Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lix

Pridružen/-a: Ned Jan 2016 3:17 Prispevkov: 471 Kraj: Med Koprom in Trstom
|
Objavljeno: Sre Apr 12, 2023 18:03 Naslov sporočila: JBL 4825 |
|
|
Naš soforumaš avolites si je zaželel notranje spasivne kretnice na brezkretničnih, aktivi namenjenih pro zvočnikih. Ja, za HiFi.
lix _________________ "A few observation and much reasoning lead to error; many observations and a little reasoning to truth." - Alexis Carrel (1873 - 1944) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 10:25 Prispevkov: 786 Kraj: Ljubljana, SLOVENIJA
|
Objavljeno: Pon Apr 17, 2023 10:31 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj se pride "SPODAJ" (Bass enote)? _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
Custom car audio installs
2 X WR setter dBDrag street B - 2005 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lix

|
Objavljeno: Sre Apr 19, 2023 16:35 Naslov sporočila: |
|
|
Tisto "spodaj" je odločitev lastnika.
Ob poslušanju v moji pisoarni me spodnji manjko ni motil, nasplošno nisem lačen nizkih tonov.
Smo pa včeraj poslušali pri lastniku, je bilo kar anoreksično in je že pripravil dodatni ojačevalnik za sub. Kaj bo priklopil dodatnega, sam uon tu way.
lix _________________ "A few observation and much reasoning lead to error; many observations and a little reasoning to truth." - Alexis Carrel (1873 - 1944) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Audiomarka
Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47 Prispevkov: 684 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 24, 2023 20:07 Naslov sporočila: |
|
|
Mater je tole grd zvočnik. Kje naj bi tole stalo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lix

|
Objavljeno: Tor Apr 25, 2023 02:01 Naslov sporočila: |
|
|
Dlje jih poslušaš, lepši so. _________________ "A few observation and much reasoning lead to error; many observations and a little reasoning to truth." - Alexis Carrel (1873 - 1944) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
|
Objavljeno: Tor Apr 25, 2023 09:00 Naslov sporočila: |
|
|
Hornov in bass driverjev se nebi branil, skatla se pa lahko izdela drugacna/lepsa,... kadarkoli. _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lix

|
Objavljeno: Tor Apr 25, 2023 11:09 Naslov sporočila: |
|
|
Izjava lastnika je, da še ni slišal JBLja igrati tako kot Meyer sound.
To je najlepši kompliment za moje kretnice in predelavo. _________________ "A few observation and much reasoning lead to error; many observations and a little reasoning to truth." - Alexis Carrel (1873 - 1944) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Audiomarka
|
Objavljeno: Tor Apr 25, 2023 11:11 Naslov sporočila: |
|
|
JBL po mojih izkušnjah je zvočnik za "boy racerje". Za smrkavca super, sosede se da dobro motit, SPL ogromen, kvaliteta pa ja, nekaj jo je, ampak glih za pokušino. Fantje sej vas je velik na JBL, ampak to ni to Zvok ne bo kompenziral izgleda. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LBaudio
|
Objavljeno: Tor Apr 25, 2023 11:48 Naslov sporočila: |
|
|
Audiomarka je napisal/a: |
JBL po mojih izkušnjah je zvočnik za "boy racerje". Za smrkavca super, sosede se da dobro motit, SPL ogromen, kvaliteta pa ja, nekaj jo je, ampak glih za pokušino. Fantje sej vas je velik na JBL, ampak to ni to Zvok ne bo kompenziral izgleda. |
ne sodi drugih JBL pro sistemov s tvojimi 4312.... razlika je enormna med njimi. 4312 so igracke za otroke. take velike Biradialne horne so uporabljali tudi njihovi studijski modeli (z drugimi driverji). Ne nas prepricevati kaj je dobro in kaj ne, ker sami dobro vemo kaj je kaj.... _________________ For Fast Moving Concerts
Custom Aeroports
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Audiomarka
|
Objavljeno: Tor Apr 25, 2023 14:33 Naslov sporočila: |
|
|
Ne se sekirat. To je samo moje mnenje. Ne želim nobenga prepričevat, samo mnenje izražam.
To ni sovražni govor
Drago, neresolutivno, glasno. Pač za določene zvrsti je ok, resna audiofilska zadeva pa ne. Mogoče je treba dat pa 20k zato da dobiš resolucijo konkurenčnih zvočnikov za jurja Za 5 jurjev bi že lahko dali neke spodobne driverje... ma folk vse kupi.
Še vedno pa toteli zgledajo grozno. Ne bodo motili samo sosedov
spl 127 dB  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1884 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 25, 2023 19:31 Naslov sporočila: |
|
|
Predhodni, zagrenjeni sovražni govor kaže, da še nismo uspeli pognat L100 s pravo amplifikacijo, pa vsi smo ponujali pomoč. O hornih zelo malo veste, če take buče pišete. Vsa glasba, ki jo tako občudujemo, je posneta in zaigrana na pravi opremi, ne na oblikovalskih sistemih. Izvzemam klasiko in neozvočene izvajalce v malih klubih. Mogoče me res le @Lix razume. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2252 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Apr 26, 2023 09:04 Naslov sporočila: |
|
|
Meni so vseeno lepši kot novi KEF-i pa une krogle na palci od Cabasse.
Sicer to itak ni pomembno, razen če ti kdo ne dovoli imeti tega v stanovanju.
Lahko se jim spremeni videz tako kot se želi. Jaz bi jih prebarval v svetlo oranžno (kot pomaranča) . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1568 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sre Apr 26, 2023 09:17 Naslov sporočila: |
|
|
Krasno je, če je zvočnik lep, če je v dnevni sobi je pa to tako ali tako nuja, vendar brez dobrega zvoka, mu nobena lepota ne pomaga, razen če ga imamo samo za okras.
Bi pa vsekakor priporočal mnogim, da si gredo vsake toliko "naštelat" ušesa na koncert akustičnih inštrumentov, ali pa vsaj h komu z dobrim zvokom.
To pa predvsem zato, da vedo, kaj imajo doma in kje so potrebne izboljšave. _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Audiomarka
|
Objavljeno: Sre Apr 26, 2023 10:08 Naslov sporočila: |
|
|
@joztom
Nekateri radi pišejo nasvete... za katerimi stoji precej slab okus in opletanje s tujim...
Jaz ne mislim olepševat stvari. Imamo tu razne patrone, ki pišejo slavospeve, reklame in potem "kolega" nastavi oglas. Samo jaz tega ne bom delal.
Najlepše kar lahko napišem glede Jbl je, da so idealno darilo za maturo. Tukaj res ni dileme. Kateri najstnik si tega ne bi želel... Boy racerji s priokusom audiofilije. Top.
Seveda pa lahko vsak prepričanec da pare na sunce in potem sam tule piše slavospeve in prodaja kako je s pravo amplifikacijo to uhhh. Tukaj pa potem zmanjka korajže. Za pol cene novih se zvočniki ne prodajo. In to par let stari. To je kruta resnica.
Jbl ima vse. Samo ni dosti prepričljivo, natančno za nekoga, ki se gre audiofilijo. To je na kratko to. Da se pa tudi nekaj naučit od jbl, res je. Samo drago stane Tu se pa tudi zgoba konča. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2252 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sre Apr 26, 2023 10:35 Naslov sporočila: |
|
|
@Audiomarka nismo mi krivi, če si kupil zvočnike ki ti niso všeč. Joztom je samo ponudil da probaš na drugačnem ojačevalcu. Ne vem kaj imaš tukaj za izgubiti. Morda bi pa tebi celo bolj ustrezal kak lampaš. Razen če je problem da ti niso lepi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|