Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27 Prispevkov: 131 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Pon Mar 27, 2023 12:34 Naslov sporočila: |
|
|
V sosednji temi sem bral o delovanju Devialet ojačevalca, pa me je spomnilo na minuli teden, ko sem imel možnost sprobati pri sebi ojačevalec Lyngdorf TDAI-1120, ki vsebuje t.i. Room Perfect korekcijo.
Po sprobanem in slišanem, meni zelo zanimiva zadeva. Kljub sobi, z do zdaj brez kakršnega vloženega room treatmenta, je razlika v zvoku, prej/potem po korekciji, Zelo velika v pozitivno smer. Primerjava Focus (Room Perfect korekcija) in Bypass (brez kakršnih koli korekcij), je ogromna.
Room Perfect korekcijo umeriš s štiri do petimi poljubnimi pozicijami priloženega mikrofona (sproti javlja koliko je spoznal akustiko sobe), prva pozicija je Focus (poslušalna točka), ostale poljubne. Po koncu lahko narediš še druge Focus točke. Meritev sobe traja skupno cca. 20 minut, po koncu meritev, prestavljaš vse z dotikom v aplikaciji telefona/daljinca/računalnika. App Lyngdorf odličen, odziven, brez kakršnegakoli glitcha. Dostop do nastavitev tega mrežnega ojačevalca je prek browserja na telefonu ali pa računalnika, tudi tu odzivnost vmesnika odlična, sprememba parametrov deluje trenutno ob kliku. Ojačevalec lahko dela tudi kot predojačevalec z upoštevanimi vsemi funkcijami, ima odlično podporo za woofer in še kup zadev. Kar sem pozabil stestirati je Room Perfect pod tišjimi pogoji, da bi videl koliko različno korekcijo izvede v glasni (default) korekciji in koliko bi le ta bila v tišjih pogojih umerjanja.
Moči 2x60W (8ohm), 2x120W (4 (ohm) je bilo v mojem primeru dovolj, zvočniki občutljivi (89db), 8ohm. Do rdeče cone sploh prišel nisem, tam je še rezerve z močmi. "Hecna" zadevica od 3.3kg, ki pa pokriva noro veliko zadev.
Najprej se posvetim sobi in enem kupu detajlev, katere imam v planu urediti, potem pa se odločim v svojem primeru kaj/kam bom zajadral. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59 Prispevkov: 397 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Tor Mar 28, 2023 11:02 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, integrircev D klase, ki zdaj vsebujejo streaming platformo, sobno korekcijo itd je zdaj že kar nekaj.
Mene pri takih firmah skrbi predvsem softverski del. Če imajo težave ogromne kot je npr. Logitech s Squeezeboxom, kako bo potem nek butičen razvijalec z nekaj programerji to razvijali naprej, posodabljal, odpravljal hrošče... Odhod enega ključnega programerja lahko pomeni konec podpore. Ti izdelki imajo pogosto tudi storitve pteko strežnikov izdelovalca - kaj od tega bo delovalo, če oz. ko tega ne bo več? Marsikaj od tega se ne bo postaralo dobro.
Devialet ima npr. konfigurator celotnega ojačevalca preko spletne strani, datoteko zapišeš na SD kartico, ojačevalec pa se potem nastavi glede na to. Brez spletnega konfiguratorja si mrzel - ne moreš prestaviti ne nastavitev gramofonskega ojačevalca, ne LAN, WiFi nastavitev, katere vhode in izhode imaš vklopljene... To je bilo recimo da sprejemljivo pred 12 leti, ko so platformo razvili. Zdaj v novorazvitih Expert Pro je to dinozavrsko, in nevarno, da ostaneš brez kupa funkcionalnosti, če firma gavzne. _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27 Prispevkov: 131 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Tor Mar 28, 2023 12:55 Naslov sporočila: |
|
|
V primeru tega Lyngdorfa TDAI 1120 in njegovega večjega brata TDAI 3400, se vse nastavitve delajo lokalno, prek IP naslova naprave, saj je zadeva mrežna, vse tudi shranjuješ lokalno. Update opcija zgolj preveri verzijo in če obstaja novejša verzija softwareja se jo povleče dol ter namesti- Podatki ne gredo nič do proizvajalca, itn. Pri tej 1210ki je recimo Tidal Connect bil softwarski upgrade, procesorska moč naprave je v ozadju brutalna (ADSP-21489 čip - 450 MHz / 2700 MFLOPs), čip naj bi omogočal še marsikaj, bolj je vprašanje, če si sam proizvajalec želi skakati v zelje večjemu, precej dražjemu bratu 3400.
Preveden zapis iz tujega foruma:
Digitalna obdelava zvoka v Lyngdorfu temelji na čipu ADSP-21489. To je zelo zmogljiv čip družine Shark s plavajočo vejico četrte generacije. Lahko rečemo, da trenutno še ni boljšega in zmogljivejšega DSP čipa. Ta čip je veliko močnejši od družine ADAU. Ta čip ima oba izhoda PWM in 8 serijskih vrat z ASRC. Verjetno je on modulator za ojačevalnik. In iz njega se signal sprejme v DAC, ki služi tem istim izhodom analognega signala. Ko sem odprl svoj Lyngdorf in pogledal notri, sem videl, da imam ta čip na glavni plošči. Nisem še temeljito ugotovil, bom pa zagotovo kmalu. Ker lahko ta čip deluje pod nadzorom programa Sigma Studio ( https://www.analog.com/en/design-center/evaluation-hardware-and-software/software/ss_sigst_02.html#software-overview ), je to samo neverjetno orodje za ustvarjanje kakršnih koli filtrov po meri.
Za brandom Lyngdorf stoji oseba Peter Lyngdorf in Steinway & Sons. Nekaj kratkega o tej zanimivi osebi, ki si je med drugem lastila branda NAD (med leti 91-97) in ustvaril Dali (1983 naprej) ( https://lyngdorf.steinwaylyngdorf.com/the-founder-peter-lyngdorf/ ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|