| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2011 13:57 Naslov sporočila: izdelava "podnožja" za zvočnike |
|
|
Zanima me ali je že kdo izdelal "podnožje" za zvočnik, nekaj v tem stilu:
ali
Se pravi lasersko rezano alu podnožje, eloksirano ali barvano in pa štirje lični vijaki (spikes), s katerimi reguliraš višino oz stabiliziraš zvočnik.
Kje je možno naročiti izrez aluminija po meri (načrtu) in pa kje je možno kupit ali izdelat te "specijalne" vijake.
Lp _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2011 14:23 Naslov sporočila: |
|
|
Točno to idejo sem dobil lani poleti, ampak ni prišlo dlje od načrta zaradi pomanjkanja VIP (vez in poznanstev), da bi pa se čisto sam spravil k temu z orodjem iz garaže bi pa prej ko slej moral reskirat kak prst, tako da raje ne
Imam pa mere še vedno, tako da če kdo najde kakšno zanimivo (in cenovno dostopno) opcijo, bi se je tudi sam posližil. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2011 14:47 Naslov sporočila: |
|
|
| Slinch je napisal/a: | | da bi pa se čisto sam spravil k temu z orodjem iz garaže |
Saj nisem tako mislil. Iščem neko firmo oz obrtnika, ki bi ti po načrtih izdelal
to podnožje in pa vijake ... nevem ... mogoče Mali elektronika ipd...
Vprašanje pa je tudi ali je to podnožje iz aluminija ali kakšnega tršega materijala (inox, železo...). _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2011 18:50 Naslov sporočila: |
|
|
Mene zanima tudi, kako je najbolje to podnožje pritrditi na ohišje. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2011 19:08 Naslov sporočila: |
|
|
Izdelava tega je pa res enostavna.
Izmeri in zamisli si obliko, naredi načrt, pojdi do prvega laserja(v MB ti lahko jaz povem kje). Lahko ti izreže iz navadne pločevine a bo težko, najbolje je da ti iz Alu. Ampak, pri debelem alu, pride rezanje majhnih lukenj(za pritrditve in spike) zelo drago oz. dodatno k osnovnemu rezanju. Tako da je bolje da povrtaš tistih par lukenj ročno oz. vrežeš navoj. Na netu imaš pa ogromno dobrih spikov z zunanjim navojem, ki jih pol privijačiš. Glede površine.. lahko daš prašno lakirati(navadno in alu) in stane skoraj nič (pijača..), lahko pa daš alu kose eloksirati. Eloksaža se dela zelo dobro v Aha-emmi v Sl.Bistrici(meni so eloksirali v titan optiki). Važno je le, da se prej pozanimaš kateri alu imaš. Vsak namreč ni dober za eloksažo, sploh če je kakšen, ki je že zelo površinsko oksidiran. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live.
Nazadnje urejal/a berni Pet Maj 06, 2011 20:27; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 06, 2011 20:12 Naslov sporočila: |
|
|
jaz sem za svoja stojala vse potrebno (rostfrai, luknje, medeninaste špice, marmor, cevi. .) sproduciral v PIVOVARNI
tako da pomojem bi se dalo v vsaki malo boljši delavnici narediti tudi takšne podstavke. . _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brincelj

Pridružen/-a: Sre Okt 2009 12:25 Prispevkov: 25 Kraj: Senovo
|
Objavljeno: Sre Jun 01, 2011 08:51 Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam v načrtu izdelavo nogic, vendar bodo iz lesa.
Zvočniki majo 21 kg / kom, za to bo les hrast - imam že kose, vendar čakajo na čas za obdelavo.
Rezanje kovine pride dražje, a sigurno lepše za videt - kaj pa barvanje?
Moje zvočnike sem poskusno nagnil nazaj (ca 6 stopinj) in mi je malo bolj zafilalo sobo z zvokom - tako bodo nogice skonstruirane za ta namen - prednje 4 cm višje od zadnjih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

|
Objavljeno: Sre Sep 21, 2011 20:21 Naslov sporočila: |
|
|
Evo, tole je nastalo s pomočjo soforumaša @andrej126:
"Podnožje" je narejeno iz aluminija debeline 1cm (rezano na CNC mašini), alu spikes-i premera 3cm, alu podložka 3cm in zaključna gornja matica 3x3cm, vse lepo izdelano in na koncu pobrušeno:
demontaža originalnih "spajksov":
montaža podnožja:
in...
to je to:
 _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Sre Sep 21, 2011 20:29 Naslov sporočila: |
|
|
Super izgleda, le za zaščito aluminija poskrbi, da ti ne bo grdo oksidiral.
Lahko bi ga prozorno prašno polakiral ali pa eloksiral. _________________ Lp
Bernard
--------------
Live and let live. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ss1234
Pridružen/-a: Čet Dec 2009 23:15 Prispevkov: 17
|
Objavljeno: Čet Sep 22, 2011 18:30 Naslov sporočila: |
|
|
| Izgleda kot tovarniška izdelava. Pa je velika razlika oz. se tresljaji ne prenašajo na tla? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

|
Objavljeno: Čet Sep 22, 2011 18:59 Naslov sporočila: |
|
|
| ss1234 je napisal/a: | | Izgleda kot tovarniška izdelava. Pa je velika razlika oz. se tresljaji ne prenašajo na tla? |
Ja res je lepa izdelava, ni kaj. Nisem zaznal nobenih tresljajev. So pa zvočniki dosti bolj stabilni, kar je bil tudi namen tega pojekta. _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

|
Objavljeno: Čet Sep 22, 2011 19:39 Naslov sporočila: |
|
|
ampak tole na slikcah pa ni kimber
drugače pa lepo, še lepše bi bilo črno. . _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

|
Objavljeno: Pet Sep 23, 2011 07:44 Naslov sporočila: |
|
|
Ja res je, kimber je šel od hiše. Pričakujem audioquest rockefeller
Drugače pa imaš prav glede črne barve. Drugi teden jih nesem na barvanje... morda pa bo celo črna... _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

|
Objavljeno: Pet Sep 23, 2011 09:45 Naslov sporočila: |
|
|
ali pa (strupeno) rumena, v barvi mid driverja. .ampak potem moraš imeti vedno snete grillije  _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Sep 27, 2011 15:11 Naslov sporočila: |
|
|
@HIFRIK
Lahko zaupaš, kolikšni so bili stroški? |