| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
arnold.charming
Pridružen/-a: Pet Maj 2013 16:48 Prispevkov: 3 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pet Maj 17, 2013 16:52 Naslov sporočila: Potenciometer izdelava |
|
|
Pozdravljen,
Zanimam se za DIY potenciometer za moj zvočnik. Bi mi ga lahko kdo naredil ter cena le tega?
Hvala za vnaprej. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
arnold.charming
|
Objavljeno: Pet Maj 17, 2013 20:12 Naslov sporočila: |
|
|
| Mogoče pa ne rabim potenciometra.....skratka hočem poslušati muziko na zunanjih zvočnikih na terasi. Zvok pošiljam mimo receiverja direktno na zvočnike (3,5 mm činč) Problem je v tem, da je celotna zadeva prepotiho, tudi ko dam na izvoru glasbe na MAX volumen. Če vmes dam receiver oz. potenciometer (slednji ni moj) zadeva šila. Skratka, bi bil kakšen majhen ojačevalec tudi okej? Ne vem, sem odprt na ideje. Hvala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
HIFRIK

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 20:40 Prispevkov: 418 Kraj: M.Sobota
|
Objavljeno: Sob Maj 18, 2013 08:52 Naslov sporočila: |
|
|
Daj malo več podatkov povej. A imaš aktivne ali pasivne zvočnike? Kateri model? Kaj bo izvor (cd player, tuner, ipod...)? Kje bo lociran izvor (notri ali zunaj)...
 _________________ Greetings from The Humungus! The Lord Humungus! The Warrior of the Wasteland! The Ayatollah of Rock and Rolla! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AUDIOEXPERT
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 15:50 Prispevkov: 407 Kraj: CELJE
|
Objavljeno: Sob Maj 18, 2013 09:07 Naslov sporočila: |
|
|
Po navadi se take reči rešujejo z dodatnim ojačevalcem.Ko ozvočujem kak lokal,kjer je potreba po regulaciji glasnosti na večih lokacijah,uporabljam 4-kanalni ojačevalec.Potenciometrov se izogibam,sem imel 2x slabe izkušnje(pregoretje).res pa je,da se v gostinskih lokalih dogajajo vsa čuda sveta.Ti bi verjetno bolj pazil na vse skupaj!
fajn prihtaj!
lp,Boštjan _________________ TRGOVINA AUDIOEXPERT V CELJU !
www.audioexpert.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
arnold.charming
|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2013 16:00 Naslov sporočila: |
|
|
| AUDIOEXPERT je napisal/a: | Po navadi se take reči rešujejo z dodatnim ojačevalcem.Ko ozvočujem kak lokal,kjer je potreba po regulaciji glasnosti na večih lokacijah,uporabljam 4-kanalni ojačevalec.Potenciometrov se izogibam,sem imel 2x slabe izkušnje(pregoretje).res pa je,da se v gostinskih lokalih dogajajo vsa čuda sveta.Ti bi verjetno bolj pazil na vse skupaj!
fajn prihtaj!
lp,Boštjan |
Cena enega poceni ojačevalca? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 321 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2013 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen
arnold.charming
Nekoliko si skrivnosten, več ali manj moramo ugibati, kaj, kako in s čim bi želel stvar izvesti.
Ali si morda razmišljal o aktivnih zvočnikih takih naprimer Samson SD3I
Če pobrskaš po internetu jih dobiš za cca 120€. Lahko jih uporabljaš ob računalniku in jih vzameš s sabo tudi na teraso. Seveda moraš tam imeti vtičnico za 230V, ker imajo zvočniki že vgrajen ojačevalec. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|