Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Zvočniške nogice?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
TRIROG

Pridružen/-a: Tor Jul 2008 17:09
Kraj: Križ

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2008 09:13    Naslov sporočila: Zvočniške nogice? Odgovori s citatom

Oj!

Na mojih DALI Concept 6 sem zraven dobil špice ki se privijejo v podnožje zvočnika, problem je le da mi te nogice puščajo luknje v tleh ...

ali gre za univerzalne nogice in kje se da dobiti kakšne druge, ki imajo tudi podlogo?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
madox

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 10:36

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2008 09:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jst sem pred časom kupil nogice, ki so imele tudi podstavke v BTC-ju
trgovina Conrad pod Emporiumom.
Imeli so v črni in krom različici. Cen se nespomnim, nekaj malega.
Ali pa trgovina Terna v Trnovem.

Ponavadi imajo tudi že v originalu nogice brez podstavka, govorim za zvočnike.
Tudi jaz sem pred kratkim kupil zvočnike z originalnimi nogicami vendar brez podložk.
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2008 09:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Postavi kovance pod špice. Drugače pa nekateri proizvajalci dodajajo tudi nogice, tako da zvočniki na koncu stojijo na gumijastih nogicah. Se pravi sravf gra skozi valjasto gumo in se zategne v zvočnik. Drugače pa je standard kovanci ali pa prav za to narejene podložke.
Have a nice Day

Matt
TRIROG

Pridružen/-a: Tor Jul 2008 17:09
Kraj: Križ

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2008 10:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

S kovanci sem ze probal samo nisem bil ravno najbolj zadovoljen ... trenutno imam spodaj keramično ploščico.

Kje se pa dobijo namenske podložke?
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2008 10:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Terna, pa verjetno še kakšna HI-FI trgovina.
Have a nice Day

Matt
madox

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 10:36

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2008 11:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kovanci so tudi meni pobrali veliko živcev. Za podložit so OK, samo, da jih potem tudi pustiš na miru. Za premikanje po sobi pa se iskažejo za en drek! Jst mam kar nekaj lukenj v parketu, ker so se mi izmikal pod nogicami. Za lažje zvočnike je mogoče dobro ampak za 50kg težke pa ni luštno.
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2008 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI
Lahko pa postaviš kakšno granitno ploščo pod katero das na 3 konce tenko gumo al pa nekej, da ne drsi, pol pa gor zvočnike postaviš.
Have a nice Day

Matt
JANKO
Gost

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 31, 2009 20:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lahko uporabiš plastične podstavke za pohištvo. Dobiš jih npr. v trgovini Sam oz. Topdom, stanejo praktično nič. So veliko boljša rešitev kot kovanci, ki nimajo robov.

lp
Nazaj na vrh
kumer

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 10:45
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 31, 2009 20:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

samo ali se ne vgrezne zvočnik v plastiko ?

ni bolje uporabi kakšen bolj trd material

sicer pa tudi mene zanima če se da kje kupit namenske podstavke
lp
Nazaj na vrh
HairwayToSteven

Pridružen/-a: Sre Jul 2008 21:57
Kraj: Ravne na Kor.

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 31, 2009 20:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem vzel to:

http://cgi.ebay.de/OEHLBACH-Unterlegscheibe-fuer-Spikes-Schwarz-NEU_W0QQitemZ250373623321QQcmdZViewItemQQptZAudio_Zubeh%C3%B6r?hash=item3a4b6e4e19&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50

Skupaj s poštnino okrog 14 EUR.
Nazaj na vrh
JANKO
Gost

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 31, 2009 20:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vgrezne se tako v plastiko kot v parket.
Če nočeš da se vgrezne pol daš 15 EUR Wink

http://cgi.ebay.co.uk/Spike-Pads-For-Surround-Speaker-KEF-B-W-Stand-Hi-Fi-Amp_W0QQitemZ250427539927QQcmdZViewItemQQptZUK_AudioVideoElectronics_HomeAudioHiFi_HiFiSpeakers?hash=item3a4ea501d7&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1683%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A1%7C293%3A1%7C294%3A50
Nazaj na vrh
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 08:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HairwayToSteven

zakaj si izbral ravno te podloge -kašen poseben razlog ali si pač vzel prve ki si jih našel
iz kakšnega materiala so?

lp
Nazaj na vrh
HairwayToSteven

Pridružen/-a: Sre Jul 2008 21:57
Kraj: Ravne na Kor.

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 01, 2009 12:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

knap je napisal/a:
HairwayToSteven

zakaj si izbral ravno te podloge -kašen poseben razlog ali si pač vzel prve ki si jih našel
iz kakšnega materiala so?

lp

Podloge so kovinske.

Pri izbiri nisem kaj preveč kompliciral. Tudi sam sem podlagal špice s kovanci in si s tem napravil še en kup lukenj v parketu. Podlog nisem našel v nobeni trgovini pri nas (kar pač v naših koncih obstaja, pa tudi v par trgovinah drugod po SLO sem iskal). Te so za moje pojme popolnoma OK in služijo namenu. Za razne antivibracijske so pač malo drugačne cene, a ne? Confused
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 07, 2010 19:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kaj torej uporabiti? Spike ki naj eliminirali valovanje (ne verjamem 100%)
po tem linku celo povečajo tresljaje ali posebne podložne gume..
http://www.sonicdesign.se/sdfeet.html
ali pa le spike?
http://www.hifi-zubehoer.info/pucks-spikes-absorber-k-41.htm?FirstArtikel=37&sessionnr=DT7WuuuEjfAQ2q0jIHaU&sessionid=3301132

Rolling Eyes
Nazaj na vrh
markoni

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 23:09
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 07, 2010 20:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Les, leseno ploščo, medijapan ali vezano ploščo debljine 2-3cm. Po želji narediš 3,4 podstavke za vsako špičko ali ploščo iz enega kosa !!!!
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu