Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Preiti na reciever ali ostati pri integrirancu?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2016 19:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Atmos je ta hip in.
Če kupiš receiver imaš navaden, predpotopni surround.

Če pa hočeš Atmos z receiverjem + zvočniki, jih moraš dodatne montirati pod strop in s kabli povezati.

S sodobnim soundbarom, ki predvideva Atmos standard, pa vse skrbi in nadloge odpadejo.
rudyy

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:37
Kraj: izola

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2016 19:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pozdrav...

receiver v taki omarici zna bit tudi problem zaradi pregrevanja le tega...
ce nima dovolj prostora za krozenje zraka....

lp...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslovTelefon: 031342455
nkwai

Pridružen/-a: Sob Mar 2014 13:19
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2016 20:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ambasador Če se že spravim v to mislim ostati pri 5.1, razni atmosi ipd. me ne interesirajo trenutno.

@rudyy pregrevanje ne bi smel biti problem ker težava je samo v globini, levo in desno mi ostane cca. 8 cm zoraj cca 18cm.

sem pa danes šel v eno trgovino in sem poslušal te sub 500€ receiverje pa nisem neki hudo navdušen tako, da bom mogoče ostal tudi pri stereo.
Se mi je pa pojavilo eno vprašanje, večina teh zadev ima internetni radio, vtuner in podobno, zanima me malo koliko časa taka stvar potem deluje, imel sem vtuner in youtube na TV, po cca. 2 letih so zgleda menjali kake IPje ali DNSje, firmware updejta seveda ni in zadeva ne deluje več, kako je s tem pri receiverjih in podobnih napravah?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2016 22:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

madonca...mogoče sem čudak...waf..vsi vemo kaj je to...da bi žrtvoval ,denar,svoje užitke ,muziko ,svojo glasbo samo da bi zadovoljiil ženo''???
ne smeš rezat polic???
to ne gre tja....je preveliko???

madonca ....muzka je važna ....bemti ti tvoje police,pa rože,pa izgled sobe..
meni tko paše.... Laughing Laughing

se opravičujem,samo ne morem bit tiho.... Rolling Eyes
music is my life...
Laughing

mogoče sem zato še zmeraj samski....
in uživam vsak trenutek... Cool

Nazadnje urejal/a drago67 Ned Mar 06, 2016 22:37; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
rudyy

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 22:37
Kraj: izola

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 06, 2016 22:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pozdraw...

drugace so pa nekateri onkyoti precej plitki po globini....

ampak seveda nizji modeli...

lp...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslovTelefon: 031342455
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2016 10:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko sem jaz hišo rihtal, sem ji dal povsod proste roke, oz nisem kompliciral, edino stena kjer je hifi je bil moj, tu ni bilo šale. Hehehehe.

Jaz če bi sedaj kupoval karkoli za muziko, bi vzel dva Devialet Phantoma in fertik. Nič kablov, simple sistem z velikim zvokom. Seveda če bi bil budget.
Nazaj na vrh
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2016 11:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

dr.sah je napisal/a:

Jaz če bi sedaj kupoval karkoli za muziko, bi vzel dva Devialet Phantoma in fertik. Nič kablov, simple sistem z velikim zvokom. Seveda če bi bil budget.

@Dottore pravilno razmišljanje. Za nekoga, ki ni obremenjen z raziskovanjem HiFi-ja, z analogijo ali čem podobnim je to idealna rešitev. Kot velik zagovornik artefaktov nerad priznam ampak glede na slišano te Devialeti dajo iz sebe "fantomski zvok." Tale kompletek je tri jurčke franco Slovenija, verjetno pa bi se našel tudi še ceneje.

ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2016 13:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nek_do je napisal/a:
dr.sah je napisal/a:

@Dottore pravilno razmišljanje. Za nekoga, ki ni obremenjen z raziskovanjem HiFi-ja, z analogijo ali čem podobnim je to idealna rešitev. Kot velik zagovornik artefaktov nerad priznam ampak glede na slišano te Devialeti dajo iz sebe "fantomski zvok." Tale kompletek je tri jurčke franco Slovenija, verjetno pa bi se našel tudi še ceneje.

LP

Aaaaaaaaaaaa, vi to resno, najprej ugodno "Klipschi" za 500€ pol pa "ugodno" za tri jurčke Shocked
A tukaj "fizika" ne velja več in nastopi EPP, "JAR opere vse" Laughing Exclamation
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2016 13:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lepo sem napisal, da ce budget dovoli. Sicer kaj pa je danes 3000-4000 v hifiju? Samo kabel se najde za ta denar. Tu pa je komplet sistem, samo se tablico v roke in gas. In kolikor berem, igrajo prekletoooo dobro. Ni kablov, škatel....
Nazaj na vrh
JJAB

Pridružen/-a: Sob Apr 2014 0:05
Kraj: Moon

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2016 14:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

" In kolikor berem, igrajo prekletoooo dobro" Eh, ja, takole pač imamo.
Nazaj na vrh
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2016 14:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
nek_do je napisal/a:
dr.sah je napisal/a:

Aaaaaaaaaaaa, vi to resno, najprej ugodno "Klipschi" za 500€ pol pa "ugodno" za tri jurčke Shocked
A tukaj "fizika" ne velja več in nastopi EPP, "JAR opere vse" Laughing Exclamation

Čakaj malo @ajka zakaj sicer v narekovajih prejudiciraš moje besede. To ni korektno. Napisal sem kot fakt oz. golo dejstvo, da sta Fantoma z opremo tri jurčke. Ali je to ugodno ali ni v tem trenutku me niti ne zanima, ker sem samo na brzino preletel cene le teh. Za Klipsche pa lahko trdim, da so bili glede na ohranjenost ugoden nakup. Osebno si tudi "upam" za tri jurje iz starih/rabljenih/ stvari za moje pojme "narediti" boljši zvok od Fantomov, samo kot sem zapisal za tiste, ki dobijo "ekcem" ob pogledu na lesenjače in delanjem znanosti iz HiFi-ja so Fantomi idealna rešitev in tudi mirne vesti lahko trdim, da imajo Fantomi dober zvok seveda s pomanjkljivostmi, ki jih pa tako ali tako imajo, da ne rečem vsi. In ne mi prosim z EPP in JAR-om, res nekorekto in neosnovano.
nkwai

Pridružen/-a: Sob Mar 2014 13:19
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2016 15:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za predlog, a me take wireless zadeve ne ravno navdušujejo, sem bol analogni tip človeka in vleka kablov mi je všeč Smile
Sem pa danes ponoči poštudiral da mi iz omarice gre ena cev za kavč, katera je dovolj velika da bi po njej lahko spravil 1 hdmi in 3 kable za front in center (in mogoče še kaj), tako da si bom ob kavču napravil kotiček za mojo šaro in ne bo težav z globino ali čem drugim, pa še za CD menjat ne bo potrebno vstajat Very Happy
tako da je zadeva nekako rešena.

Pa še to če koga zanima, z DAB/DAB+ ni težav če je sprejemnik kupljen v tujini (evropi), delujejo na Band III ki zajema kalane od E5 do E12.
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2016 18:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nek_do je napisal/a:
ajka je napisal/a:
nek_do je napisal/a:
dr.sah je napisal/a:

Čakaj malo @ajka zakaj sicer v narekovajih prejudiciraš moje besede. To ni korektno. Napisal sem kot fakt oz. golo dejstvo, da sta Fantoma z opremo tri jurčke. Ali je to ugodno ali ni v tem trenutku me niti ne zanima, ker sem samo na brzino preletel cene le teh. Za Klipsche pa lahko trdim, da so bili glede na ohranjenost ugoden nakup. Osebno si tudi "upam" za tri jurje iz starih/rabljenih/ stvari za moje pojme "narediti" boljši zvok od Fantomov, samo kot sem zapisal za tiste, ki dobijo "ekcem" ob pogledu na lesenjače in delanjem znanosti iz HiFi-ja so Fantomi idealna rešitev in tudi mirne vesti lahko trdim, da imajo Fantomi dober zvok seveda s pomanjkljivostmi, ki jih pa tako ali tako imajo, da ne rečem vsi. In ne mi prosim z EPP in JAR-om, res nekorekto in neosnovano.

Keeeeeeer, kod vem, da vsaj malo poznaš audio trg, vsaj "vintage" sigurno, je malo mimo niti omenjat "kar koli ugodno"ali "idealno" okoli "Phantomskih jajčk" Rolling Eyes Wink
Za tiste ,ki jim "JAR pere", je itak vseeno, morda naj se malo zamislijo in si npr. pogledajo nekaj "aktivcev" od cca 350€ naprej do teh cca 3eh jurčkov kaj vse dobiš od "plastike" do "fantastike" Shocked Shocked in to hodo zvenečih, če gre po "pitanju zvoka" Rolling Eyes Wink
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13
Kraj: Bronks

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2016 19:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Si je morda kdo vzel 5 minut svojega dragocenega časa in prisluhnil Devialet Prividom? Samo vprašam.
JJAB

Pridružen/-a: Sob Apr 2014 0:05
Kraj: Moon

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 07, 2016 20:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za tri tisoč evrov na par jih bo verjetno zelo malo slišalo doma. Na LJ sejmu je bilo tako, tako, pač obiskovalci in druge sobe glasni, Phantomi pa nekaj razglašeno butali, (verjetno) tudi delno zaradi previsoke jakosti.

Tako, da, sem jih poslušal 5 minut (veliko več pa tudi ne), glede na hype, nisem dobil tistega, kar sem pričakoval.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu