Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

GRAMOFON - ROČKA - ODJEMNA DOZA - PHONO OJAČEVALEC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 64, 65, 66 ... 93, 94, 95  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2016 09:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
ck je napisal/a:
Evo nekaj za ambasadorja

http://www.whathifi.com/news/pro-ject-reveals-vertical-wall-mountable-turntable-concept

Ta princip pa si težko predstavljam, da je ročica obrnjena navkreber. Confused

Saj nisi že toliko star.. Laughing Laughing Laughing
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2016 10:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
before je napisal/a:
ck je napisal/a:
Evo nekaj za ambasadorja

http://www.whathifi.com/news/pro-ject-reveals-vertical-wall-mountable-turntable-concept

Sem dolgo tuhtal kako napisati, da ne bi kdo dobil te asociacije, pa vendar, kot vidim, mi ni uspelo... Mad

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2016 10:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
ambasador je napisal/a:
before je napisal/a:
ck je napisal/a:
Evo nekaj za ambasadorja

Sem dolgo tuhtal kako napisati, da ne bi kdo dobil te asociacije, pa vendar, kot vidim, mi ni uspelo... Mad

Ni problema, mal heca..
Lahko je 'navkreber', ne menja nič. S protiutežjo balansiraš in z vzmetjo dodaš obtežbo, pa je. Če je zaradi tega, bi ročica igrala tudi če narediš gramofon na stropu, samo longplejko bi moral preko clampa privijačiti. Seveda bi ležaj gramofona moral držati krožnik. No, pa gramofon bi tudi v tem primeru fiksirati/vijačiti na strop.
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2016 17:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:

Ni problema, mal heca..
Lahko je 'navkreber', ne menja nič. S protiutežjo balansiraš in z vzmetjo dodaš obtežbo, pa je. Če je zaradi tega, bi ročica igrala tudi če narediš gramofon na stropu, samo longplejko bi moral preko clampa privijačiti. Seveda bi ležaj gramofona moral držati krožnik. No, pa gramofon bi tudi v tem primeru fiksirati/vijačiti na strop.

Možen je torej marsikateri položaj, le da je pri klasični legi gramofona (vodoravno na tleh) gravitacija izkoriščena za čim bolj preprosto in enostavno zasnovo, kakor tudi uporabo.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2016 17:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Rek-O-Kut v novi preobleki :

http://www.torqueo-audio.it/
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2016 22:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Razmišljam o tem, da bi izboljšal kvaliteto svojega analognega sistema.
Imam Technicsov gramofon iz poznih 70-ih SL-D2 z glavo Ortofon OM10 in predojačevalec Pro-ject phono box SE II. Zvok trenutno ni kaj prida.

S katero zamenjavo bi v prvem koraku pridobil več: z menjavo odjemne doze ali predojačevalca? Kaj konkretno predlagate (proizvajalec, model)? Budžet: max. 1000EUR za oboje skupaj.
Nazaj na vrh
uroš

Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2016 22:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:

S katero zamenjavo bi v prvem koraku pridobil več: z menjavo odjemne doze ali predojačevalca?

Gramofona.
Nazaj na vrh
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2016 22:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z istim gramofonom je bil zvok v moji konfiguraciji v 80-ih (odjemna doza Pickering z ščetkico in ceneni receiver Sansui z MM vhodom) precej boljši. Zato gramofiona v prvem koraku ne bi menjal.
Nazaj na vrh
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 02, 2016 22:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:

S katero zamenjavo bi v prvem koraku pridobil več: z menjavo odjemne doze ali predojačevalca?

Menjaj Phono, to kar je tu notri, nič čudnega da ne dela...
uroš

Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 04, 2016 11:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
Z istim gramofonom je bil zvok v moji konfiguraciji v 80-ih (odjemna doza Pickering z ščetkico in ceneni receiver Sansui z MM vhodom) precej boljši. Zato gramofiona v prvem koraku ne bi menjal.

Tudi meni se "Heartbreaker" nikoli več ne bo slišal tako dobro, kot se je na vokmenu, ko sem bil star 16.
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 07, 2016 11:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fjaka je napisal/a:
https://itunes.apple.com/us/app/turntabulator/id588251179?mt=8

Včeraj sem testiral to zadevo, sicer ne od apple-a ampak od androida. Interesantno, po dveh obratih se števec umiri na 33.3 in tako 5 minut.

Slika je nekoliko slabša, ker je izrez iz videa.

Poskusite!
lp
Nazaj na vrh
Les Rockets

Pridružen/-a: Tor Nov 2012 14:21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 06, 2016 14:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fjaka je napisal/a:

... ampak od androida ...

Nam morda lahko zaupaš ime androidne aplikacije, pod turntab(u)lator ni moč najti nič pametnega v trgovini Play.
Pa lepa hvala!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bado.lambadowski

Pridružen/-a: Tor Maj 2012 15:47
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 06, 2016 14:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rpm calculator recimo. Dela
Nazaj na vrh
0844Ales

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 15:09
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 06, 2016 15:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, ampak če smo ˝natančni˝, rahlo odstopa. Na linku: https://www.youtube.com/watch?v=YhwpBPoYf5I, pri 1:54 je to opaziti.
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 06, 2016 16:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uroš je napisal/a:
benma je napisal/a:

Tudi meni se "Heartbreaker" nikoli več ne bo slišal tako dobro, kot se je na vokmenu, ko sem bil star 16.

Blagor vam. Jaz pa tistih zvokov iz mladosti ne bi želel nikoli poslušati: od Ei Niš stereo receiverja, poceni Shure MM glave, phono vhodi od takrat, groza. Večkrat sem že povedal - Marantz 1030 mi je še danes lep in bi ga imel za okras na polici: samo poslušati pa ni za boga..

Se spomnim, kako je bilo razočaranje prehoda iz kristalne Philips glave na Shure M75ED. Danes vem, da je bil posredi phono - kristalna glava ne potrebuje Riaa ekvalizacije (podobno kot strain gauge).
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HIGH-END AUDIO Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 64, 65, 66 ... 93, 94, 95  Naslednja
Stran 65 od 95

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu