Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Audio sistemi - zanimivosti
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2015 17:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Takšen bas imel bi tudi jaz! Cool Twisted Evil
mestn pu je napisal/a:

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 30, 2015 13:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimivo...

Shocked
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 01, 2015 13:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

janzi je napisal/a:
Zanimivo...

Shocked

...posebej za Ambasadorja!

Lp,
Miran
hungryone

Pridružen/-a: Čet Feb 2013 0:03
Kraj: Trzin

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 02, 2015 16:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

janzi je napisal/a:
Zanimivo...

Shocked

Retail ceno imajo postavljeno na 449$
Zdi se mi malo poceni glede na vso hvalo ki jo mečejo na kickstarterju...
Ali pa sem preveč navajen nabitih cen ostalih komponent.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040470217
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 02, 2015 21:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa ostanimo še malo pri velikih zadevah.

http://www.digitaltrends.com/home-theater/cine-beta-kipnis-studio-standard-6-million-kss-home-theater/

Ko je pol Zahodne obale USA ostalo brez elektrike ob poplavah v NY sem vprašal Jeremya kako to vpliva na njegovo manufakturo in je samo nalimal slike svojih napajalnih trafotov. Laughing
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 02, 2015 23:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kraljmatjaz je napisal/a:
janzi je napisal/a:
Zanimivo...

Shocked

...posebej za Ambasadorja!

Lp,
Miran

V temi Gramofon-Ročka- itd. sem komentiral tako:
Je že bi objavljen na AK:
https://www.youtube.com/watch?v=9c-RQfF1zZI

Za 70 dolarjev ti špila na zidu ali horizontalno na polici.
Tista varianta iz kikstarterja ima krožnik postrani, ni pokončen, če sem dobro videl.

-----------------------------------------------------------------------
Je lifestyle varianta z vgrajenimi zvočniki, škoda da niso oblikovali tudi za atraktivno montažo na zid. No, če bodo kupci želeli, se bodo verjetno prilagodili.

Mogoče še dve besedi okoli ročke: mora biti balansirana v vseh prostorskih ravneh - in z obtežbo igle s pomočjo vzmeti. Tako ročico so imeli naprimer Dual gramofoni iz 70-ih let. Tako kardansko uležajena ročica igra v vseh položajih.

Je pa noro, da so na brzino dosedaj pokasirali miljon evrov kredita.
Torej trg obstaja, si želi tudi takih proizvodov. In predvsem vinila.

Nazadnje urejal/a ambasador Čet Jul 02, 2015 23:31; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
NLP

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 10:01
Kraj: Drugje

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 02, 2015 23:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... vinilke so res zanimive.
http://i2.wp.com/ajournalofmusicalthings.com/wp-content/uploads/Vinyl-stylus-and-grooves.jpg
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 02, 2015 23:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

mestn pu je napisal/a:

Ko je pol Zahodne obale USA ostalo brez elektrike ob poplavah v NY sem vprašal Jeremya kako to vpliva na njegovo manufakturo in je samo nalimal slike svojih napajalnih trafotov. Laughing

Sicer nisem prav ekstra raziskoval po netu okrog izpada elektrike pa vendar mi je malo nelogično. Vzhod-zahod namreč!
NLP

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 02, 2015 23:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je pa res razlika med "vinilkami" in tape posnetki... če res hočete audiofilsko izkušnjo potem nabavite tape/ kolutar copy masterje!
http://www.soundfan.it/en/anvsdg_en.html
... tega je ogromno na to temo.
ambasador

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 02, 2015 23:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, vinilke so res zanimive.
Predvsem pa so preskušene skozi več kot pol stoletja. So edini format, ki se je vrnil, potem ko so ga razglasili za mrtvega - in kot kaže bo vinil pokopal CD ploščke, ki naj bi to naredili z vinilom. Ironija.

Me spominja na (resnični) dogodek iz Indije pred cca 4 desetletji: na pokopališču so slišali glasove iz svežega groba. Na brzino odkopali in ugotovili, da je bil možakar pokopan še živ. Uradni mrtvec se je vrnil domov in ko ga je žena ugledala, jo je tako stisnilo, da je - umrla.
NLP

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 02, 2015 23:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... kakorkoli tape posnetki so mnogo bolj verodostojni kakor vinilke, žal.
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2015 00:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NLP je napisal/a:

To ni pomembno. Pod velikim vprašajem je že vernost (nemanipuliranost) posnetkov samih. Za prave navdušence obstaja tudi direct-to-disc recording - brez posredovanja magnetofona. In tudi brez nasnemavanja, presnemavanja in čuda drugih posegov - ki oddaljujejo verodostojnost posnetkov.
Poleg tega je vinil doživel in preživel še druge formate: CC (kasete), DCC (digital compact cassette), Elcaset, Dat, pa tudi Hi-Fi magnetofone za domačo uporabo. Ziher sem pozabil še kak format.

Veliko večji problem je to, da so skoraj vse riedicije vinilk narejene preko digitalnih kopij original masterjev. Malo si avdiofil to preposluša in takoj dobi sliko kje smo.

Res so praktično vsi analogni masterji narejeni na magnetofon - tukaj naj spomnim kako zelo širok je studijski trak in kako zelo noro hitro teče mimo glav. Tega ne moreš imeti doma, je magnetofon velikosti pralnega stroja.

Nazadnje urejal/a ambasador Pet Jul 03, 2015 00:20; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
NLP

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2015 00:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je tema za sebe.
Kakorkoli je to fact in ne izmišljotina.
Seveda velja negoljufanje presnemavanja!!!
Še kasete so nekako bolj verodostojne.
Izključujem poneverjanja seveda!

ambasador je napisal/a:
NLP je napisal/a:

To ni pomembno. Pod velikim vprašajem je že vernost (nemanipuliranost) posnetkov samih. Za prave navdušence obstaja tudi direct-to-disc recording - brez posredovanja magnetofona. In tudi brez nasnemavanja, presnemavanja in čuda drugih posegov - ki oddaljujejo verodostojnost posnetkov.
Poleg tega je vinil doživel in preživel še druge formate: CC (kasete), DCC (digital compact cassette), Elcaset, Dat, pa tudi Hi-Fi magnetofone za domačo uporabo. Ziher sem pozabil še kak format.

Veliko večji problem je to, da so skoraj vse riedicije vinilk narejene preko digitalnih kopij original masterjev. Malo si avdiofil to preposluša in takoj dobi sliko kje smo.

ambasador

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2015 00:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je tema, ki smo je prežulili. Zato sem tudi napisal, da to ni pomembno. Na koncu šteje samo praksa. Kaj je tisto kar te ponese. In za kakšen denar.
Za zelo omejen budget bi tudi jaz šel na streamer, ker menim da je za malo denarja brez konkurence.
canyonn

Pridružen/-a: Pon Apr 2009 15:53
Kraj: kanal

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2015 00:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kar sem imel možnosti sprovati,ni dejansko važno kolko košta,dejstvo je da so zlata leta gramofonskih plošč bila nekoč-to je 60-70 ta . 80'ta je blo že 3M neki hibrid-to kar danes prodajajo je samo gramofonsko struženje u 80 % produkcije.
Iz tistih originalnih let analogija ima neko globino neko sporočilo ,ki ji do dandanes ,kar se tiče domače izkušnje to je hi-fi uporaba še niso presegli szi formati,pa se okoli gramofonoa ni potrbno nevem koliko truditi-dobro geometrija pa mora biti v okvirih.
pa tudi fono sekcije so izumili takrat ,riaa in pa una manj komercijalna.
trak pa je nartabolši,zakaj so u 80 ti- vsi hi fi proizvajalci delali kolutarje?
pomoje zaradi mode.
res pa je da me je Ambasadorjev gramofon u prvo (prva predstavitev) na sejmu presenetil z izjemno izkušnjo,kot pred leti Kuzma in še sedaj u izbranih kombinacijah kot npr tangencijalna + reference + power supplay.
Doro tle smo pa že pri Višavah-Vishnu.
Mirko alias SM Audiodesign je na liniji-namreč njegovi izdelki so altroke highend.
Uporablja ene nartabolj sofisticiranih ležajev !
Tudi doro ne da promoviram ampak 125 Thorensa se bom težko odrekel,namreč zaradi pravilne utečenosti ali (drive-a).
meni odgovarja-moj je letnik 1974.
fono pa je kopija Marantza tudi ene 45 let starega,plošče pa tudi tam do 78.
In pa seveda do dandanes.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041775119
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92  Naslednja
Stran 88 od 92

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu