Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

brezžični sistem mikrofonov za nastope

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bojan Varjačić Rajko

Pridružen/-a: Pon Sep 2019 14:06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 08, 2024 13:53    Naslov sporočila: brezžični sistem mikrofonov za nastope Odgovori s citatom

Je tu kdo, ki se spozna na naslovno temo?

V eni od šol bi na stroške šolskega sklada želeli kupiti naslednje, če prav razumem v osnovi štiri mikrofone, napravo z antenami in sprejemnik. Meni se zdi predrago za šolske namene (govorni nastopi, pevski nastopi). Je kaj primerljivega za manj denarja?

Sennheiser EW-D ME3 SET (S1-7)

Sennheiser EW-D ASA (Q-R-S)

Sennheiser AM 2

Sennheiser HALF WAVE DIPOLE (S)

Sennheiser EW-D CHARGING SET2
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lix

Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17
Kraj: Med Koprom in Trstom

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2024 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem od FOHa, 40 let po odrih.
Vsa leta sem se izogibal brezžičnjakov, če se je le dalo.
A ponekod brez tega ne gre.
Priporočam poenostavljati tehnologijo in si ne komplicirati življenja, še posebaj, če z opremo ne bo delal profesionalec s tega področja.
V praksi to pomeni, da se bojo posamezni deli s časom "izgubljali", bili pohojeni, baterije izpraznjene, vsi gumbki pretaknjeni. V ozvočenju bo piskalo in bobnelo.
Ponavadi se je najbolje obneslo:
4 enaki vokalni mikrofoni, na kabel (Shure SM58 - NE BETA!, ali ekvivalent, recimo EV, Audix, Audio Technica ... bistveno je, da zdrži padec ob tla)
1 brezžični set z vokalnim mikrofonom, po možnosti kovinsko telo z menjavo baterije od spodaj (pri nekaterih se nahaja baterija pod mikrofonsko glavo)
Vsaj toliko kvalitetnih mikrofonskih kablov +1, kolikor je mikrofonov (7,5 ali 10m dolžine)
5 stojal za mikrofone
En 4 žilni XLR multicore kabel dolžine 10 -15 m (ko ga imaš, je življenje lažje).
Bilo bi dobro vedeti na kakšno ozvočenje bo to uporabljano (mikser, zvočniki), predvidevam aktivni plastičnjaki na palčkah.

lix
Nazaj na vrh
Bojan Varjačić Rajko

Pridružen/-a: Pon Sep 2019 14:06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 09, 2024 14:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala. Se strinjam, bom posredoval.

lix je napisal/a:
Sem od FOHa, 40 let po odrih.
Vsa leta sem se izogibal brezžičnjakov, če se je le dalo.
A ponekod brez tega ne gre.
Priporočam poenostavljati tehnologijo in si ne komplicirati življenja, še posebaj, če z opremo ne bo delal profesionalec s tega področja.
V praksi to pomeni, da se bojo posamezni deli s časom "izgubljali", bili pohojeni, baterije izpraznjene, vsi gumbki pretaknjeni. V ozvočenju bo piskalo in bobnelo.
Ponavadi se je najbolje obneslo:
4 enaki vokalni mikrofoni, na kabel (Shure SM58 - NE BETA!, ali ekvivalent, recimo EV, Audix, Audio Technica ... bistveno je, da zdrži padec ob tla)
1 brezžični set z vokalnim mikrofonom, po možnosti kovinsko telo z menjavo baterije od spodaj (pri nekaterih se nahaja baterija pod mikrofonsko glavo)
Vsaj toliko kvalitetnih mikrofonskih kablov +1, kolikor je mikrofonov (7,5 ali 10m dolžine)
5 stojal za mikrofone
En 4 žilni XLR multicore kabel dolžine 10 -15 m (ko ga imaš, je življenje lažje).
Bilo bi dobro vedeti na kakšno ozvočenje bo to uporabljano (mikser, zvočniki), predvidevam aktivni plastičnjaki na palčkah.

lix
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu