| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1774 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2021 14:50 Naslov sporočila: |
|
|
2x3 M...
kabel Military Grade, made in USA...
presek: 2 x 10 AWG + oklep...
posrebren baker, licna 19 strand...
Oyaide banance, vijačene...
 _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2545 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2021 14:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Roogi58 je napisal/a: | | Lahko prideš k meni pa boš slišal dokaz. Ali pa pač počakaš nekaj časa in sčasoma to sam ugotoviš, ko si boš upal kupiti kvalitetne konektorje. |
Hvala za povabilo, ampak si malo daleč. Verjamem itak samo v "slepe teste", kar pa ti verjetno ne.
Kupujem pa vedno cenejše komponente, ker ugotavljam nasprotno.
| Roogi58 je napisal/a: | | Še ne dolgo nazaj so eni trdili, da med digitalnimi kabli ni razlike, ker bit je pač bit, pa praksa pokaže, da so razlike med digitalnimi kabli še kako slišne. |
Na slabih napravah možno. Če s priloženimi kabli ne dela dobro, preprosto vrneš tak izdelek.
| Roogi58 je napisal/a: | | Je pa res žalostno brez argumentov napadati tiste, ki to slišijo in vejo. Podobno so takšni nekoč kar skurili tiste, ki so trdili, da je Sonce središče osončja in ne Zemlja. |
Argumentov je bilo ogromno v tej temi. Jaz tudi lahko slišim dokler vem. Če je zate to da ne verjamem napad, potem je res žalostno.
Saj pogosto se izkaže da imamo samo drugačno predstavo kaj naj bi kabel bil. Eni prklapljajo nitke, drugi filtre, ...
Aja, pa nisi na tekočem zemlja je ploščata (tako pravijo eni). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2021 15:06 Naslov sporočila: |
|
|
| @fjaka Naslednjič daj raje kakšno mačko kot cigarete. Mi je kar slabo ratal. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1774 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2021 15:37 Naslov sporočila: |
|
|
| LightBit je napisal/a: | | @fjaka Naslednjič daj raje kakšno mačko kot cigarete. Mi je kar slabo ratal. |
 _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jožko1989
Pridružen/-a: Pon Jan 2021 10:32 Prispevkov: 68 Kraj: Vače
|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2021 15:45 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | | LightBit je napisal/a: | | @fjaka Naslednjič daj raje kakšno mačko kot cigarete. Mi je kar slabo ratal. |
 |
Če imaš pa tole doma, ne rabiš več nobenih kablov  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47 Prispevkov: 659 Kraj: Ajdovscina
|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2021 15:45 Naslov sporočila: |
|
|
Na tem forumu se konkretno pozna,da Administratorji ne berejo foruma ali pa jih skoraj ni prisotnih na forumu..Tega kar se tu dogaja ni na nobenem forumu oz. se take neumesne objave takoj izbriše in problematične osebke odstranjuje iz foruma.
g. Lighbit ,vi bi si počasi lahko našel kako drugo zaposlitev kot smetenje in posledično uničavanje foruma.Čisto vsaka tema vas je polna, prebrati od vas kaj pametnega pa nikoli.
Sploh pa vedno neko pljuvanje po stvareh,ki si jih ne morete ali pač nočete privoščit..Lubosumje,nesreča v življenju,korona...kaj je težava?Povejte kaj vas teži, mogoče kdo na forumu pozna koga ,ki lahko pomaga?
Zagotovo obstajajo forumi,kjer se take in podobne težave rešujejo samo ta res ni eden tistih..
Lep dan vsem skupaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2021 16:53 Naslov sporočila: |
|
|
Tole izgleda kot "vljudni" napad brez argumentov vezanih na temo.
Se opravičujem za komentar s cigareti.
Kolikor vem ni omejeno v koliko temah lahko sodeluješ. Tudi pamet mislim da ni pogoj.
En mora pisat da forum ne umre. Pa se mi zdi ta forum precej bolj kulturen kot drugi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dule80
Pridružen/-a: Pet Jun 2014 14:33 Prispevkov: 209 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2021 18:55 Naslov sporočila: |
|
|
| LightBit je napisal/a: | Nima veze. Važno je da je na vseh straneh enako. To je zato, da ju ločiš.
Združeval jih ne bi. Je bolje kupiti debelejši kabel, če to želiš. |
Hvala za info. V planu je delat biwire pa če bi združeval bi bilo kar veliko kabla za v banane na strani ampa |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2021 19:51 Naslov sporočila: |
|
|
| V običajne banane se spravi 4mm2 odlično, za več pa je treba najti kaj posebnega. Kar se tiče kitajske robe, so mnenja deljena. Jaz menim, da med tednom delajo za evropske in ameriške naročnike, ponoči in v vikendih pa zase in veselo pod roko prodajajo, najprej med sabo, da sled izgine in da jih naročnik ne more kriviti, nato gredo na Aliexpress. To velja za skoraj vso robo in to je glavna značilnost mentalitete Kitajcev, za njih ne velja, da ni častno, če uspe nekdo nekaj dobro skopirati ali ukrasti idejo. Pametni evropski naročniki jim zato dovolijo nekaj robe prodati "na svojem trgu". Sam sem nabavil od Kitajcev poceni inštrument Fluke 17B, vsi poznate. Prišel je zapakiran v karton, brez angleškega navodila in samo pisalo je, da je namenjen izključno za kitajski trg. V službi smo imeli enak inštrument, ki je bil ameriški, v škatli in z navodili, sonde identične, enak mehak silikon, ki ga poznamo, pa zanesljivo narejen v isti tovarni in meritve v paraleli v zadnjo decimalko enake na testu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2021 21:17 Naslov sporočila: |
|
|
| dule80 je napisal/a: | Glede na to da sta levi in desni kabel drugačne sestave ali je važno kateri pride na plus in kateri na minus. Ali je mogoče smiselno da jih združim in uporabim oba za plus in oba za minus?
 |
Lahko da je svetlejši posrebren in je mišljen za biwire. Eni dajejo na visokotonce posrebrene. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dule80
Pridružen/-a: Pet Jun 2014 14:33 Prispevkov: 209 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pon Maj 03, 2021 21:54 Naslov sporočila: |
|
|
| luka79 je napisal/a: | | dule80 je napisal/a: | Glede na to da sta levi in desni kabel drugačne sestave ali je važno kateri pride na plus in kateri na minus. Ali je mogoče smiselno da jih združim in uporabim oba za plus in oba za minus?
 |
Lahko da je svetlejši posrebren in je mišljen za biwire. Eni dajejo na visokotonce posrebrene. |
Kabla mam dost lahko mal probavam. Ko dobim še ostali material bom probu neki skup sestavt |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Roogi58
Pridružen/-a: Čet Jul 2010 11:02 Prispevkov: 92 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Tor Maj 04, 2021 06:50 Naslov sporočila: |
|
|
Škoda energije. Kot bi slepemu opisoval barve. _________________ Viablue-Slovenija |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041 761 451 |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Maj 04, 2021 08:30 Naslov sporočila: |
|
|
| joztom je napisal/a: | | V običajne banane se spravi 4mm2 odlično, za več pa je treba najti kaj posebnega. Kar se tiče kitajske robe, so mnenja deljena. Jaz menim, da med tednom delajo za evropske in ameriške naročnike, ponoči in v vikendih pa zase in veselo pod roko prodajajo, najprej med sabo, da sled izgine in da jih naročnik ne more kriviti, nato gredo na Aliexpress. To velja za skoraj vso robo in to je glavna značilnost mentalitete Kitajcev, za njih ne velja, da ni častno, če uspe nekdo nekaj dobro skopirati ali ukrasti idejo. Pametni evropski naročniki jim zato dovolijo nekaj robe prodati "na svojem trgu". Sam sem nabavil od Kitajcev poceni inštrument Fluke 17B, vsi poznate. Prišel je zapakiran v karton, brez angleškega navodila in samo pisalo je, da je namenjen izključno za kitajski trg. V službi smo imeli enak inštrument, ki je bil ameriški, v škatli in z navodili, sonde identične, enak mehak silikon, ki ga poznamo, pa zanesljivo narejen v isti tovarni in meritve v paraleli v zadnjo decimalko enake na testu. |
Nič ni tako samoumevno.
V Italiji je prišlo do nacionalnega šoka, ko so z racijo karabinjerjev pri ponarejevalcih v Napoliju ugotovili, da original torbice Prada izdelujejo ponarejevalci !!! Sama Prada je pri njih naročala izdelavo !!
Tisti ki snobirajo modo pa so se smejali.
-----------------------------------------------------------------------
No v Tomosu smo imeli ultra šok, ko se je pri zategovanju vijaka prednjega kolesa - utrgala aluminijasta prednja vilica. Spodnji del je iz litega aluminija in na prelomu je bilo jasno da gre za kristalni zlom. Ta je posledica uporabe nečistega aluminja ( slabe odlitke daš ponovno pretopiti in to vnaša nečistoče). Čista kitajska šlamparija, nedopustna v tej branži sploh na tako občutljivem mestu. Nas je oblil mrzel pot, ker za tako te lahko kupec v tujini toži za miljonske zneske. V najboljšem primeru moraš VSE izdelke potegniti iz trga in vsem menjati prednje vilice. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Maj 04, 2021 15:41 Naslov sporočila: |
|
|
| @ambasador, razsvetli nas, kako si zaključil svoje 16mm2 kabeljne. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jožko1989
Pridružen/-a: Pon Jan 2021 10:32 Prispevkov: 68 Kraj: Vače
|
Objavljeno: Tor Maj 04, 2021 15:44 Naslov sporočila: |
|
|
| dule80 je napisal/a: | | luka79 je napisal/a: | | dule80 je napisal/a: | Glede na to da sta levi in desni kabel drugačne sestave ali je važno kateri pride na plus in kateri na minus. Ali je mogoče smiselno da jih združim in uporabim oba za plus in oba za minus?
 |
Lahko da je svetlejši posrebren in je mišljen za biwire. Eni dajejo na visokotonce posrebrene. |
Kabla mam dost lahko mal probavam. Ko dobim še ostali material bom probu neki skup sestavt |
Sestavi, naj ti nekdo večkrat zamenja srebrnega in bakrenega ter sporoči, če si morda slišal razlike  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|