| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
amatr
Pridružen/-a: Sre Nov 2014 20:07 Prispevkov: 3 Kraj: celje
|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2014 20:17 Naslov sporočila: ROTEL vs XTZ A100D3 |
|
|
| imam možnost kupiti XTZA 100D3. Trenutno imam sestavljen komplet rotel RC 972 ter 2x RB-980 mono bridged .Prosil bi za vaš nasvet ali je smiselna menjava ter ali bom slišal razliko .( nimam ušesa audiofilla pa vendar...)hvala vnaprej za nasvete.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2014 20:54 Naslov sporočila: |
|
|
LP
Napredek nikakršen, morda celo nazadovanje
Če Rotelčki delajo OK, rabiš samo dober "izvor", dobre kable od napajalnih, povezovalnih, zvočniških, dober zvočnik in dobro postavitev le tega in kolikor toliko urejen prostor
Če želiš še več, je potrebna investicija v ojačevalce, ki presegajo dvojno trojno ceno XTZja, če ne ne bo neke razlike, poleg že omenjenih nadgradenj ...
Je pa potrebno vložit kar nekaj energije, se to ne da, od danes na jutri, je treba kam stopit, poslušat primerjat, "okusit" ...
Branje, primerjanje na "papirju" ne vodi ama nikamor  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2014 22:18 Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo,
Meni so tile Roteli zelo vsec v vseh pogledih. So res lepo narejeni in kvalitetni ojacevalniki. Tudi sam uporabljam podobno konfiguracijo.
Dobis jih poceni in delajo vredu. Jaz nebi menjal na tvojem mestu.
LP, Andrej
PS: se nekdo, ki je stvar vkljucil po dolgem casu in napisal sledece:
http://www.audiopuls.hr/testovi/pojacala/rotel_rb981/review.html |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
artofsound
Pridružen/-a: Ned Mar 2014 18:47 Prispevkov: 48 Kraj: Dramlje
|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2014 23:15 Naslov sporočila: |
|
|
Zanimljivo.
Ravno zdaj se prodaja na bolhi 5 kom. končnih st.Rotel rb981. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Sre Nov 19, 2014 23:30 Naslov sporočila: |
|
|
Nisem vedel, da moram preverjat bolho preden podam mnenje. Upam, da bo vseeno
uporabno.
Ampak imas res (bi rekli zamejci), ponudba je zanimiva, 500e za 8 komadov zelo
ugodno, oz. 500e za 1 ojacevalec pa zelo drago. Ni najbolj razumljivo, kaj se prodaja.
Ajde, A. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
uroš
Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30 Prispevkov: 295 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Nov 20, 2014 11:19 Naslov sporočila: Re: ROTEL vs XTZ A100D3 |
|
|
| amatr je napisal/a: | | imam možnost kupiti XTZA 100D3. Trenutno imam sestavljen komplet rotel RC 972 ter 2x RB-980 mono bridged .Prosil bi za vaš nasvet ali je smiselna menjava ter ali bom slišal razliko .( nimam ušesa audiofilla pa vendar...)hvala vnaprej za nasvete.. |
Preprosto, privleči XTZ domov in priključi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59 Prispevkov: 451 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Čet Nov 20, 2014 18:51 Naslov sporočila: |
|
|
Bom kar skopiral moje izkušnje iz druge teme za začetek:
Jaz sem pri sebi imel kar nekaj časa primerjati Rotel RB-980BX, Rotel RB-930BX in XTZ A100 D3, ki je že tri leta v moji lasti.
XTZ je zvokovno lep razred višje, v prav vseh parametrih. Še najbolj me je presenetila razlika v dinamiki posnetkov. Pri prehodu med Rotel 930BX (30W) na 980BX (120W) je razlika očitna predvsem pri glasnejšem poslušanju, kjer manjšemu integrircu poide sapa. Ko preklopim na XTZ, posnetki zvenijo bolj dinamično tudi pri tišjem poslušanju, kot da Rotelova ojačevalca ne bi zmogla slediti hitrosti tranzientov... O ostalih zvokovnih razlikah ne bi (sem terminološko premalo podkovan), bistveno mi je to, da na XTZ vsi albumi zvenijo bolje posneti, kot se mi je to zdelo na Rotelovih ojačevalcih. Ki so sicer že kar vintage in ne vem, kako se kaj primerjajo z ogledanimi v tej temi.
Še nekaj opomb: vse tri ojačevalce sem preizkušal le na XTZ 99.36 MkII zvočnikih, tako da bi šlo tu lahko za sinergijo med ojačevalcem in zvočnikom, ki so ju razvijali skupaj. Me je pa presenetilo, kako podobna sta si bila Rotel 930 in 980 - razen seveda v moči, ki se je pokazala že pri malce višji sobni jakosti. Do takrat pa razlike skoraj ni bilo, kar je presenetljivo glede na razliko v ceni v '90.
Ne vem, meni se je zdel prehod iz Rotela na XTZ kar velik skok v kvaliteti zvoka, še bolj pa seveda v udobju (DAC, daljinec, phono stopnja...). Stari Roteli vsaj meni niso tiste sorte vintage, po katerem bi se mi kdaj tožilo. _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Nov 21, 2014 10:56 Naslov sporočila: Re: ROTEL vs XTZ A100D3 |
|
|
| uroš je napisal/a: | | amatr je napisal/a: | | imam možnost kupiti XTZA 100D3. Trenutno imam sestavljen komplet rotel RC 972 ter 2x RB-980 mono bridged .Prosil bi za vaš nasvet ali je smiselna menjava ter ali bom slišal razliko .( nimam ušesa audiofilla pa vendar...)hvala vnaprej za nasvete.. |
Preprosto, privleči XTZ domov in priključi. |
LP
Najbolj pogosta napaka je ravno to, da audiofil prinese domov eno komponento in "čaka" spremembo in je zato nemalokrat zelo razočaran ...
Kot v vsaki stvari si audiofil mora najprej narest "audio plan_analizo" in ugotovit kaj mu v zvoku_glasbi fali.
Preštudirat kje je pravzaprav šibka točka sistema, kar ni enostavno, tukaj si je treba vzet čas in testirat posamezne segmente sistema, ne pozabit na prostor, postavitev, šele potem detajli v sistemu.
Se vprašat ali je zvočnik primeren za dotični prostor, kako je v njem postavljen itd.
Jaz tukaj vidim potencial v dveh končnih stopnjah, ki sigurno niso izkoriščene tako kot bi lahko bile.
Nimamo informacije o izvoru DAC, CDju, morda brez predojačevalca samo DAC_končna pa še kabli na koncu, torej veliko veliko možnosti ...
Če se zamenja samo ojačevalec se zna zgodit , da menjaš samo vanilja sladoled za čokoladnega  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
uroš
Pridružen/-a: Sre Dec 2013 18:30 Prispevkov: 295 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Nov 21, 2014 11:36 Naslov sporočila: Re: ROTEL vs XTZ A100D3 |
|
|
| ajka je napisal/a: | | Če se zamenja samo ojačevalec se zna zgodit , da menjaš samo vanilja sladoled za čokoladnega :lol: :wink: |
Kar je vsekakor fajn, če si alergičen na vanilijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|