| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Tt11be
Pridružen/-a: Pet Nov 2009 22:47 Prispevkov: 54 Kraj: lJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Nov 22, 2009 16:25 Naslov sporočila: Sony str de695 , težave |
|
|
Lep pozdrav lastim si Receiver Sony str de 695 , ki sem ga kupil tako naključno, sem imel namen kupit Pioneerjev receiver. Ko sem receiver priklopil na zvočnike od Sony stolpa 2*80 , sem doživel hladen tuš. Zvok je ubijalsko hladen , tako ,da vsakič ko ga vklopim ga po 5 minutah poslušanja ugasnem , ker je tako neposlušljiv. Ko dam bass do +10 , je isto kot bi bil na nevtralni ravni. Plus in minus pol je pravilno priključen. Tako ,da nevem ali so krivi 6 ohmski zvočniki, receiver ima navedeno od 8- 16 ohm. Prosil bi tiste , ki bolj poznajo ta receiver , da m imalo opišejo v kateri zvokovni razred spada , vem da Sony ni pri receiverjih nevem kaj. Razmišlam že da bi ga prodal , in kupil receiver od Pioneerja . Ali se bo zvok in bas z boljšimi zvočnik izboljšal. Na kateri zvokovni ravni je dotični receiver?. Ali bo imel Pioneer PIONEER VSX418K boljši zvok od tega Sony , kljub temu ,da ta Sony spada v višji razdred? . V prihdondosti imam namen kupit bolše zvočnike . Zanimiva mi je še tale ocena : http://www.avreview.co.uk/review/reviewproduct/mps/RPN/3179/prod/Sony-STR-DE695-Home-Cinema-Receiver/RCN/27/rgn/3/sp//v/1
Hvala za odgovore. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Ned Nov 22, 2009 17:29 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da tale Sonyjev receiver nikakor ne spada v višji razred, kot tudi ne Pioneer katerega omenjaš. Kako bo z zvokom v kombinaciji s Pioneerjem je zelo težko napovedat. Po mojih izkušnjah se vezava zvočnikov od stolpa in receiverja nekako ne izzide po pričakovanjih.
Verjetno leži problem v zvočnikih. Tile stolpi imajo navado met razna ojačanja nizkih in visokih tonov (BBE, Groove...), receiverji pa tega nimajo in zato ne potegneš iz zvočnikov želenega rezultata.
Znajo bit pa rezultati z drugimi zvočniki boljši. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Ned Nov 22, 2009 17:34 Naslov sporočila: |
|
|
Problem je po mojem mnenju v zvočnikih. Kupi druge, pa bo bolje:) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tt11be
|
Objavljeno: Ned Nov 22, 2009 22:01 Naslov sporočila: |
|
|
| A tako hvala . Kakšna se pa vam zdi zvokovna primerjava Sony vs Pioneer . Gledano za vsako komponento posebaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
|
Objavljeno: Ned Nov 22, 2009 22:04 Naslov sporočila: |
|
|
| A si boš sestavu 5.1 domači kino sistem, al boš imel stereo? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tt11be
|
Objavljeno: Ned Nov 22, 2009 22:37 Naslov sporočila: |
|
|
| Hvala namen imam imeti stereo sistem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
|
Objavljeno: Pon Nov 23, 2009 08:47 Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj potem kupuješ receiver? Omisli si raje stereo ojačevalec, boš imel za isti denar boljši zvok. Preglej tudi malo oglase in mogoče najdeš kaj solidnega tudi zase!
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 23, 2009 09:42 Naslov sporočila: |
|
|
Tako. Mislim da je v tem rangu čisto vseeno katero firmo receiverja imaš, pri teh je razlika ponavadi bolj kot ne v funcijah in nastavitvah. Kar pa tebi ne pride v poštev če ga imaš namen uporabljati zgolj za stereo.
Preglej Bolho, pridejo gor ojačevalci za 100€, ki so veliko boljši od tega receiverja, tunerji so po nekaj 10€ če imaš receiver zaradi tega.
Pa najprej kupi zvočnike in na podlagi zvočnikov potem izbiraj ojačevalc.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tt11be
|
Objavljeno: Pon Nov 23, 2009 10:58 Naslov sporočila: |
|
|
| Oprostite mislim ,da sem se narobe izrazil , hotel sem samo povedat ,da trenutno imam Sony suround receiver zgoraj naveden, zdaj bi vas samo prosil katere zvočnike naj priključim nanj , da bo optimalen zvok. Zaenkrat imam namen imeti stereo ozovčenje , pa čeprav je to receiver za domači kino vem.. Drugače ga bom poslušal v načinu 2 ch stereo. Torej zaenkrat bi imel samo dva zvočnika , za tereo poslušanje. Mogoče kdo pozna dotične zvočnike , se bodo ujeli z sony receiverjem ? http://www.supersound.si/domaci-hifi/hi-fi-stereo-zvocniki/hi-fi-zvocniki-pioneer-cs-3070-3-stezni-bookshelf.html |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 23, 2009 11:08 Naslov sporočila: |
|
|
| Tt11be je napisal/a: | | Oprostite mislim ,da sem se narobe izrazil , hotel sem samo povedat ,da trenutno imam Sony suround receiver zgoraj naveden, zdaj bi vas samo prosil katere zvočnike naj priključim nanj , da bo optimalen zvok. Zaenkrat imam namen imeti stereo ozovčenje , pa čeprav je to receiver za domači kino vem.. Drugače ga bom poslušal v načinu 2 ch stereo. Torej zaenkrat bi imel samo dva zvočnika , za tereo poslušanje. Mogoče kdo pozna dotične zvočnike , se bodo ujeli z sony receiverjem ? http://www.supersound.si/domaci-hifi/hi-fi-stereo-zvocniki/hi-fi-zvocniki-pioneer-cs-3070-3-stezni-bookshelf.html |
raje še malce varčuj in zamenjaj vse.tako zvočniki ki jih omenjaš kot receiver je bolj slaba roba.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tt11be
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
|
Objavljeno: Pon Nov 23, 2009 12:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Mogoče ima tako visoko oceno med receiverji v svojem cenovnem razredu! V absolutni konkurenci je pa to definitivno pretirana ocena! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tt11be
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 23, 2009 13:01 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa je to drugega kot osnovni rang?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|