Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

OPTIČNI KABLI
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 19, 2024 23:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LightBit je napisal/a:
AI je kup kontradiktornega nakladanja.
Takole recimo da nasprotujoče ugotovitve ko mu poveš ceno:
...
Vir je pa posredno itak spletna stran proizvajalca.

Tvoje prvo vprašanje je zelo nenavadno. Sam nikoli ne bi tako vprašal.

Če bi bil omejen s financami, bi vprašal: "the best toslink cable between 50 and 70eur.

Odgovor, ki sem ga prejel:

Torej, zopet Wireworld.
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2024 09:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To je problem če tako vpliva kako vprašaš. Jaz sem pač kopiral vprašanje teme.

Sedajle sem isto vprašal in ChatGPT mi tega Wireworld niti omenil ni. Predlagal je 6 drugih. Nisem šel vsega preverjati, ampak izgleda je pol pomešal in si zmislil:

Ne da se mi preverjat, ampak nekaj stvari že takoj vidiš da so neumnosti. Očitno določeni kabli sploh obstajajo ne ali pa niso to kar piše.

Isto sem potem še Copilota vprašal:

Torej odvisno je tudi kdaj vprašaš.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LightBit

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2024 10:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Copilot pravi da za manj kot 10€ dobiš enega najboljših. Zakaj bi potem zapravljal in kompliciral.
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2024 10:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem zakaj tebi tako odgovarja. Morda zaradi tvojih preteklih vprašanj. Sem ga še enkrat vprašal. Dodatno mi je sicer še ponudil QED Performance Graphite kabel. Ko sem ga vprašal kateri od predlaganih je najboljši, mi je ponovno odgovoril, da je najboljši Wireworld.

Na vprašanje, ali moja predhodna vprašanja vplivajo na njegove odgovore, je med drugim rekel: "If I know you're an audiophile, I might lean toward recommending higher-quality audio equipment."
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2024 11:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

- "Če bi vedel, da si avdiofil, bi ti za isto ceno ponudil bolje zveneč kabel."

Zveni kot tipičen avdio distributer iz mesa in kosti! Twisted Evil
LightBit

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2024 11:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem ChatGPT danes odprl prvič po 1 letu in pol (takrat je bil še 3.5) in brez prijavljanja takoj vprašal to. Nikoli ga itak nisem spraševal za kable. V Copilot pa samo kar sem včeraj in danes, sicer ga nisem spraševal o kablih. Verjetno tebi tako odgovarja zaradi preteklih vprašanj.

Zgodovina sicer ne more biti nikakršen izgovor da si izmišljuje kable ki ne obstajajo in poda napačne podatke, ker me nima za avdiofila.

Skratka "echo chamber" izmišljene solate.
Nazaj na vrh
LBaudio

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25
Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2024 14:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ker sem neuk, bi postavil par vprasanj:

Kaksno vlogo ima OFC kabel vprimeru Opticnega kabla.... FURUTECH
kaksnop vlogo ima SHIELD - kam se bodo inducirale EMF motnje? - CHORD
kaksno vlogo imajo pozlaceni Toss-Link konektorji - SCHIIT

torej kaksen vpliv in funkcijo imajo te zadeve pri PRENOSU SVETLOBE - OPTIKA

Custom Aeroports
Custom car audio installs

2 X WR setter dBDrag street B - 2005
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 041 853615
LightBit

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 20, 2024 14:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Probej najti te kable. Laughing
Nazaj na vrh
Bwaze

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 21, 2024 07:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsak odgovor je "najboljši odgovor", in vsekakor imaš "same dobre izkušnje", če le ne preverjaš, kaj AI sploh bluzi.
benma

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 21, 2024 10:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z ustreznimi vprašanji in podvprašanji lahko dobiš od ChatGPT zelo koristne primerjalne informacije, ki jih z googlanjem v takšni obliki ne bi nikoli dobil. To je zame preverjeno dejstvo.

Primer: pred kratkim sem na osnovi informacij ChatGPT kupil švicarsko mehansko ročno uro. Najprej sem ga vprašal katere znamke obstajajo v tem cenovnem rangu. Potem sem ga spraševal o značilnostih posamezne znamke in primerjavo med njimi, o značilnostih vgrajenih mehanizmov in primerjavo med njimi. Povedal mi je tudi kakšne vrste ljudje se odločajo za katero od znamk. Na koncu sem se sam odločil samo še glede modela, ki mi je bil vizuelno najbolj všeč in z izborom sem zelo zadovoljen.

Kaj je najpomembneje pri toslink kablih? Da so narejeni iz pravih steklenih vlaken in ne iz plastike. Ko sem ChatGPT vprašal kateri kabli so takšni, so bili v odgovoru med drugim navedeni tudi Wireworld kabli. Zato bi sam kupil prav te, in to na osnovi informacij ChatGPT.

Kot pri vsaki stvari pa se tudi pri AI najdejo ljudje, ki temu oporekajo. Seveda imajo pravico do tega.
Bwaze

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 21, 2024 12:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa je dotični optični kabel OFC, oplaščen in pozlačen? Razz

"Kot pri vsaki stvari pa se tudi pri AI najdejo ljudje, ki temu brezpogojno zaupajo. Seveda imajo pravico do tega."

Avdiofilija oz. Hi-fi na splošno je že tako "bolj art kot science", sam ne zaupam niti recenzentom in dolgoletnim vidnim osebam v branži, ker se je že prevečkrat izkazalo, da nam opevajo bučke - tovarniška sponzorstva, osebna prijateljstva so praviloma bolj pomembna kot pa dejansko testiranje. Zakaj bi potem zaupal konglomeratu takšnih testov? Ker se množica ne more motiti? Nürnberški shodi potrjujejo ravno nasprotno. In to bi bilo v najboljšem primeru, če bi AI res razumel, kaj posamezni drobci informacij res pomenijo v kontekstu. Pa preverjeno ne.
benma

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 21, 2024 13:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bwaze je napisal/a:

Na žalost ni. V tvojem primeru odsvetujem. Podpira pa tudi "italic format" zapisa 😉

Nazadnje urejal/a benma Čet Nov 21, 2024 18:07; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 21, 2024 14:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
Bwaze je napisal/a:
Pa je dotični optični kabel OFC, oplaščen in pozlačen? :P

Na žalost ni. V tvojem primeru odsvetujem. Podpira pa tudi italic format zapisa 😉

@benma,
popravi svoj prispevek, ker uporabljaš moj izraz "italic format", moraš navesti citat!
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 21, 2024 18:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

GoldProf je napisal/a:
benma je napisal/a:
Bwaze je napisal/a:

Na žalost ni. V tvojem primeru odsvetujem. Podpira pa tudi italic format zapisa 😉

@benma,
popravi svoj prispevek, ker uporabljaš moj izraz "italic format", moraš navesti citat!

Popravljeno.
LightBit

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 22, 2024 09:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Problem je da "Wireworld SuperNova 7" ni "Wireworld Nova 7".
SuperNova je precej dražji in popolnoma drugačen, ampak AI tega ne razume in navaja napačno ceno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
Stran 2 od 8

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu