| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Feb 02, 2016 09:55 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: |
Ta princip pa si težko predstavljam, da je ročica obrnjena navkreber.  |
Saj nisi že toliko star..  _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Feb 02, 2016 10:03 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | before je napisal/a: |
Saj nisi že toliko star..  |
Sem dolgo tuhtal kako napisati, da ne bi kdo dobil te asociacije, pa vendar, kot vidim, mi ni uspelo...  _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Tor Feb 02, 2016 10:53 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | ambasador je napisal/a: | | before je napisal/a: |
Saj nisi že toliko star..  |
Sem dolgo tuhtal kako napisati, da ne bi kdo dobil te asociacije, pa vendar, kot vidim, mi ni uspelo...  |
Ni problema, mal heca..
Lahko je 'navkreber', ne menja nič. S protiutežjo balansiraš in z vzmetjo dodaš obtežbo, pa je. Če je zaradi tega, bi ročica igrala tudi če narediš gramofon na stropu, samo longplejko bi moral preko clampa privijačiti. Seveda bi ležaj gramofona moral držati krožnik. No, pa gramofon bi tudi v tem primeru fiksirati/vijačiti na strop. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Feb 02, 2016 17:08 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: |
Ni problema, mal heca..
Lahko je 'navkreber', ne menja nič. S protiutežjo balansiraš in z vzmetjo dodaš obtežbo, pa je. Če je zaradi tega, bi ročica igrala tudi če narediš gramofon na stropu, samo longplejko bi moral preko clampa privijačiti. Seveda bi ležaj gramofona moral držati krožnik. No, pa gramofon bi tudi v tem primeru fiksirati/vijačiti na strop. |
Možen je torej marsikateri položaj, le da je pri klasični legi gramofona (vodoravno na tleh) gravitacija izkoriščena za čim bolj preprosto in enostavno zasnovo, kakor tudi uporabo. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1631 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Tor Feb 02, 2016 22:06 Naslov sporočila: |
|
|
Razmišljam o tem, da bi izboljšal kvaliteto svojega analognega sistema.
Imam Technicsov gramofon iz poznih 70-ih SL-D2 z glavo Ortofon OM10 in predojačevalec Pro-ject phono box SE II. Zvok trenutno ni kaj prida.
S katero zamenjavo bi v prvem koraku pridobil več: z menjavo odjemne doze ali predojačevalca? Kaj konkretno predlagate (proizvajalec, model)? Budžet: max. 1000EUR za oboje skupaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
uroš
Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30 Prispevkov: 295 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Feb 02, 2016 22:13 Naslov sporočila: |
|
|
| benma je napisal/a: |
S katero zamenjavo bi v prvem koraku pridobil več: z menjavo odjemne doze ali predojačevalca? |
Gramofona. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1631 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Tor Feb 02, 2016 22:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Z istim gramofonom je bil zvok v moji konfiguraciji v 80-ih (odjemna doza Pickering z ščetkico in ceneni receiver Sansui z MM vhodom) precej boljši. Zato gramofiona v prvem koraku ne bi menjal. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Tor Feb 02, 2016 22:47 Naslov sporočila: |
|
|
| benma je napisal/a: |
S katero zamenjavo bi v prvem koraku pridobil več: z menjavo odjemne doze ali predojačevalca? |
Menjaj Phono, to kar je tu notri, nič čudnega da ne dela... _________________ The only way to do great work is to love what you do |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
uroš
Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30 Prispevkov: 295 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Feb 04, 2016 11:41 Naslov sporočila: |
|
|
| benma je napisal/a: | | Z istim gramofonom je bil zvok v moji konfiguraciji v 80-ih (odjemna doza Pickering z ščetkico in ceneni receiver Sansui z MM vhodom) precej boljši. Zato gramofiona v prvem koraku ne bi menjal. |
Tudi meni se "Heartbreaker" nikoli več ne bo slišal tako dobro, kot se je na vokmenu, ko sem bil star 16. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
GoldProf
Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15 Prispevkov: 603
|
Objavljeno: Ned Feb 07, 2016 11:14 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | | https://itunes.apple.com/us/app/turntabulator/id588251179?mt=8 |
Včeraj sem testiral to zadevo, sicer ne od apple-a ampak od androida. Interesantno, po dveh obratih se števec umiri na 33.3 in tako 5 minut.
Slika je nekoliko slabša, ker je izrez iz videa.
Poskusite!
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Les Rockets

Pridružen/-a: Tor Nov 2012 14:21 Prispevkov: 36 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2016 14:13 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: |
... ampak od androida ... |
Nam morda lahko zaupaš ime androidne aplikacije, pod turntab(u)lator ni moč najti nič pametnega v trgovini Play.
Pa lepa hvala! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bado.lambadowski
Pridružen/-a: Tor Maj 2012 15:47 Prispevkov: 162 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2016 14:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Rpm calculator recimo. Dela |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
0844Ales
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 15:09 Prispevkov: 98 Kraj: Kamnik
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Sre Apr 06, 2016 16:27 Naslov sporočila: |
|
|
| uroš je napisal/a: | | benma je napisal/a: | | Z istim gramofonom je bil zvok v moji konfiguraciji v 80-ih (odjemna doza Pickering z ščetkico in ceneni receiver Sansui z MM vhodom) precej boljši. Zato gramofiona v prvem koraku ne bi menjal. |
Tudi meni se "Heartbreaker" nikoli več ne bo slišal tako dobro, kot se je na vokmenu, ko sem bil star 16. |
Blagor vam. Jaz pa tistih zvokov iz mladosti ne bi želel nikoli poslušati: od Ei Niš stereo receiverja, poceni Shure MM glave, phono vhodi od takrat, groza. Večkrat sem že povedal - Marantz 1030 mi je še danes lep in bi ga imel za okras na polici: samo poslušati pa ni za boga..
Se spomnim, kako je bilo razočaranje prehoda iz kristalne Philips glave na Shure M75ED. Danes vem, da je bil posredi phono - kristalna glava ne potrebuje Riaa ekvalizacije (podobno kot strain gauge). _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|