Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

DAC?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 84, 85, 86 ... 115, 116, 117  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
klement

Pridružen/-a: Pon Okt 2009 15:15
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 02, 2015 10:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pozdravljeni
ali kdo pozna firmo North Star design (npr. nj. proizvod DAC - Excelsio)
O tej firmi ni ravno dosti inf. na netu, to kaj pove?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sandi

Pridružen/-a: Sob Jan 2011 22:39
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 03, 2015 10:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HVALA za pojasnilo glede razlik. Sam bi ga priključil na računalnik od tam pa na stereo ojačevalec. Mislim da bi bila pametna poteza da vzamem 9018D i2s s hdmi izhodom in malo večjo izhodno močjo.

Upam da dac deluje tudi z WIN 7 ali celo z XP-ji ?!
Nazaj na vrh
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 03, 2015 10:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sandi je napisal/a:
HVALA za pojasnilo glede razlik. Sam bi ga priključil na računalnik od tam pa na stereo ojačevalec. Mislim da bi bila pametna poteza da vzamem 9018D i2s s hdmi izhodom in malo večjo izhodno močjo.

Upam da dac deluje tudi z WIN 7 ali celo z XP-ji ?!

Meni je starejši model 9023 deloval na win 7 in na xpjih.

Lp
Nazaj na vrh
sandi

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 03, 2015 16:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pa če bo 9018D i2s s hdmi izhodom deloval na WIN 7 bom zadovoljen.
Prosim če se kdo javi če mu deluje na WIN 7.
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 04, 2015 17:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

9018 navaden deluje na Windows 7, na starem thinkpadu.

HDMI pa je na računalnikih pogosto problematičen. Na integriranih grafičnih karticah ponavadi deluje kot mora.. preko diskretnih grafik pa pogosto gre samo slika, tako da je treba zvok reševati drugače.
strumf666

Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 04, 2015 17:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jes sem imel več problemov z intelovo integrirano in zvokom preko hdmi, kot pa z vsemi diskretnimi, pa še to samo zaradi gonilnikov. Povezano na receiver, hdmi na DAC še nisem probaval.
Ni mi tudi najbolj jasno, zakaj bi uporabljal hdmi v navezi z dac-om; a ni asinhroni usb najbolj kvalitetna povezava?

Nazadnje urejal/a strumf666 Ned Okt 04, 2015 22:20; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
sandi

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 04, 2015 22:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po mojem mišljenju HDMI priključek ne more škodovati, tudi zaradi poznejše eventuelne prodaje DAC-a.

Drugače pa bi dac priključil preko stereo priključka na dacu - na činče na ojačevalcu. Saj mora delovati?!
Nazaj na vrh
OrangePower

Pridružen/-a: Čet Nov 2011 20:21
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 25, 2015 22:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sam iščem en DAC za poganjat Shure 840 slušalke.
Kaj menite o tem?
http://hifimediy.com/usb-dac2
Dopade se mi gumb za glasnost proti modelom z tipkami..
Nazaj na vrh
Antun

Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2016 17:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima kdo kakšne izkušnje z Teac DAC-i?
sandi

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 12, 2016 16:15    Naslov sporočila: DAC Hifime 9018D Odgovori s citatom

Jaz sem nabavil sledeč DAC:

http://hifimediy.com/Hifime/9018D-dac

Z zvokom sem več kot zadovoljen, skratka za sorazmerno mali denar zelooo veliko zvoka in to zelo kvalitetnega zvoka! Priporočam nakup!
Nazaj na vrh
12bot34

Pridružen/-a: Sre Avg 2015 17:15
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 12, 2016 16:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen!
Če se dac ne kupuje za slušalke ampak za en budget sistem, se mi zdi tole potem tudi dobra izbira.

http://hifimediy.com/Sabre-9018-DAC

V bistvu skoraj enak, ne podpira ne vem kakšnega kodiranja ter nima nastavljanja glasnosti.
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2016 01:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima kdo kaj izkušenj s Chord Chordette serijo?

Modeli Qute HD, Qute EX, letošnjim 2Qute, ali pa morda s starejšim Chordette Peach. Razmišljam tudi celo o zdaj že skoraj desetletje in pol starem Chord Dac 64, ampak bi bil vesel kakšnih vtisov iz prve roke.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dani8

Pridružen/-a: Pet Avg 2010 16:33
Kraj: ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2016 21:56    Naslov sporočila: Re: DAC Hifime 9018D Odgovori s citatom

sandi je napisal/a:
Jaz sem nabavil sledeč DAC:

http://hifimediy.com/Hifime/9018D-dac

Z zvokom sem več kot zadovoljen, skratka za sorazmerno mali denar zelooo veliko zvoka in to zelo kvalitetnega zvoka! Priporočam nakup!

kje si ga nabavil ,preko tega linka in koliko še pridejo dodatni stroški?

hvala
Nazaj na vrh
matt99

Pridružen/-a: Tor Mar 2015 17:28
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2016 23:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko sem kupil hifime 9018 pred pol leta, vem da so imeli še izbiro pošiljanja iz belgije. Torej iz Evrope, kjer dodatnih stroškov ni.

Daš izdelek v košaro in greš gledati, tam ti da na izbiro več možnosti pošiljanja.
Ni za vse izdelke enako.

Pod opisem namreč piše, da pošiljajo tudi iz belgije.
Ko se kupil dac se prav spomnim da sem moral izbrati belgium post, sem zdaj za foro probal pa te opcije ni več.

Vse kar je poslano iz kitajske, amerike in kar je nad 22 eur se plača carina.
izdelek+poština=>22eur - se plača ddv

Kar potem ne znese tako poceni. Jaz bi jih na tvojem mestu vseeno kontaktiral če ta 9018D res pošiljajo samo iz kitajske.
Nazaj na vrh
trancedeejay
Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01
Kraj: Zgornja Besnica

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 15, 2016 03:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz uporabljam Asus Essence One MKII Muses Edition in je super zadeva. Bom v kratkem kaj več napisal o zadevi in dodal nekaj slikovnega materiala.

https://www.asus.com/Essence-Hi-Fi-Audio/Essence_One_MKII_MUSES_Edition/

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 84, 85, 86 ... 115, 116, 117  Naslednja
Stran 85 od 117

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu