| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6250 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2016 19:16 Naslov sporočila: |
|
|
Atmos je ta hip in.
Če kupiš receiver imaš navaden, predpotopni surround.
Če pa hočeš Atmos z receiverjem + zvočniki, jih moraš dodatne montirati pod strop in s kabli povezati.
S sodobnim soundbarom, ki predvideva Atmos standard, pa vse skrbi in nadloge odpadejo. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rudyy
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:37 Prispevkov: 69 Kraj: izola
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2016 19:21 Naslov sporočila: |
|
|
pozdrav...
receiver v taki omarici zna bit tudi problem zaradi pregrevanja le tega...
ce nima dovolj prostora za krozenje zraka....
lp... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nkwai
Pridružen/-a: Sob Mar 2014 13:19 Prispevkov: 8 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2016 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
@ambasador Če se že spravim v to mislim ostati pri 5.1, razni atmosi ipd. me ne interesirajo trenutno.
@rudyy pregrevanje ne bi smel biti problem ker težava je samo v globini, levo in desno mi ostane cca. 8 cm zoraj cca 18cm.
sem pa danes šel v eno trgovino in sem poslušal te sub 500€ receiverje pa nisem neki hudo navdušen tako, da bom mogoče ostal tudi pri stereo.
Se mi je pa pojavilo eno vprašanje, večina teh zadev ima internetni radio, vtuner in podobno, zanima me malo koliko časa taka stvar potem deluje, imel sem vtuner in youtube na TV, po cca. 2 letih so zgleda menjali kake IPje ali DNSje, firmware updejta seveda ni in zadeva ne deluje več, kako je s tem pri receiverjih in podobnih napravah? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2016 22:12 Naslov sporočila: |
|
|
madonca...mogoče sem čudak...waf..vsi vemo kaj je to...da bi žrtvoval ,denar,svoje užitke ,muziko ,svojo glasbo samo da bi zadovoljiil ženo''???
ne smeš rezat polic???
to ne gre tja....je preveliko???
madonca ....muzka je važna ....bemti ti tvoje police,pa rože,pa izgled sobe..
meni tko paše....
se opravičujem,samo ne morem bit tiho....
music is my life...
mogoče sem zato še zmeraj samski....
in uživam vsak trenutek... 
Nazadnje urejal/a drago67 Ned Mar 06, 2016 22:37; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
rudyy
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:37 Prispevkov: 69 Kraj: izola
|
Objavljeno: Ned Mar 06, 2016 22:37 Naslov sporočila: |
|
|
pozdraw...
drugace so pa nekateri onkyoti precej plitki po globini....
ampak seveda nizji modeli...
lp... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2016 10:59 Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem jaz hišo rihtal, sem ji dal povsod proste roke, oz nisem kompliciral, edino stena kjer je hifi je bil moj, tu ni bilo šale. Hehehehe.
Jaz če bi sedaj kupoval karkoli za muziko, bi vzel dva Devialet Phantoma in fertik. Nič kablov, simple sistem z velikim zvokom. Seveda če bi bil budget. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2016 11:49 Naslov sporočila: |
|
|
| dr.sah je napisal/a: |
Jaz če bi sedaj kupoval karkoli za muziko, bi vzel dva Devialet Phantoma in fertik. Nič kablov, simple sistem z velikim zvokom. Seveda če bi bil budget. |
@Dottore pravilno razmišljanje. Za nekoga, ki ni obremenjen z raziskovanjem HiFi-ja, z analogijo ali čem podobnim je to idealna rešitev. Kot velik zagovornik artefaktov nerad priznam ampak glede na slišano te Devialeti dajo iz sebe "fantomski zvok." Tale kompletek je tri jurčke franco Slovenija, verjetno pa bi se našel tudi še ceneje.
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2016 13:32 Naslov sporočila: |
|
|
| nek_do je napisal/a: | | dr.sah je napisal/a: |
@Dottore pravilno razmišljanje. Za nekoga, ki ni obremenjen z raziskovanjem HiFi-ja, z analogijo ali čem podobnim je to idealna rešitev. Kot velik zagovornik artefaktov nerad priznam ampak glede na slišano te Devialeti dajo iz sebe "fantomski zvok." Tale kompletek je tri jurčke franco Slovenija, verjetno pa bi se našel tudi še ceneje.
 |
LP
Aaaaaaaaaaaa, vi to resno, najprej ugodno "Klipschi" za 500€ pol pa "ugodno" za tri jurčke
A tukaj "fizika" ne velja več in nastopi EPP, "JAR opere vse"  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2016 13:50 Naslov sporočila: |
|
|
| Lepo sem napisal, da ce budget dovoli. Sicer kaj pa je danes 3000-4000 v hifiju? Samo kabel se najde za ta denar. Tu pa je komplet sistem, samo se tablico v roke in gas. In kolikor berem, igrajo prekletoooo dobro. Ni kablov, škatel.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JJAB
Pridružen/-a: Sob Apr 2014 0:05 Prispevkov: 197 Kraj: Moon
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2016 14:25 Naslov sporočila: |
|
|
| " In kolikor berem, igrajo prekletoooo dobro" Eh, ja, takole pač imamo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2016 14:28 Naslov sporočila: |
|
|
| ajka je napisal/a: | | nek_do je napisal/a: | | dr.sah je napisal/a: |
|
Aaaaaaaaaaaa, vi to resno, najprej ugodno "Klipschi" za 500€ pol pa "ugodno" za tri jurčke
A tukaj "fizika" ne velja več in nastopi EPP, "JAR opere vse"  |
Čakaj malo @ajka zakaj sicer v narekovajih prejudiciraš moje besede. To ni korektno. Napisal sem kot fakt oz. golo dejstvo, da sta Fantoma z opremo tri jurčke. Ali je to ugodno ali ni v tem trenutku me niti ne zanima, ker sem samo na brzino preletel cene le teh. Za Klipsche pa lahko trdim, da so bili glede na ohranjenost ugoden nakup. Osebno si tudi "upam" za tri jurje iz starih/rabljenih/ stvari za moje pojme "narediti" boljši zvok od Fantomov, samo kot sem zapisal za tiste, ki dobijo "ekcem" ob pogledu na lesenjače in delanjem znanosti iz HiFi-ja so Fantomi idealna rešitev in tudi mirne vesti lahko trdim, da imajo Fantomi dober zvok seveda s pomanjkljivostmi, ki jih pa tako ali tako imajo, da ne rečem vsi. In ne mi prosim z EPP in JAR-om, res nekorekto in neosnovano. _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nkwai
Pridružen/-a: Sob Mar 2014 13:19 Prispevkov: 8 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2016 15:31 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za predlog, a me take wireless zadeve ne ravno navdušujejo, sem bol analogni tip človeka in vleka kablov mi je všeč
Sem pa danes ponoči poštudiral da mi iz omarice gre ena cev za kavč, katera je dovolj velika da bi po njej lahko spravil 1 hdmi in 3 kable za front in center (in mogoče še kaj), tako da si bom ob kavču napravil kotiček za mojo šaro in ne bo težav z globino ali čem drugim, pa še za CD menjat ne bo potrebno vstajat
tako da je zadeva nekako rešena.
Pa še to če koga zanima, z DAB/DAB+ ni težav če je sprejemnik kupljen v tujini (evropi), delujejo na Band III ki zajema kalane od E5 do E12. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2016 18:02 Naslov sporočila: |
|
|
| nek_do je napisal/a: | | ajka je napisal/a: | | nek_do je napisal/a: | | dr.sah je napisal/a: |
|
A tukaj "fizika" ne velja več in nastopi EPP, "JAR opere vse"  |
Čakaj malo @ajka zakaj sicer v narekovajih prejudiciraš moje besede. To ni korektno. Napisal sem kot fakt oz. golo dejstvo, da sta Fantoma z opremo tri jurčke. Ali je to ugodno ali ni v tem trenutku me niti ne zanima, ker sem samo na brzino preletel cene le teh. Za Klipsche pa lahko trdim, da so bili glede na ohranjenost ugoden nakup. Osebno si tudi "upam" za tri jurje iz starih/rabljenih/ stvari za moje pojme "narediti" boljši zvok od Fantomov, samo kot sem zapisal za tiste, ki dobijo "ekcem" ob pogledu na lesenjače in delanjem znanosti iz HiFi-ja so Fantomi idealna rešitev in tudi mirne vesti lahko trdim, da imajo Fantomi dober zvok seveda s pomanjkljivostmi, ki jih pa tako ali tako imajo, da ne rečem vsi. In ne mi prosim z EPP in JAR-om, res nekorekto in neosnovano. |
Keeeeeeer, kod vem, da vsaj malo poznaš audio trg, vsaj "vintage" sigurno, je malo mimo niti omenjat "kar koli ugodno"ali "idealno" okoli "Phantomskih jajčk"
Za tiste ,ki jim "JAR pere", je itak vseeno, morda naj se malo zamislijo in si npr. pogledajo nekaj "aktivcev" od cca 350€ naprej do teh cca 3eh jurčkov kaj vse dobiš od "plastike" do "fantastike" in to hodo zvenečih, če gre po "pitanju zvoka"  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13 Prispevkov: 628 Kraj: Bronks
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2016 19:48 Naslov sporočila: |
|
|
Si je morda kdo vzel 5 minut svojega dragocenega časa in prisluhnil Devialet Prividom? Samo vprašam. _________________ Canta e Cammina |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JJAB
Pridružen/-a: Sob Apr 2014 0:05 Prispevkov: 197 Kraj: Moon
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2016 20:02 Naslov sporočila: |
|
|
Za tri tisoč evrov na par jih bo verjetno zelo malo slišalo doma. Na LJ sejmu je bilo tako, tako, pač obiskovalci in druge sobe glasni, Phantomi pa nekaj razglašeno butali, (verjetno) tudi delno zaradi previsoke jakosti.
Tako, da, sem jih poslušal 5 minut (veliko več pa tudi ne), glede na hype, nisem dobil tistega, kar sem pričakoval. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|