Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

ne najdem hišnega kina
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Gala

Pridružen/-a: Ned Jun 2008 13:06
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2008 13:19    Naslov sporočila: ne najdem hišnega kina Odgovori s citatom

Že dve leti iščem nadomestek za naš domači kino, ki počasi jemlje konec.
Lepo prosim za pomoč ali vsaj za usmeritev, kako naj najdem to kar iščem.

Naš stari domači kino omogoča poslušanje zvoka na vseh petih zvočnikih hkrati. Kar konkretno pomeni, da celoten zvok (govor, glasbo, efekte) slišim iz vseh petih zvočnikov enako in v celoti. Kar sem ostalih domačih kin slišala, je govor samo na sprednjem centralnem zvočniku ali pa samo na sprednjih treh, zadaj pa se sliši samo efekte.
Kjerkoli vprašam za tak način predvajanja me samo debelo gledajo.

Naslednja stvar, ki jo iščem, je hkratno koriščenje domačega kina na več enotah. Kar konkretno pomeni, da je domači kino vezan na TV in, trenutno, videorekorder (v prihodnosti bi to bil DVD snemalnik). S pritiskom na komando preko AV1 in AV2 možnosti potem poslušam ali TV ali videorekorder, sam domači kino pa na možnosti DISC.
V vseh treh načinih so zvočniki domačega kina v uporabi. TV zvok poslušam na vseh petih zvočnikih, prav tako posneto videokaseto.

Če bi kino imel zadnje zvočnike za obesit na steno (in ne stolpičev), predvajal poleg ostalega tudi VCD, DivX in JPG, imel USB vhod bi bil popoln.

Če kdo razume, o čem govorim, in mi zna pomagati pri iskanju nadomestka ali vsaj v tehničnem izrazju (kaj točno iščem), bom neskončno hvaležna!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2008 13:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI
Zanima me v kakšnem cenovnem rangu iščeš zadevo? Je to varianta all in one poceni variante ali nek normalen rang surrounda z receiverjem, zvocniki, DVD predvajalnikom / snemalnikom, kot je recimo TO?
Have a nice Day

Matt
Gala

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2008 15:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen,
v mislih imam "klasični katalogni" hišni kino, verjetno se mu reče tako kot praviš ti "all in one", torej enota, ki ima CD/DVD predvajalnik in radio, 5 zvočnikov in subwoofer.
Nismo neki zvokovni zahtevneži in vse stvari večinoma poslušamo precej potiho, všeč pa nam je, da TV slišimo na vseh pet zvočnikov. V bistvu bi enota služila za poslušanje glasbe s cd-jev in radia na neki normalni sobni glasnosti, pri kateri se lahko pogovarjaš, za gledanje posnetih cd in dvd-jev s filmi in poslušanje tv.
Cenovni rang? Kaj vem, tam nekje okoli 200€-400€, tako nekako se vrtijo cene takih hišnih kin. Več le, če ima tudi DVD snemalec.

Link na "TO" mi odpre ves topic, katerega točno si mislil?

Hvala za pomoč!
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2008 17:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Klik na TO je misljeno na temo, kjer je ze bilo govora na temo domacega kina, imas pa tudi nekaj slik primera komponent, uporabnih za sestavo surround sistema, kjer ni samo to da malo " praska" vse okoli nas, ampak za ugodno ceno(sicer ne v vasem budgetu) dobimo veliko boljso zadevo kot je all in one varianta in po mojem mnenju se splaca dat malo vec denarja, potem ste pa mirni. Predvsem pa za vec denarja naj nebi pomenilo več zbijanja ampak boljši zvok (ceprav v nekaterih primerih je to res).
Have a nice Day

Matt
Gala

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2008 19:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjamem, da je sestavljen sistem boljši ampak mi tega ne potrebujemo. Torej ne gre za to, da česa ne bi zmogla kupiti, gre za to, da tega ne rabim. Za mestno vožnjo po Trstu tudi ne bom kupovala SUV-a, ne?

Mi lahko morda pomagaš z izrazoslovjem glede tega kar iščem?
Nazaj na vrh
xray80

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 19:01

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2008 20:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok jaz sem razumel. To kar potrebuješ je sistem za domači kino. Pač za ta denar ne moreš dobit home theater sistema z reciverjem+5 zvočniki razen če kupiš kej rabljenega. Zna bit da tudi estetika takšnih dražjih hišnih kin ti ne bo všeč.tu imaš en primer
http://www.intek.si/audio/Dynaudio/5_focus_line.jpg
Pač imaš politiko kot 95% žens, tudi moja je taka Wink
Glede na to da si z obale ti pejdi pogledat v Harvey Norman, Big Bang pa še Trony oz Uni euro pride v poštev čez mejo. Estetika takih hišnih kinov je plus, minus pa je da kvaliteta ni primerna dražjim kinov.
Ponudbo teh kin dobiš npr na mimovrste na tem naslovu.
http://www.mimovrste.com/katalog/484/sistemi-za-domaci-kino
Če sem prav razumel si mislila neki takega
http://www.mimovrste.com/artikel/1700025318/sistem-za-domaci-kino-philips-hts3164

Nazadnje urejal/a xray80 Ned Jun 29, 2008 20:10; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Saxofon

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 14:29

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2008 20:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Yamaha recieverji imajo način 5 channel stereo kar pomeni, da ti bo stereo zvok nasmetil po vseh zvočnikih ki jih imaš. Potem imaš še dolby pro logic I & II ki pa ti občasno spustita še kaj zvoka na surround zvočnike.
Upam, da je to to kar iščeš.
5 ch stereo način predvajanja imajo vse Yamahe od najcenejše dalje. Kako 2nd hand se dobi za 100 ojro ali drobiž več. Zraven še kaka divx player in to je vse kar rabiš. Zvočnike sklepam da že imaš.
Nazaj na vrh
Gala

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2008 21:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Joj, fantje, tistih zvočnikov (intek.si) ne bi hotela imet, če mi jih šenkajo. Bi mi morali še kaj plačati, da jih v dnevno sobo dam. Wink
S spoštovanjem in brez zamere!

Domačo stran "Mimo vrste" in še par drugih sem prekrižarila naravnost počez in nazaj in nisem našla ničesar, pred kakim letom sem jih celo kontaktirala z natančnim opisom tega, kar iščem, pa mi niso znali pomagati. V Big Bangu in Harveyu sem bila že večkrat in so me samo debelo gledali, enako v Trony-ju. V Unieuro pa so mi enega prodali in zagotovili, da dela tako, pa sem ga drugi dan nesla nazaj, ker ni.

Ok, zdaj vsaj vem, da iščem 5 channel stereo. Je to pravi izraz za to?

Tale Philips HTS3164 je na pogled in na ostale karakteristike super, ampak, a ima ta 5 channel stereo?
Pod tehničnimi podrobnostmi sicer na alineji audio sistem piše "Stereo", je to to? Kaj pa AV1 in AV2?

100x hvala!
Če vas zanima pa kaj o rožicah pa kar vprašajte. Very Happy
Nazaj na vrh
xray80

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2008 22:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="Gala"]Joj, fantje, tistih zvočnikov (intek.si) ne bi hotela imet, če mi jih šenkajo. Bi mi morali še kaj plačati, da jih v dnevno sobo dam. Wink
S spoštovanjem in brez zamere!
Nato sem pa se kar nasmejal, kdo pa ti bi zameril, pač spadaš v tisto veliko večino žensk katerim je zgled prvo pri tehniki. To ni nič novega. Very Happy Very Happy
Ok, zdaj vsaj vem, da iščem 5 channel stereo. Je to pravi izraz za to?
Po mojem ni to pravi izraz. Prodajalci te čudno gledajo, ker pač ti njim toliko zakompliciraš določeno stvar, da še sami ne vejo kje so. Pa rečejo da tega nimajo. Tisto kar ti misliš kot av1 oz av2 so verjetno viri na tvojem tvju. Po mojem imaš scart vhode. Glede videorekorderja in 5.1 načina pa boš težko povezala ker ni digitalnega optičnega oziroma coax izhoda na videorekorderju, lahko dobiš kvečjemu stereo zvok. Če bi kupila digitalni videorekorder bi bila zadeva čisto drugačna.
Kot sem razumel ti rabiš nekaj takega:
http://www.mimovrste.com/artikel/1700025318/sistem-za-domaci-kino-philips-hts3164
to povežeš npr preko skarta na tv in dvdje poslušaš v 5.1 načinu, seveda more tudi dvd to podpirat. Eni so v 2.0 načinu. Video rekorder pač povežeš npr. na av2 bo pa samo v stereo načinu 2.0, isto ti velja za digitalni videorekorder. Če hočeš povezat digitalni videorekorder tako, da dobiš 5.1 način, ga moreš povezati preko reciverja ter tudi zvočniki morejo biti drugačni. Kar se tiče formatov VCD, DivX in JPG, imel USB pa je odvisno od dvd predvajalnika. Neka poceni možnost preko reciverja bi bila ta.
AV sprejemnik Sony STR-DG510/S 216 euro
http://www.mimovrste.com/artikel/1200022714/av-sprejemnik-sony-str-dg510-s
DVD predvajalnik Philips DVP3260 51 euro
http://www.mimovrste.com/artikel/1110042312/dvd-predvajalnik-philips-dvp3260
Komplet zvočnikov 5.0 Sony SS-FCR4000 193 euro
http://www.mimovrste.com/artikel/1760020521/komplet-zvocnikov-50-sony-ss-fcr4000
Nizkotonski zvočnik Manda SPK03 56 euro
http://www.mimovrste.com/artikel/1780015830/nizkotonski-zvocnik-manda-spk03
To je bilo neki najcenejšega kar sem dobil na hitro. Za 500 euro dobiš sistem z dvd predvajalnikom, reciverjem ter sistemom zvočnikov 5.1.
Za 569 eurov dobiš pa kej takega
AV sprejemnik z zvočniki Onkyo HT-S508
http://www.mimovrste.com/artikel/1200026112/av-sprejemnik-z-zvocniki-onkyo-ht-s508
pa dokupiš še digitalni videorekorder ki ima možnost upscalinga na 1080p in imaš vse kar rabiš.
Nazaj na vrh
Gala

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 29, 2008 22:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Xray, to je meni kot kitajščina. Wink
Kaj pomenijo vsi tej načini, mislim, kateri zvok se sliši kje?

Jaz vem, da imam zdaj en predpotopni Mustek, ki ga niti ne delajo več, vezan na TV in videorekorder in da vse tri (torej tv, videokasete, cd/vcd/ali karkoli je na home teather predvajano) in še radio poslušam na pet zvočnikov in da na vseh zvočnikih slišim popoln zvok (govor/glasbo/efekte). Odzadaj se pri kakem originalnem dvd-ju zasliši še kak dodaten zvočni efekt.
Česa več si ne želim in če ne bi sistem jemal konec (posneti cd-ji skačejo ipd.), bi lahko tale sistem imela na vekov veke. Wink

AV1 in AV2 se ureja preko daljinca domačega kina, nima tv nič zraven razen s tem, da je pač v ta krog priklopljena. Je pa vezano res preko scarta in tistih treh barvnih kablov (se mi zdi, da se kličejo avdio/video).

Videorekorderja ne rabim več oz. bi ga rada nadomestila z DVD snemalnikom (s trdim diskom) ampak domači kino mora vseeno imeti možnosti AV1 in AV2 da bo vezan hkrati na tv in na ta DVD snemalnik.

In ne bi imela nečesa kombiniranega malo tu malo tam. Bi imela kar en sistem vse v enem tako kot zdaj.
Nazaj na vrh
Saxofon

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 14:29

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 30, 2008 08:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja to kar iščeš je 5 channel stereo.
Ali je to pravi izraz za to?
Je ja, ampak pri Yamahi. Ostali proizvajalci imajo drugačno ime. Kak drugi bi imel recimo Stereo expand XY.
Boljše bi bilo da greš do kakih profi trgovcev namesto k prvemu študentu v big bang kjer razen koliko W pljune ven (pa še to je predmet debate) ne ve dosti. Večinoma pa ti pove kar prebere na škatli če jo ima zraven tako da...

Najdi si kaj od yamahe pa ti ne bo žal. Lep dizajn, poceni, zvok ni slab in baje so zelo vzdržljive (se ne kvarijo).

Pioneer temu reče Neo 6 - cinema. Zdaj se pa znajdi. Very Happy
Sony bi tudi ziher mogel kaj takega met.
Nazaj na vrh
xray80

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 30, 2008 08:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

U tole bo malo težko razložit. Bom poskusil čisto najbolj enostavno kar se da, ker vidim da določeni pojmi ti niso jasni. Kot prvo povej kakšen tv imaš, (firmo, model) da vidimo kako ti svetujemo, da povežeš tv s komponento. Če hočeš imeti vse v enem potem bom morala kupiti digitalni snemalnik.Obstajajo 2 možnosti. Če boš zapisovala na dvd plošček kupi npr ta snemalnik
http://www.mimovrste.com/artikel/1710024217/dvd-predvajalnik-zapisovalnik-philips-dvdr3480
ali pa s hard diskom 160 gb bo več kot dovolj
http://www.mimovrste.com/artikel/1710022417/dvd-predvajalnik-zapisovalnik-philips-dvdr3570h
obstaja tudi opcija dvd/vhs snemalnik če bi rada pogledala video kasete ter dvdje na isti komponenti.
http://www.mimovrste.com/artikel/1710022821/dvd-in-vhs-predvajalnik-zapisovalnik-philips-dvdr3510v
Če so ti tej zvočniki ki jih imaš dobri glede kakovosti poskusi dobiti komponento da boš lahko vezala obstoječe zvočnike na novo komponento. Tako boš prihranila na denarju. Če ne pa kupiš še sistem 5.1 takih zvočnikov kateri pašejo na tisto komponento. Ali pa kupiš v celoti sistem dvd snemalnik+zvočniki. Skoraj vsaka nova dvd komponenta podpira te standarde.
DivX 3.11, DivX 4.x, DivX 6.0, DivX Ultra, MPEG1, MPEG2,
podprti mediji: CD-R/CD-RW, DVD+R DL, DVD+R/+RW, DVD-R/-RW, Video CD/SVCD, USB flash. Če hočeš imeti še radio potem dvd predvajalnik mora tudi to podpirat. Upam da se motim ampak dvd komponento, ki ima še radio boš težko dobila. Če imaš tv ter novo komponento s hdmi vhodom povežeš preko hdmi. Če ne preko component, s-video, composite najslabši pa je scart. Če ne veš kateri je posamezen vhod si pomagaj z googlom.
Nazaj na vrh
xray80

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 30, 2008 08:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saxofon s tabo se vse strinjam problem je v tem da ona išče v cenovnem razredu 200-400 eurov. Pri yamahi pa je samo reciver 300 eurov kje so še zvočniki ter dvd komponenta.
Nazaj na vrh
Gala

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 30, 2008 13:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsakič, ko sem šla v trgovino, sem rekla, naj mi poiščejo tistega, ki se najbolj razume na hišne kine. Ponavadi sem se tudi precej načakala, da je prišel. Ker mi je bilo jasno, da drugi berejo s škatel, to pa znam tudi sama. Pa so me vseeno debelo gledali.

Fantje, jaz nočem kupovati zvočnikov posebej in enote posebej, jaz bi rada vse skupaj v enem paketu.
Zgoraj je nekdo omenil tale Philips:

je to to? Tam pod avdio ima napisano "stereo".

Videokaset ne rabim, kar gledamo, snemamo sproti in potem bi snemali na DVD-je. Televizija je še stara katodna (Philips) in se lahko veže samo preko scarta.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 30, 2008 14:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je to kar iščeš - napis "stereo" naj te ne moti, saj se glasba, ki je (hvala bogu Very Happy ) še vedno posneta v stereo tehniki,lahko pretvori v virtualni "surround", ki ga naprava, pod kdo ve kakšnim imenom ponuja in tako zvok prihaja iz vseh zvočnikov.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu