Sponzorji

EsotericAudioShop - Colibri

Sound by Hari

AV Planet

ALS

ADOZ

Sonus Art-November 2016

KAT - Kuzma d.o.o.

Audio Alto

Technotop

Primaline

Scansonic

Zvucne Novosti

Sound News

Novice

Novost v INTEK HI-FI ponudbi - HEGEL

28.04.2023 - Napisal: trancedeejay 

 

INTEK Hi-Fi najavlja novo partnerstvo s

 

HEGEL MUSIC SYSTEM, Norveška

 

 

 

Verjemite svojim ušesom

 

HEGEL je ena najbolj uveljavljenih blagovnih znamk integriranih, fono, pred in močnostnih ojačevalnikov.

 

Hrbtenica vsakega Heglovega ojačevalnika je njihova lastna patentirana tehnologija SoundEngine2, ki zmanjša popačenje na neprekosljivi ravni, kar omogoča boljšo ločljivost, širšo zvočno kuliso in dinamičen odziv nizkih tonov.

 

Njihovi osrednji izdelki so integrirani ojačevalniki z vgrajenim DAC in pretakanjem. Nenehno izboljšujejo kakovost digitalnih zvočnih signalov, hkrati pa dodajajo uporabniku prijazne funkcije, kot sta Spotify Connect in Roon Ready. Integrirani ojačevalniki Hegel so odlično zveneče glasbene naprave vse-v-enem, ki se popolnoma prilegajo vsakemu zvočniku. Zaradi enostavne uporabe in minimalističnega dizajna se idealno prilegajo vsakemu domu in notranjosti.

 

V zadnjih letih so se osredotočili na popolnoma analogni nabor izdelkov. Rezultati so gramofonski predojačevalnik Hegel V10 ter referenčna pred- in močnostna ojačevalnika P30A in H30A. V10 je povsem nov pogled na staro tehnologijo. Z obsežnimi izkušnjami pri načrtovanju najsodobnejših diskretnih tranzistorskih vezij so izdelali gramofonski predojačevalnik, ki je nevtralen, dinamičen in izjemno razkrivajoč. Obsežno znanje so uporabili pri ojačanju in ga uporabili za en cilj - seči navzdol v ploščo in razkriti vsak delček glasbe. P30A in H30A sta nova referenčna pred- in močnostna ojačevalnika z novo zasnovo in močno nadgrajenimi zvočnimi kakovostmi postavljata novo lestvico glede tega, kar lahko dosežejo ojačevalniki Hegel. 

 

 


 

 

 

 

Bentova zgodba

 

Zgodba se začne leta 1988, ko se je Bent Holter, študent na Tehnični univerzi v Trondheimu (NTNU), odločil napisati diplomsko nalogo o načrtovanju ojačevalnih tranzistorjev. V njej je želel znanstveno opisati težave običajnih Hi-Fi ojačevalnikov in jih, če bi bilo mogoče, rešiti v prihodnjem razvoju.

 

Največja težava so bila popačenja, ki jih povzročajo posamezne ojačevalne stopnje. Holter ni mogel sprejeti dejstva, da je signal popačen. Glavna težava je bilo popačenje, ki ga je povzročala elektronika ojačevalnika. Boj proti popačenju običajno pomeni poslabšanje drugih parametrov, vključno s faktorjem dušenja. Holter se je odločil odmakniti od klasičnih konceptov in razvil proces, ki je postal osnova tega, kar danes poznamo kot SoundEngine Technology.

 

Zgodnja devetdeseta so bila obdobje začetnega vzpona znamke. Najprej je Bent pridobil patent za svojo rešitev, zdaj znano kot SoundEngine. Kasneje sta bila razvita DAC (1994) in prvi CD predvajalnik (1996). 

 

 

V aprilu 2023 je INTEK postal uradni zastopnik in distributer norveškega proizvajalca high end avdio naprav HEGEL za Slovenijo in Hrvaško.

 

 

Za več informacij in svetovanje ter demonstracije glede izdelkov nas ob predhodni najavi
(telefon ali email) obiščite v INTEK Hi-Fi demo salonu.

 

 

 


 

 

HEGEL PONUDBA

 

Predstavitveni 15% popust
na vse ojačevalnike znamke HEGEL do 31.5.2023

 

 

 

 

Integrirani ojačevalniki z digitalno analognimi pretvorniki in zmožnostmi DLNA pretakanja

 

 

 

H95
Merilo INTELIGENCE je sposobnost SPREMEMBE, je rekel Albert Einstein. Verjamemo, da smo s H95 to izjavo upravičili. H95 je res pameten nakup. To ni samo ojačevalnik, ampak tudi popolna rešitev za pretakanje s pretakanjem AirPlay2 in UPnP. Popolnoma skrbi za sodobno generacijo digitalnega pretakanja. H95 ima vgrajen Spotify Connect za takojšnje in neverjetno odzivno predvajanje glasbe.

 

H120
H120, ki stoji na ramenih GIANTS, nosi ponosno zgodovino ojačevalnikov HEGEL. Večkrat nagrajeni dizajni, ki so skozi leta navduševali poslušalce s svojo kombinacijo surove dinamike in občutljive naravnosti. H120 nosi to dediščino s seboj, vendar v manjšem in cenovno ugodnejšem paketu.

 

 

H190
H190 je ojačevalnik z zmožnostmi pretakanja DLNA, ki lahko predvaja glasbo s katere koli platforme za pretakanje, vključno z AirPlay2. Z nastavljivimi vhodi, vrhunskim DAC in sprednjim izhodom za slušalke lahko uživate v enostavni uporabi z vrhunsko kakovostjo zvoka. V anodiziranem črnem aluminiju z zaslonom OLED je H190 dovolj lep, da je osrednji del katerega koli sistema, in dovolj močan, da poganja skoraj vse zvočnike na trgu.

 

 

H390
H390 je REBEL, saj ponuja veliko zmogljivosti naših referenčnih izdelkov, čeprav po nižji ceni. REBEL, ki v enem integriranem izdelku ponuja enako kot drugi v dveh ali treh. REBEL, ki zagotavlja zvok svetovnega razreda, osupljivo moč in je opremljen s priročnimi storitvami.

 

 

H590
MOJSTER muzikalnosti. KOMANDANT katerega koli kompleta zvočnikov. H590 je ime Heglovega ultimativnega integriranega ojačevalnika. H590 vključuje uporabniku prijazne storitve, kot je Apple AirPlay2, hkrati pa vključuje ultra visoko zmogljive formate, kot je DSD. S tehnologijo SoundEngine 2 in Heglovo najboljšo implementacijo ojačevalnika doslej H590 resnično pooseblja naše prizadevanje, da ljudem približamo High End. H590 uporablja patentirano tehnologijo SoundEngine2 v kombinaciji z zasnovo ojačevalnika z zelo visoko močjo in nizkim popačenjem. Rezultat so neprimerljive dinamične zmogljivosti, medtem ko še vedno ohranja gladek, naraven zvok z vsemi podrobnostmi glasbe. Izkusili boste ogromno zvočno kuliso in želeli boste samo povečati glasnost, več, več in več.

 

 


 

 

 

 

 

100% analogni predojačevalniki in močnostni ojačevalniki

 

 

P30A
P30A je zelo vsestranski, izjemno tih in naravno zveneč predojačevalnik, ki je lahko srce katerega koli vrhunskega avdio sistema, je dirigent. Z umirjenostjo in nadzorom prenaša vse podrobnosti, veličino, občutek in kompleksnost katerega koli glasbenega dela. Z natančnim časovnim razporedom in strokovnim razumevanjem partiture in glasbenikov Dirigent predvaja glasbo tako, kot naj bi zvenela. Obvladuje nizki jazz, stadionski rock in vse vmes. Nič dodanega in nič odvzetega, P30A je najboljši prevodnik, kar jih boste kdaj srečali.

 

 

H30A
H30A je zver med močnostnimi ojačevalci, ki lahko z avtoriteto in lahkoto poganja vse znane zvočnike. Nikoli ne zveni prisiljeno, le sproščeno in muzikalno. Skupaj sta popolna kombinacija za ljubitelje glasbe. H30A je Orkester. S svojo izjemno močjo ujemanje zvočnikov ni več problem. Orkester lahko igra na katerem koli "prizorišču", pa naj gre za velike stadione ali majhne kletne klube, s svojo neprekosljivo spretnostjo in pozornostjo do detajlov pa nobena glasba ni prevelik izziv. Prenaša vso glasbo, kot si nikoli niste mislili, da je mogoče. Ne glede na to, kaj ali kje igra, bo Orkester vedno deloval po svojih najboljših močeh. H30A je najboljši orkester, kar jih boste kdaj doživeli.

 

 

P20
H20

 

 


 

 

 

 

 

Izjemni fono ojačevalnik

 

Lahko bi navedel več glasbenih primerov, kako dober gramofonski predojačevalec je to, vendar mislim, da sem ugotovil bistvo! Seveda še nisem slišal vsakega gramofonskega predojačevalca, niti že kar nekaj časa nisem slišal za druge gramofonske predojačevalce po ceni 3000 $ in nižje, a zaenkrat, ko me vprašajo, priporočam QHW "The Vinyl" za ceno pod 1000 $ ", in za 3000 $ PS Audio Stellar. V sredini pri 1500 $ je Heglov V10, ki ni tako vsestranski kot Stellar, vendar bi mu bil zvočno (z drugačnim zvokom) enak. - AnalogPlanet (ZDA)

 

Kar sem slišal od Heglovega prvega fono odra, je resnica precej drugačna. Po tem, ko sem dobro poslušal in delal z V10, vam lahko povem, da je to ambiciozen izdelek – odlično zveneč in dobro izdelan gramofonski ojačevalnik.
Če že imate Heglov predojačevalnik ali integrirani ojačevalnik in želite svojemu sistemu dodati gramofon, je V10 prava izbira gramofonske stopnje. In če iščete samostojni gramofonski oder, ki bi se ujemal s komponentami katere koli znamke, si V10 zasluži resno obravnavo. - Jason Thorpe, SoundStage!

 

Hegel V10 je zelo zmogljiva in močna gramofonska stopnja, tudi kakovost izdelave je odlična, še posebej mi je všeč debela ozemljitvena točka med vhodi. Lepo je videti, da Hegel ni izdelal izdelka "jaz tudi", ki bi zapolnil luknjo v ponudbi, očitno je bilo v V10 vloženega veliko premisleka in poplača se z dinamičnim in razkrivajočim zvokom, ki bo sproščeno ustrezal gramofonom in odjemnim dozam na trgu do konca. - Jason Kennedy, Hi-Fi+

 

 

V10

 

 


 

 

 

 

Pridružite se jim na FB strani in INSTAGRAM profilu

@intek.hifi!

 

Na obeh platformah objavljajo novice s področju avdia in videa, recenzije izdelkov, filozofska in frivolna avdiorazmišljanja ter raziskujejo različne poglede na zvok ter glasbo.
Sledite jim in spremljajte aktualne vsebine dobrega zvoka.

Ostale novice

Video player
Holdviola - Tavaszi szél (Live)

Holdviola - Tavaszi szél (Live)
Bulgarian voices - Kaval sviri
London Grammar - Hey Now
To Athena - Aquatic Ballet (Live at Neubad, Luzern
Seznam vseh videov »