| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Dec 18, 2015 09:40 Naslov sporočila: |
|
|
| Vinylfreak86 je napisal/a: | | Drugače pa vintage digitalije nekako ne morejo dosegati neke vrednosti, saj je na tem področju že v petnajstih letih šla tehnologija blazno naprej. Gramofon razen predojačevalnika in določene izboljšave ročic ostaja zadnjih 40 let bolj ali manj enak. |
Hm, ne vem, če je dobro povedati vse v enem stavku
Je pa nekaj res, Linn LP12, je v 40 letih samo izgubil okrasne utore na ohišju. Isto Grado glavice, so samo menjali barvo v vseh desetletjih. Pa Ortofon je res nekaj menjaval modele, a je spet dal v izdelavo vintage SPU modele - je šel v rikverc, celo. Pa Rega z ročicami, ki so stalno enake..
Tudi pri meni doma je skoraj vse enako, razen da sem iz dolgčasa naredil stojo z gramofonom. Jaz sem se spustil nazaj, on ne. Od takrat CD-ja niti občasno ne zalaufam več. Škoda. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Dec 18, 2015 13:07 Naslov sporočila: |
|
|
| Ploki je napisal/a: | | ambasador je napisal/a: |
Koliko pa dosegajo vintage digitalije? Ali koliko bodo dosegale v bodočnosti? Mislim da jih nihče noče - razen zbirateljske in ajde, morda še dizajnerske v določenih primerih, nimajo nobene večje vrednosti. |
hecno vprašanje, maš več dimenzij tukaj.
CD je kot medij precej "obsolete", vinilka ni, ker po vinilki boljšega analognega medija ni bilo, po CDju je pa bil.
...
) |
Znotraj same LP zgodbe, so bile rešitve, ki so prihajale in odhajale:
primer MC glavice, ki so obstajale pred pojavom stereofonije. Pa so zatonile skoraj v pozabo med avdiofili, da bi se ponovno vrnile. Še več, tudi nekateri stari dizajni (ultra trde SPU) so ponovno prišli v veljavo. Ampak to se dogaja kadar določene perspektivne tehnike (ali tako vsaj zgledajo na začetku) pridejo do plafona in ne gre več naprej.
Pa jermenski prenos, ki je bil že potisnjen na obrobje z direct drive motorjem. In se je jermen vrnil. Lahko da bo ponovno, tokrat izboljšani, DD prevladal, že nastajajo novi modeli. Gre za to, katera tehnika daje boljše rezultate v pogojih, ki so na voljo, so tehnično uporabni. Navijaško razpoloženi 'sektaši' iščejo kup drugih razlogov..
Pa o elektronkah, ki so praktično izginile, pa se nazaj vrnile. Ta zadnja zgodba se je zgodila zaradi vreščečega, kovinskega 2-D zvoka tranzistorjev. Zaradi vrnitve lamp so tudi tranzistorski ojačevalci boljši. Strah je koristna stvar. Sektaši pa pravijo da je čista nostalgija, da žarenje elektronk spominja na kamin pri noni in podobno..
Tudi gramofoni so boljši zaradi CD-ja in nasprotno tudi velja. Konkurenca mora obstajati, sicer se razvoj ustavi, zakisa, usmradi..
Zato je dobro o problemih razpravljati, povedati naglas kaj nas muči. Navijaško skrivanje pomanjkljivosti in pometaje pod preprogo ni glih prava rešitev.
PS: Ne vzeti osebno, samo misel se mi je utrnila ob tej priliki. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 18, 2015 13:36 Naslov sporočila: |
|
|
| Ploki je napisal/a: | | Slinch je napisal/a: | | ck je napisal/a: | V četrtek sem bil v Millerju na Čopovi v Lj.
Ponudba vinilk dosega cca 1/4 ponudbe CDjev, pa ne da je vinlk ogromno, CDjev je relativno malo.
Sicer se nisem ustavljal in "brskal", ampak sem sveeno videl nekaj zanimih stvari npr. Milesa Davisa Birth of the cool, tako da ljubitelji vinila pot pod noge, da ne boste samo čvekali. |
a zdaj je še muller skočil na vagon?
daj povej, kakšne so kaj cene, a standardnih evropskih 20€ za enojni in 25-30€ za dvojni LP? |
to je že vsaj eno leto in pol kar sem jaz odkril vinil, pa vem da že 100% kako leto prej.
cene so dost fer, ponudba pa dost zanimiva, veliko aktualnih. Aphex Twina sem našel prej kot bi prišla iz UK |
Pa sem si še sam včeraj malo ogledal kako in kaj je s temi ploščami v tej trgovini na novoletni ulici enačb.
Res kar bogata ponudba z dosti naslovi za te digitalne čase. Precej jih je tudi 180g (pa ni vse v teži, da ne bo pomote).
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ploki
Pridružen/-a: Tor Avg 2015 20:23 Prispevkov: 84 Kraj: velenje / ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 19, 2015 23:33 Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 20, 2015 01:03 Naslov sporočila: |
|
|
@nek_do@, na tej fotki je za ene dve gajbi ploščic.... ...če odštejemo 180g plastike, 180g papirja (x2), booklete, nalepke in celofan pridemo na pol gajbe....juhuuuu.... ....
vsekakor, tista v spodnjem desnem kotu je must have....  _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ploki
|
Objavljeno: Ned Dec 20, 2015 01:36 Naslov sporočila: |
|
|
precej redno obnavljajo, jaz sem včasih hodil tako enkrat na teden ali na dva, pa je vsakič bilo vsaj nekaj novih plošč.
pa jih je vsaj malo več kot za dve gajbi še vedno, nekje 5-7 jih je v enem predalčku, torej tako odoka 250-300 plošč...
kakšne gajbe to maš človek da spraviš 300 plošč v pol gajbe?
180g (kar večina so) je povprečno debela vsaj 2,5mm...
če imaš pol gajbe polne pomeni da imaš ~14m dolgo gajbo.
jebeš tako gajbo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Ned Dec 20, 2015 01:45 Naslov sporočila: |
|
|
@Ploki@, a ti moram narisat poanto mojega odgovora????... ... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfreak86
Pridružen/-a: Pon Okt 2013 21:57 Prispevkov: 298 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Ned Dec 20, 2015 12:04 Naslov sporočila: |
|
|
Problem s fizično prodajo vinila v Sloveniji je ta, da se na neki lokaciji obrne premalo ljudi, sploh pa interesentov za takšen nakup. Zato ima zgolj Muller v centru Ljubljane takšno ponudbo in precej omejeno ponudbo imajo posamezni Big bangi. Da bi kdo imel vinil shop kot je to v Nemčiji, Avstriji, V. Britaniji in ZDA, je obsojen na propad. Zato pri nas cveti spletna prodaja. _________________ Vinyl forever!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 20, 2015 12:31 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | @nek_do@, na tej fotki je za ene dve gajbi ploščic.... ...če odštejemo 180g plastike, 180g papirja (x2), booklete, nalepke in celofan pridemo na pol gajbe....juhuuuu.... ....
vsekakor, tista v spodnjem desnem kotu je must have....  |
Saj veš, da bi jih bilo za dve gajbici pa je klasika pase, ker jo že "sto let" nihče več ne posluša.
Ja za metlico pa res must have.
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Ned Dec 20, 2015 12:51 Naslov sporočila: |
|
|
ne vem kaj ima klasika s tem...vsekakor sem mislil na plato, ne na metlico...  _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ploki
|
Objavljeno: Čet Dec 24, 2015 12:32 Naslov sporočila: |
|
|
@fjaka: moj point je bil da je precej solidno za razmere kakršne so.
s tem da se norčuješ kako zanič shop je pač ne pripomoreš k ničemur, sej tud ferarijev nimamo po cesti, prekletstvo majhne države pač. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Čet Dec 24, 2015 12:49 Naslov sporočila: |
|
|
kakšne razmere so?....a je vojna?...če si ti zadovoljen, OK, jaz nisem...
drgač sem tudi sam pustil kar nekaj denarja na njihovi blagajni...za plate seveda...
vsekakor poizkušam pomagat z objavo plakata za sejem plošč jutri in pojutrišnjem...a to ni dovolj...
lahko ti pa še malo pomagam...Dallas records ima tudi zanimivo ponudbo ploščic....
zadovoljen? _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ploki
|
Objavljeno: Sob Dec 26, 2015 16:55 Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, ko so povsod drugje kupovali stvari smo pri nas meli open-air piratizacijo kaset...
ko iTunes v nemčiji cvetijo pri nas digitalni downloadi sploh ne obstajajo.
odnosa pač ni pri nas do glasbe, js sm happy da lahk grem po centru in lahko zašetam v tri shope glede na to da pri nas vsi muzko pač kradejo.
ni vojna, samo je balkan
v dallasu pa še nisem bil, hvala |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
oilpower

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 2:13 Prispevkov: 133 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 07, 2016 19:34 Naslov sporočila: |
|
|
| Ploki je napisal/a: | Ne vem, ko so povsod drugje kupovali stvari smo pri nas meli open-air piratizacijo kaset...
ko iTunes v nemčiji cvetijo pri nas digitalni downloadi sploh ne obstajajo.
odnosa pač ni pri nas do glasbe, js sm happy da lahk grem po centru in lahko zašetam v tri shope glede na to da pri nas vsi muzko pač kradejo.
ni vojna, samo je balkan
v dallasu pa še nisem bil, hvala |
Dobro napisano. Res, tako pač je, pri nas ni nobenega odnosa do glasbe in avtorjev ter izvajalcev. Tudi v zlatih časih vinyla in CDja smo capljali za ostalim svetom imeli smo majhne trgovine in skromno ponudbo, večina si je glasbo presnemavala na kasete kasneje na CDje, mnogi so pa celo kupovali piratske kasete.
V bistvu se jaz celo čudim za te čase in naše kraje veliki ponudbi vinyla. Ampak odnosa do kupovanja glasbe je pa danes še manj, kot včasih. Zadnjič sem kupil v Mulerju LP +CD za 17eur, meni se je zdela full dobra kupčija, ko sem to na poti domov v nekem lokalu povedal skupini znancev so bili vsi zgroženi nad mojim razsipništvom in neumnostjo, da toliko plačujem za kurčevo glasbo. Najhuje pri tem je, da ti znanci niso bili neki brezvezniki tipa, ki itak ne poslušajo glasbe ampak samo prižgejo radio, da pač ni tišine ampak so vsi bili neki rockerji, ki so zelo povezani z glasbo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu
-> CD, Vinil, DVD, Blu-ray |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 37, 38, 39 ... 67, 68, 69 Naslednja
|
| Stran 38 od 69 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|