Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Nakup zvočnikov in ojačevalca za sobo 22 kvadratov
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jackass.clever

Pridružen/-a: Pet Jul 2015 10:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2015 10:35    Naslov sporočila: Nakup zvočnikov in ojačevalca za sobo 22 kvadratov Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Slišal sem, da ste tu na forumu glede avdio zadev pravi štručkoti.
Pa sem rekel, da se bom malo tu razpisal glede nakupa novega sistema, da bi lahko tudi vi malo pokomentirali.

No pa preidimo k bistvu. Soba v kateri bi imel zvočnike ni večja od 22 kvadratov, moram jo še točno pomeriti. Poslušal bi umirjeno glasbo, moške in ženske vokale, inštrumentalno glasbo ter rock glasbo.
Torej iščem zvočnik, ki bi vse to lahko poganjal, ne bi bil naporen za poslušanje. Sam sem gledal v smeri samostoječih zvočnikov, nekaj sem jih tudi že poslušal. Zelo so mi bili včeš q acoustics 3050 za 700 eur. Kaj pravite glede teh zvočnikov, jih je že kdo slišal igrati.

Iščem pa tudi ojačevalec. Vezal bi jih z maranztom 6005.

Kaj pravite, bi za tak denar gledal lahko tudi rabljeno robo.
http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/zvocniki/trosistemski-zvocniki/focal-jm-lab-diy-1299346973.html?aclct=1435153103&kw=focal
Ne vem kakšni so tile zvočniki, samo če tehtajo 50 kg morajo biti prave mrcine. Verjetno jih bom šel v kratkem poslušati.

Zelo bi bil hvaležen vaših komentarjev.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi

Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55
Kraj: črna

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2015 10:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri diy zvocnikih ne ves dokler jih ne slisis. Je pa ta focalov visokotonec malo tecen za poslusat ponavadi. Ima spico za nakaj decibelov pri 15khz in nekaterim to ne ustreza.
Nazaj na vrh
jackass.clever

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2015 10:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vem, zato bi jih šel pa poslušat. Kaj pa kaj novega za tak denar?
Recimo meni so bili q acoustic 3050 zelo všeč?

Mislite da bi moral gledati za bookshelfi ali samostoječimi zvočniki?
Nazaj na vrh
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2015 11:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=15859
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
jackass.clever

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2015 12:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Telih MA še nisem poslušal.
Sem pa poslušal MA bx2, ki mi pa niso dobro zveneli. Preveč je bilo visokih tonov, zvok je bil nekako kovinski.
Sicer ne vem, kako je to s to serijo zvočnikov.
Tile q acoustics so pa zelo hvaljeni. Že njegovi predhodniki so bili best buy, ta nova generacija je pa še boljša.
Nazaj na vrh
aleksander

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2015 12:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav

Za ta denar boš težko našel kaj več kot nudijo Monitor Audio RX6..Pojdi poslušat nimaš kaj zgubit.Sem prepričan ,da bo več od njih kot bilo katerem modelu iz Q Acoustics 3 serije..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
jackass.clever

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2015 12:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

OK bom poslušal.
Jih imajo mogoče pri playroomu za poslušat?
So kaj zahtevni glede postavitve?
So zahtevni glede ojačevalca, ker tile 3050 so zelo nezahtevni za poganjat.
Ker ni nujno, da bom kupil novi ojačevalec, je rekel prijatelj, da mi lahko enega rabljenega posodi.
Pa ni mi všeč, da je preveč basov.
Drugače MA so ene par let star model, 3050 pa so ravno izšli, je to kaj pomembno?
Nazaj na vrh
aleksander

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2015 13:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nov model je MA Silver 6 vendar ni neke bistvene razlike..

http://playroom.si/Zvocniki/Monitor-Audio/Monitor-Audio-Silver/Monitor-Audio-Silver-6-Par-samostojecih-zvocnikov

Greš poslušat oboje in se sam prepričaš..Če ti bodo RX6 ok in so ohranjeni kot novi se ''zglihaš'' še za 100€ in je..

Pač za ''take pare'' (600-700€) je ponavadi bolje kaj rabljenega vzet ker novo za ta dnar ni bogvekaj..
Nazaj na vrh
jackass.clever

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 10, 2015 18:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ima mogoče še kdo kakšen predlog za zvočnike poleg aleksandra, nove kakor rabljene, bi bil zelo vesel.
lp
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 11, 2015 10:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jackass.clever je napisal/a:
Telih MA še nisem poslušal.
Sem pa poslušal MA bx2, ki mi pa niso dobro zveneli. Preveč je bilo visokih tonov, zvok je bil nekako kovinski.
Sicer ne vem, kako je to s to serijo zvočnikov.
...

MonitorAudio rabijo ojačevalec ki jim paše, če gre za tranzistorca. Pri lampah so manj izbirčni, mu pašejo.
Sprehodi se po trgovinah, si preposlušaj kaj imajo v ponudbi - s svojimi ploščami/posnetki. Potem bo bolj jasno. Pa naj bodo kriteriji vezani na slišano, ne na kilograme ali podobno..
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 11, 2015 10:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jackass.clever je napisal/a:
Ima mogoče še kdo kakšen predlog za zvočnike poleg aleksandra, nove kakor rabljene, bi bil zelo vesel.
lp

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=16002

To dela spodobno, za ta denar pa sploh.
CASTOR

Pridružen/-a: Pet Okt 2008 16:18
Kraj: KOZINA

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 11, 2015 20:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne dolgo nazaj, sem imel doma na probi neke KLIPSCHE. Lastnik jih je hotel prodat, ker da niso dobri. Komedija okoli zvoka se je zategnila pozno v noč. Lastnik mislim, da jih bo prodal, samo zato, da bo v isti konjušnici poiskal Cavallo di bataglia. Trenutno jih ima Ambasador na testu, ampak pozor!!! Ne oprostijo ničesar kar je pred njimi zgrešenega. Minus, je mogoče edino v tov. podatkih glede izkoristka, ki ni ravno tako velik.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
CASTOR

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 11, 2015 20:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jeboteemšo, cena tistih klipschev je okoli 500€. So nas sezuli kaj zmorejo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Telefon: 041722387
CASTOR

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 11, 2015 20:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

OK. mogoče malo pretiravam, so me sesuli in lastnika tudi.
Nazaj na vrh
artofsound

Pridružen/-a: Ned Mar 2014 18:47
Kraj: Dramlje

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 11, 2015 22:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zakaj ne poveš kateri Klipschi so to?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu