilo center zvočnik(sicer se je vsa štorija okoli Klipschov začela ravno z mojim priporočilom tega modela, kar pa nekaterim pač ni bilo všeč)
-ne vem zakaj bi te čudilo, da lahko uglajen zvok pride iz velikih kišt?! ;najboljši high-end zvočniki so še vedno velike 50 in več kilske "kište"...
Sicer smo tule izgubljali veliko besed okoli teh Klipschov, pa verjetno predvsem zaradi tega, ker nismo našli pravega izraza za profil uporabnikov(ali pa smo ga premalo izpostavili).V najnovejši številki nemške revije VIDEO je objavljen test 5.0 sistema Klipsch in v podnaslovu je napisano(citiram), da "so Klipsch boxi za prave moške.In pa tudi, da "v primerjavi z njimi drugi boxi zvenijo kot scarkljane mačkice z artritisom".
V zaključku pa med drugim:Klipschi so pač drugačni; naredijo toliko veselja, da celo zagriženi audiofili ne morejo skriti svojega navdušenja.
Res sem do sedaj zamolčal, da gre za njihov model Heresey 3, ki ga izdelujejo že 50 let, a vsaj delno to drži tudi za sedanje serije.Toliko dinamike(zaj.... t.im. nevtralnost!) in do največjih glasnosti povsem nepopačene reprodukcije težko najdeš kje drugje oz. te stane veliko več.
Klipschov več nimam, a ko se bo RF-83 dobil za kakih 1200€/par, pridejo spet k hiši!
Kot piše v VIDEU: Tukaj vlada akutna nevarnost zasvojenosti.Na boxe bi morali dati nalepko z velikim napisom "dovoljeno nad 18 let!"  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gligo
Pridružen/-a: Ned Jul 2008 15:26 Prispevkov: 24 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Sob Avg 08, 2009 23:13 Naslov sporočila: |
|
|
krokar, po vseh tvojih postih menim, da dobro poznaš Klipsch sceno. Menda so spet začeli delati njihov model RF 7 Klassic, ti je kaj poznano o tem? Baje so ga začeli spet proizvajati, zaradi velikega zanimanja. Meni se ga tudi malo lušta, danes sem poslušal v Rogaški Slatini zasedbo desetih glasbenikov, ki so igrali v malem atriju na sredini med hoteli. Akustika je bila fenomenalna, čeprav je bilo na vse strani odprto, je tisti atrij nekako prirejen za igranje na prostem, v glavnem se je slišalo odlično...no, ob tem sem se spomnil na tiste velike mrcine, kako bi se to na njih slišalo...so se mi kar sline pocedile...nebi sedaj spet rad odprl novo fronto, da več vložiš, več dobiš itd, itd...Včasih je že kar predvidljivo, da če kdo pove, da se mu dopade x ali y, se takoj najdejo specialci, ki vedo o vsem veliko bolje...vsake oči imajo svojega malarja, pravtako vsaka ušesa svojega Hifiista...če veš, kje se jih da dobiti, bi me zelo veselilo...
Lep pozdrav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Ned Avg 09, 2009 14:18 Naslov sporočila: |
|
|
Po podatkih, ki jih imam, RF-7 dokončno niso več aktualni.Pošle so še čisto zadnje zaloge in jih Klipsch menda ne misli več obujati.Tisti, ki jih poznajo bolje, tudi pravijo, da niso bili tako neproblematični in da je njihova pravilna namestitev bila kar zahtevna.
RF-82, ki se še vedno(a tudi že redko) kje dobijo po neverjetno ugodni ceni, tudi že pohajajo in poznavalci pravijo, da pravzaprav niso daleč od RF-7.Definitivno pa modelu RF-83 dajejo prednost pred RF-7.No, v Nemčiji se zaenkrat RF-83 ne dobijo pod 1900€/par! No, pa saj so tudi RF-82 bili pred dobrim letom še 1600€, pa so se potem pri Technomarketu dobili že za slabih 700€!
RF-7 bodo kot vintage imeli svojo ceno(nikakor ne izpod 1000€) in jih ne bo tako lahko dobiti!Sam (kot rečeno) čakam na RF-83 za 1200€!
Drugače pa je na teh forumih na splošno tako, da kakih 70% mnenj(pogosto sila avtorativnih!) prihaja od ljudi, ki nimajo pojma ali pa se jim le nekaj zdi.Tale ne odstopa ne v dobro ne v slabo stran!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Ned Avg 09, 2009 15:01 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | K zgornjemu postu le 2 pripombi:
-poslušal si verjetno RF-82;RC bi namreč pomenilo center zvočnik(sicer se je vsa štorija okoli Klipschov začela ravno z mojim priporočilom tega modela, kar pa nekaterim pač ni bilo všeč)
-ne vem zakaj bi te čudilo, da lahko uglajen zvok pride iz velikih kišt?! ;najboljši high-end zvočniki so še vedno velike 50 in več kilske "kište"...
Sicer smo tule izgubljali veliko besed okoli teh Klipschov, pa verjetno predvsem zaradi tega, ker nismo našli pravega izraza za profil uporabnikov(ali pa smo ga premalo izpostavili).V najnovejši številki nemške revije VIDEO je objavljen test 5.0 sistema Klipsch in v podnaslovu je napisano(citiram), da "so Klipsch boxi za prave moške.In pa tudi, da "v primerjavi z njimi drugi boxi zvenijo kot scarkljane mačkice z artritisom".
V zaključku pa med drugim:Klipschi so pač drugačni; naredijo toliko veselja, da celo zagriženi audiofili ne morejo skriti svojega navdušenja.
Res sem do sedaj zamolčal, da gre za njihov model Heresey 3, ki ga izdelujejo že 50 let, a vsaj delno to drži tudi za sedanje serije.Toliko dinamike(zaj.... t.im. nevtralnost!) in do največjih glasnosti povsem nepopačene reprodukcije težko najdeš kje drugje oz. te stane veliko več.
Klipschov več nimam, a ko se bo RF-83 dobil za kakih 1200€/par, pridejo spet k hiši!
Kot piše v VIDEU: Tukaj vlada akutna nevarnost zasvojenosti.Na boxe bi morali dati nalepko z velikim napisom "dovoljeno nad 18 let!"  |
Poslušal sem slišal tudi Pikove Klipsche na Electrocpmpniet in Krelu in lej ga šmenta..
Doma imam že leta zelo identično zveneče in malenkost manjše floore, Tannoy Mercury M-4, ki niso bili poceni, kasneje pa so se pocenili..
In tudi ti so tedaj ravno tako na testih pometali z 3000EU in več dragimi zvočniki..
Basi Klipschev so dejansko "izvenserijski", veliki, lepi, polni, lahkotni, nevsiljivi in hitri, medtem, ko M-4 premorejo bolj zbalansirano in bolje popolnjeno srednjetonsko območje..
Imam tudi Mirage OM-50 n ker je lastnik Mirageja Klipsch co USA, me zvok visokotoncev v Klipschih izredno spominja na zvok visokotoncev Miragejev.
Še vedno menim, da so ti Klipschi hudičevo dobri zvočniki, posebej še s primernim kablovjem(to je omenil že piko in velja enako za Mirage) in amplifikacijo in zdi se mi bi se jih dalo še malce potweakat(to velja za večino zvočnikov), celo tako, da jih ne bi odpiral .. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gligo
|
Objavljeno: Pon Avg 10, 2009 00:09 Naslov sporočila: |
|
|
krokar, našel sem novico, da bodo Klipsche RF7 spet začeli delati, nažalost menda samo za ameriško tržišče, bodo pa celo lepše izdelani. Kolk mi je znano, so imeli dosedanji modeli sprednjo stran oblečeno z folijo, serija, ki pa se bo delala, ali se že dela, pa naj bi imela češnjev furnir.
Ni hudir, da se ta kišta ne bo nekak dala dobiti tudi v Evropi. Čeprav se mnenja krešejo, mi je njihov dizajn všeč...rad imam malo bolj obilne...
dodal sem tudi link...
http://www.klipsch.com/na-en/products/klipsch-classic-rf-7-overview/ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pon Avg 10, 2009 16:22 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: | | "so Klipsch boxi za prave moške.In pa tudi, da "v primerjavi z njimi drugi boxi zvenijo kot scarkljane mačkice z artritisom". |
Na festivalu Sajeta sem štirinajst koncertov poslušal na "mačo sistemu". Potem pa posnetke poslušam doma na svojem in gledam kot tele v nova vrata. Glasba je čisto nekaj drugega. Ali poslušam res iste stvari, kot so bile v živo? Elektronika je pokazala zvoke, ki jih v živo niti slučajno ni bilo slišati ... In z njimi je bil npr. Paul Wirkus, ki je bi v živo "dosadan" dobil red Bulla in je kar naenkrat postal eden naj koncertov...
Podobno izkušnjo sem imel, ko sem ped leti v Ljubljani na Multimedija sejmu vrtel svoje posnetke na HL opremi(zvočniki so bili bazirani na RH trobljah). Jazz se je slišal super, klasika pa je pešala. Ko sem prvi dan po koncu obratovalnega časa hotel poslušati še elektroniko, sem razočaran hitro opustil projekt. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pIko
Pridružen/-a: Pon Jul 2009 17:05 Prispevkov: 12 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pon Avg 10, 2009 19:34 Naslov sporočila: |
|
|
| Ko se začne človek nevarno približevati skupini čudakov, ki se imenujejo avdiofili si misli, fino, kupim tale sistem in ga postavim v svojo sobo. Ni hudič, da nebi slišal ravno tako dobro kakor v studiju kjer sem ga kupil. Pa se izkaže, da ni čisto tako. Zvok je namreč kompleksno dogojanje med izvorom in prostorom kjer se razvija in glej ga zlomka tudi za JAZZa je nastopil trenutek, ko je na svoja lastna ušesa doživel, da je poslušanje nekega sistema nekje na koncertu nemogoče korektno primerjati s poslušanjem nekega popolnoma drugega sistema v kontroliranem ambientu svoje sobe za poslušanje in da glasba v zvokovno usklajeni sobi za poslušanje zveni bistveno bolje. Le tako naprej, odkrivanje tople vode je polno blestečih prespektiv. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
|
Objavljeno: Pon Avg 10, 2009 20:15 Naslov sporočila: |
|
|
Lep občutek, da se kdaj pa kdaj najde kak somišljenik!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gligo
|
Objavljeno: Pon Avg 10, 2009 23:22 Naslov sporočila: |
|
|
mariosala, link, ki si ga objavil v tvojem prvem postu, čisto na začetku, ne dela!
Ali je še kakšna druga možnost priti do gospoda Dušana? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Pon Avg 10, 2009 23:59 Naslov sporočila: |
|
|
| pIko je napisal/a: | | Ko se začne človek nevarno približevati skupini čudakov, ki se imenujejo avdiofili si misli, fino, kupim tale sistem in ga postavim v svojo sobo. Ni hudič, da nebi slišal ravno tako dobro kakor v studiju kjer sem ga kupil. Pa se izkaže, da ni čisto tako. Zvok je namreč kompleksno dogojanje med izvorom in prostorom kjer se razvija in glej ga zlomka tudi za JAZZa je nastopil trenutek, ko je na svoja lastna ušesa doživel, da je poslušanje nekega sistema nekje na koncertu nemogoče korektno primerjati s poslušanjem nekega popolnoma drugega sistema v kontroliranem ambientu svoje sobe za poslušanje in da glasba v zvokovno usklajeni sobi za poslušanje zveni bistveno bolje. Le tako naprej, odkrivanje tople vode je polno blestečih prespektiv. |
Piko. Novi na sceni, kajne? Mogoče kaka znana faca Sicer pa si totalno narobe zastopil moj post, pa nič zato. Beri kot ti je všeč in s tem zadovoljuj svoj ego. Tudi če blatiš druge. Tisto toplo vodo pa bi lahko uporabil za pranje umazanijo s sebe  _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mariosala
Pridružen/-a: Čet Jul 2008 17:37 Prispevkov: 75 Kraj: MENGEŠ
|
Objavljeno: Tor Avg 11, 2009 05:31 Naslov sporočila: dušan |
|
|
Gligo;
Faxicom
Dušan Bajc
Zbašnikova 12 1111 Ljubljana
Tel:01 28 11 588
Gsm:041 332 184
Prepisano od vizitke |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Avg 11, 2009 08:46 Naslov sporočila: |
|
|
Očitno nekateri (krokar, piko, ...) forume veselo izkoriščajo za ubijanje dolgčasa in zajebavanje !!!
Obilo užitka fanjte !
Sicer je nekdo že predlagal, da si najdite drug hobi, a ker vaš hobi ni audio in vse kar je povezano z njim ampak zajebavanje ljudi po forumih, je predlog seveda brezpredmeten !!! _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gligo
|
Objavljeno: Tor Avg 11, 2009 15:06 Naslov sporočila: |
|
|
mariosala HVALA LEPA!!!
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
depi
Pridružen/-a: Tor Avg 2009 17:04 Prispevkov: 2 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Avg 11, 2009 17:06 Naslov sporočila: |
|
|
Ali mogoče kdo ve, zakaj so Klipschi trenutno nedobavljivi.
Iščen namreč Sub RW-10D pa RC-52 pa
ga nobeden nima.
Lp,
Matej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Avg 11, 2009 17:11 Naslov sporočila: |
|
|
Baje, da je vse razprodano, narocil pa tolk, da tovarna ne folga vec delat glede na povprasevanje. To so mi zadnjic povedali v Technomarketu. Cenovni in agresivni pristop, kakovost in vsecnost, zgleda, da jih je pripeljala blizje sirsi masi kupcev. Vprasanje je le, ce ne bo temu posledicno tudi cena poskocila.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|