| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
PieR

Pridružen/-a: Ned Mar 2010 16:55 Prispevkov: 5 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 15, 2010 20:03 Naslov sporočila: Pomoč pred nakupom 5.1. sistema |
|
|
Pozdravljeni vsi skupaj!
Ta forum me je pritegnil, ker sem pred odločitvijo nakupa sistema 5.1. z željo tako gledanja filmov, igranja PS3 in po čimkvalitetnejši stereo produkciji zvoka za uživanje ob glasbi (rock, elektro, etno).
Veliko sem prebral na tem forumu, nekaj tudi po drugih spletnih straneh, nekaj malega tudi testno preposlušal, pa vendar je moje znanje prešibko in zato prosim za Vašo pomoč.
Vprašanja glede receiver-ja
Ali funkcija MULTIZONE omogoča hkratno predvajanje dveh različnih izvorov preko istega receiver-ja v dva prostora hkrati?
Primer: v MAINZONE se gleda film v 5.1. tehniki, v ZONE2 pa predvaja CD ali radio.
V kolikor je odgovor DA, mora imeti receiver možnost internetnega radia, v kolikor pa NE pa to ni nujno, je pa zelo priporočljivo.
Torej: kateri receiver izbrati za 50% gledanje filmov in TV-ja, 30% igranja PS3 ter 20% poslušanja glasbe?
P.S. Odločitev se nagiba v prid Yamaha RX-V3800, ki ga lahko dobim po zelo ugodni ceni.
Vprašanja glede zvočnikov
Najprej nekaj podatkov:
- prostor je velik 4 m x 4 m,
- sprednji zvočniki so lahko samo bookshelf izvedbe,
- predni zvočniki so lahko max. oddaljeni 50 cm od stene,
- cenovni razred do 500 EUR / par (± 10%).
- zadnji zvočniki bi naj bili na »slim« stojalih.
P.S. Odločitev se nagiba v prid Monitor Audio – Silver Rx izvedba in sicer sprednji 2 X RX2 + center RX Centre + zadnji RX1 ali RXFX (v kolikor se jih da postaviti na stojala) + subwoofer RXW-12.
Generalno vprašanje: v kolikšni meri je ta komplet (receiver Yamaha RX-V3600 + zvočniki Monitor Audio) usklajen?
Za vsa izčrpna mnenja, predloge in/ali nasvete se Vam v naprej zahvaljujem.
Nazadnje urejal/a PieR Tor Mar 16, 2010 18:17; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
knap
Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49 Prispevkov: 1264 Kraj: MIKLAVŽ
|
Objavljeno: Tor Mar 16, 2010 09:54 Naslov sporočila: |
|
|
ko sem sam kupoval monitor audio rs zvočnike sem na tujih forumih prebral da se monitor audio bolj razumejo z marantz, nad, harman kardon kot pa z onkyo, yamaha....
če ima možnost je najbolje poslušat, morda bo tudi yamaha čisto ok.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Mar 16, 2010 09:57 Naslov sporočila: |
|
|
pa verjetno si mislil na rxv 3900?!
od kod pa si ? lahko bi ti za kratek čas posodil rxv 2700 pa sprobaš  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Njegoš
Pridružen/-a: Pet Feb 2010 16:31 Prispevkov: 331 Kraj: LUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Mar 16, 2010 10:41 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi te zanimalo,to kar se na oglasih prodaja,če še malo znižaš ceno bi bilo ok:Bose lifestyle v20 ....
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PieR

|
Objavljeno: Tor Mar 16, 2010 18:17 Naslov sporočila: |
|
|
@knap
Se strinjam - nikjer nisem zasledil omenjene Yamahe, ostale pa (tudi Arcam, Cambridge Audio, Rotel, Rega). Pomenljivo...
@berni
Se opravičujem: gre za starejši model Yamaha RX-V3800.
@Njegoš
Bose me ne zanima (več). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Tor Mar 16, 2010 19:31 Naslov sporočila: |
|
|
kaj pa zanimivost..
Yamaha ima vse mogoče pre-out izhode tako main out , kot front , rear , center, sub.. Uporabiš yamaho kot ojačevalec za vse 5.1 kanale razen front, na front out priklopiš dva dobra monobloka ali eno stereo končno in imaš super stereo sistem, pa še HT. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PieR

|
Objavljeno: Tor Mar 16, 2010 19:51 Naslov sporočila: |
|
|
@berni
zanimiva ideja, vendar imam vsaj dva zadržka oz. pomisleka:
- prostorski (dodatni oz. dodatna ojačevalca, kar pomeni dodatno zasedbo prepotrebnega prostora),
- cenovni (dodatni strošek za ojačevalec oz. dodatna ojačevalca + kable).
Po vseh informacijah, ki sem jih do sedaj izbrskal, se da z "dovolj" kvalitetnim receiverjem, ki dosega vsaj 100 W ob priklopu vseh kanalov, doseči izjemne rezultate. Seveda ob predpostavki pravilne postavitve zvočnikov, primerne kablaže, ustrezni povezavi (tudi biwiringu), parametriranju receiverja, ter dovolj dolgemu uigravanju zvočnikov. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Tor Mar 16, 2010 19:54 Naslov sporočila: |
|
|
to vsak trdi preden kupi in posluša, ko pa imaš pa veš da se da več.
Sam kupujem ravno dva monobloka za moje front zvočnike , medtem ko imam Yamaho rxv 3900 (prej imel tudi 2700), moči ji enostavno manjka in ni dovolj hitra...Nekaj v smislu AVM M3 , M2 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PieR

|
Objavljeno: Tor Mar 16, 2010 20:25 Naslov sporočila: |
|
|
@berni
170W X 2 (8 Ω) oz. 140W X 7 je premalo? Kakšne zvočnike pa poganjaš? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

|
Objavljeno: Tor Mar 16, 2010 20:33 Naslov sporočila: |
|
|
ni vse v W in izmerljivo...
odzivni čas recimo je pomemben, oz slew rate, damping .. pa še ogromno stvari...
Trenutno Manger Swing , predelujem jih pa v Manger 109, center Manger + sub Peerles xxl12 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PieR

|
Objavljeno: Sre Mar 17, 2010 19:11 Naslov sporočila: |
|
|
@berni
Se strinjam z vsem kar si napisal. Glede na moje želje ne moreva polemizirati, da je ali receiver ali zvočniki slabi. Res pa je, da so tudi boljši, pa tudi slabši...
Moje osebno vodilo je, da poskušam urediti spodoben soundstage z spodobnim receiverjem - in tu se mi ponuja Yamaha RX-V3800.
Pripravljen sem investirati nekaj "malega več z razlogom", vendar predvsem NEKAJ MALEGA in Z RAZLOGOM.
Ločeni liniji ne nameravam postavljati, ker enostavno ne znese, bi pa rad spodobno postavitev z majhnimi sredstvi, katera bi igrala na višjem nivoju oz. višje od osnovnega (vstopnega). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|