Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

B&W 683 s2 + Rotel?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VH

Pridružen/-a: Sre Feb 2015 1:17
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2015 02:10    Naslov sporočila: B&W 683 s2 + Rotel? Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

nekaj časa nazaj sem se začel zanimati za nakup stereo sistema in sem našel tale forum kjer je polno koristnih informacij in en "kup" ljudi z kar nekaj kilometrine na tem področju.

In sicer dilema je nastala, ko sem začel razmišljati kaj dati skupaj, da za neko relativno normalno ceno sestavim nekaj solidnega

V startu so mi v oči padli zvočniki od B&W - 683 s2. Kolikor sem zaenkrat raziskal kombinacije ipd. sem ugotovil, da se B&W zvočniki dobro ujamejo z Rotel ojačevalci.

Kombinacija:

-B&W 683 s3 zvočniki
-Rotel RA-1570 integriran ojačevalnik
-Rotel RCD 1570 - CD predvajalnik

Velikost sobe:
450x390x250 (pri zadnji steni - nasproti zvočnikov je 70cm globoko omara, ki pokriva celo steno), torej je 380cm dolžina "odprte" sobe... al sm zakompliceral!

Spekter pošlušanja bi bil kar širok.. Po večini Rock (od indieje do hardarja) Smile vendar kakšen jazz, blues in klasika nebi bilo tuj žanr. (verjamem da bi tako širok spekter morda znal predstavljati težavo)

Kot sem povedal sem nov v hi-fi svetu in upam na čim več nasvetov (ali so prave komponente, kakšna boljša alternativa, ali je prostor pravi za zvočnike, izbira ojačevalca,.. skratka vse kar bi mi pripomoglo k čim lažji in boljši odločitvi) kljub mojem verjetno čudnem opisu. Smile

Hvala
VH
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Danni

Pridružen/-a: Čet Jul 2010 10:38
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2015 21:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdi se mi dobra kombinacija. Sam bi se poskusil stegnit do CM serije Bowersov (recimo CM9), je pa res, da se, ob predpostavki, da želiš kupiti nove komponente (sklepam, ker je S2 serija Bowersov precej sveža), za ta denar z malo sreče dobi že vrhunski rabljen komplet.
Nazaj na vrh
VH

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 25, 2015 23:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Danes sem se pogovarjal z znancem, ki je že več let v tem svetu in mi je rekel, da se v moji sobi nebi najbolje obnesli teli zvočniki, saj je premajhna soba. Jutri mi bo posodil B&W DM302 zvočnike, toliko da dobim občutek.
Pravi da glede na to, da so bo po večini poslušal Rock, membrana iz kevlarja ni najboljša rešitev saj naj bi se papirnate membrane bolje obnesle na visokih tonih (česar je pri starem roku kar nekaj).
Gledal sem sedaj Bookshelf-e od B&W in so mi v oči padli CM5.. vendar ima tudi membrano iz kevlarja.
Najbolje bi bilo da bi lahko kje slišal tele zadeve sam na žalost nimam ideje kje bi to bilo možno, kar nekaj na "blef" pa nebi jemal..
Ima kdo morda kakšno idejo/rešitev? Rolling Eyes

Lp, VH
Nazaj na vrh
D3v1L

Pridružen/-a: Pet Jan 2014 22:56
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2015 04:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Pravi da glede na to, da so bo po večini poslušal Rock, membrana iz kevlarja ni najboljša rešitev saj naj bi se papirnate membrane bolje obnesle na visokih tonih (česar je pri starem roku kar nekaj).
Gledal sem sedaj Bookshelf-e od B&W in so mi v oči padli CM5.. vendar ima tudi membrano iz kevlarja.

Pri CM5 zvočnikih membrana skrbi za srednje ter nizke tone, pri 683 S2 pa le za srednje, tako da to nima nobene veze z visokimi toni. Najbrž si mislil da imajo B&W aluminijaste visokotonce in bi bili boljši tisti z mehko mmembrano. Paziti je treba da izbereš ojačevalc ki ne igra presvetlo in ima bolj mehak zvok. Tudi kabli igrajo veliko vlogo...

Bistvo je da sistem slišiš sam in če je mogoče v domačem okolju. Pri nas jih lahko na Rotelih sprobaš v Technotopu če pa si iz zahodnih krajev pa tudi v Zagrebu v Sonusartu.

Sam imam B&W 683 S1 ter NAD-ove komponente in sem zadovoljen, edino kar bom menjal je ojačevalec ki pa bo prav tako NADov le da bo močnejši.

Za rock se pri meni dobro obnese, za metal pa ne najbolje, v basu mu zmanjka zaradi pomanjkanja moči. Ali to ali pa bo treba še SUB dodat.

Lp
Nazaj na vrh
Martin

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 11:18

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2015 10:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z B&W gredo dobro tudi boljši Technics ojačevaleci, še bolje pa Marantz. Doma imam na enem sistemu kombinacijo B&W 602 s3 z NAD-om 326bee, na drugem pa B&W 601 s3 z Technics su-7700 in bom prvega verjetno v kratkem zamenjal za Marantz-a. Najbolje je da greš poslušat različne kombinacije in se sam odločiš kaj ti najbolje ustreza. Priporočal bi ti, da poizkusiš sisteme z različnimi kabli ker je lahko precejšnja razlika. Prijatelj je imel B&W priklopljene na Rotel vendar je bil za moj okus NAD boljša izbira.
Nazaj na vrh
uroš

Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2015 10:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

VH je napisal/a:
Danes sem se pogovarjal z znancem, ki je že več let v tem svetu in mi je rekel, da se v moji sobi nebi najbolje obnesli teli zvočniki, saj je premajhna soba. Jutri mi bo posodil B&W DM302 zvočnike, toliko da dobim občutek.
Najbolje bi bilo da bi lahko kje slišal tele zadeve sam na žalost nimam ideje kje bi to bilo možno, kar nekaj na "blef" pa nebi jemal..
Ima kdo morda kakšno idejo/rešitev? :roll:

Lp, VH

Dober začetek, DM302 so najboljši zvočniki, kar jih je B&W kadar koli naredil, po mojem. Eden najboljših hi-fi nakupov vseh časov, takrat za 27.990 SIT. So bili pa za svojo ceno zelo zahtevni in res zasijejo šele z dobrim ojačevalcem - česar pa verjetno 99% prodanih v Sloveniji ni videlo. Soba je ravno pravšnja. Po prvih vtisih pa boš bolje vedel, kaj hočeš.
B&W in Marantz po mojem slabo, Marantz je zaspan in brez jajc - enako kot B&W.
B&W in NAD - slabo, NAD je siv in dolgočasen, tako kot njegova faca, B&W potrebujejo nekaj, da jih zbudi.
B&W in Technics... mehh.
DM302 so glede zaspanosti in dolgočasnosti izjema, edini poskočen in zabaven zvočnik iz tiste štale; vseeno potrebujejo dober ojačevalnik.
Nazaj na vrh
Bojan65

Pridružen/-a: Sob Feb 2014 19:52

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2015 13:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uroš je napisal/a:
VH je napisal/a:

Lp, VH

Dober začetek, DM302 so najboljši zvočniki, kar jih je B&W kadar koli naredil, po mojem. Eden najboljših hi-fi nakupov vseh časov, takrat za 27.990 SIT. So bili pa za svojo ceno zelo zahtevni in res zasijejo šele z dobrim ojačevalcem - česar pa verjetno 99% prodanih v Sloveniji ni videlo. Soba je ravno pravšnja. Po prvih vtisih pa boš bolje vedel, kaj hočeš.
B&W in NAD - slabo, NAD je siv in dolgočasen, tako kot njegova faca, B&W potrebujejo nekaj, da jih zbudi.
B&W in Technics... mehh.
DM302 so glede zaspanosti in dolgočasnosti izjema, edini poskočen in zabaven zvočnik iz tiste štale; vseeno potrebujejo dober ojačevalnik.
Pozdravljeni! Sem nov na forumu. Oglašam se, ker tudi sam v pisarni poslušam B&W 302 in se v vsem strinjam z predhodnikom, samo dodal bi, da je za domače, resnejše poslušanje malce podhranjen na basu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 761 731
VH

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2015 18:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uroš je napisal/a:
VH je napisal/a:

Lp, VH

B&W in Technics... mehh.

Kater ojačevalec bi potem ti predlagal, da bi "zbudil" B&W?
Nazaj na vrh
uroš

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2015 19:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

VH je napisal/a:

Kater ojačevalec bi potem ti predlagal, da bi "zbudil" B&W?

JVC AX-A662, mogoče bi vsaka JVC "Advanced SUPER-A" krava delovala, tega ne vem.
Če ne dobiš JVC AX-A662, pa Krell KAV 300i ni tako zelo slab.
Rotel RA-970 bi verjetno deloval - čeprav nikakor ne po cenah, ki se pojavljajo v slovenskih oglasih.

Sicer pa, če bi moj najboljši prijatelj danes kupoval hifi za do 2000€, bi mu rekel, naj nemudoma kupi
http://www.bolha.com/avdio-in-video/avdio/hi-fi-komponente/ojacevalci/audiofilski-ojacevalec-1297255604.html?aclct=1424176635&kw=arcam
pa se potem naprej ukvarja s tem, kaj bo nanj priključil.

Ampak ne mene preveč resno jemat.
Nazaj na vrh
VH

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2015 21:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sploh ni problema, več idej kot je boljše je Smile najboljše pa je da sedaj čim več stvari poskušam slišat in se potem na podlagi tega odločim. Če je še kakšno mnenje je več kot dobrodošlo Smile
Edini problem je sedaj to ker želim da ima amp. vhod za USB (ki predvaja FLAC format), priklop za gramofon in pa po možnošti še internet radio, kar pa nekateri kompleti (rotel, NAD), ki sem jih zaenkrat dal v ožji izbor nimajo oz. so "prešvoh" da bi poganjali "požrešne" B&W zvočnike.

Lp,
VH
Nazaj na vrh
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2015 22:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Uroš brez zamere ampak saj te verjetno noben resno ne jemjle. 300 watni krell za tele male prdalice he he he. VH kupi si neke normalne boxe z vsaj 20 cm basom, kateri bodo nekaj dali od sebe in ne razmišljaj o teh malčkih ki so kao zelo požrešni pa še basov ne zmorejo zašpilat.
Nazaj na vrh
Antun

Pridružen/-a: Tor Sep 2010 8:52
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2015 22:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se pridružujem mnenju. B&W DM302 so top zvočniki, nekaj najboljšega za smešno malo denarja. Poganjam jih z Rotel RA-930BX, preizkusil tudi z ojačevalci višjega razreda kjer so v nekaterih navezah dobesedno zasijali. Če je potreba po veliko basa in globokem basu potem verjetno ne bodo primerni, priporočam poslušanje in iskanje optimalne postavitve.
uroš

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2015 22:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

diyfreak, nisi pozorno bral. Tamalčki so sami dovolj poskočni, rabijo samo dober ojačevalec, Krell bi bil gor katastrofa.
Krell in podobna j***a pridejo v poštev za zaspane kevlarske B&W.

"Basa" ne znajo igrat, znajo pa igrat bobne, bas kitaro, akustičen bas, klavir ... česar marsikateri "odrasel" zvočnik ne zna - čeprav ima veliko basa, pa nič od nič od glasbe, ki se v tistem spektru dogaja; ker je tak kot Stonesi: If you start me up, I'll never stop.

Pač moje mnenje, DM302 so boljši kot kar koli drugega od B&W, Mission, Sonus Faber itd. itn. Marsikomu pa bi bili tudi bolj všeč od kultnih prdalic - ker imajo nekaj več "basa".
Kar počakte, da jih čez 20 let Japonci odkrijejo, pa se bojo prdalice prodajale za 300.000 yenov.
Nazaj na vrh
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2015 23:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekateri pač poslušate bas samo nad 100 hz in če je vam to dovolj ozirome če mislite da takšen zvočnik pravilno zaigra bobne, bas kitaro klavir ali akustični bas potem pač ne veste kako se morajo ti instrumenti slišati. In VH bi rad užival v rocku, na teh prdalicah pa bo rock zvenel kot da bi poslušal rezanje z brusilko - moje skromno mnenje na podlagi slišanega . Če še nisi opazil Japonci so mahnjeni na velike membrane - in imajo prav !!!!
Pa ne se hecat - bas kitara in akustični bas iz 13 cm membranice Rolling Eyes
Nazaj na vrh
uroš

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 26, 2015 23:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

diyfreak je napisal/a:

Pa ne se hecat - bas kitara in akustični bas iz 13 cm membranice :roll:

V resnici ni omejeno, kako nizko frekvenco lahko zaigra membrana neke velikosti (to ve vsak uporabnik slušalk) - omejena je zgolj najvišja frekvenca.

Je pa brez veze polemizirat nekaj v tri dni. Če poznaš zvočnike, bi lahko rekel, imel sem doma DM302 pa so bili za en drek, ker niso imeli basa. Nekaj o centimetrih pa nima smisla.
Jaz bi odgovoril večji zvočniki iz 600 serije so veliko slabši, ker hočejo biti vsakemu všeč in producirajo preveč razkuhanega in nekontroliranega basa, zato ne moreš slišati, kaj v resnici počneta John Paul Jones in John Bonham ali kaj je hotel sporočiti Giovanni Bottesini.
Pri 302 pa je to veliko bolj jasno.
302 so zakon rokerji. Recimo.

Nazadnje urejal/a uroš Čet Feb 26, 2015 23:54; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu