Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Potenciometer izdelava

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
arnold.charming

Pridružen/-a: Pet Maj 2013 16:48
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 17, 2013 16:52    Naslov sporočila: Potenciometer izdelava Odgovori s citatom

Pozdravljen,

Zanimam se za DIY potenciometer za moj zvočnik. Bi mi ga lahko kdo naredil ter cena le tega?
Hvala za vnaprej.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
arnold.charming

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 17, 2013 20:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče pa ne rabim potenciometra.....skratka hočem poslušati muziko na zunanjih zvočnikih na terasi. Zvok pošiljam mimo receiverja direktno na zvočnike (3,5 mm činč) Problem je v tem, da je celotna zadeva prepotiho, tudi ko dam na izvoru glasbe na MAX volumen. Če vmes dam receiver oz. potenciometer (slednji ni moj) zadeva šila. Skratka, bi bil kakšen majhen ojačevalec tudi okej? Ne vem, sem odprt na ideje. Hvala.
Nazaj na vrh
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40
Kraj: M.Sobota

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 18, 2013 08:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Daj malo več podatkov povej. A imaš aktivne ali pasivne zvočnike? Kateri model? Kaj bo izvor (cd player, tuner, ipod...)? Kje bo lociran izvor (notri ali zunaj)...
Cool
AUDIOEXPERT

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50
Kraj: CELJE

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 18, 2013 09:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po navadi se take reči rešujejo z dodatnim ojačevalcem.Ko ozvočujem kak lokal,kjer je potreba po regulaciji glasnosti na večih lokacijah,uporabljam 4-kanalni ojačevalec.Potenciometrov se izogibam,sem imel 2x slabe izkušnje(pregoretje).res pa je,da se v gostinskih lokalih dogajajo vsa čuda sveta.Ti bi verjetno bolj pazil na vse skupaj!
fajn prihtaj!

lp,Boštjan
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran Telefon: 040 557 500
arnold.charming

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 19, 2013 16:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AUDIOEXPERT je napisal/a:
Po navadi se take reči rešujejo z dodatnim ojačevalcem.Ko ozvočujem kak lokal,kjer je potreba po regulaciji glasnosti na večih lokacijah,uporabljam 4-kanalni ojačevalec.Potenciometrov se izogibam,sem imel 2x slabe izkušnje(pregoretje).res pa je,da se v gostinskih lokalih dogajajo vsa čuda sveta.Ti bi verjetno bolj pazil na vse skupaj!
fajn prihtaj!

lp,Boštjan

Cena enega poceni ojačevalca?
Nazaj na vrh
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 19, 2013 20:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen
arnold.charming

Nekoliko si skrivnosten, več ali manj moramo ugibati, kaj, kako in s čim bi želel stvar izvesti.
Ali si morda razmišljal o aktivnih zvočnikih takih naprimer Samson SD3I

Če pobrskaš po internetu jih dobiš za cca 120€. Lahko jih uporabljaš ob računalniku in jih vzameš s sabo tudi na teraso. Seveda moraš tam imeti vtičnico za 230V, ker imajo zvočniki že vgrajen ojačevalec.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Do-It-Yourself Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu