Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

DPD.si - disaster
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Viktor

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 13:18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 04, 2010 22:31    Naslov sporočila: DPD.si - disaster Odgovori s citatom

Spoštovani prijatelji,

Spet so v tem podjetju ornk zabluzli, da ne verjamete!
No skratka, uraden nakup blaga na Francoskem eBayu (gre za on-line prodajalno) se je sprevrgel v nekaj popolnoma nepredstavljivo, saj se je zgodilo da so kupljen in plačan aparat iz Slovenije po določenem času vrnili
nazaj v Francijo, ne da bi pred tem kontakirali ne mene (na "parcelu" je bil tudi moj mobitel) ne pošiljatelja! Ali je to mogoče? Po vsej verjetnosti (99%) gre za DPD, ker je na tracking številki, ki sem jo dobil spremljal pot blaga do Slovenije in je zadnja destinaciji na kateri je bil paket "DPD-282", če se dobro spomnim številke. potem se začeli bluzit, vsaj 15-krat klical in vsakič dobival eno ali drugo kuro, ki je iskala eno 14-mestno številko (moja je bila 13-mestna), ki je nisem mogel priskrbet, mislil sem pač da paket še ni prišel, da bi z ogromnim presenečenjem v telefonskem pogovoru s pošiljateljem danes zvedel da je moja pošiljka kar na poti nazaj, oz. že v Franciji.
Razlog: Ni bilo tega imena in priimka na naslovu in je blago bilo "undeliverable".
Kljub moji številki mobitela.
In so ga kar tako vrnili nazaj, ne da bi nobenega nič vprašali.
Koga je treba začopatit zdajle? Pa to je že postalo nemogoče, ali je normalno da se to dogaja v Sloveniji? Že nekaj let nazaj sem imel slabe izkušnje, ko sem šel tja v njihovo skladišče iskat blago in čakal kako uro pa pol da so se spomnili kje je, sicer na moj naslov ali ime pa priimek pač sploh ne reagirajo in se jim žvižga, če bi "eventuelno bil napisan na paketu."
No to ja totalna zmeda s tem podjetjem, ali ima morda kdo kakšen nasvet?

Hvala
George Luni

Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49
Kraj: Druga vrata levo

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 04, 2010 23:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še ena žrtev naših strokovnih kurirskih služb. Sožalje ti lahko izrečem, kako konstruktivno pomagat pa žal ne morem, razen predloga da kontaktiraš kar direktorja oziroma najvišjega človeka, ki ga še dosežeš, in jim to poveš. Vseeno je kurirčkom in 'kuram', ki so plačani 500€ na mesec, šefom pa niti ne...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ZZBOY

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 21:48
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 05, 2010 11:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

edini način je, da kontaktiraš šefe! sam sem na ta način dozdaj še vse rešil; najprej, taga ni, ali pokličite drugič, in podobna sranja! na vse to lahko/moraš odreagirati z osebnim pismom in klicem šefu (potrebno poiskat njegov osebni nalsov!!!) in vse se čudežno reši še isti dan!!! lp i.
Nazaj na vrh
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 05, 2010 11:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Urad za varstvo potrošnikov zna tudi narediti svoje?!
Nazaj na vrh
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 05, 2010 11:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se na dogaja samo v Sloveniji.
Ista stvar se mi je zgodila v Svici.Paket poslan iz Anglije v Svico , prav tako DPD se je vrnil nazaj v anglijo ne da bi me kdorkoli kontaktiral.Sam sem po dveh tednih kontaktiral posiljatelja ki mi je povedal da se je paket iz njemu neznanih razlogov vrnil v anglijo.Paket je bil ponovno poslan tokrat uspesno izrocen.
Nazaj na vrh
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 05, 2010 12:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še en razlog več zakaj najraje vidim, če paketi prispejo preko navadne pošte, čeprav traja morda kak dan dlje. Če te ni doma, greš na pošto dvignit paket in je to-to.
Sicer pa, pismo/klic na direktorja in bo zadeva takoj rešena.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 05, 2010 14:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nič ne pomaga...večkrat sem se kregal po telefonu in je enkrat celo uspelo da se je šofer vrnil ob 6ih zvečer...seveda,besen kot ris...naslednjič sploh ni pozvonil...k sreči je pustil listek...če se le da,naroči prodajalcu da ne koristi DPD...problem je tudi to da DPD včasih prevzme pošto od lokalnih kurirjev in tega ne moreš vedeti...DHL je še vedno zakon
knap

Pridružen/-a: Čet Sep 2008 7:49
Kraj: MIKLAVŽ

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 05, 2010 16:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

meni je dpd že 2x pustil paket pred garažo, cca 10 m od ceste, brez ograje,
nihče ni podpisal, skratka če bi kdo spičil ne vem kako bi mi dokazali da sem prevzel blago
Nazaj na vrh
borisk

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 14:35
Kraj: Šmarje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 05, 2010 21:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fedex, oziroma njihov slovenski partner, speed in ni nič boljši.
Nazaj na vrh
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 05, 2010 21:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

borisk je napisal/a:

Se pridružujem mnenju. Pravzaprav ni mnenje, ampak dejstvo. Fedex (Speed) je katastrofa. Sami zase ne vedo. Plus tega imajo strašansko velike marže za svoje delo.

Zaenkrat imam še najboljše izkušnje z navadno pošto in DHL. DHL se je v parih primerih izkazal tudi kot najcenejši ponudnik storitev.

V.
Nazaj na vrh
Viktor

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 05, 2010 23:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaoooj, fantje, mi se že rola počasi... Smile
Torej telefonjada spet, no tokrat ko ste že rekli pred
ponovnim pošiljanjem, glede na to da je paket že nazaj.
Vsekakor je pa lepo izvedeti, da nisi sam v tej kompanijski
šlampariji.
Pridružil bi se tudi jaz tistim, ki mislite da je dostava preko
navadne pošte še največje veselje v tem trženju - res je,
kolikor koli je počasna.
Viktor

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 05, 2010 23:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...je pa res da je tudi meni paket bil vsakič dostavljen prvaočasno
ko so mi ga pošiljali preko DHL. Potrdim da je zakon.
igor0203

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 06, 2010 07:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z UPS-om imam nekako še najboljše izkušnje. Če je bila na paketu napisana moja številka, so me še vsakič prej poklicali in vprašali če bom ob xx:xx doma.
Pri DHL-u kakor kdaj, enkrat me pokličejo, drugič ne in potem moraš lovit dostavljalca po Lj. Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
George Luni

Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:49
Kraj: Druga vrata levo

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 06, 2010 11:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

borisk je napisal/a:

Potrjujem! Zelo slabe izkusnje z njimi.
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 06, 2010 12:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

V svetovnem merilu najbolje funkcionira UPS,ker ima tudi "poslovalnice" na nivoju ... Nič ne pomaga DHL,Feedex v ZDA,če v SLO nimajo "dobrega" zastopnika ... V Italiji dobro funkcionira TNT ...
...
UPS ima dobre carinske delavce ... Če ti nekdo pošlje po navadni pošti boš "nasrkal" ... Po UPSu je bistveno manj problemov, če sploh so ...
Za dostavo, če jim sporočiš zgodaj zjutraj "drug" naslov na drugem koncu SLO boš tam tudi dobil ...
Sledilna številka tudi velja kje se kaj nahaja in kdaj dobiš...
Seveda vse je odvisno od "naročene storitve" ... Lahko dobiš tudi v nedeljo zjutraj , če to plačaš ...
Imajo tudi storitev po povzetju vendar samo iz tujine ,če se ne motim ... Imajo tudi "poštno ležeče" ... Če potuješ te pošiljka čaka na dogovorjeni lokaciji itd ...

Pri DPDju res Katastrofa...So se kregali z mano, da kje stanujem,da ni pravilen naslov,da ne obstaja !!!???
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Ostalo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu