| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Sre Feb 18, 2009 12:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | Kakšen power cord pa bi priporočali za cenejši sistem? Bolj iz same radovednosti kot česa drugega.
Cyrus+Mission/Wharfedale. Na tem ojačevalcu se je z B&W 685 slišala razlika med stock in diy. Za zdaj pa ne vem.. |
Ne glede na vrednost sistema priporočam najboljše powerchorde, kar si jih denarnica lahko privošči. Saj tale Lapp, ki ga ima Antony ni slab, vendar ima "omejitve", ki so zame ključnega pomena, za nekoga pa ne bodo. Tak kabel, če ga narediš s cenenimi šuko/IEC te pride v kompletu 10€, če ga narediš po TTS tehnologiji pa 15€.
Vili |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Sre Feb 18, 2009 12:24 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz ti lahko posodim svojega če želiš (če upaš tvegati z mojim DIY izdelkom ).
Powercordov je na tržišču dovolj, kateri ti pa sede v sistem pa je stvar testa. Lahko greš do trgovin (Vklop, Audio Galerija, Boris v Vrhovecv, Kuzma,, Intek, Big Bang,....) in se dogovoriš za test, ali pa sam kaj skupaj sciniš. Kupljen je pač že naštudiran in si lažje izbereš karakter, ki ti ustreza, DIY je pa več tveganja da kaj zašuštraš in miljon malenkost, ki vplivajo na zvok.
Kateri točno pa paše v tvoj sistem ne morem reči. Itak je smiselno prej poštimat interkonekte in pa zvočniške, šele nato na powercorde. Franc Kuzma mi je nekoč lepo dejal, da more sistem špilat dobro na "peglezn napajalne drate". S powercordi pa nato, kot da bi dober zrezek še malo posolil.
Če ostanem pri primerjavi z zrezkom. Če greš prehitro v "tvikanje" sistema se lahko zgodi, da namesto piljenja osnovnega okusa preveč začiniš v osnovi slab zrezek. Kasneje lahko v to mešanico začimb prineseš dober osnovni okus, ki pa ti ne bo pasal, ker imaš preveč začinjeno. Sam zrezka ne bom več menjal, zato se ukvarjam z začimbami
Sicer ti bodo pa fantje, ki so bolj izkušeni od mene lahko bolje svetovali (jaz zgolj prodajam tuje znanje). _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
hi_musica
Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17 Prispevkov: 912
|
Objavljeno: Sre Feb 18, 2009 12:31 Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš slabe žnore, potem niti ne veš, kaj ti tvoj sistem nudi. Jaz bi skorajda prodal svojega digitalca, ker mi je bil presuh in ves živčen zgoraj. Potem sem vse to "popravil" z napajalci. Torej ni bila le sol ampak so mi kabli zrezek tudi zmehčali.
V. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Sre Feb 18, 2009 12:32 Naslov sporočila: |
|
|
| Antony je napisal/a: | | Franc Kuzma mi je nekoč lepo dejal, da more sistem špilat dobro na "peglezn napajalne drate". |
Vprašaj ga danes! _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Feb 18, 2009 12:37 Naslov sporočila: |
|
|
Enega DIY že imam, sicer niti ne vem katerega.. gre pa za trižilen kabel z ovojem, za kakih 15€ na meter, iz navadne elektro trgovine.
Bom probal še kaj višjega ko zamenjam zvočnike in vse ostalo.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gorko1
Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44 Prispevkov: 656 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sre Feb 18, 2009 15:17 Naslov sporočila: |
|
|
Toni,
Gledam tvojo internetno stran,pa zagledam na eni sliki,če se ne motim Gryphon Diablo+Mikado. Ali imam samo privide? Če je tako potem te vljudno prosim,da si narediš uslugo in si poiščeš-nabaviš boljše napajalne kable kot Lapp. Poizkusi si sposodit nakaj od Acoustic Zen ali pa poišči kable,ki bazirajo na kovinskih folijah (Electraglide,Elrod,Fusion Audio,Magnan,....) Verjami mi,sistem se ti bo odprl v nove dimenzije. Ogromno vrhunskih kablov se prodaja rabljenih za bistveno manjši denar kot novi. Malo poglej po oglasih.
LP,
Goran |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Sre Feb 18, 2009 15:36 Naslov sporočila: |
|
|
@Goran: ne, nimaš prividov. Res, na tisti sliki sta diablo+mikado+valhala. Vendar me kombinacija ni prepričala. Sicer kabel sam po sebi je odličen, vendar za moje ušesa to ni. CD player bi sicer skoraj obdržal. Všeč mi je bil njegov velik, temen, nekoliko zadržan zvok. No, tudi izredno lep mi je . Sem zelo izbirčen in zlepa me nič ne navduši (nazadnje me je pozitivno presenetil Monrio). No, čeprav bi tudi tisto kombinacijo skoraj kupil, ker je dobra, vendar me je določena stvar preveč motila, da bi dal toliko denarja..
Doma sem imel kable treh različnih firm, med drugim tudi acoustic zen, vendar se zaenkrat nisem še za nobene odločil. Ne da so zanič, še zdaleč ne, le nisem še našel pravega zvoka zame, zato se zaenkrat igram z DIY.
@jazz: ja, ima zelo zanimivo razdelilno letev s trofaznimi vtičnicami in pa seveda vrhunskimi powercordi. čeprav moram reči, da se z njegovo filozofijo strinjam. konec konvec mu sistem igra da samo gledaš debelo. Sploh s temi novim zvočniki s keramično membrano.
@hi_musica: tudi sam se s tvojim mnenjem (bolje razdelilec in dobri kabli) sicer strinjam in v prihodnosti bom to tudi naredil. Recimo da zaenkrat še pripravljam tehtne razloge za soočenje s financ ministrom  _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ribariba
Pridružen/-a: Tor Nov 2008 22:25 Prispevkov: 3 Kraj: Cerklje na Gor.
|
Objavljeno: Sob Maj 30, 2009 23:22 Naslov sporočila: a |
|
|
| Mene pa zanima, kje se dobijo feritni obročki za na kabel. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
canyonn
Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53 Prispevkov: 642 Kraj: kanal
|
Objavljeno: Ned Maj 31, 2009 18:44 Naslov sporočila: feritni obroči |
|
|
| Obročke lahko dobite pri nas v Canyon audio in sicer Japonske OYAIDE in Italjanske G&BL |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mr.Zigy

Pridružen/-a: Pon Jun 2008 11:29 Prispevkov: 310 Kraj: Ljubljana-Vic
|
Objavljeno: Tor Maj 04, 2010 18:57 Naslov sporočila: |
|
|
Canyonn je napisal :
Obročke lahko dobite pri nas v Canyon audio in sicer Japonske OYAIDE in Italjanske G&BL
Superca . Potem pa le pripopaj kakšno sliko njih in povej kakšna je cena ?  _________________ Please visit my web site !
Home Page:
Zigy's Home Page |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 09:21 Naslov sporočila: |
|
|
Pred kratkim sem videl na forumu eno fotko podometne šuko razdelilne letve (mislim, da sta bili dve liniji z po 4 vtičnicami), pa nikakor ne morem najti. Iščem namreč tovrstno, torej podometno razdelilno dozo, za vgradnjo v steno. Ali mi lahko kdorkoli posreduje kakšno informacijo kje to kupiti ali kakšen link. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 09:56 Naslov sporočila: |
|
|
| Poglej temo B.A.S str.7 mogoče si videl tam. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 03, 2012 09:56 Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pet Jan 13, 2012 13:27 Naslov sporočila: |
|
|
| ProJet je napisal/a: |  |
Kje si pa kupil to? Mi lahko poveš ime trgovine? Tudi jaz bom v bližnji prihodnosti potreboval nekaj takega. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 13, 2012 19:05 Naslov sporočila: |
|
|
Hi Before
Razdelilec je DIY. Vsi kovinski deli izdelani pri MALI (ima še vse na disku), šuko vtičnice po izbiri, razdelilne sponke (prozorna izolacija) iz elektrovoda. Za sestavljanje potrebno malo ročnih spretnosti s plastičnimi vezicami, nožem in izvijačem.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|