Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Hi-Fi omarice in njih ponudba
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 18:16    Naslov sporočila: Hi-Fi omarice in njih ponudba Odgovori s citatom

pozdrav,

pred nekaj casa, sem za svoj prvi hi-fi kupil omarico Malboret (hvala trancedeejay), ki je odlicna, ampak zdaj sem si zazelel nekaj novega. Na tej se nabira prah (je odprta) in tako naprej. Zato me zanima, kje bi se dalo dobit kaksno tako retro omarico, s steklenimi vratci na magnetke. Nocem nekaj ozaljsanega, tudi sedaj imam navadno crno. Hocem nekaj minimalisticnega. INTEK sicer ima neko italijansko firmo za rack-e, ampak zadeve so SVINJSKO drage.
Ker se mi zdi, da tako omarico lahko zelo dobro naredi nekdo, ki ima malo smisla, volje in casa za DIY, se mi zdi bedno kupovat nekaj dragega, ampak sam tega ne znam in tudi nocem narest (se mi pac ne da)...

kaksna je kaj ponudba pri nas in ali ima kdo kaksne veze s tujino ali pa bilokaj, da lahko zrihta nekaj takega
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 18:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI
Imam vrhunsko mizo AUDIO MASA na dve policki - much better kot malboret, ki je magnet za prah (no, saj si jo dobil zelo poceni:)
Vec info na ZS.
Have a nice Day

Mat
11duc

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 22:40
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 19:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

99% resnih svetovnih firm za omarce ne izdelujejo zaprtih audiofilskih omaric z vratci, in sicer iz čisto enostavnega razloga. naprave v takšnih omaricah imajo slabše hlajenje, večja je površina, zato je vse dosti bolj nagnjeno vibracijam, kar ni smisel omaric (da ne govorimo o možnost igranja vratic). če pa delaš test interkonekcijskih kablov pa se ti itak mora zmešat Laughing . torej če bi naj bila takšna omarica kvalitetna, je sigurno predsej draga.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljo

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 20:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vem, ampak jaz ne iscem nekaj, kar bi bilo superduper podlozeno in tako naprej, ampak nekaj, kar bo lepo izgledalo in bo povrhu se uporabno. Saj mogoce ni "audiofilsko", ampak meni gre pac na jetra, da moram brisat prah vsake par dni.

No saj bi kupil tudi kaksno mizico, ampak mora imet vsaj 3 police (mam predojacevalec za gramofon, gramofon, ojacevalec in cd plejer). Pa tut ni mi vsec, da bi se mogu prevec sklanjat h tlem. No nisem tolk obseden s tem, da mi kaj ne bi vibriralo, ampak dam vec na car glasbe
Nazaj na vrh
11duc

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 22:40

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 05, 2008 21:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če pride v poštev tudi rabljena, potem nimaš problema. Po mojem boš na second hand tržišču npr. ebay-u našel dosti takšnih omaric, pa cena bo dobra.
Nazaj na vrh
poslusalec

Pridružen/-a: Tor Jul 2008 12:07
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2008 12:11    Naslov sporočila: Re: Hi-Fi omarice in njih ponudba Odgovori s citatom

aljo je napisal/a:
pozdrav,

pred nekaj casa, sem za svoj prvi hi-fi kupil omarico Malboret (hvala trancedeejay), ki je odlicna, ampak zdaj sem si zazelel nekaj novega. Na tej se nabira prah (je odprta) in tako naprej. Zato me zanima, kje bi se dalo dobit kaksno tako retro omarico, s steklenimi vratci na magnetke. Nocem nekaj ozaljsanega, tudi sedaj imam navadno crno. Hocem nekaj minimalisticnega. INTEK sicer ima neko italijansko firmo za rack-e, ampak zadeve so SVINJSKO drage.
Ker se mi zdi, da tako omarico lahko zelo dobro naredi nekdo, ki ima malo smisla, volje in casa za DIY, se mi zdi bedno kupovat nekaj dragega, ampak sam tega ne znam in tudi nocem narest (se mi pac ne da)...

kaksna je kaj ponudba pri nas in ali ima kdo kaksne veze s tujino ali pa bilokaj, da lahko zrihta nekaj takega

kaj pa te TEN HI-FI omarice? kolk se kaj cenovno razlikujejo od Malboret?
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2008 12:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odprte "rack-e" je res treba pogosteje obrisati prahu a je tudi lažja dostopnost za čiščenje, za zaprte omarice pa velja ravno obratno, s tem da je tu še en minus - nekatere komponente potrebujejo veliko prostora okoli sebe zaradi svojega segrevanja med delovanjem, ki pa ga pri slednjih ni.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
madox

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 10:36

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2008 13:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moja dolgoletna omarica je bila kupljena v lesnini namenjena za komponente, ki pa jo še danes prodajajo za bore malo €...

Omara je zastekljena, (zaprtega tipa) ker takrat še nisem imel nekih hi end komponent, ki se segrevajo itd... Zdaj pa že malo gledam za kako novo omarico.
Je pa nekaj, kar mi je bilo všeč pri tej omarici.
Če si dobil obiske, sploh kako mlado familijo z otroki, ti pa takoj stečejo do kakih svetlečih lučk in če nisi previdn imaš že prstne odtise ampak tukaj je zaprto in obrišeš samo šipo.
No to so moje izkušnje.

Je pa vsekakor mini veliko lepša omara odprtega tipa.
Počasi jo bo treba kupiti.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2008 18:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

madox je napisal/a:
Je pa nekaj, kar mi je bilo všeč pri tej omarici.
Če si dobil obiske, sploh kako mlado familijo z otroki, ti pa takoj stečejo do kakih svetlečih lučk in če nisi previdn imaš že prstne odtise ampak tukaj je zaprto in obrišeš samo šipo.
No to so moje izkušnje.

To pa je tudi res.
Tudi sam sem imel kakšno desetletje ali nekaj več takšno omarico napolnjeno z lahkimi svetlečimi se in ne preveč segrevajočimi se komponentami, ki sem jih ob prežeči nevarnosti elegantno zaščitil z zaprtjem steklenih vrat omarice. Tako sem moral "varovati" le še zvočnike Evil or Very Mad . Ni treba posebej razlagati, da sem se ob odhodu takšnih obiskov kar oddahnil. Saj ne, da ne bi maral otrok, a obiski oddidejo, škoda pa ostane, če do nje pride.
Sedaj so ti otroci že toliko odrasli, da si jih upam pustiti brez nadzora v sobi z Hi-Fi-jem, pa čeprav imam sedaj mnogo mnogo vrednejše komponente kot takrat, to pa enostavno zato, ker jih te naprave ne zanimajo Wink . Bolj jih zanima moj PC in TV.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
aljo

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 24, 2008 11:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no jaz bom sedaj nastimal eno vintage omarico sansui, sem jo deloma ze restavriral, vibracije bom ze nekak eliminiral, bolj se mi pa gre za to da ne bo prahu...
Nazaj na vrh
doberman

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 17:19

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2008 21:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aljo je napisal/a:
no jaz bom sedaj nastimal eno vintage omarico sansui, sem jo deloma ze restavriral, vibracije bom ze nekak eliminiral, bolj se mi pa gre za to da ne bo prahu...

Kaj ti je bolj pomembno - prah ali zvok ? Zaprta se preveč segreva in še komponente so zamaskirane ob bolj zatemnjenem steklu. Verjetno jih valjda ne skrivaš - pokaži kaj imaš in temu primerno pač malo več truda vložiš pri brisanju praha. To je pač davek odprtih omaric.. Wink
Nazaj na vrh
aljo

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 30, 2008 17:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zadeva izgleda tako, da ima spredaj prozorna vratca (iz stekla), ki se zapirajo na magnetek. Zadaj pa vse prazno, samo ena "dilca" da bolje drzi skupaj. Zvok mi je pomemben, ampak zaradi tistih "mikro tresljajev" se ne bom sekiral, saj jo bom lepo podlozil in se izgled mi bo lepsi
Nazaj na vrh
navi

Pridružen/-a: Sre Jul 2008 17:57
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 30, 2008 18:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tudi jaz gledam omarico, v katero nameravam namestiti resiver onkyo 875 (se precej greje), cd, dvd in nanj še gramofon, mogoče kdaj tudi amp. Zato mora biti odprtega tipa.

Omejen sem s širino, nekje do največ 56 cm.

Kakšna pomoč, kje se da pri nas (ali tudi v bližnji soseščini) kaj dobiti, lahko je tudi rabljena omarica. "Tresljaji" mi niso najpomembnejši, bolj pomembna je cena: do 100 EUR.
Nazaj na vrh
aljo

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 30, 2008 20:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no jaz bi ti lahko prodal malboret mizico, samo zmerit jo bo treba... ce te zanima (je pa taka kot je v galeriji)
Nazaj na vrh
navi

Pridružen/-a: Sre Jul 2008 17:57
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 30, 2008 23:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aljo,

hvala za hiter odziv, vendar iščem nekaj v tem stilu:

http://www.shop4you.de/product_info.php/info/p438_VCM-Quinto-Hifi-Rack-in-silber-und-Klarglas.html

Ni nujno, da je steklo (lahko so lesene police) in zadeva naj bi bila čim ožja, ker bo stala na drugi omarici.

Ima mogoče kdo izkušnje, kako bi dobil zgornjo omarico iz tujine?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu