Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

izdelava "podnožja" za zvočnike
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 06, 2011 13:57    Naslov sporočila: izdelava "podnožja" za zvočnike Odgovori s citatom

Zanima me ali je že kdo izdelal "podnožje" za zvočnik, nekaj v tem stilu:

ali

Se pravi lasersko rezano alu podnožje, eloksirano ali barvano in pa štirje lični vijaki (spikes), s katerimi reguliraš višino oz stabiliziraš zvočnik.

Kje je možno naročiti izrez aluminija po meri (načrtu) in pa kje je možno kupit ali izdelat te "specijalne" vijake.

Lp
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 06, 2011 14:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Točno to idejo sem dobil lani poleti, ampak ni prišlo dlje od načrta zaradi pomanjkanja VIP (vez in poznanstev), da bi pa se čisto sam spravil k temu z orodjem iz garaže bi pa prej ko slej moral reskirat kak prst, tako da raje ne Smile

Imam pa mere še vedno, tako da če kdo najde kakšno zanimivo (in cenovno dostopno) opcijo, bi se je tudi sam posližil.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
HIFRIK

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 06, 2011 14:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slinch je napisal/a:
da bi pa se čisto sam spravil k temu z orodjem iz garaže

Saj nisem tako mislil. Iščem neko firmo oz obrtnika, ki bi ti po načrtih izdelal
to podnožje in pa vijake ... nevem ... mogoče Mali elektronika ipd...
Vprašanje pa je tudi ali je to podnožje iz aluminija ali kakšnega tršega materijala (inox, železo...).
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 06, 2011 18:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene zanima tudi, kako je najbolje to podnožje pritrditi na ohišje.
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 06, 2011 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Izdelava tega je pa res enostavna.
Izmeri in zamisli si obliko, naredi načrt, pojdi do prvega laserja(v MB ti lahko jaz povem kje). Lahko ti izreže iz navadne pločevine a bo težko, najbolje je da ti iz Alu. Ampak, pri debelem alu, pride rezanje majhnih lukenj(za pritrditve in spike) zelo drago oz. dodatno k osnovnemu rezanju. Tako da je bolje da povrtaš tistih par lukenj ročno oz. vrežeš navoj. Na netu imaš pa ogromno dobrih spikov z zunanjim navojem, ki jih pol privijačiš. Glede površine.. lahko daš prašno lakirati(navadno in alu) in stane skoraj nič (pijača..), lahko pa daš alu kose eloksirati. Eloksaža se dela zelo dobro v Aha-emmi v Sl.Bistrici(meni so eloksirali v titan optiki). Važno je le, da se prej pozanimaš kateri alu imaš. Vsak namreč ni dober za eloksažo, sploh če je kakšen, ki je že zelo površinsko oksidiran.
Live and let live.

Nazadnje urejal/a berni Pet Maj 06, 2011 20:27; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 06, 2011 20:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz sem za svoja stojala vse potrebno (rostfrai, luknje, medeninaste špice, marmor, cevi. .) sproduciral v PIVOVARNI Cool

tako da pomojem bi se dalo v vsaki malo boljši delavnici narediti tudi takšne podstavke. .
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
brincelj

Pridružen/-a: Sre Okt 2009 12:25
Kraj: Senovo

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 01, 2011 08:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sam imam v načrtu izdelavo nogic, vendar bodo iz lesa.

Zvočniki majo 21 kg / kom, za to bo les hrast - imam že kose, vendar čakajo na čas za obdelavo.

Rezanje kovine pride dražje, a sigurno lepše za videt - kaj pa barvanje?

Moje zvočnike sem poskusno nagnil nazaj (ca 6 stopinj) in mi je malo bolj zafilalo sobo z zvokom - tako bodo nogice skonstruirane za ta namen - prednje 4 cm višje od zadnjih.
Nazaj na vrh
HIFRIK

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 21, 2011 20:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, tole je nastalo s pomočjo soforumaša @andrej126:

"Podnožje" je narejeno iz aluminija debeline 1cm (rezano na CNC mašini), alu spikes-i premera 3cm, alu podložka 3cm in zaključna gornja matica 3x3cm, vse lepo izdelano in na koncu pobrušeno:

demontaža originalnih "spajksov":

montaža podnožja:

in...

to je to:

berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 21, 2011 20:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super izgleda, le za zaščito aluminija poskrbi, da ti ne bo grdo oksidiral.
Lahko bi ga prozorno prašno polakiral ali pa eloksiral.
Live and let live.
Nazaj na vrh
ss1234

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 23:15

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 22, 2011 18:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Izgleda kot tovarniška izdelava. Pa je velika razlika oz. se tresljaji ne prenašajo na tla?
Nazaj na vrh
HIFRIK

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 22, 2011 18:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ss1234 je napisal/a:
Izgleda kot tovarniška izdelava. Pa je velika razlika oz. se tresljaji ne prenašajo na tla?

Ja res je lepa izdelava, ni kaj. Nisem zaznal nobenih tresljajev. So pa zvočniki dosti bolj stabilni, kar je bil tudi namen tega pojekta.
luka79

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 22, 2011 19:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ampak tole na slikcah pa ni kimber Mr. Green

drugače pa lepo, še lepše bi bilo črno. .
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
HIFRIK

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2011 07:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja res je, kimber je šel od hiše. Pričakujem audioquest rockefeller Cool
Drugače pa imaš prav glede črne barve. Drugi teden jih nesem na barvanje... morda pa bo celo črna...
luka79

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 23, 2011 09:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ali pa (strupeno) rumena, v barvi mid driverja. .ampak potem moraš imeti vedno snete grillije Very Happy
Nazaj na vrh
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 27, 2011 15:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@HIFRIK

Lahko zaupaš, kolikšni so bili stroški?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu