Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Musical Fidelity M3i
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
malossi

Pridružen/-a: Sre Okt 2010 12:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2015 14:27    Naslov sporočila: Musical Fidelity M3i Odgovori s citatom

Sedaj, ko je prišel novi M3si, se lahko starejši model dobi že za kar dobro ceno. Je kdo testiral omenjeni feršterker, ga kdo ima? Kake izkušnje? Bi bil smiselen upgrade iz Arcam A85? Imam pa Dynaudio Focus 220...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2015 14:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pred leti sem v Inteku poslusal MF M3i in pa Dynaudio monitorcke Excite serija se mi zdi. CD je bil tudi od MF CD M3 in to v sobi spodaj. Zadeva je bila postavljena skoraj v near field in bilo je zelo, zelo dobro in uzivasko. Ampak tista soba spodaj v Inteku je res zelo dobra, tam sem slisal ze kar nekaj dobrih reci. Morda bi postavitev drugje prinesla drugacen rezultat.
Prava giant killer kombinacija. Ob tej kombinaciji in prostoru lahko mirno recem. Manj je vec.

Koliko je lahko to boljse od Arcama ne vem.

Dejanska slika sestava: vir slike Trancedejay

lp, d.
malossi

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2015 20:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super, hvala za info. Sam sem sicer malo skeptičen, predvsem, kar se moči tiče - samostoječi zvočniki. Sicer jih je Arcam kar dobro pognal, vendar se je pri višjih glasnostih videlo, da ni dovolj močan. Zato sem malo skeptičen, ker MF ima pa še nekih 10W manj deklarirane moči...
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2015 20:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če že misliš kaj menjati, potem vsaj MF308.

Lp
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2015 22:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Excite res nismo poslusali na visoki glasnosti, a kljub vsemu dovolj glasno za Intek sobico spodaj. Poslusali smo tudi relativno blizu zvocnikom. Sem pa bil takrat bolj fokusiran na kakovost reprodukcije glasbe kot pa na to da bi rabil glasnost. Excite ima 85dB, torej bi lahko dovolj tudi za tvoje. Odvisno od prostora seveda in potreb po glasnosti. Stadionske glasnosti sigurno ne bo. MF A308 sem tudi imel v lasti, ampak sem to poslusal na cisto drugih zvocnikih.

lp, d.
malossi

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 20, 2015 23:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, to mi je jasno, da neke hude glasnosti ne bo, no pa saj tudi ne iščem tega Smile Bolj se mi gre za... hm, nek upgrade zvoka, malo več kontrole pri basih ( tukaj sem skeptičen), pač en korak višje... Žal pa zadeve ne morem stestirat pred nakupom. In nebi rad kupil nečesa, kjer bo bila reprodukcija enaka ali celo slabša kot pri Arcamu.

Ja valda kupujem ojačevalec za 700€, ti pa priporočaš zadevo za 3000€? Rolling Eyes
Če bi imel dovolj denarja trenutno bi zagotovo vzel M6si... Sm slišal enkrat to kombinacijo (še z M6i) in je super igralo.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2015 01:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj, kaj je 3000EUR, ne razumem? MF A308 se dobi ze za cca 1000EUR.
Ugibanje vsekakor kako in kaj bi bilo. Brez poskusa bo riziko. Kontrola basa -> Gryphon Tabu Dual Mono ali pa Gryphon Tabu Century. Brez dileme tocno to in se vec. Povozi vse MFje. Preizkuseno na 6 zelo razlicnih parih zvocnikov. Ampak se ga ze dobi tezko in tudi vec kot x2 tvoj budzet. Sem pred nekaj leti tu pisal o izkusnji z njim.

lp, d.
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2015 01:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gryphon Tabu...?!?...dober nasvet....kolikokrat se pojavi na tržišču?...če se ?!?...torej mission impossible...yebi ga...
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2015 02:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hja res je. Treba je met uc na audiomarktu. Parkrat na leto se pojavi. V Slo bo to tezko ali pa skoraj nemogoce. Sicer je se nekaj ojacevalcev s podobnim karakterjem in kontrolo (npr. Karan KA I 180), ampak stanejo spet znatno vec kot je Gryphon Tabu. To je zato ker je nekoliko novejsi. Ampak, ce bi se odlocil med tema dvema popokam Gryphona bilokdaj.

lp, d.
malossi

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2015 09:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, sej nisem nek idealist, kar se basa tiče, vendar ti zvočniki so že tako nagnjeni k nekontroliranemu basu in nebi rad še dodal ojačevalca, ki ima pomanjkanje tega Smile Sem mel enkrat na testu Hegel H70 in se je zelo dobro poklapal s temi zvočniki. Od vseh ojačevalcev, katere sem stestiral, je imel daleč najboljšo kontrolo nad basom. Najbrž temu botruje tudi zelo visok DF- večji od 1000, v primerjavi z MF ki ima 36 Smile . Za Arcama pa ne najdem tega podatka, vendar sem prepričan, da tudi ni prav hudo visok.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2015 11:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

malossi je napisal/a:
No, to mi je jasno, da neke hude glasnosti ne bo, no pa saj tudi ne iščem tega Smile Bolj se mi gre za... hm, nek upgrade zvoka, malo več kontrole pri basih ( tukaj sem skeptičen), pač en korak višje... Žal pa zadeve ne morem stestirat pred nakupom. In nebi rad kupil nečesa, kjer bo bila reprodukcija enaka ali celo slabša kot pri Arcamu.

Ja valda kupujem ojačevalec za 700€, ti pa priporočaš zadevo za 3000€? Rolling Eyes
Če bi imel dovolj denarja trenutno bi zagotovo vzel M6si... Sm slišal enkrat to kombinacijo (še z M6i) in je super igralo.

Vse veš, ergo. Po moje raje počakaj, da se nabere dovolj - in odreži konkretno.
Tvoj Focus220 je tako po dimenzijah, topologiji in filozofiji jako podoben mojemu MA 20Gold.
Doma imam dva ojačevalca: 60vatni SA300 in 200vatni X400. Če se omejim samo na vatažo, ni primerjave v realizmu, dinamiki in polnosti reprodukcije v prid močnejšemu ojačevalcu.
Poskusi tudi tako, da postaviš zvočnike ne bližje od 1,2m od sten - če ti prostor dopušča. V taki poziciji požira moč ko zmešano, a tisto kar pride ven je ambrozija - hrana za bogove - za razliko od ambrozije (plevela) ob stenah.
ps: (za transparenco na basu poskusi Castorjev napajalni kabel)
malossi

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2015 17:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Heh, kako je pa z Naimi in njihovimi wati? Ker pravijo, da se Dyn in Naim odlično ujameta. Pa imajo Naimi npr 2x 60w in so vseeno zelo dinamični in NAJ bi poganjal tudi moje zvočnike... Kako gre pa ta logika skupaj??
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2015 18:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

malossi je napisal/a:
Heh, kako je pa z Naimi in njihovimi wati? Ker pravijo, da se Dyn in Naim odlično ujameta. Pa imajo Naimi npr 2x 60w in so vseeno zelo dinamični in NAJ bi poganjal tudi moje zvočnike... Kako gre pa ta logika skupaj??

Ni vse v W.
malossi

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2015 19:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smile No, to vem tudi sam. Vendar nisem nikjer zasledil, zakaj naj bi bilo tako... Vedno nekaj v stilu to niso isti wati kot pri drugih, ni vse v watih itd. Samo ni mi jasno, kaj na bi bilo drugače. saj imjo isto tranzistorje not, ki dodajo voltaži tok, pred tem op-ampe (če se ne motim), ki dvignejo voltažo. Skupaj dajo neko nazivno moč. Kaj ima Naim drugače, da naj bi bil 60w ojačevalec dovolj?
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 21, 2015 21:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfinus je napisal/a:
Hja res je. Treba je met uc na audiomarktu. Parkrat na leto se pojavi. V Slo bo to tezko ali pa skoraj nemogoce. Sicer je se nekaj ojacevalcev s podobnim karakterjem in kontrolo (npr. Karan KA I 180), ampak stanejo spet znatno vec kot je Gryphon Tabu. To je zato ker je nekoliko novejsi. Ampak, ce bi se odlocil med tema dvema popokam Gryphona bilokdaj.

lp, d.

Trenutno 2 kos na audiomarktu.
Live and let live.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu