| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Lovrenc
Pridružen/-a: Tor Apr 2009 22:30 Prispevkov: 2 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 14, 2009 22:54 Naslov sporočila: Zvočniki za yamaha receiver |
|
|
Pozdravljeni.. moja prva objava tukaj, me veseli da sem našel tole stran.
Sem že kar dosti prebral po forumih, ampak kljub temu bi imel še eno vprašanje. Namreč, imam yamahin receiver rx-v663, za keterega iščem boljše zvočnike. Trenutno uporabljam sonyjeve zvočnike s starega mini hi-fi stolpa, ki je šel v penzijo. Zaenkrat bi rad kupil samo 2 sprednja zvočnika, da bi imel najprej poštimano poslušanje muzike. Domači kino pride na vrsto kasneje, bo pa seveda tudi TV in DVD priklopljen na sprva 2.0 sistem.
Moja soba je bolj majhna, 17m2, predvidevam bookshelf zvočnika. Poslušam raznovrstno muzko, rock, pop, včasih kako bolj easy elektroniko.. Fajn bi blo dobit tolk basa, da sub ne bi bil potreben. Budžet bi bil okrog 500 evrov, lahko tud kaj več, če bi blo smiselno. Verjetno bo treba tud stojala zraven vzet.
Vem, da je treba it zadeve poslušat, ampak s kakim predlogom bi mi kar dost olajšal izbiro. Torej, s čim se rada pari yamaha? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2009 06:18 Naslov sporočila: |
|
|
| Jst mam na Yamahi Heco celan 300! Soba je sicer večja, ampak basa je več kot dovolj! Ne vem pa kako bi "dihali" v sobi tvojih dimenzij! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Franci
Pridružen/-a: Sre Feb 2009 8:26 Prispevkov: 66 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2009 07:45 Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da so po basu poznani KEF zvočniki, ti pa nikakor ne priporočamteh novih serije C (Cresta), ker ni so vredni niti pol cene za katero se prodajajo (pa čeprav so poceni).
Tudi B&W so cenjeni, čeprav jih jaz nisem poslušal, so pa nekoliko biolj zahtevni.
Jaz osebno pa sem iskal Monitor Audio. Mislim, da je to kvaliteten zvočnik za primerno ceno. Osebno sem se sicer zanimal za model RS6, ki je samostoječi zvočnik a imajo tudi bookshelf izvedbo. RS6 ima tudi tukaj en gospod med oglasi, s katerim sva bila že zelo blizu deala a na koncu nisva prišla skupaj s ceno. Je pa pripravljen ceno še malo spustit.
Vsekakor pa za 500 Eur budgeta lahko kupiš soliden bookshelf. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
civo666
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 20:36 Prispevkov: 63
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2009 08:29 Naslov sporočila: |
|
|
hehe...g. Franci, seveda sem pripravljen ceno nekoliko spustiti vendar ne za skoraj 50%, kot ste predlagali vi.
Kljub vsemu pa ste en prijeten mozakar.
Lp, Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2009 08:58 Naslov sporočila: |
|
|
Za pol cene si dobil ponudbo?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
civo666
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 20:36 Prispevkov: 63
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2009 09:09 Naslov sporočila: |
|
|
malo sem se zmotil...300e.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2009 10:20 Naslov sporočila: |
|
|
@lovrenc:
Moje b&w lahko dobiš na preizkušanje brez obveznosti, ker jih trenutno ne rabim in mi samo prostor zasedajo.
Pobaraj še kakega prodajalca rabljenih za poslušanje.
LP Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Lovrenc
Pridružen/-a: Tor Apr 2009 22:30 Prispevkov: 2 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2009 11:19 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za namige. O B&W sem prebral veliko dobrega, npr. o modelu 685. Sem pa nekje na teh forumih porebral, da naj se ne bi najbolje ujeli z yamaho.
Malo razmišljam tudi o samostoječih zvočnikih... plac bi se najdu, pa še s stojali se mi ni treba ubadat. Bi bli pa zelo dominanten kos pohištva v moji sicer dokaj prazni sobi.. Vsekakor bo treba še kako trgovino obiskat, sicer pa se tudi rabljenih nikakor ne bi branil... hm hm |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jenx
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 17:43 Prispevkov: 24 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2009 11:26 Naslov sporočila: |
|
|
Probaj Klipsch RF-82. Basa kolk hočeš  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Apr 15, 2009 13:36 Naslov sporočila: |
|
|
| Lovrenc je napisal/a: | Sem pa nekje na teh forumih porebral, da naj se ne bi najbolje ujeli z yamaho.
|
Tu bi se strinjal s tabo, če gre za sistem "plug&play".
In zato sem vedno vsake zvočnike uglasil po svoje glede na ostale komponente, prostor, glede na moja ušesa...
Po mojem mnenju je to nujno za vsake zvočnike v tem cenovnem rangu.
Tu se da veliko pridobiti, jih povzdigniti na nivo precej dražjih zvočnikov.
V nasprotnem bodo zvočniki le še eni izmed mnogih povprečnih.
Razlog zato je v tem, da proizvajalec oz.konstruktor izdela določen model zvočnika z nekim zvokovnim balansom s pomočjo svojega sistema, merilnih aparatur, svojih ušes, v določenem prostoru...
Ti zvočniki so torej nekako univerzalno uglašeni (v nekih okvirih glede na lastnosti posameznih driverjev). Konstruktor ni mogel vedeti kako jaz dojemam zvok, v kakšnem prostoru...
In s temi tovarniško uglašenimi zvočniki dejansko ni čisto nič narobe (malo se poigraš s kabli in ujameš zase primeren zvokovni balans), dokler ne zabredeš globje v ta hobi.
Moje mnenje in moje izkušnje! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 16, 2009 08:58 Naslov sporočila: |
|
|
| Franci je napisal/a: | | Mislim, da so po basu poznani KEF zvočniki, ti pa nikakor ne priporočamteh novih serije C (Cresta), ker ni so vredni niti pol cene za katero se prodajajo (pa čeprav so poceni). |
Nisem prepričan. Ali govoriva o bookshelf-ih ali floorstander-jih? Zadnje sem imel (model Cresta 3) in so bili presenečenje. Dobijo se za ca 100 €. Res je da ne igrajo dobro v povezavi z receiverjem Yamaho (tudi tega imam), namreč z ustreznim ojačevalcem se da dobiti precej več iz njih.
Govorim iz lastnih izkušenj, ker sem imel oboje doma. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|