Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Popravilo in predelava Conrad Johnson predojačevalca

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1409
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 31, 2020 20:58    Naslov sporočila: Popravilo in predelava Conrad Johnson predojačevalca Odgovori s citatom

Prijatelju soforumašu se je pokvaril predojačevalec CJ. En kanal ni delal na phono vhodu. Vzel sem ga na opazovanje in počasi prekopaval drobovje. Najdene so bile napake:

Desni kanal na RIAA ne dela, našel sem prebit 100V polyester??
Zadeva je ameriška in potrebuje reduktor napetosti 240V na 115V, potrebna je prevezava transformatorja.
Ob vklopu CJ rukne špico 30V, kar lahko skuri visokotonce in grobo poka.

Menjal sem celo baterijo 4x1uF polyestrov od CJ na Iskra poly, vsi morajo biti enaki, na teflon pač nismo šli. Modul je MC_MM, s prilagodljivim ojačanjem.

Izvedel sem prevezavo vhodnega trafota, komaj se dokoplješ do podatkov, potem je nekanji razvojni inženir od CJ le prijazno izdal skrivnost in zdaj dela na 240V direkt

Pokanje ob vklopu je terjalo konstrukcijo in vgradnjo posebnega zakasnitvenega vezja, ki 10 sekund ob vklopu drži izhod CJ čez ustrezen upor na maso, po 10 sekundah vezje ne vpliva več na signalno vejo in je izločeno.

Stroški popravila so bili nizki, seveda med prijatelji, kondenzatorji iz skladišča za kretnice zvočnikov, stari že mnoga leta, 10€ time delay vezje in mini trafo, košček srebrne žice in nekaj ur raziskovanja, prijava na CJ forum in poizvedovanje.

Sklep. Zanimiv predojačevalec, posebnost je obračanje faze 180° in ob tem še malenkostna fazna zakasnitev. Za pogledat pa lep kot tristomater.

prebit kondenzator




Vgrajeni Iskra kondenzatorji


Prevezava na 240V


Vgradnja zakasnitvenega vezja


Signal z obrnjeno fazo, značilnost CJ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LightBit



Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Prispevkov: 1291
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 31, 2020 23:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super. Smile

Jaz se pa samo izgovarjam na spomladansko utrujenost (v resnici lenoritis). Sad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofrik



Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Prispevkov: 1451
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 02, 2020 08:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Joztom zelo pozitivno da je kdo še pripravljen pomagati, hkrati pa me par drobnarij v objavi moti, ob vsem tvojem znanju bi lahko znal menjati trafo iz 110 na 220 primar preprosto z izmerjenimi vrednostmi brez neke pomoči razvojnika iz CJ , da o tem , da ima večina USA izdelkov ki jih tudi izvažajo primar 2x 110 ne govorim...
Ta zakasnitev je seveda elegantna ampak ob normalni uporabi precej nepotrebna, samo vrstni red operacij upoštevaš, pač prižgeš predojačevalec in po minuti ali treh še vse ostalo pa problema ni.

Lepo da ceniš kvalitetni Iskrin material ampak če se bo ta CJ kdaj prodajal bo verjetno to zelo motilo nove lastnike, jaz sem jih tudi rad uporabljal ampak vedno naletel na isti komentar a se da to zamenjati za Wimo, Mundorf....karkoli samo ne Iskra in sem počasi to opustil(odkar je semiška tovarna v lasti takšnega.... še toliko lažje)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1409
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 02, 2020 09:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najmanj je izmeriti sekundar in nadomestiti transformator E-tip z veliko boljšima R-tipom ali toroidom. Ampak človek si ponavadi želi ohraniti rariteto v originalnem stanju. Po poizvedbah na CJ forumu je bila to obsežna tema v Evropi in res ni nobeden znal ali želel povedati prevezave. Trafo je tudi nalotan na vezje.
Ob vgradnji zakasnitve za vklop si je pa treba predstavljati, da za sekundo zmanjka toka, kako potem slediti zaporedju vklopa, ti pa nisi v sobi? Iskra ni slaba, kdor je videl Quad 405, je v originalnem manualu zapovedan ves Iskra pasivni material. Dragoceni kondenzatorji so namenjeni tam kjer so v signalni veji (AC coupled), gladilni so manj vplivni. Tukaj so pa v RIAA delu in zato bi res veljalo poseči po plemenitem materialu. Namen je bil najprej oživiti zadevo v osnovno stanje, dograditi zaščito, tweakanje pa itak celo življenje študiramo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofrik



Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Prispevkov: 1451
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 02, 2020 12:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tu se s tabo popolnoma strinjam, tudi Iskra zame še vedno dela dobre kondenzatorje da o dobrih starih uporih ki jih več ni sploh ne govorimo, pa Quod še daleč ni bil edini ki jih je uporabljal, govorim ti samo o mojih izkušnjah glede teh kondenzatorjev ampak gre za ime in kako to audiofili dojemajo, druga skrajnost pri kondenzatorjih so ti starejši zenf barve ki jih je uporabljal Tannoy od menda stotih redkokateri vsaj približno enako izmerjen , pa bi recimo naj bili folijski takorekoč večni prodajajo se pa rabljeni par funtov kos...

vsaj novejši ITT ali Rifa so ok kar se tiče Tannoy originalov iz kretnic...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1409
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 28, 2020 19:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prijatelj s foruma si je zaželel dodelave kar dobrega DAC-a. Dodati je bilo treba nov reclocker in dodatna dva vhoda, spdif, coax in povezati z USB vhodom. Kar zoprno delo, vrtanje štirioglatih lukenj in vezava sto drobcenih žičk, crimpanje, lotanje z dvojnimi očali itd. Še kar nekako izgleda, upam, da bo zadovoljen.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DAVOR



Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Prispevkov: 406
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 29, 2020 10:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Urejeno narejeno kot vedno. Lepo.
Vendar bi mogoče v prihodnje raje šlo v smeri čim krajše. Recimo jaz bi vzel bakreno enostranski obojestranski pertinaks in ga zmontiral nad dac. Na njo pa reclocker. In ga povezal z zelo kratkimi ribon ker 50ohm coax bo težje izvedljiv. Torej pot dig signala bi bila od input boarda do reclockerja in naprej na dac zelo kratka. Na razdalji 25cm impedančno nepravega kabla se zna signal malo porušit in ne bi bilo slabo premerit i2s linije in jih prilagodit z drugimi vrednostmi i2s uporiov. Mislim da so na dacu. Na Kali so zagotovo. Vidim da ste izbrali Oldo reg od Mravlce. Jaz imam 2 verziji. Z lt3045 in tps7a4700.. Če ste izbrali Lt3045 potem ne priporočam napajanje Kali pred masivnimi Lcl filtri ampak za. 1 ferit za tps7a4700 pa je ok.
Slabo se vidi... Kje in kateri usb board pa je izbran?
_________________
KISS- Keep It Simple and Smart
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1409
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 29, 2020 10:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za pripombe, Davor. Zadeva je že bila pred časom narejena, zelo lično, seveda pa je dodelava zdaj otežena. Najprej da slišimo kako in kaj, nato naprej. USB port je DIYINHK IO isolated 768K.

Kali na DAC (EVA) zaradi globine ne gre, ker je bil nekdaj montiran na distančnikih 20mm, pa so preboji za koaks na zadnji strani že narejeni. Kabli so oklopljeni, če je že toroid preblizu KALI. Obstoječi DIYINHK FIFO reclocker je šel zdaj ven.
Nisem vešč DAC-ov, zato le vežem natančno po dokumentaciji, sem pa zadnjič pri kolegu slišal dual DAC Sabre konfiguracijo in prave DSD posnetke, nimam besed.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1409
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 29, 2020 11:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Popravilo ojačevalca Audio Alto. Že pred časom sem se lotil pokvarjene Audio Alto končne stopnje. Z zvišanjem glasnosti potenciometra je bilo prisotno hreščanje. Gra za dragoceno rariteto v lasti soforumaša. Pred nedavnim ga je kupil in po nekem času se je pojavil omenjeni problem. Po iskanju podatkov in načrtov sem našel nekaj gradiva. Ocenil sem, da je oslabel neustrezni rele za time delay za zvočnike. Po podatkih je vršna moč releja komaj 5A, kar pa pri vklopu z priklopljenimi Klipsch 15" horni ne prenese kaj dolgo. Mogoče bo treba kdaj v bodočnosti predelati na močnejše releje. Materiala za zamenjavo se ne dobi, je pa en Poljak imel štiri nove na zalogi. Po zamenjavi zadeva dela brezhibno. Nisem se dotikal nastavitev, ker nisem imel podatkov o biasu itd. Zelo starožitna zadeva z kondenzatorji na izhodu, kar povzroči 0mV offseta, torej zvočniki stojijo v mirovni točki in s kvazi komplementarno vezavo z 2N3055 tranzistorji v TO3 ohišjih. To da morebiti neko lampaško mehkobo. Verjetno igra solidno.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofrik



Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Prispevkov: 1451
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 29, 2020 15:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če smo natančni gre za Audio Inovation Alto ne pa izdelek naše Audio Alto manufakture

Nič posebno redkega ali dragocenega razen fensi oblike/izgleda drugače jih je kar nekaj tudi krom izvedbe naprodaj za drobiž

Tudi vse podatke glede biasa itd se najde z dvemi kliki......res čas kislih kumaric
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1409
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 01, 2020 11:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zgoraj opisani DAC je zaživel s pomočjo @Davorja. Novi Kali reclocker zahteva slave DAC in nekaj inštrukcij iz GPIO slota, ki pa brez RBPI nimaš kje dobit. Hvala za pomoč še tukaj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom



Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Prispevkov: 1409
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 02, 2020 19:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Današnji pacient je bil skrivnosten, ni in ni se dalo najti prekinjanja po kanalih. Razstavljanje izhodnih relejev in poliranje kontaktov, iskanje mrzlih lotov na mikrorelejih VOL platine, čiščenje vtikačev na spojih ploščic s kontakt sprayem, NIČ. Končno se je našel krivec, stikalo direkt input, ki je po čiščenju spregovorilo. Včasih pa res ne gre od rok nič.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mostec



Pridružen/-a: Sre Sep 2014 17:55
Prispevkov: 31
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 03, 2020 20:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
Če smo natančni gre za Audio Inovation Alto ne pa izdelek naše Audio Alto manufakture

Nič posebno redkega ali dragocenega razen fensi oblike/izgleda drugače jih je kar nekaj tudi krom izvedbe naprodaj za drobiž

Tudi vse podatke glede biasa itd se najde z dvemi kliki......res čas kislih kumaric


Krom izvedbe Alto pač ne moraš primerjati s črno. Z enim klikom se prebere veliko.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group


Zadnje teme - HI-FI

Zadnje teme - ostalo

VIDEOTEKA
© www.audio-kontakt.com  |  info@audio-kontakt.com  |  Pogoji uporabe
Izdelava: slo-code.com