| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Apr 10, 2009 22:15 Naslov sporočila: usb kabel |
|
|
| Kje v Sloveniji lahko nabavim kvaliteten USB kabel za povezavo računalnika z DAC? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Pet Apr 10, 2009 23:20 Naslov sporočila: |
|
|
Potrebujem kabel A-B (na eni strani širok ploščat vtič, na drugi ožji).
Ko sem pri nakupu Dac-a vprašal prodajalca v Inteku, ali usb kabel kaj vpliva na zvok, mi je zagotovil, da tako kot vsi drugi kabli. Kakšne so vaše izkušnje? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 00:07 Naslov sporočila: |
|
|
| Sam jih z USB kabli nimam. Ampak, mislim da boš tako sploh dobil tak ali drugačen USB kabel. Vsi bodo bolj ali manj enaki. Nekih ekstra audio še nisem zasledil. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jenx
Pridružen/-a: Tor Jan 2009 17:43 Prispevkov: 24 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 02:02 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni se zdi, da je usb kabel pač usb kabel, pazi edino na dolžino.
| Citiram: | Q1: How long of a cable can I use to connect my device?
A1: In practice, the USB specification limits the length of a cable between full speed devices to 5 meters (a little under 16 feet 5 inches). For a low speed device the limit is 3 meters (9 feet 10 inches).
Q2: Why can't I use a cable longer than 3 or 5m?
A2: USB's electrical design doesn't allow it. When USB was designed, a decision was made to handle the propagation of electromagnetic fields on USB data lines in a way that limited the maximum length of a USB cable to something in the range of 4m. This method has a number of advantages and, since USB is intended for a desktop environment, the range limitations were deemed acceptable. If you're familiar with transmission line theory and want more detail on this topic, take a look at the USB signals section of the developers FAQ. |
vir: www.usb.org |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25 Prispevkov: 888 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Sob Apr 11, 2009 08:32 Naslov sporočila: |
|
|
Kakor pri vseh drugih kablih je tudi pri USB-ju enako, da obstajajo različne kvalitete kablov. Pred kratkim sem videl eno verzijo, ki je bila v preseku precej debela (dvojna klasična debelina) in imela na obeh straneh pozlačene konektorje.
Sicer sem USB kable uporabljal samo v računalništvu in nisem zasledil kakšne razlike, naj bi pa bila največja razlika recimo pri USB zunanjih diskih, ki nimajo dodatnega napajanja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|