Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

CD pekači
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 18, 2010 15:39    Naslov sporočila: CD pekači Odgovori s citatom

Že nekaj časa sem v dilemi okrog peke CD ploščkov (ne DVD-jev).
Namreč nikjer ni možno najti CD-pekača, ki bi zapisoval z minimalno hitrostjo 2x ali 4x. Vsepovsod so samo podatki o maximalni hitrosti.

Sedaj me zanima sledeče:
- ali je pomembna kvaliteta pekača, čeprav pečeš na hitrosti 8x,
- ali je smiselno kupovati kakšnega starega plextorja (baje najboljši
CD-pekači - serija premium 1),
- ali pri starem pekaču ni nevarnosti zaradi slabega laserja (slaba kvaliteta
zapisa),
- kateri nov pekač kupiti (v mislih imam plextorja premium 2).

Hvala za vaša mnenja,
Sašo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Soundfreak

Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38
Kraj: Okolica Ribnice

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 18, 2010 19:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jst mislim, da glede tega nima smisla neke znanosti delat. Pač kupiš en pekač in snemaš na najnižji hitrosti. Ko/če začne preskakovat posnameš nov CD.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 18, 2010 20:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemanje z najnižjo hitrostjo še ne pomeni najboljšega rezultata. Lahko da bo ta nikakršen. Spomnim se pred leti ene serije odličnih Yamahinih pekačev (kao audiofilskih), katere laboratorijske meritve in pa slušni testi so pokazali, da bolje peče na višjih hitrostih kot nižjih.

Na malih hitrostih se je snemalo včasih ko niti pekači niti cd-r ji niso podpirali velikih hitrosti. Današnji moderni cd-r ji so narejeni iz drugačnega materiala kot stari in jim bolj paše hitrejše pečenje kot počasno jajcanje.

Za maksimalen rezultat si bo treba vzeti čas in sprobati več različnih tipov cd-rjev, več različnih hitrosti snemanja, več različnih softverov za pečenje, vse to pa v kombinaciji z več različnimi pekači. Ko sem se pred leti ubadal s tem kaj pri meni doma najbolje funkcionira (preden sem prešaltal na hard disk), sem da sem nagruntal kaj in kako, rabil pol leta. Tega se ne da iz danes na jutri.

Če pa človek ni pripravljen iti skozi to... potem predlagam varianto s katero se ne more zgrešiti. Dober zunanji CD/DVD Plextor pekač, softver EAC ki je nastavljen po navodilih ki sem jih pred časom prilepil na forum (posebej pozor na offset nastavitev), peko z 8x-16x hitrostjo (pač kar bolje zveni, če razlike ni, pa se ostane na večji hitrosti) in ne varčevati na kvaliteti cd-rjev.

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 19, 2010 08:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nepisano pravilo je, da je najbolje snemati z polovično hitrostjo, tiste maximalne napisane na discu. Tako, bojda, laser niti preveč (morebitna poškodba disca), niti premalo (laser predvajalnika ne bi mogel prebrati informacij) ne obdela površine disca.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 19, 2010 09:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

Dober zunanji CD/DVD Plextor pekač, softver EAC ki je nastavljen po navodilih ki sem jih pred časom prilepil na forum (posebej pozor na offset nastavitev), peko z 8x-16x hitrostjo (pač kar bolje zveni, če razlike ni, pa se ostane na večji hitrosti)

Lp

Zunanji pekač? A ni boljši interni ker se izogneš USB vrat, ki so ozko grlo?
Ali imajo zunanji že kakšne drugačne priključke?
Ja za peko uporabljam EAC ali pa Nero-ta. Bom še malo bolj preštudiral EAC, ker bi nerota rad izločil za audio CD-je.

audiofill je napisal/a:

ne varčevati na kvaliteti cd-rjev.
Lp

Kateri pa so kvalitetni CD mediji ? Sam uporabljam črne iz BB (mislim da so ADM - imitacija LP-jke) in sem kar zadovoljen.
Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 19, 2010 11:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi šel na zunanji pekač, da se izogne vibracijam znotraj računalnika. Namreč znotraj tega je ponavadi malo morje ventilatorjev, vibracije pa proizvajajo tudi hard diski sami (čeprav male, ampak so). Ves ta skupek pa negativno vpliva na proces zapisovanja. Zapisano bo na cd-r resda v vsakem primeru, vendar ne enako kvalitetno, saj mehanika/optika sta občutljivi stvari.

Plextor recimo nudi zunanji pekač s priklopom na USB 2.0 in Firewire. Njegova maksimalna hitrost zapisovanja cdr-jev je 40x, tako da to ne predstavlja ozkega grla.

V zvezi cd-rjev... mislim da je bolj od same kvalitete slednjih odvisna sinergija med pekačem in cd-rjem. Delalo bo resda vse križem kražem, vendar pa ni rečeno da se bo pekač najbolje ujel z dragim cd-rjem, kao primernim za audiofilsko uporabo. Lahko da bo z njim nek poceni kitajski no name cd-r funkcioniral bolje. Nikoli se ne ve, treba je probati več tega.

Potem je tu v igri še cd player na katerem se bo poslušalo. Nekaterim playerjem bolj pašejo takšni cd-rji, drugim drugačni. Ko v prihodnosti zamenjamo player z nekim drugim, pa bo morebiti čisto drugače. Kaj pa bomo potem z vsemi cd-r ji zapečenimi tako da so ustrezali prejšnjemu playerju, ko bomo spoznali, da pa zdaj z novim playerjem to ni več to in naenkrat ne bomo imeli več peace of mind? Sad

Ravno to je bil tudi eden od razlogov zakaj sem šel na hard disk bazirajoči hard disk sistem, saj se s tem v audio verigi rešiš enega nadvse občutljivega procesa, kar seveda pozitivno vpliva na zvok. Wink

V glavnem, če človek nima časa in živcev iti skozi probavanje, potem brez veze komplicirati. Kupi se dober zunanji pekač, ne ravno ta poceni cdr-je (pač vzame se neka priznana znamka) in se snema nekje okoli polovice maksimalne hitrosti pekača. Pri zunanjih pekačih bo generalno gledano to ravno nekje med 8x-16x, kakor navajam v prejšnjem postu.

lp
Nazaj na vrh
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 19, 2010 12:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

Ravno to je bil tudi eden od razlogov zakaj sem šel na hard disk bazirajoči hard disk sistem, saj se s tem v audio verigi rešiš enega nadvse občutljivega procesa, kar seveda pozitivno vpliva na zvok. Wink

Ali pa kupuješ in poslušaš samo originale Mr. Green

LP,
Goran
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 19, 2010 13:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:

Pa je Hard disk varianta res brez problemov?Npr, zakaj na SBju potrebuješ boljše napajanje? Tako na daleč ga ne bi bilo treba?

Ko so prišli CDhim je pihal podoben veter, pa so CDPji šele pred nekaj leti zaigrali, kot je treba.
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 19, 2010 14:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
audiofill je napisal/a:

Pa je Hard disk varianta res brez problemov?Npr, zakaj na SBju potrebuješ boljše napajanje? Tako na daleč ga ne bi bilo treba?

Ko so prišli CDhim je pihal podoben veter, pa so CDPji šele pred nekaj leti zaigrali, kot je treba.

CD player bere ploščo enkrat. Pri enkratnem branju pa prihaja do napak. V nadaljevanju se s temi napakami ukvarja mehanizem za odpravljanje napak, ki pa ne more vedeti kaj se dejansko nahaja na plošči. Pač vštancne nekaj, zato da na izhodu dobimo zvok. Tako iz cd plošče namesto 100% izvlečemo, kaj jaz vem, morebiti 80-90%???

Ko taisto ploščo ripamo na disk, CD/DVD bralna enota vsak kritični del plošče bere X krat. Pač tolikokrat kolikor je potrebno, da se z visoko stopnjo gotovosti ugotovi kaj točno se na vsakem kritičnem delu plošče nahaja. Tako se na hard disku dobi neprimerno vernejša kopija cd plošče (čisto kamot 98%-100%) kakor zmazek, ki ga je sposoben izpljuniti cd player s svojim enkratnim branjem. Pa naj bo to original cd ali cd-r. Bolj ko bo cd plošča umazana, poškodovana, dotrajana in več ko bo posredi vibracij, toliko večja bo razlika v korist predvajanja s hard diska.

Squeezebox sam po sebi ni mišljen kot audiofilska rešitev. To je pač vsem dostopna poceni napravica z digitalnim izhodom, ki pa ni nič kaj več kot soliden. Kljub temu pa Squeezebox zaradi prednosti ki jih omenjam zgoraj (cd player vs. hard disk) na svojem digitalnem izhodu zveni bolje kot marsikateri cd player na svojem digitalnem izhodu. Če pa se skvizov digitalni izhod tvikne in pridoda zraven dober napajalnik, pa se za mali denar dobi orenk digitalni transport in se bo treba že kar namatrati, da se bo našel cd player ki ga bo na digitalnem izhodu šil. Sploh med playerji razumne cene.

lp
Nazaj na vrh
gorko1

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 21:44
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 19, 2010 14:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:

Hard Disk streamerji edino nimajo problema z odčitavanjem laserja iz ploščka,drugače pa jih je potrebno tretirat kot vsak drug transport. Dober powercord se tudi tukaj pozna več kot očitno!!!

LP,
Goran
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 19, 2010 20:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
CD player bere ploščo enkrat. Pri enkratnem branju pa prihaja do napak. V nadaljevanju se s temi napakami ukvarja mehanizem za odpravljanje napak, ki pa ne more vedeti kaj se dejansko nahaja na plošči. Pač vštancne nekaj, zato da na izhodu dobimo zvok. Tako iz cd plošče namesto 100% izvlečemo, kaj jaz vem, morebiti 80-90%???

Ko taisto ploščo ripamo na disk, CD/DVD bralna enota vsak kritični del plošče bere X krat. Pač tolikokrat kolikor je potrebno, da se z visoko stopnjo gotovosti ugotovi kaj točno se na vsakem kritičnem delu plošče nahaja. Tako se na hard disku dobi neprimerno vernejša kopija cd plošče (čisto kamot 98%-100%) kakor zmazek, ki ga je sposoben izpljuniti cd player s svojim enkratnim branjem. Pa naj bo to original cd ali cd-r. Bolj ko bo cd plošča umazana, poškodovana, dotrajana in več ko bo posredi vibracij, toliko večja bo razlika v korist predvajanja s hard diska.

Aljoša, vem kako dela ripanje. Moj namig je bil v smer, da ko pride nov medij je vse idealno, potem pa se z leti rešujejo napake, ki jih na zečutku kao ni. Kdaj se je začelo govoriti o jitterju, diteringu .... Ko je prišel CD ven, je bil kao neobčutljiv na tresljaje, nekateri so za na sejmih za demo hodili po ploščkih. Skratka, kazali so ga za najmanj občutljivo enoto. Kaj je bilo pozneje vsi vemo. Sprašujem po skritih pasteh predvajanja iz hard diska, ampak verjetno bi bilo to vprašanje na mestu čez kako desetletje?

Ko zripaš CD imaš shranjeno nekaj, je kdo uspel testirati, koliko je to verno? Kakšne mikro tresljaje ima vaša bralna enota? Čitalnik v njej je podvržen celemu računalniku skupaj z ventilatorjem. Ste kdaj primerjali dva-na različnih sistemih prebrana CDja? Kako lahko govorimo o procentu pravilno prebranega? Je kdo na CD zapekel originalne WAV datoteke in nato primerjal vsebino? Meni podatek, da ripanje n krat prebere podatke še ne pomeni dovolj. Je kdo že prebral podatke iz vrhunskega CDja in jih primerjal z ripanimi? Ali kdo pred ripanjem posebej tretira CD-čiščenje, demagnetizacija...-ali to ni potrebno?

Da ne bom narobe zastopljen. Že večkrat sem napisal, da vidim prihodnost v predvajanju glasbe z diskov(celo stavil sem večerjo za nekaj prijateljev, do bo v treh letih ta medij globoko v igri). Ampak, vsak nov medij ima poporodne težave...

P.S.: Ko enkrat zripaš imaš shranjejo. Z napakami! Ko ugotoviš, da je prišla boljša verzija rip programa(saj so boljše, a ne), ponoviš postopek(ampak na žalost si CDje že prodal?). Če zamenjaš čitalnik za bolj primernega(recimo, da se bo kasneje izkazalo kaj je boljše), spet ponoviš postopek? Ali si zadovoljen s starimi ripi?
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 21, 2010 12:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:

Aljoša, vem kako dela ripanje. Moj namig je bil v smer, da ko pride nov medij je vse idealno, potem pa se z leti rešujejo napake, ki jih na zečutku kao ni. Kdaj se je začelo govoriti o jitterju, diteringu .... Ko je prišel CD ven, je bil kao neobčutljiv na tresljaje, nekateri so za na sejmih za demo hodili po ploščkih. Skratka, kazali so ga za najmanj občutljivo enoto. Kaj je bilo pozneje vsi vemo. Sprašujem po skritih pasteh predvajanja iz hard diska, ampak verjetno bi bilo to vprašanje na mestu čez kako desetletje?

Kako bo čez desetletje ne vemo. Špekuliram, da bodo hard diske kakršne poznamo danes izpodrinili solid state diski brez premikajočih se mehanaskih delov, kakršni se že danes vgrajujejo v nekatere laptope. V nekaj letih bodo te diske izpopolnili, cenovno bodo postali dostopnejši in se bodo počasi začeli masovno uporabljati. Jaz v predvajanju glasbe s hard diska napram cd playerju ne vidim ene same slabosti ali pasti. Ravno obratno, vse od teorije, mojih slušnih izkušenj in funkcionalnosti mi pravi ravno obratno. Edina slabost ki si jo lahko zamislim je možnost sesutja diska, vendar glede na to da so danes diski poceni (1TB cca 80 eur), s tem pa tudi backup, to sploh ni omembe vredno.

JAZZZ je napisal/a:

Ko zripaš CD imaš shranjeno nekaj, je kdo uspel testirati, koliko je to verno? Kakšne mikro tresljaje ima vaša bralna enota? Čitalnik v njej je podvržen celemu računalniku skupaj z ventilatorjem. Ste kdaj primerjali dva-na različnih sistemih prebrana CDja? Kako lahko govorimo o procentu pravilno prebranega? Je kdo na CD zapekel originalne WAV datoteke in nato primerjal vsebino? Meni podatek, da ripanje n krat prebere podatke še ne pomeni dovolj. Je kdo že prebral podatke iz vrhunskega CDja in jih primerjal z ripanimi? Ali kdo pred ripanjem posebej tretira CD-čiščenje, demagnetizacija...-ali to ni potrebno?

Tisto s procenti pri cd playerju nisem mislil dobesedno. Se bolj sprašujem, zato na koncu stavka tudi trije vprašaji. Wink

Me je pa na mali procent izluščenega materiala iz cd plošče napeljala svoj čas ena debata na audiofil.netu, kjer je aktivno sodeloval tudi en velik stručko elektronike. Debata je šla v smeri da bi se človek pošteno zamislili če bi vedel, kako pri cd playerju mehanizem za korekcijo napak fejst švica, da na izhodu dobimo zvok. Ta mehanizem se ne vklaplja le tu in tam, ampak gara večino časa, čeprav mi za to ne vemo. Če bi gor navesili led diodo ki signalizira njegovo matranje, bi imeli pravi light show. Ker pa ta mehanizem seveda ne more vedeti kaj se na cd plošči dejansko nahaja, potegnemo z nje le nek "grob oris".

V zvezi ripanja... kot že pravim v prejšnjih postih, zagovarjam uporabo dobrega zunanjega pekača, tako za branje kot pisanje. S tem se izognemu neugodnim vplivom znotraj računalnika. Predlagam uporabo EAC-a ki je že vrsto let sinonim za kvalitetno ripanje in bolj kot ne referenca ostalim softverom. Ta ripper se ponaša s sprotnim CRC čekiranjem ripajočega materiala v Accurate rip online databazi.

Lahko pa tudi recimo isto cd ploščo zripamo pri kolegu na njegovi konfiguraciji (isto z EAC-om) in primerjamo dobljene CRC-je vsake pesmi. Če gre za identične vrednosti, sta oba ripa identična. To pa lahko pomeni dvoje:

a) da sta oba ripa 100% verni kopiji originala

b) da je pri obeh ripih tekom ripanja prišlo na povsem istih mestih do povsem istih napakic, zaradi česar so tudi CRC-ji isti.

Če poštudiramo logično je dosti bolj verjetna varianta a, saj da bi na različnih računalnikih prišlo do istih anomalij, ta bi bila bosa. Če naslednja cd plošča pri obeh spet izvrže enak CRC rezultat, pa dileme več ni in lahko mirno spimo.

Drugače pa EAC tekom ripanja sproti signalizira kvaliteto zapisa na cd plošči oziroma težavnost branja. Na koncu postopka procentualno ovrednoti kvaliteto ripa vsake pesmi posebej in o tem sestavi dnevniško datoteko. Običajno se rezultat giblje med 98% in 100%, če je cd plošča poškodovana pa tudi manj.

JAZZZ je napisal/a:

P.S.: Ko enkrat zripaš imaš shranjejo. Z napakami! Ko ugotoviš, da je prišla boljša verzija rip programa(saj so boljše, a ne), ponoviš postopek(ampak na žalost si CDje že prodal?). Če zamenjaš čitalnik za bolj primernega(recimo, da se bo kasneje izkazalo kaj je boljše), spet ponoviš postopek? Ali si zadovoljen s starimi ripi?

EAC ki ga uporabljam, je kot že pravim vrsto let sinonim za kvalitetno ripanje in kakor kaže, bo to ostal še lep čas naprej. Če bi v prihodnosti ugledal luč sveta morebiti kakšen nov še bolj brezkompromisni ripper, ki bi v kombinaciji s kakšnim v prihodnosti še boljšim pekačem kot so zunaj danes, s cd plošč uspel pocuzati še tisto malenkost ki se je danes ne zmore (recimo z obribsanega cd-ja potegniti 97% tam kjer EAC danes samo 95%), ne verjamem, da bodo moja ušesa kdaj koli tako natrenirana in pa moj hifi sistem tako hudimano rezoluten, da bom sposoben to malo razlikico zaznati in jo tudi nedvoumno ovrednotiti kot pomik navzgor. Da pa bi ta bila tako zelo očitna, da zaradi nje s starimi EAC-ovimi ripi ne bi imel več peace of mind, pa se mi ne zdi verjetno. To pa zato ker se v bližnji prihodnosti na področju ripanja in CD/DVD bralnih enot kakor je meni znano ne pripravlja nič revolucionarnega kar bi rezultiralo v kvantnem skoku navzgor. Je bolj pametno energijo usmeriti v druge bolj pomembne reči, ki pa dejansko rezultirajo v napredku.

Tako na te stvari gledam danes. Vprašaj me čez deset let. Lahko da sem tupa glava vsekal čisto mimo. Smile

lp
Nazaj na vrh
orc.perc

Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05
Kraj: Posr.Park

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 18, 2010 23:09    Naslov sporočila: avanti... Odgovori s citatom

Kaj pa kakšen CD pekač, pa niti ni treba da ima D/A, samo da ima analogni vhod, po možnosti tudi XLR, obvezno za "real-time recording", pa kak level control, manj je več, v glavnem, nič novega, kaj preverjenega, žametnega in žmohtnega, okoli 200€, third hand... Smile
thx!

beri kot: hm, prask, prask, kaj spoh je dober cdr, tri v enem, torej toliko transformatorjev, ja,pogon..ect,itd...
mpm

Pridružen/-a: Čet Mar 2010 20:47
Kraj: lJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 19, 2010 01:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AUDIOFIL je napisal: ne verjamem, da bodo moja ušesa kdaj koli tako natrenirana in pa moj hifi sistem tako hudimano rezoluten, da bom sposoben to malo razlikico zaznati in jo tudi nedvoumno ovrednotiti kot pomik navzgor.

Res ne vem, zakaj si si nadel nadimek: AUDIOFIL!

Jaz prav gotovo nimam vsaj tako dragega sistema, kot ti (kvaliteto zvoka bi bilo potrebno primerjat, da bi lahko o njej sodil) pa zelo dobro slišim razliko, ne samo med glasbo posneto s pomočjo računalnika ali pa HI-FI CD-R, tamveč tudi med tem katero ploščo uporabim za snemanje. Cenena plošča prav gotovo ne bo dala nikoli dobrega zvoka in tudi med dražjimi (boljšimi) cd-r ploščami so ogromne razlike in ni rečeno, da bo najdražja tudi najboljša. Med cd-r ploščami za računalnik, so bile daleč najkvalitetnejše TDK Silver, toda mislim, da jih ni več mogoče dobiti. Od teh, ki se jih da dobiti se dokaj obnesejo glede kvalitete zvoka MAXELL XL-II Music (digital audio) ki so namenjene HI-FI CD-Rju, delujejo pa tudi na računalniku. Njihova slaba stran pa je ta, da sem jih kar nekaj dobil z napako: niso delale na HI-FI CD-R, so pa delale na računalniku, pa še to nekatere z napako (ni bilo mogoče predvajati prve skladbe, ali pa na določenih CDjih niso delale).
Če hočeš resnično dober zvok na cd-r plošči, ki se bo res približal zvoku na originalnem CD, potem je najbolje kupiti HI-FI CD-R (sedaj se dobi Yamaha, za ostale ne vem) in nanj snemati vse (tudi digitalni izvor) preko analognega vhoda s pomočjo kvalitetnih kablov (če nočeš dati celo premoženje za kable, se zelo dobro obnesejo kvalitetni Digitalni Koaksialni kabli, veliko bolje kot analogni - interconect (npr. PROFIGOLD OXIPURE Digital Coaxial). Rezultat je neprimerno boljši, če vmes med izvor (CD) in CD-R postaviš "lampe" - jaz uporabljam X 10-D od Musical Fidelity. Za snemanje pa uporabiš CD-R AUDIO TDK (zelen), ki stane okoli 1€. Dobiš jih v Big-bangu ali v Mulerju, kjer so cenejši. Pa še med temi je v zvoku precejšna razlika. V Big-bangu so plošče zelene (iz Luxemburga) v Mulerju pa srebrne (iz Nizozemske). Zelene imajo toplejši in bolj poln zvok in so bolj primerne za digitalno posneto glasbo, ker ji dodajo "analogni" zvok. Srebrni pa so primernejši za analogno posneto glasbo, ker so bolj natančni in čisti. Že tu, ko gre praktično za "enak" cd-r je razlika zelo očitna, da ne govorim, o zvoku, če uporabiš kak drug cd-r. Sprobal sem jih zelo veliko od različnih proizvajalcev, pa nisem našel nobenega, ki bi v primerjavi s TDK zvenel kolikor toliko spodobno. Še najbližje so zgoraj omenjeni Maxell, ki zaostajajo ne le za kak procent ampak vsaj za 10%!
Če hočeš slišati razliko, moraš primerjati, če pa je ob primerjavi ne slišiš, je bil ves denar, porabljen za drago "feršterkarijo" vržen proč.
Nazaj na vrh
DAVOR

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 19, 2010 01:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav.

Oprosti MPM... ampak tele bureke prodajaj komu drugemu.
Snemanje digitalnih inf preko analognega vhoda... no commnet. Še je treba kaj dodati ...mislim da ne. Edino to, da si še komaj na začetku hi-fi poti do vrhunskega zvoka. To kaj je zate boljše, je zgleda pomehčan, speglan, napihnjen, obarvan zvok, ki ni nikakor enak originalu. Verjamem da je novodobni pop lepše poslušljiv, ker je veliko posnetkov zelo ostro posnetih, ker so tonski mojstri... oz. natrimajo level do maximuma, skopresirajo, zlimitirajo in ne vem kaj še vse... in to je pol rezultat.
Skratka, tu ni govora o tem kaj se lepše sliši, temveč kaj je najbolj podobno originalu. Če si imel kdaj možnost slišat kak AUDIOFILLOV sampler, potem boš videl da se je potrudil, ker zvenijo zelo dobro.
Mimogrede, je kdo poskusil snemat na črne UV protection sield Fuji diske?
Verbatim Super azo Crystal jim z trdim in hladnim zvokom ne sežejo do kolen.
l.p.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu