| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
xray80
Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01 Prispevkov: 291 Kraj: Koper
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Jul 13, 2008 12:11 Naslov sporočila: |
|
|
Lepi so
Sicer sem slišal cenejše modele, ki pa me niso niti malo navdušili ( ko sem poslušal 6 ali 7 parov zvočnikov za +-200€ so se najslabše odrezali). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ursniku
Pridružen/-a: Tor Jul 2008 11:36 Prispevkov: 1 Kraj: Šoštanj
|
Objavljeno: Tor Jul 22, 2008 11:48 Naslov sporočila: |
|
|
MS6 so meni so zelo všeč in imajo zelo "lep" zvok, morda malce preveč balansiran zame. Slišal sem jih v Moskvi.
Predlagam nakup, vendar če denarnica premore
Btw osebno mi bolje sedejo Monitor Audio.... vendar je vse stvar "okusa" tvojih ušes. _________________ HD ... full HD and 5.1 ... 7.1 ) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marantz
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18 Prispevkov: 122 Kraj: ILIRSKA BISTRICA
|
Objavljeno: Sre Jul 30, 2008 13:03 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav.
Meni je dizajn naprave zelo pomemben. Glasbo poslušam z odprtimi očmi, torej slika nedvomno vpliva na celoten doživljaj.
Sem ljubitelj vintage dizajna. Kvaliteta je seveda tu (v primerjavi s pravo audiofilijo) že vprašljiva, vsaj glede na denar, ki je meni na voljo, in na samo ohranjenost komponente. Kot že psevdo pove so mi všeč predvsem ta stari Marantzi z osciloskopi, VU-metri, …. Mogoče imajo nekateri preveč nepotrebnih gumbov ampak so vsaj nekako smiselno in simetrično razporejeni (simetrija mi je zelo všeč).
Vem, da so vse te stvari vsaj do neke mere škodljive za zvok, pa vendarle.
Na “problem” sem naletel, ko je Marantz po prodaji-prevzemu okrog 1980 prešel s srebrne (moj tuner, preamp, amp.) na zlato oziroma šampanjec bravo (CDp). Zaenkrat si zamnjave še ne bom privoščil, ker so enostavno ti modeli (esotec) prava redkost (vsaj kolikor sem gledal na Ebayu) in zato tudi enostavno predragi.
Zanimive so mi tudi variante kompnent z leseno oblogo. Imel sem Marantz 4270 receiver, vendar sem ga prodal (še zdaj mi je včasih žal). Mi je bil pač preglomazen s cca 25 kg, hrupnim zunanjim trafotom (110V na 220V) – ni se mi dalo nabavljati boljšega.
Mogoče si bom enkrat privoščil Marantz 4400 receiver.
Ko sem že pri teh starih tehnologijah: Ima kdo kaj izkušenj ali vsaj teoretičnega znanja o Quadro tehnologijah? _________________ lp
Tomislav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
aljo

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 16:19 Prispevkov: 223
|
Objavljeno: Sre Jul 30, 2008 17:38 Naslov sporočila: |
|
|
| marantz, ali kaj ves kje bi kupil kaksen dobro ohranjen vintage reciver/ojacevalec (vseeno ubistvu, samo fino bi bilo da ma se tuner), pa naj bo v slo in tam max do 200€ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
marantz
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:18 Prispevkov: 122 Kraj: ILIRSKA BISTRICA
|
Objavljeno: Čet Jul 31, 2008 13:26 Naslov sporočila: nakup vintage receiverja |
|
|
Glede nakupa v SLO obsega ponudba na tem portalu ali na bolhi (vsaj kar se tiče Marantza) v glavnem šibkejše modele, kar pa ne pomeni da niso robustni, dobrega videza in mogoče celo dovolj močni za kakšen manjši prostor in nezahtevno poslušanje (zvočna kulisa pri kakem hobiju). Odvisno pač za kaj to rabiš. V tujini (Ebay) se mi zdi, da so ti modeli bodisi cenejši, bodisi dobiš za ta denar “večje” brate oz. bratrance. Vključuje pa tak nakup tudi poštne stroške (cca 30 evrov), riziko, da komponenta ni točno tako ohranjena in brezhibna, kot si si jo predstavljal glede na slike in opis (prodajalcu sicer lahko daš negativen feedback, ampak s tem osebno ne boš nič na boljšem), pa še riziko poškodovanja med transportom. En prodajalec na bolhi (ne bom ga navajal, ker ga nimam namena ne reklamirati, ne eventuelno žaliti, … ) ima kar precejšnji izbor starejših receiverjev in drugih komponent. Obljublja tudi tehnično in večinoma optično brezhibnost svojih komponent, notrajno čistost, zamenjane žarnice, …. Cene se mi zdijo pri Marantzu, ki ga malo bolje poznam, višje kot v tujini, vendar pa si jih verjetno lahko od blizu ogledaš in stestiraš glede na svojo ostalo opremo.
Nekaj receiverjev je tudi v komisijskih prodajalnah. Osebno bi ti predlagal, da iščeš pod Marantz ali Sansui (lahko tudi drugi proizvajalci, samo da je tam več ne-vintage robe in porabiš več časa), ter od tam dalje po prodajalcih. Oblikovno pa tudi zvokovno bi znali biti dober izbor tudi npr. Bang & Olufsen, le da so izredno redki.
Še link za stare Marantz komponente:
http://www.classic-audio.com/marantz/mindex.html
Pri Marantzu je najenostavneje ločiti med pravimi starimi komponentami (pred Philipsom) in novejšimi po tem, da sta pri novejših pred številko še črki, pri starih pa je najprej številka in šele nato eventuelno črke (ne velja za zvočnike in nekatere specialne komponente)
Pri receiverju bi ti še predlagal, da preveriš vrste priključkov za anteno (75, 300ohm, coaxialni je ali ni) in za zvočnike (ti znajo biti zelo ozki in komaj notri speštaš kable). Saj ne da se ne da takih težavic rešiti, ampak bolje se jim je izogniti.
Zanimiv izbor bi bil tudi NAD 3020 ojačevalec in odgovarjajoč tuner. Meni osebno se sicer NAD design ne dopade, ampak kolikor vem je to zelo dober ojačevalec. Mora pa biti obvezno Made in England, ker imajo tisti Made in Taiwan baje precej slabši zvok, pa tudi ne sme biti “i” verzija. Kar se tega tiče to obvezno preveri pri kakšnem boljšem poznavalcu NAD-a.
Videl sem tudi zanimiv oglas za Sansui AU-717 (cca 170 evrov), mislim, da je to zelo dober ojačevalec. V oglasu pa ni tunerja. Odgovarjajoč Tuner (TU-717) je spet redek in vsota bi presegla 200 evrov.
Nekoč sem pri enemu tipu na Gorenjskem, mislim da nekje okrog Cerkelj, kupil neko komponento (ni bistveno kaj). Tip se mi je zdel strašen zaljubljenec v stare Sansui-je in je o njih tudi veliko vedel. Mogoče je tudi on član foruma in se ti lahko oglasi.
Vse to so seveda samo moja osebna mnenja in verjamem, da zna biti katera od navedb netočna, napisal pa sem jih v najboljši veri, da ti bodo v pomoč.
Upam, da nisem preveč zatežil.
lp _________________ lp
Tomislav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Tor Apr 21, 2009 13:05 Naslov sporočila: |
|
|
Moram zbudit temo malo.
Novi System Fidelity:
Tisti yamaha zvočniki ki sem jih omenil na prejšnji strani pa so tako lepi da se zna zgodit da jih kupim cez nekaj mesecev  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Apr 21, 2009 13:11 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | Moram zbudit temo malo.
Novi System Fidelity:
Tisti yamaha zvočniki ki sem jih omenil na prejšnji strani pa so tako lepi da se zna zgodit da jih kupim cez nekaj mesecev  |
Na prvi pogled deluje ta design kot hibrid Rotela in Advance acoustic. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 21, 2009 13:31 Naslov sporočila: |
|
|
Meni se zdi tale že orenk prežvečen design.
Sem pa vedno bolj fan "vintage" designa. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Tor Apr 21, 2009 14:17 Naslov sporočila: |
|
|
Ojej, vintage. Preveč lučk, preveliki gumbi, preveč se vse sveti
Yamaha HS80M
Od "fancy design" zvočnikov pa mi je focal najbliže..
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JEREMIJA

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 22:37 Prispevkov: 97 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Apr 21, 2009 16:56 Naslov sporočila: |
|
|
Iz dizajnerskega studia Pagani kjer nastajajo lepi in ekscentrični avtomobili sedaj tudi HI-FI,seveda s pridihom avtomobilskega dizajna...  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1027 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Tor Apr 21, 2009 20:59 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | | Iz dizajnerskega studia Pagani kjer nastajajo lepi in ekscentrični avtomobili sedaj tudi HI-FI,seveda s pridihom avtomobilskega dizajna... |
...tudi cene so povsem Paganijevske...
Sicer pa se mi zdi tole popoln kitch!!!
Raje bi doma videl kaj podobnega:
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5417 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Tor Apr 21, 2009 21:38 Naslov sporočila: |
|
|
Mene kot velikega ljubitelja TVC regulacije glasnosti že dlje časa rajca tale lepotec:
Luštni na pogled so mi tudi drugi proizvodi tega branda. Recimo lampaški preamp 812A:
Več tukaj
ali recimo Model two:
Več tukaj |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gerchy

Pridružen/-a: Pon Sep 2008 10:43 Prispevkov: 672 Kraj: 01
|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2009 08:54 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | | Meni osebno izgled naprave pomeni veliko in sicer skoraj toliko kot zvok. Zakaj bi samo ušesa uživala, naj tudi oči. In lepo zdizajnirana naprava ki te "rajca" kot satan tudi če je ugasnjena, tako da si venomer ko greš mimo nje "prisiljen" se je vsaj malo dotakniti, je poleg paše za oči tudi pravi eliksir za dušo. Še posebej če tudi odlično igra. |
Amen, Aljoša!
Sicer pa to velja za vse stvari. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5417 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 07:48 Naslov sporočila: |
|
|
Jap, za vse stvari - razen za ženske. Tu pa je ravno obratno. Lepše ko so zdizajnirane, bolj vnašajo duši nemir. Vzdrževanje je dražje in več je skrbi.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|