Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Project Debut Esprit Carbon se ne zažene

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
quignard

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 0:19
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2016 11:25    Naslov sporočila: Project Debut Esprit Carbon se ne zažene Odgovori s citatom

Ponovno pozdravljeni,

preden pokličem pooblaščenega prodajalca, bi si drznil vprašati na forumu za mnenje bolj ali manj nenavadnega doživetja ob svojem gramofonu.

Namreč pred dobrima dvema letoma sem nabavil projectov gramofon (model esprit carbon) in ga uporbaljal le na začetku. In še to zelo malo. Plošče sem vrtel recimo deset krat. Ja, je kot nov.

Sedaj, po dveh letih (gramofon je izklopljen iz elektrike) le počival, sem ga skušal zagnati in se zdi, da nima elektrike. Skratka, se ne vrti. Bi morda kdo vedel kakšen bi bil razlog. Ni poškodovan in praktično nedotaknjen.

Kakršnegakoli mnenja bom nadvse vesel. Najlepša hvala.

Lepo vas pozdravljam.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2016 14:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na hitro:
Najprej preveri, če se ni snel jermen s krožnika ali morda drsi zaradi morebitne umazanije ali zrahljanosti. Manj verjetna je električna napaka na stikalu, kablu ali motorju.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 04, 2016 16:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

preveri tudi, če nisi slučajno po pomoti zamenjal napajalca
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
quignard

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2016 13:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jermen sem preverjal, zdi se ok. Drži lepo. Slinch kako bi po pomoti zamenjal napajalec? Ne razumem.

Skratka ni mi jasno...res je, da gramofon ni igral cca. 2 leti in na začetku le nekajkrat...ampak potem je nedotaknjen in nepriklopljen stal na mestu. Sedaj pa to. Ni mi jasno v čem bi bil problem...?
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2016 13:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

quignard je napisal/a:
Jermen sem preverjal, zdi se ok. Drži lepo. Slinch kako bi po pomoti zamenjal napajalec? Ne razumem.

Skratka ni mi jasno...res je, da gramofon ni igral cca. 2 leti in na začetku le nekajkrat...ampak potem je nedotaknjen in nepriklopljen stal na mestu. Sedaj pa to. Ni mi jasno v čem bi bil problem...?

Če je mehanika, kot praviš, OK, potem pa preveri (ali daj preverit) električne komponente (stikalo za vklop, adapter, kabla za 220V in nizkonapetostnega, ki gre iz adapterja v gramofon, pa tudi vtikač tega kabla in vtičnica napajanja na gramofonu samem). Velikokrat je prav na tem delu (od adapterja do gramofona) kaj narobe.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
quignard

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2016 14:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najlepša hvala. Torej kakšen "rtv serviser" ?
Nazaj na vrh
quignard

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2016 14:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda ima kdo kakšen kontakt "bližnjega" poznavalca, ki se ukvarja s popravili gramofonov?
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2016 14:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

quignard je napisal/a:
Najlepša hvala. Torej kakšen "rtv serviser" ?

Ne ravno kar neki RTV servis, pozanimaj se če je pooblaščeni servis za ProJect kje na dosegu, sicer pa ja, povprašaj znance in prijatelje, če poznajo kak zaupanja vreden servis, ker mislim, da kar se elektike tiče ni ne vem kakšna znanost. Imam tudi sam ProJect gramofon in je kar preprosta naprava - kakor večina gramofonov tega ranga (spet, kar se elektike tiče).

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 06, 2016 02:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

quignard je napisal/a:
Slinch kako bi po pomoti zamenjal napajalec? Ne razumem.

Če si slučajno iz omare potegnil napačen adapter, ne tistega, ki je prišel zraven gramofona. Se pogosto dogaja Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
quignard

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 06, 2016 08:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Žal ne. Priklop je fiksen. Kabla ne morem sneti. Gre direkt iz gramofona v elektriko. Sad
Nazaj na vrh
quignard

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 06, 2016 08:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slinch vidim pa, da si iz Ptuja. Bi mi morda lahko pomagal?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu